Se täydellinen pikkumusta

Näytin teille vähän aikaa sitten yhden suosikkimekoistani, jonka monipuolisuuden ansiosta voisin käyttää samaa vaatetta vaikka kuukauden. Rakastan monipuolisia vaatteita, sillä ne on helppo muokata jokaiseen tilanteeseen sopiviksi hetkessä eikä niiden kanssa ole koskaan sellainen olo, ettei kaapissa ole mitään päällepantavaa. Minulla onkin useita tällaisia vaatekappaleita, jotka toimivat samalla idealla.

Pikkumusta

Kesäisempi suosikkini on ohuempi pikkumusta, jota käytän kyllä ympäri vuoden, mutta joka on ohuutensa vuoksi parhaimmillaan kesällä. Kyseessä on Espritistä parilla kympillä tehty alelöytö (useimmat mekkoni ovat itseasiassa Espritiltä), jossa mustan alusmekon päällä on ohut irrallinen kangas, joka olisi yksinään läpikuultava, mutta joka toimii kokonaisuuteen kuuluvan alusmekon kanssa niin täydellisesti niin monena eri kokonaisuutena, että se on ylivoimaisesti oma pikkumustasuosikkini.

Pikkumusta

Meikkoa voidaa pitää ihan vaan paitulityyppisenä rentona asuna, mutta sitä voidaan myös varioida loputtomiin alkaen sen yläosasta. Katkaisin nimittäin sen kauluksen reunassa olleet ripustuslenkit, joiden avulla luon kaula-aukon seudulle yksityiskohdat pienillä ruseteilla.

Pikkumusta

Mekon mukana tuli ohut vyötärönauha, joka sekin antaa runsaasti lisää vaihtoehtoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mekkoa voi pitää rentona arkimekkona nauhan ollessa näkyvissä…

Pikkumusta

…nauhan voi piilottaa ja olkapään alueelle lisätä rusetit…

Pikkumusta

…ja sitomalla nauhan taakse voidaan mekkoa muotoilla vartalonmyötäisemmäksi.

Pikkumusta

Tunnelmaa voidaan tietysti vaihtaa ihan vaan vaihtamalla erilainen vyö…

Pikkumusta

…ja mekko on muuntuu aina sekä arkeen että juhlaan.

Pikkumusta

Erityistä juhlan tuntua mekkoon saa käyttämällä sitä vaikkapa satiininauhan kanssa…

Pikkumusta

…tai ihan vaan vetämällä jalkaan korkkarit ja ottamalla käteen pikkulaukun.

Pikkumusta

Toisaalta matalat balleriinat, aurinkolasit ja huoleton käsilaukku tekevät lookista hetkessä vaikka rantalomakelpoisen. Jo pelkkien sukkahousujen, kenkien ja käsilaukun vaihto tekee mekosta siis aivan erilaisen!

Closet

Ihailen jollain muotoa mm. Barack Obaman, Steve Jobsin ja Mark Zuckerbergin tyylin perusideaa. Tämän pukeutumistaman ajatuksena on aina saman näköiset vaatteet (suosittelen lukemaan tuon linkin), sillä käyttämällä aina Obaman tapaan aina tummaa pukua, Zuckerbergin tapaan farkkuja, harmaata t-paitaa ja college-puseroa tai edesmenneen Steve Jobsin tapaan farkkuja, lenkkareita ja mustaa poolopaitaa, karsii henkilö elämästään yhden päätöksen ja keskittää energiansa muihin, tärkeämpiin päätöksiin. Minun päivääni ei sisälly tietenkään läheskään yhtä merkittävää päätöksentekoa kuin edellä mainituilla herroilla, mutta on inspiroiva ajatus, ettei aamuisin koskaan tarvitsisi käyttää hetkeäkään miettiäkseen, mitä päälleen pukisi.

Pikkumusta

Olen myös inspiroitunut The Uniform Projectista, jonka vaatetuksellisena ideana oli käyttää samaa mekkoa vuoden ajan asustamalla se päivittäin eri näköiseksi. Jos toteuttaisin jotain vastaavaa, olisi tämä pikkumusta ehdottomasti oman tyylini tukipilari, sillä sen kanssa asusteita vaihtamalla erilaisten variaatioiden määrä on loputon.

Pikkumusta

Tähän pikkumustaan kuuluva alusmekko on muuten myös kätevä matkakumppani, sillä ohuena trikoomekkona se tuplaa tehtävänsä sopiessaan myös yöpuvuksi -ei nimittäin ole mitään väliä, vaikka alusmekko rypistyisikin nukkuessani sen ollessa joka tapauksessa piilossa katseilta.

Mekosta postatessani jäinkin miettimään, voisiko minusta ihan oikeasti olla käyttämään yhtä ja samaa mekkoa päivittäin. Haasteita rakastava minäni innostui ajatuksesta kovasti joten voikin olla, että idea lähtee toteutukseen… vai mitä olette mieltä?

8 kommenttia artikkeliin ”Se täydellinen pikkumusta”

 1. Mua ehkä kiinnostais nähä miten onnistut siinä 😀 Ite en oo löytäny täydellistä pikkumustaa, mutta ehkä sitten kun olen saanut laihdutuksen toteutettuu ja palattua edes vanhoihin mittoihin, voisi sitä ruveta ettimään muualtakin kun Seppälästä ja H&M:stä, vaikka tottunu sieltä tällai nuorena ostamaan ja välttelemään vähääkään kalliimmilta paikoista.

  Vastaa
 2. Hauskaa että saat samalla mekolla luotua noin monta eri tyyliä, itsellä olisi tuossa vielä opittavaa.. 😀 mikä näiden kuvien värejä muuten vaivaa? Tuskin erotut valkoisesta seinästä ja mekkokin näyttää enemmänkin siniseltä/harmaalta, eikä mustalta 🙁

  Vastaa
 3. Hyvää minimalismia! 🙂 Niin muuntautumiskykyinen ettei muuta tarvitsekaan. Sillä välin kuulun niihin jotka ovat pyöritellwet silmiään Steve Jobsin kaltaisille biljardööreille jotka eivät osaa pukeutua, mutta nyt osaan katsoa sitäkin uudella silmällä…

  Tuli vain mieleen, että Guerlainin hajuvesi ”La petite robe noire” tiivistää aika hyvänä lauseena sun vaatemaun. 😀

  Vastaa
 4. Tommosia vaatteita mäkin etsin, En tosin ikinä löydä 😉 Linkkaatko sen aiemman postauksen missä oli ”tavinen” pikkumusta. Mistähän näitä löytyisi, niin ettei tarvisi maksaa itseään kipeäksi.

  Vastaa
 5. Vaikka tästä postauksestasi on jo useampi vuosi aikaa, osui se vasta nyt silmiini. Ja kuinka inspiroiva se onkaan! Tämä (ja toinen postauksesi, jossa kerroit mustan, vaikkakin nähtävästi eri kuin tämän, mekkosi punaisesta versiosta ja sen tuottamista haasteista) jos mikä antoi pontta huoletta laittaa vaatekaapista pois vaatteita, joita ajatuksen tasolla olisi kiva käyttää, mutta joita en kuitenkaan koskaan pue ylleni. Taidan huoletta itsekin nyt karsia vaatekaappini vähiin ja valita aina niitä lempivaatteita päälleni, koska kuka niihin ihan oikeasti muka kiinnittää huomiota? Ja jos kiinnittääkin niin mitä sitten?

  Olen vasta nyt eksynyt blogisi pariin mutta mikä aarreaitta tämä onkaan. Kiitos inspiroivien tekstien kirjoittamisesta!

  Vastaa
  • Ihana kuulla, että olet löytänyt blogin ja saanut siitä inspiraatiota! <3 Aina mukavaa, kun vanhempiinkin postauksiin jätetään kommentteja ja kuulee, että ne vielä pitkän ajan kuluttua ovat hyödyttäneet muita. 🙂

   Vastaa

Jätä kommentti