Käytän vain kahta vaatetta – näin se sujuu

Kerroin vähän aikaa sitten, että olen elänyt viimeiset pari kuukautta käyttäen lähestulkoon vain kahta mekkoa. ”Lähestulkoon” siksi, että ne eivät ole kotiasujani, sillä kotona vietän aikaa oloasussa ja esimerkiksi viime kuussa messupistettämme rakentaessa pidin päälläni muuta mekkoa, jonka sotkeutuminen ei haittaa. Nämä ovat kuitenkin poikkeusjuttuja, eli käytännössä arkeni on viimeisten noin kahden kuukauden ajan kuitenkin aluksi asiaa tiedostamatta ja nyt sen täysin tiedostaen pyörinyt vain kahden mekon ympärillä.

Kun asia on noussut esiin bloginkin puolella, on muutama kysymys toistunut useampaan kertaan. Koska aihe vaikuttaa kiinnostavan monia, kirjoitan siitä mielelläni lisää. Ajattelin nimittäin jatkaa tätä kahdella mekolla elämistä tulevaisuudessakin, sillä se on ihanan helppoa!

Kuva: Telakka

Kuinka kahdella vaatteella eläminen helpottaa arkea?

Kun vaihdoin laajan vaatekaapin jo pidemmän aikaa sitten kompaktiin, 10-20 vaatteen kapselivaatekaappiin, oli syy siihen selvä: kun kaapissa oli vain sellaisia vaatteita, joista tykkäsin ja jotka päällä minulla oli aina hyvä olo, oli vaatteiden valinta helppoa. Minusta ei koskaan tuntunut, ettei minulla ole mitään päälle puettavaa eikä asiasta tarvinnut ikinä stressata.

(Korostan kuitenkin, että en ole hankkiutunut muista vaatteistani eroon, vaan säilytän niitä vintillä yhdessä matkalaukussa, josta voin halutessani päivittää vaatekaappini sisältöä ilman tarvetta shoppailulle.)

Kuten olen aiemminkin kertonut, samaan vaatteeseen pukeutuminen on mielen rasittamista vähentävä juttu. Kun aamussa on yksi päätös vähemmän, voi energiansa keskittää muuhun. Pieni juttu, mutta jokainen, joka on tuskaillut asukriisin kanssa ymmärtää, että siihen voi loppujen lopuksi mennä paljonkin aikaa ja energiaa.

 Ostolakossa pikkumusta
Kuva: H&M

Esimerkiksi Barack Obama edusti aina mustassa tai sinisessä puvussa, edesmenneellä Steve Jobsilla oli aina päällään musta poolo, farkut sekä lenkkarit ja Mark Zuckerberg valitsee päälleen tavallisesti harmaan t-paidan ja farkut tai sinisen puvun sinisellä solmiolla. Ei asukriisejä.

Huomioitavaa on kuitenkin toki se, että nämä kaikki mainitsemani henkilöt ovat miehiä. Naisten pukeutumiseen kohdistuu paljon enemmän painetta eikä mieleeni tule ainakaan heittämällä julkisuudesta tunnettua naista, joka käyttäisi aina samalta näyttäviä vaatteita. Onneksi meidän tavallisten pulliaisten asut ovat eri juttu.

Olin jo pitkään leikitellyt ajatuksella, että kokeilisin pukeutua samaan vaatteeseen esimerkiksi kuukauden ajan. Yhden vaatteen valinta tuntui kuitenkin enemmän työllistävältä kuin vapauttavalta, sillä jos se likaantuisi, olisi se pestävä heti. Kahdella vaatteella elämisessä oli vapautta, sillä molemmat niistä sopivat kaikkiin tilanteisiin eikä likaantunutta mekkoa tarvinnut pestä heti.

 Ostolakossa pikkumusta
Kuva: H&M

Kuinka valitsit vaatteet?

Helppo pikkumusta on jo vuosia ollut luottovaatteeni ja olen kahminut sellaisia vaatekaappiini. Se päällä minulla on aina hyvä olo, sillä en koe itseäni yli- tai alipukeutuneeksi ja voin saada saman vaatteen näyttämään arkiselta tai juhlavalta ihan vain sukkahousuja, kenkiä, asusteita ja kampaustani vaihtamalla.

Tykkään naisellisesta tyylistä, joten mekko on minulle luonteva valinta. Olen lapseton, toimistotyötä tekevä kaupunki-ihminen, joten joustava pikkumusta menee minun menoihini ongelmitta. Kuten olen kertonut, on suosikkimekkoni Telakka-merkin LEHTINEN-tunika, jossa on kätevät taskut ja puolipitkät hihat. Lyhyyteni vuoksi se on minulle mekko. Sen lisäksi minulla on hieman vastaava, mutta avarammalla kaula-aukolla varustettu mekko, joka on ostettu H&M-liikkeestä. H&M-liikkeissä on erityinen osio, josta löytyy paljon erilaisia ”rentoja business-vaatteita” ja siellä on aina hyviä pikkumustia.

Koska on talvi, päädyin myös valitsemaan käyttöön mekot, joissa on puolipitkät hihat. Tämän vuoksi minun ei ole tarvinnut käyttää niiden päällä neuletta kovinkaan usein. Minulla oli kuitenkin lokakuussa reissussa mukana yksi neule ja jos jonain aamuna olisi erittäin kylmä, laittaisin päälle vielä neuleen.

Jos en olisi mekkoihminen, tarvitsisin enemmän vaatteita. Nyt mekkojen parina on aina sukkahousut, joiden paksuus vaihtelee vuodenajan mukaan, eli yhdellä varsinaisella vaatteella ja sitä täydentävillä sukkahousuilla pärjää hyvin.

 Ostolakossa pikkumusta
Kuva: H&M

Mietitkö, mitä muut asiasta ajattelevat?

Jatkuva pikkumustien mekkojen käyttö ei ole minulle uusi juttu ja olen välillä jo aiemminkin mennyt konttorille viikon putkeen samassa mekossa. Joskus aikoinaan mietin hieman, mitä muut asiasta ajattelevat, mutta pääsin siitä yli. Jokainen on niin keskittynyt tuijottamaan omaa napaansa, että harva muistaa, mitä jollakin muulla on ollut päällä aiemmin ellei se sitten ole ollut jotain erityisen näyttävää. Musta mekko on kuitenkin ollut helppo valinta, sillä kukaan ei varsinaisesti kiinnitä siihen huomiota eikä monikaan varmasti ajattele, että minulla on aina päällä ihan sama vaate. On vain Virve, joka käyttää lähes aina mustia mekkoja. Se on nimikkolookkini.

Viimeistään siinä vaiheessa, kun jo parisen vuotta sitten konttorillamme työnsä lopettanut henkilö kirjoitti koko henkilökunnallemme suunnatussa kiitos-viestissään tunteneensa olleensa meillä yhtä kotonaan kuin kala vedessä tai Virve mustassa mekossaan tiedostin, että asia on pantu merkille, mutta ei sillä tainnut olla erityisemmin väliä kellekään ainakaan pahassa mielessä.

Sitä paitsi mitäs sitten, jos joku ajattelisi asiaa erityisemmin? Pelkäänkö, että hän miettii minun olevan jotenkin erityisen likainen, kun päälläni on aina samalta näyttävä mekko? Voin kyllä mennä hänen lähelleen, jotta hän haistaa sen tuoksuvan puhtaalta ja jos hän sattuisi kommentoimaan asiaa ääneen, kertoisin hänelle hyvin mielelläni asiasta lisää. Ehkä lopputuloksena olisi, että hänen ihmettelynsä vaihtuisi ajatukseen siitä, että olenkin itseasiassa aika cool tyyppi, jolla on menossa jännä kokeilu?

Ehkä siis eniten mietityttäisi se, että mitäs jos jotkut puhuvat asiasta paheksuvasti keskenään enkä pääsisi kertomaan, mistä on kyse. Toisaalta voin sitten kuitenkin kyllä sanoa, että olisihan se vain aika hauskaa ja nautinnollista, jos minun kaksi mekkoani kiinnostaisivat jotakuta niin paljon, että niistä riittäisi keskustelua. Bloggaajana olen myös tottunut siihen, että aina on ihmisiä, jotka paheksuvat minun asioitani keskenään enkä voi puolustautua eikä sillä ole tähänkään asti ollut mitään vaikutusta minun elämääni.

 Ostolakossa pikkumusta
Kuva: H&M

Eikö samaan vaatteeseen pukeutuminen tunnu tylsältä?

En usko, että saman vaatteen pitäminen päivästä toiseen sopii kaikille. Toiset haluavat ilmaista itseään vapaammin vaatteilla ja nauttivat erilaisiin tyyleihin pukeutumisesta. Minulle pukeutuminen ei ole sitä ja mekkoni ilmaisee minua täydellisesti, joten en edes kaipaa vaihtelua.

Mietin pari viikkoa sitten, pitäisikö minun nostaa vaatekaapissani roikkuvat kymmenen muuta vaatetta nyt varastoon kun en kuitenkaan käytä niitä. Meinasin jo tehdä tämän joitakin viikkoja sitten, mutta kun menin vaatekaappiin ja katsoin näitä vaatteita mietin heti, että ovatpas nämä (80% mustat ja tummansiniset mekot) kivoja. En halua pitää niitä juuri nyt, mutta kun ne roikkuvat kaapissani en koe, että eläisin kahdella mekolla, koska minun täytyy tehdä niin. Elän kahdella mekolla, koska se on helppo valinta, mutta tarpeen tullen kaapissani olisi kuitenkin helposti saatavilla jotain muutakin.

Koska minulla on vaatteisiin neutraali suhtautuminen, en tarvitse niitä valtavaa määrää. Aivan kuten joku selviää kahdella huulipunalla, selviän minä ongelmitta kahdella mekolla. Kahdella huulipunalla en itse kuitenkaan edes haluaisi yrittää selvitä, sillä ne tuovat minulle iloa ja olen alalla töissä. Tämä on kuitenkin vain kiinni omasta ajattelustani, sillä nähdäänhän muotisuunnittelija Karl Lagerfeldkin aina samoissa valkoisissa kauluksissa ja lähes identtisessä lookissa.

Minua naurattaa aina välillä lukea esimerkiksi toimittajien tai ihan tavallisten ihmisten arjessaan tekemiä kokeiluja, jossa käytetään samaa vaatetta kokoajan, mutta yritetään sitten valtavalla vaivalla somistaa se kokoajan erinäköiseksi. Samoilla vaatteilla elämisen juttuna kun on juurikin sen tuoma helppous, kun päälle puettavaa asua ei tarvitse pohtia, eli jos aikaansa joutuu uhraamaan vielä tavallistakin enemmän keksiäkseen, kuinka saman asun pukee jälleen eritavalla, mennään minusta vähän kauas homman oikeasta ideasta.

 Ostolakossa pikkumusta
Kuva: H&M

Kuinka pyykinpesu sujuu?

Luotettava dödö on luottotuotteitani, sillä ilman sitä en voisi pitää samaa mekkoa useita päiviä. Kainaloni kostuvat, mutta hikoilu ei ole minulle ongelma, joten kun minulla on hyvä perusdödö, voin käyttää samaa mekkoa vaikka viikon ongelmitta.

Minulta ei tule kauhesti pyykkiä, sillä käytännössä pesen yhden tai kaksi mekkoa viikossa. Tämän lisäksi käytän toki sukkahousuja ja alusvaatteita, jotka vaativat pesua. Tavallisesti vaatteeni menevät mieheni pyykin sekaan, mutta joskus jos tarvitsen mekkooni nopeaa pesua, pesen sen vartin pikapesuohjelmalla ihan yksinään.

Telakka-merkin LEHTINEN-tunikani on ollut minulla jo kohta kaksi vuotta aktiivikäytössä (miinus puoli vuotta Thaimaassa, jonne en sitä ottanut mukaan) ja olen pessyt sitä paljon. Silti se ei ole asiasta moksiskaan, sillä se on tehty kestäväksi työvaatteeksi. H&M-liikkeen mekkoni ei ole yhtä kestävää materiaalia, mutta kestänee varmasti vielä tämän talven.

Täytyy myöntää, että en varsinaisesti haluaisi olla ihminen, joka ostaa vaatteensa H&M-myymälästä, mutta koska ostan vaatteita niin vähän ja sieltä on tähän mennessä löytynyt paras valikoima minun tyylisiäni mekkoja, olen taipunut asian edessä. Pikkumustia mekkoja kyllä löytyy, mutta koska olen 155 cm pitkä, on todella vaikeaa löytää sellaisia istuvia mekkoja, jotka eivät vain näytä ylisuurilta säkeiltä päälläni.

Pikkumustat mekot ovat siis minun juttuni ja aion jatkossakin jatkaa simppeliä, parin vaatekappaleen asustamaan elämääni!

 Ostolakossa pikkumusta
Kuva: H&M

Minkä kokoisella vaatevalikoimalla te elätte?


Lue myös:

Näin minimalistinen elämä on sujunut

Puoli vuotta alle sadalla tavaralla

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

 

22 kommenttia artikkeliin ”Käytän vain kahta vaatetta – näin se sujuu”

 1. Mä voisin hyvin kuvitella alkavani vastaavaan. Onneksi olen hoitoalalla töissä, joten työvaatteet on joka päivä samat eikä tarvitse uhrata ajatustakaan mihin töissä pukeutuisi. En varmaan selviäisi sellaisessa työssä missä pitäisi pukeutua omiin vaatteisiin.

  Vapaa-ajalla 95% pukeudun mustiin jumppatrikoisiin, tai talvella lämpimämpiin housuihin ja kesällä urheilushortseihin. Pyöräilen joka paikkaan joten tämä on ihan käytännön sanelema juttu. Paitana on joko trikoo/urheilupaita/kolitsi riippuen siitä miten siistiltä pitää näyttää.

  Kahville/ravintolaan puen aina samat vaatteet, mulla on kyllä vaatekaappi täynnä mutta pukeudun lähes aina samoihin housuihin ja paitaan. Hienompiin tilaisuuksiin mulla on musta luottomekko.

  Voisin melkein tehdä saman ja hankkiutua eroon niistä vaatteista mitkä ei ole ihan just täydellisiä, tai mitkä näyttivät hyvältä kun painoin 5 kg vähemmän.

  • Vitsi miten hauskaa! Voisin muuten kokeilla tätä, mutta mekkojen kanssa on se ongelma, että pitäisi olla aina ehjät sukkahousut – ja mulla ei ole koskaan…

   Vinkkejä kestävistä sukkiksista?

 2. Olen ihan samalla linjalla siinä, että asun valitseminen ja muuntaminen on yksi stressitekujä. Poikkeuksena tosin se, että olen enemmän housut, paita ja neule-tyyppi. Minulla on melko suppea vaatevarasto ja useimmiten tartun samoihin vaatteisiin päivä toisensa jälkeen, hurjin muutos on vaihtaa harmaa neule toiseen tai jopa mustaan! Luottomekkoja löytyy parilta eri merkiltä, jotakuinkin samat mallit vain parissa eri värissä (siis vaaleanharmaa, tummanharmaa / eri musta-valkoinen kuvio). Ihanan tylsää ja helppoa!

 3. Minulla on vähän vaatteita, ne paidat ja mekot sopivat mukavasti Ikean vaatekaapin puolikkan tankoon. Farkkuaja on muutamat, joita käytän töissä( vanhimpia) ja mutamat siniset ja mustat ei-työ-farkut. Muutamat caprit kesäksi, niistäkin toiset töihin ja toiset vapaa-aikaan. Yksi musta arkimekko, kaksi kesämekkoa ja kaksi juhlaan, joista toinen on yli 10 vuotta vanha. Parit collegehousut ja muutamat legginsit.
  Olen tarkka ostaja ja jos jokin kohta vaatteessa ei meillytä se jää kauppaan. Myös superherkkää ihoani pistelee useimmat materiaalit.

 4. Tykkään hirveesti sun asenteesta (Ja toki myös toteutuksesta) tän asian suhteen. Tuo vaatteiden funktionaalisuuden, monikäyttöisyyden, mukavuuden ja tyylikkyyden yhdistäminen tavalla, jonka kokee vielä tyydyttävän itseilmaisun tarpeen, on musta ihailtavaa. Lisäksi kun liität siihen vielä tuon minimalistisen statementin, niin on aika monia ulottuvuuksia tuotu elämää helpottavaan asiaan. Kun monilla on vakkarivaatetus töissä tai vapaa-ajalla, mutta jokin noista elementeistä puuttuu, (esim. tyylikkyys), jolloin hommasta tulee hankalampaa, kun täytyy tehdä valinta vakkarivaatteiden ja tyylikkyyden välillä. Ihmiset tosiaan kiinnittää toistensa vaatteisiin paljon vähemmän huomiota kuin mitä olettaisi.

  Itse taas tykkään leikkiä vaatteilla. Kriteerit vaatekappaleille on samat, eli vaatteen pitää olla funktionaalinen, monikäyttöinen, mukava, tyylikäs, jne. , mutta rakastan saada valita joukosta ko. kriteerit täyttämiä vaatteita päivittäin, mitä laitan päälle. Varsinkin viimisen vuoden aikana olen kehittynyt tyylissäni ja saanut koostettaa kokoelman vaatteita, joista nautin. Voin käyttää samoja vaatteita pari kolme päivää putkeen, mutta yleensä haluan jo vaihtelua. Huulipunien suhteen taas pärjään yhdellä yleensä monta viikkoa. Ne tulevat kausittain, ts. innostun jostain huulipunasta ja käytän sitä viikkoja putkeen, kunnes innostun jostain toisesta. Hiustyylin ja muun meikin suhteen taas yleensä menen samalla tyylillä kuukausia tai vuosia putkeen… Mutta on ihanaa, kuinka samaan lopputulokseen voi päästä eri tavoin: itse koen oloni raikkaaksi esim. laittamalla joka päivä samalta näyttävän pääni kanssa kirkkaan sinisen paidan, kun taas joku muu kokee saman raikkauden laittamalla joka päivä samojen vaatteiden kanssa kirkkaan punaista huulipunaa. Ja oletettavasti sekä kirkas huulipuna että kirkas paita oikeasti myös muiden silmissä raikastaa lookin.

 5. Minulla on aika paljon vaatteita ja oon myös ollut innokas shoppailija. Nyt oon pari vuotta koittanut panostaa laadukkaisiin vaatekaapin klassikoihin ja mielellään vieläpä kirppari vaatteille. Nykyään uniformuni musta t-paita, merinovillatakki ja huivi ja 2 e kirpparihame. Päälle villakangastakki ja pitkät saappaat…näin pukeudun 7 päivänä viikossa. Joten parhaillaan kerään voimia hävittää kaikki vaatteet kirpparilla, jotka ei oo yhtä kivoja.

 6. Tämä ei liity postaukseesi mitenkään mutta voisitko tehdä postauksen tai vastata sellaiseen kysymykseen, että mitä kosmetiikkaa voi palauttaa takaisin myymälään ja mitä maahantuojalle ja millä perusteilla? Minua alkoi suunnattomasti ärsyttämään kun ostin 2 viikkoa sitten uuden beauty blenderin ja tämä pirulainen hajosi jo.. edellinen kesti varmaan pari kuukautta! Pidän sienestäni aivan hyvän huolen (pesen sen joka kerran jälkeen huolellisesti- luulen että tämä edes auttaa edellisten sienieni pitkää ikää ja tahrattomuutta) mutta nyt tämä uusin tosiaan rikkoutui jo viikon jälkeen.. pitäisikö tällaisissa asioissa kääntyä valmistajan vai liikkeen puoleen reklamaation merkeissä? PS: en omista pitkiä kynsiä vaan päinvastoin.. paljon YT seuratessa amerikkalaiset tubettajat speekkaavat väliin , että palautan tämän koska en tykkää tuotteesta.. miksi tuolla rapakon takana voi palauttaa tuotteen periaatteella että ei tykkää tuotteesta mutta meillä Suomessa ei voi? esim. väärän värinen meikkivoide myyty myyjän puolesta(tapahtunut usein) nykyään värimätsään aina itseni 🙂 milloin saadaan tämä palautusoikeus meillekkin kosmetiikkaan? saanhan palauttaa vaatteitakin takaisin liikkeeseen..?

  • Jenkeissä voi palauttaa tosiaan tuotteen ihan vain siksi, että ei tykkää siitä, mutta Suomessa tavallisesti käytetyn tuotteen voi palauttaa myyjälle vain jos itse tuotteessa on valmistusvirhe, jonka voi korvata uudella vastaavalla tuotteella. Jos tuote puolestaan aiheuttaa reaktion tai muuten vaan tyytymättömyyttä, voi kääntyä valmistajan tai maahantuojan puoleen. Käytännössä siis ei ole tuotteen myyjän vika eikä myyjän tarvitse ottaa taloudellista tappiota siitä, jos asiakas on ostanut tuotteen, joka ei jostain syystä sovi asiakkaalle. Käytäntö voi kuitenkin tietysti vaihdella myymälän mukaan. Jos myyjä antaa myymälässä vahingossa väärän värisen meikkivoiteen, kun tarkoituksena on valita toinen, voi hyvin mennä myymälään reklamoimaan asiasta, mutta ainakin silloin kun itse työskentelin myyjänä kokeilimme meikkivoidetta aina asiakkaan iholle ja jäi asiakkaan itsensä päätöksesi päättää sen pohjalta, kokeeko hän sävyn olevan hänelle oikea ja haluavansa ostaa meikkivoiteen. Jos joku ei halunnut minun kokeilevan meikkivoidetta kasvoille ja suosittelevan muuten vaan ”sokkona” oikeaa sävyä kerroin kyllä aina, että voin suositella sävyä, joka saattaisi olla oikea, mutta kokeilematta tuotetta leukapieleen en voi taata sävyn olevan oikea.

   Jos saa vialliselta vaikuttavan tuotteen, ottaisin ensisijaisesti yhteyttä myyjään tai mielellään suoraan maahantuojaan/valmistajaan. Tavallisesti maahantuoja on hyvityksissä reilumpi kuin myyntipaikka, eli siinä missä myymälästä saa uuden vastaavan viallisen tilalle, haluaa maahantuoja/valmistaja yleensä antaa pientä ekstraa mielipahan lievitykseksi.

   Esimerkiksi meillä on töissä pelisääntönä, että jos asiakas reklamoi tuotteesta, korvataan viallinen tuote uudella samalla tuotteella. Jos tämä ei ratkaise asiaa, ei kyse ole viallisesta tuotteesta vaan vain siitä, ettei tuote vastaa asiakkaan omia henkilökohtaisia mieltymyksiä. Jos kyse onkin siitä, ettei asiakas pidä jostain tuotteeseen kuuluvasta asiasta (tuoksu, koostumus yms. tuotteelle ominainen asia) ei ongelma varsinaisesti kuulu tällöin jälleenmyyjälle vaan on asiakkaan ja valmistajan/maahantuojan välinen juttu.

   Itse ottaisin siis yhteyttä tuon meikkisienen kohdalla maahantuojaan, joka hoitaa omien kokemuksieni mukaan aina hyvin viallisiin tuotteisiin liittyvät reklamaatiot. Jos ei jaksa ottaa sinne yhteyttä niin sitten menisin ostopaikkaan kertomaan asiasta. 🙂

 7. Hävettää myöntää, että mulla on kaapit täynnä kaikenmaailman halpisriepuja ja ihan sellaisiakin siistimpiä paitoja ja mekkoja, jotka olen ostanut sillä ajatuksella, että ”voin käyttää tätä niiden kummin kaiman ristiäisten lisäksi myös joskus arkena tai muissa juhlissa”, mutta käyttö on jäänyt vain siihen yhteen kertaan. Silti pukeudun päivittäin mustiin farkkuihin, tumman sävyiseen trikoopaitaan ja nyt talviaikaan johonkin ihanan pehmoiseen neuleeseen. Iltarientoihin sitten valitsen niiden mustien farkkujen kaveriksi jonkun siistimmän paidan. Kuten joku jo kommentoikin niin luojan kiitos mullakin on pakolliset työvaatteet työnantajan puolelta eikä tarvitse miettiä, että mitä töihin laittaisi päälle 😀 Kenkiä mulla on myös vaan yhdet per vuodenaika paitsi kesällä tennareiden lisäksi parit balleriinat.

 8. Kiinnostava juttu, kiva kun avasit lisää tätä pukeutumisjuttuasi! Pystyisipä itsekin samaan 🙂
  Mikä se sun luottodödö on?

  • Kiva kuulla, että aihe kiinnostaa. Minulla ei ole varsinaista luottodödöä, vaan kokeilen jatkuvasti uusia tuotteita. Hyviä lemppareita ovat kuitenkin olleet Clasinsin dödö ja Biothermin sinikorkkinen dödö. 🙂

 9. Todella mielenkiintoinen juttu 🙂 ! En tiedä suhtaudutko minimalismiin yhtä intohimoisesti, kuin korealaiseen kosmetiikkaan mutta näissä minimalismi postauksissahan olisi ihan kirja-ainesta! Olen lukenut kondoa, tavarataitoja ym. mutta tuo sinun tyylisi puhuttelee minua kyllä eniten. Edellisen minimalismi postauksesi jälkeen karsin taas itseltäni muutaman ikuisuustavaran ja olo on mahtava. Olet kyllä toiminut suurena inspiraationa 🙂 . Montako takkia, somistetta tai laukkua sinulla on? Tai koruja ja kenkiä? Mietin, että joutuuko niitä kuitenkin miettimään aamuisin?

  • Kiva kuulla, että aihe kiinnostaa! 🙂

   Minulla on käytössä yksi talvitakki ja yhdet talvikengät. Kesäkenkiä oli enemmän, mutta en halunnut heittää niitä pois vain luopumisen vuoksi, eli niitä menee pois sitä myöten kun ne kuluvat ja menevät rikki. Korkkareita on muutamat, samoin matalia kenkiä. Ihannetilanne olisi parit korkkarit ja kahdet matalat kengät. Varmaan ensi kesän jälkeen ollaan siinä pisteessä! 🙂

   Asusteita en liiemmin vaihtele, eli korut ovat aika samat päivästä päivään ja huivit myös. Laukkuja minulla on useampi, mutta niitä käytän kyllä kaikkia. Tästä postauksesta löytyvät kätevät Vuitton-laukkuni, jotka kestävät kaikissa sääolosuhteissa hyvin: https://blogit.terve.fi/ostolakossa/louis-vuitton-perfume-finally-kurkistus-laukkukokoelmaani/ Niiden lisäksi minulla on pari muuta, eli enemmän kuin tarvitsisin, mutta ei yhtään sellaista, joka ei tuottaisi iloa tai olisi säännöllisessä käytössä. 🙂

 10. Pukeutumisvinkkisi on jotenkin niin käytännönläheisiä ja vaikka seuraan muutamaa muotiblogia ei niiden pukeutumistyylit ole ollenkaan samanlaisia kuin omani. Ehkä haluaisin olla trendikkäämpi, mutta kallistun enemmän perusvaatteisiin ja tykkään kaikesta simppelistä enkä shoppaile kovinkaan paljoa vaatteita. Tykkään myös käyttää mekkoja, mutta en osaa käyttää niitä niinkään syksyllä tai talvella.

  • Minäkin tykkään simppelistä ja käytännöllisestä. Pikkumustat mekot toimivat hyvin talvella, sillä ne yhdistyvät helposti paksuihin mustiin sukkahousuihin. 🙂

 11. Moi! Kestääkö tuo Telakan tunika pesun 60 asteessa? Nettisivuilla ei ollut näkyvillä pesuohjeita.

  • Pesuohjeissa on 40 enkä ole itse koskaan kokenut tarpeelliseksi pestä vaatteitani kuumemmassa, joten en osaa valitettavasti sanoa. :/

 12. Tää kuulostaa ihanalta. Mutta… Itse hikoilen (ja sotken) vaatteita niin, että tarvitsen joka päivä uuden. Käytännössä ainakin 5 vaatetta töihin siis. Lisäksi paino on vaihdellut, ja kaapissa on ainakin kolmen kokoisia vaatteita. Tällä hetkellä käytän lähinnä imetysvaatteita, ja raskausvaatteetkin roikkuu mukana edelleen. Aika kaukana siis on minimalistinen vaatekaappi.

 13. Harmi kun Telakalla ei ole neutraalimpia värejä. Musta ja ja kirkkaat värit sopivat aika harvalle :/
  Sinua musta kyllä pukee 🙂

  • Kannattaa laittaa sävytoiveita heille suoraan! Aluksi esimerkiksi punaista tunikaa ei ollut saatavilla, mutta itse ainakin toivoin sitä useampaan kertaan ja nyt sitä on saatavilla. Odottelen juuri, että saisin omani vihdoin. 🙂

 14. Minä myös ostan säännöllisesti vaatteita H&M:ltä. Ne vaan istuu hyvin ja laatu on ok. Laadun kanssa olen kyllä tarkkana, koska sitä löytyy laidasta laitaan. Mielelläni ostaisin vielä kestävämpiä vaatteita, mutta sopivia on vaikea löytää eikä hintakaan takaa mitään.

 15. Elämä on helppoa kun musta väri sopii… ☺ Itse näytän harmaalta kaurapuurolta tummissa väreissä, eli en voisi huomaamatta käyttää vaikka samaa lempiväristä vihreää mekkoa koko ajan. Saisin varmaan kohta kuulla että tuolta se sammakko taas tulee…

Kommentointi on suljettu.