”Alusvaate on muiden vaatteiden alla käytetty vaate.”

Vaikka blogini onkin kosmetiikkablogi, olen muutamaan otteeseen avautunut täällä myös alusvaatteista ja varsinkin tilanteeseen sopivien alusvaatteiden tärkeydestä.

Olen edelleen sitä mieltä, että alusvaatteiden etuosa alus- viittaa siihen, että ne on todellakin tarkoitettu pidettäväksi muiden vaatteiden alla piilossa. Kuitenkin tähän näkyyn törmää kesällä ja näin talvisin baareissa hyvin usein:

Tytöllä on päällä kiva toppi, mutta miksi sen rintaliivien olkaimien on pakko näkyä?? Argh!!

(Pahoittelen, jos joku loukkaantuu tästä sydänjuuriaan myöten, mutta tämä on vain asia, josta en ikinä kyllästy saarnaamaan. Tiedän, ettei se ole kaikille teistä millään lailla tärkeä ja monille rintaliivien olkaimien näkyminen on ihan yhdentekevää.)

Moni sanoo perusteluksi olkaimien näkymiselle, ettei heillä vaan ole olkaimettomia rintaliivejä tai rintaliivejä, joiden olkaimet menisivät tai saisi menemään ristiin. Olkaimettomat eivät pysy ja muuten vaan ei löydy hyviä jne. ja ihan mitä ikinä tahansa (teko)syyksi kelpaavaa. Tähän asti olen tyytynyt vastaamaan, ettei henkilöllä sitten pitäisi olla moisia liivejä vaativia paitojakaan, mutta nyt minä haluaisin oikeasti tarjota teille kaikille apua (ja itselleni sitä kautta mielenrauhaa baareissa ja kesäkaduilla).

Apuni näyttää tältä. Tällaiset pienet muoviset vempaimet maksavat pari euroa ja niitä löytyy nykyään monilta rintaliiviosastoilta. Nämä omani on ostettu tuplapakkauksessa Lindexiltä. Ja näitä käytetään näin:

Ne samat ikuisesti rakkaat rintaliivisi voivat näiden avulla muuttua ensimmäisen kuvan toppiin sopiviksi ihan vaan olkaimia löysyttämällä ja tämän osan lisäämällä.

Pahoittelen. Joskus vaan tarvitaan kovia sanoja.

(Ja jos et edelleenkään ymmärrä, miksi vouhotan asiasta, niin anna olla. Hienoa, jos olet yläpuolellani ja kykenet olemaan välittämättä asiasta. Itse kun en kykene.)

70 kommenttia artikkeliin ””Alusvaate on muiden vaatteiden alla käytetty vaate.””

 1. Musta sä olet kyllä oikeassa tässä alusvaateasiassa. Se ON mautonta, jos rintsikoiden olkaimet näkyvät. Puhumattakaan lantiofarkkujen yläreunassa pilkahtelevista alushousuista ym.
  Mutta tää on oikeasti hyvä vinkki!

 2. Ooh, kiitos, en ole edes tiennyt tommoisten vekottimien olemassaolosta. Ostoslistalle päätyivät heti 🙂

 3. Mä oon ihan samaa mieltä ja pyrin aina itse pitämään rintaliivien olkaimet piilossa. Mutta jotkut tosiaan tykkää siitä että ne näkyy, varsinkin jos paita ja rintsikat ovat eriväriset. Tämäkin on siis vissiin makuasia. Olen muutamista nettikaupoista katsellut samoja vempaimia ja 1 kpl maksoi n.10€. Olivatko nuo minkä hintaisia Lindexillä?

 4. Kiitos tästä, ihan huippu kirjoitus!

  Mua ärsyttää sama asia, mutta ennen kaikkea olen painiskellut sen asian kanssa, että olkaimet ovat aina liian pitkät. Olen miettinyt, että tuon tyyppinen pieni kapistus auttaisi tähänkin vaivaan (olen koittanut kaikenlaisia naruvirityksiä, jotka ajavat saman asian :D) Kiitos siis ja huomenna kauppaan!

 5. hehe, muakin on aina häirinnyt nuo "tahattomasti" näkyvät olkaimet. Varsinkin kun ne ovat selkeästi eri väriset, harmahtavan kuluneet eivätkä ainakaan tyylikeinona esille jätetty…

  Itselläni saattavat välillä näkyä mustat olkaimet, silloin kun (mustassa) paidassa ja asussa on muutenkin narua ja härpäkettä, jolloin olkaimet soveltuvat joukkoon eivätkä pistä silmään.

 6. kiitos vinkistä, en edes tiennyt tuollaisten vekottimien olemassaolosta! 🙂 täytyypä lähteä heti huomenna ostoksille.

  itse käytän juhlapaitojen kanssa lähes poikkeuksetta olkaimettomia liivejä, koska munkin mielestä on törkeen näköistä just jotkut kulahtaneet hempeen beiget olkaimet mustan topin alla. YÄK. 😀

 7. Muakin toi häiritsee, inhoan jo sitä jos lyhythihasessa paidassa olkain valahtaa sillä tavalla, ettei oo ihan varma, että vilkkuuko se hihansuusta.. mutta toisaalta kun alkaa miettiä, että mitkä asiat omassa ulkomuodossa saattavat ärsyttää muita ympärillä olevia ihmisiä, niin yhtäkkiä tuleekin sellanen olo, että yritänpä vaan olla huomioimatta toisten "puutteet" ja toivon, että ne tekisivät saman minun kohdallani.

 8. Ainiin, edelliseen kommenttiin lisäykseksi, että kiitos vinkistä, noi menee hankintaan heti kun seuraavan kerran meen vaatekauppaan.

 9. Jep, samoilla linjoilla oon olkainasian kanssa. Eivätkä edes läpinäkyvät silikoniolkaimet pelasta tilannetta, niidenkään ei mielestäni tarvitsisi tuontyylisten toppien alta vilkkua. Kaikki vain joukolla hankkimaan tuollaiset klipsit, vaikuttaa loistavalta keksinnöltä! 🙂

 10. Teinien juttuja tommoset rintsikoiden esittelyt.

  Tän paita+rintsikat-yhdistelmän lisäksi toinen verenpaineen nostava asia kesäisin on sandaalit ja sukat iloisesti yhdessä 😉 Helvetti, joskus mietin, onko ihmiset ihan sokeita 😀

 11. Olen äärettömän kiitollinen, että toit tietoisuuteeni tuon vempaimen. Huh huh nyt on sivistynyt olo. Heti huomenna lupaan ja vannon mennä ostamaan tuon kojeen.

 12. Kiitos vinkistä, en myöskään tiennyt tuollaisten olemassaolosta. 🙂

  En tosin tajua miksi olkaimien näkyminen niin tavattomasti häiritsee. Tuollaisen topin kanssa ne kyllä näyttävät vähän typeriltä, mutta esim. venetyyppisen kaula-aukon kanssa eivät niinkään.

 13. Mutta mistä löytää sellaisia olkaimettomia liivejä jotka on
  1. kohtuuhintaisia (kaikki eivät ole miljonäärejä)
  2. kuitenkin riittävän tukea antavia esim. 30+ naiselle jolla on b-kupin rinnat.

 14. AAAA OOOT PARAS !!! VIHAAN rintsikanolkaimia just esim. wrestler-toppien kaa. Kuolen aina ku meijän koulussa niitä on joka helvetin tytöllä :DDD ite jouduin joku pari vk sitte laittaa normaalirintsikat+wrestler pakotettuna kisatilanteessa ja olin kuolla :—-D Olipas epäasiallinen kommentti. mut joo. samaa mieltä

 15. Aika jännä juttu.. Mua nimittäin eivät nuo näkyvät olkaimet häiritse yhtään, mutta kaikista ällöttävintä on, mikäli rintaliivien takaosa näkyy selkeästi ja tulee korkeammalle kuin topin reuna! Etenkin kun yleensä näkyvät rintsikat ovat jotain kivoja harmahtavaksi kulahtaneita..

 16. Kiitos vinkistä, tuollaisen voisi vaikka hankkia! 🙂 Mua häiritsisi kovasti, jos omat rintsikat näkyisivät, mutta muiden alusvaatteisiin ei tule kiinnitettyä sen kummemmin huomiota 🙂

 17. Siis onhan se nyt ihan sama näkyykö rintsikoiden olkaimet vai ei. 😀 Tulee huolia ja stressitasoa vähän vähemmän. Mutta niin, ymmärrän kyllä, että tuollaisistakin asioista voi hermostua. Itse en varmaan vastaisuudessakaan kauheasti jaksa moisesta huolehtia, mutta onhan se ihan totta että hienosta paidasta vie hohtoa alta pilkottavat olkaimet.

 18. Mua olkainten näkyminen ei häiritse, mutta sellainen tahallinen koko rintsikoiden näyttäminen esimerkiksi liian avarasta kaula-aukosta tai esim. eläinkuosi läpinäkyvän paidan alla tuntuu mauttomalta. Tämä johtuu ehkä siitä, että 85DD-koossa tärkeintä on vain löytää istuvat, oikeasti tukevat ja kohtuuhintaiset rintaliivit, joista rinnat eivät tursuile yli ja jotka eivät näytä ihan mammamallistolta (tällä hetkellä käytän vain Lindexin Ella M -sarjan liivejä, joiden malleista osa täyttää kriteerit). Olkaimettomia liivejä, jotka olisivat käyttökelpoiset, pitäisi kai lähteä etsimään pankkilainan kanssa… Toisaalta esimerkiksi viime kesänä oli niin kuuma, että oli kerta kaikkiaan aivan sama, näkyikö topin alta rintsikoita vai ei. Että sorry vaan sisaret, joita olkaimet häiritsevät, koittakaa kestää!

 19. Anonyymi vastaa anonyymille 🙂
  Itse olen myös 30+ ja b- kuppinen, parhaimmat olkaimettomat liivit löysin viime kesänä H&M:stä ja todella kohtuuhintaan, ostin niitä parit eriväriset 🙂
  Oletettavasti niitä on siellä edelleen, koska ovat niiden peruskamaa.

  Pullottaako toi renkula esim tavallisen puuvillatopin alla?

  -M

 20. Kiitos! Itseäni myös häiritsee tuo olkaimien vilauttelu. Itse omistan olkaimettomia liivejä, mutta tuo vempain on pakko saada työpaitojen alle. Työpaitana kun on pienillä hihoilla varustettu teeppari ja jostain syystä olkaimet tuppaa valumaan olkapäiltä alas. Melko ikävää. Mutta siis jei, apu on tiedossa!

 21. "Mutta mistä löytää sellaisia olkaimettomia liivejä jotka on
  1. kohtuuhintaisia (kaikki eivät ole miljonäärejä)
  2. kuitenkin riittävän tukea antavia esim. 30+ naiselle jolla on b-kupin rinnat."

  Anonyymi, käypä Changessa: tämä E65-kupin (kyllä, olen suht isorintainen mutta äärimmäisen hoikka rintakehältäni) omaava löytää ainakin sieltä ihan mitä tahansa, eikä hinnatkaan ole ollenkaan niin kovat kun aina kuvitellaan erikoisliikkeissä olevan.

  Ja yhdyn minäkin tuohon ALUSvaatteen tarkoitukseen. Piiloon, piiloon, piiloon. (Toisaalta mietin myös, miksi on pitsikoristehärpäkkätissiliivejä, koska niillä on tapana näkyä läpi paidasta kuin paidasta. Ehkä joku pitää sellaisia vain kotona, iloksi kumppanilleen…? Ei meillä.)

 22. Täytyykin mennä heti ostamaan tuollaiset, en ole tiennyt noiden olemassaolosta.

  Tuollaisen yläosan kanssa ei näytä hyvältä jos olkaimet näkyy, mutta mua ei haittaa perus mustan puuvillatopin alta näkyvät mustat olkaimet. Itsellänikin välillä näkyy arkena, mutta ei kyllä missään nimessä baariin tai paremman paidan kanssa. Kamalampaa vielä on jos rintsikoiden takaosan kiinnityskohta näkyyy esim tuubitopin kanssa. Tai jos rintsikat näkyy juhlapuvun alta, esim puvussa on spagettiolkaimet ja sen alla tavalliset olkaimet. :O
  Olkaimettomissa rintsikoissa on kyllä harvinaista jos löytää hyvät ja istuvat. Kuppikokoja ei kaikista mallesta edes löydy. Ja ne silikonifileet ei isompirintaiselle vaan millään toimi, itselläni C ja alkaa varmaan olla aika rajoilla. Mieluummin sitten suosin esim juhlapuvuissa korsettiyläosaa, jolloin ei tarvitse laittaa mitään rintsikoita.

 23. Loisteliasta! Itse olen vannoutunut ristikkäisolkainten ystävä, yhtenä syynä juuri tuo yhteensopivuus painijaselkäisten toppien kanssa.. Mutta on niiiiin ärsyttävää jos jollain on esim. niskalenkkitopin kanssa tavalliset, yleensä topin kanssa eri väriä olevat rintsikat jotka parhaimmillaan vielä näkyvät selästä topin valahdettua liian alas 😛

  Viime viikolla näin kyllä eripariolkainten juhlaa, kun mimmillä oli tavalliset rintsikat, painijaselkäinen toppi ja siinä päällä vielä outo selästä avoin t-paitaviritelmä.. Ainut seikka joka esti pillahtamasta itkuun oli se että nämä kaikki kolme objektia olivat sentään mustia…

 24. Kuulostaa loistavalle keksinnölle. Itselläni on ollut jo pari vuotta hakusessa ns. monitoimirintsikat mutta eipä ole löytynyt 🙁 Ainoat olkaimmettomatkin muodostavat semmoiset tötterötissit tavallisten paitojen alle, että ei kiitos. Täytyy kyllä käydä hankkimassa ne kanafileetkin mutta tuo pelastaisi arkipukeutumisen.

  Miksi, voi miksi on niin vaikeaa tuoda ne 60-65 ympärysmitat muuallekin kuin erikoisliikkeisiin? Sopivien liivien metsästys on niin järkyttävä stressi, koska missään ei ole kivoja, sopivia tai sopivan hintaisia. Olkaimista vähintäänkin joutuu tinkimään. 🙁

 25. Ostoslistalla on ollut pitkään rintaliivit, joiden olkaimia pystyisi muuntamaan erilaisten yläosien mukaan. Mutta eipä ole vieläkään tullut vastaan sellaisia, mitkä istuisivat hyvin ja tuntuisivat tarpeeksi napakoilta mutta mukavilta päällä (puhumattakaan olkaimettomista rintsikoista). Mutta tämä vempain menee todellakin hankintaan! Kiitos vinkistä 🙂

 26. "Olen edelleen sitä mieltä, että alusvaatteiden etuosa alus- viittaa siihen, että ne on todellakin tarkoitettu pidettäväksi muiden vaatteiden alla piilossa."

  a-luokan amislogiikkaa :p etkö oo itse käyttänyt koskaan mitään kosmetiikkatuotetta muuhun kuin alkuperäiseen tarkoitukseen? kasvojen kosteusvoiteessa lukee kasvoille, se viittaa siihen ettei sitä saa levittää dekolteelle!!!!

  oon sitä mieltä, että tämä on ihan makuasia, eikä sulla ole mikään sen suurempi valta kuin muillakaan sanella, että mikä näyttää hyvältä ja mikä ei. tietenkin tää on sun blogi ja voit sanoa mitä tykkäät, mutta tällainen vouhkaaminen on tosi teiniä.

 27. Tuo todellakin on kamalaa. Lisäksi ärsyttää lässytys "en voi käyttää olkaimettomia rintaliivejä kun mulla on niin isot tissit yhyy". Itsellä on D-kuppi kja jostain kummasta mä olen kyllä löytänyt myös niitä olkaimettomia rintaliivejä, jotka a) pysyy päällä b) antaa tukea. Ei niitä ehkä mistään H&M:n tai Seppälän alusvaateosastolta löydykään, mutta kyllä naisen mielestäni pitäisi olla valmis panostamaan kunnon rintaliiveihin, ihan terveydellisistäkin syistä.

  Ja lisäksi eräs omaa mieltäni karmiva asia ovat silikoniolkaimet! HYI! Ei ole kaunista kun esim. olkaimettoman mekon alta pilkottaa ne ah-niin ihanat silikoniset hirviöt. :/
  Toisaalta, makujahan on monia, mutta omasta mielestäni tuollaiset pienet asiat luovat paljon asiallisemman ja paremman kuvan.
  P.S. Luv your blog <3

 28. Hyvä idea, pitääkin heti huomenissa käydä etsimässä tuollaiset käsiini! 😀

 29. Ihanaa kun postasit tästä! En tiennyt että näitä saa suomestakin enkä ole törmännyt enää nettikaupoissakaan, kun sen yhden kerran kun jätin ostamatta. Tarvitsen niin palavasti näitä työvaatteiden alle että ei tarvitse koko ajan olla nostelemassa olkaimia (mikä on erittäin hankalaa pitkähihaisenkauluspaidan läpi ja kaula-aukon kautta näyttää hirveältä)

 30. Riittäköhän rintsikoiden olkaimet kunnolla tuohon asetelmaan ? Kun tuossa alemmassa kuvassa näkyy vähän että olkaimet puristuisivat ihoosi. Täytyy kai mennä ihan kauppaan koettamaan että riittääkö 🙂

 31. Niin samaa mieltä! Kauniit asut menee pilalle rumilla rintsikannaruilla. Itse omista ko. klipsit ja myös silikonisen "miniolkaimen", joka asennetaan selkään poikittain siten, että olkaimet jäävät ikään kuin silikoninarun muodostamaan silmukkaan ja kuroutuvat yhteenpäin (olipas vaikeasti selitetty…). Molempia saa tosiaan sieltä Lindexiltä Shirleys secrets -sarjasta, joka muuten käsittää kaikenlaista kivaa ja tarpeellista lisäosaa rintavarustukselle (vaihto-olkaimia, nipple covereita, erilaisia täytteitä, hakaisten jatkeita, itsekiinnittyviä "rintsikoita" ym.). Kehotan ehdottomasti tutustumaan ja hinnat on edulliset! Miten muuten Virve sait asennettua klipsin selkäpuolelle? Mun kädet ei vaan taivu…Pitäisi varmaan hankkia pukija 😉

 32. Anonyymi 22:36
  "Lisäksi ärsyttää lässytys 'en voi käyttää olkaimettomia rintaliivejä kun mulla on niin isot tissit yhyy'"

  Jos löydät minulle koon 85J olkaimettomat ja tukea antavat liivit, maksan sinulle palkkion.

 33. Oon seurannut blogia, koska rakastan kosmetiikkaa ja siihen liittyviä postauksia mutta silti tämä oli ehdottomasti paras.

  Ja jokainen anonyymi joka vinkuu siellä on tasan tarkkaan se urpo joka käyttää tollasia yhdistelmiä.

  Toinen asia mikä pitäis kieltää lailla on silikoniolkaimet, ihan kaikissa tilanteissa.

  .S.

 34. Ah, mulla on siis sielunsisaria painiskelemassa saman ärsytyksen kanssa! Kaikista hirvein combo ikinä on tuubitoppi, ja sen kanssa silikoniolkaimiset rintsikat, siis hyi hele! onko se niin vaikeaa hankkia sellaset rintsikat mistä sais olkaimet irti?!? mutta tosiaan, kyllä nuo härpäkkeet päätyvät munkin ostoslistalle, aiemmin oon käyttänyt tuon kaltaisten toppien kanssa niitä olkaimettomia!

 35. Jotenkin tosi hurja, miten monet suhtautuvat kunnon paatoksella tähän aiheeseen. Meinaan jotkut oikein tulevat tänne vartavasten haukkumaan teiniksi jne, vaikka blogikirjoitus on mielestäni kuitenkin varsin sävyisästi kirjoitettu loppujen lopuksi. Vihataan sitä-sun-tätä-lässytystä ja vaikka mitä…

  Mutta aiheeseen: Itse en ole olkaimettomien ystävä, sillä hiukan eriparirintaisena olkaimettomissa liiveissä tämä eriparisuusongelma tuntuu korostuvan. Ongelmani ratkesi suht näppärästi kuitenkin tuollaisilla silikoniliivikuppijutuilla, joissa ei ole siis olkaimia tai selkäosaa. Menettelee ihan hyvin hankalien mekkojen ja toppien kanssa ainakin vielä näin parikymppisenä keskivertopieni-B-kuppisella.

  Aiheen vierestä vielä, eli monien muiden tavoin miäkään en ymmärrä silikoniolkaimia. Hyvä idea, huono toteutus.

 36. "oon sitä mieltä, että tämä on ihan makuasia, eikä sulla ole mikään sen suurempi valta kuin muillakaan sanella, että mikä näyttää hyvältä ja mikä ei. tietenkin tää on sun blogi ja voit sanoa mitä tykkäät, mutta tällainen vouhkaaminen on tosi teiniä."

  Voi LOL. Niin kenen vouhkaaminen se oli teiniä? 😉

  Mun AIKUISEN mielipide on että loistava keksintö! Olkainten näkyminen juuri tuommoisten paitojen kanssa on ollut syy sille miksi en ole moisia paitoja nykyään pitänyt (joskus aiemmin jaksoin vielä pyytää kaveria solmimaan narulla olkaimet takaa yhteen), mutta toisaalta joidenkin vaatteiden kanssa näkyvät olkaimet eivät pahemmin haittaa (esim. monta ohutolkaimista toppia päällekkäin ja niiden olkainten kanssa näkyvät rintsikoiden olkaimet) mutta yleensä mieluummin pidän olkaimet piilossa.

  Erittäin hyvä postaus! 🙂

 37. Onpa sulla ongelmat. Olen itsekin tarkka ettei olkaimet tai rintsikat näy sen enempää takaa kuin edestäkään, koska se on törkeän näköistä, muttei tulis mieleenkään räyhätä ja valittaa siitä toisille 😀 Ehkä kaikkia ei vaan kiinnosta tai joidenkin mielestä saattaa näyttää jopa hyvältä, ei sitä tarvitse sulle sen enempää perustella.

 38. Samalla linjalla Verililjapuun kanssa – D-kuppi ei ole mitenkään iso, kun on vaikka kuinka paljon naisia, joiden kuppikoko on useita kirjaimia enemmän. Sen sijaan iso osa naisista käyttää väärän kokoisia liivejä. Ostakaa nyt ihmeessä liivit, joissa on riittävän napakka ympärys ja sen myötä isompi kirjain, niin ei niin helposti se takaosa nouse toppien alta näkyviin.

 39. Olen se anonyymi, joka kyseli sopivien olkaimettomien rintsikoiden perään, jos ikää on 30+ ja kuppikoko b. 🙂

  Kiitos vinkistä, suuntaan H&M:lle ja katsastan sieltä näitä liivejä! Itse tykkäisin kovasti käyttää toppeja, mutta juuri olkaimettomien liivien puute on pidätellyt – minunkin mielestäni olkaimet topin kanssa on aika mauttomat. 🙁

  Olkaimettomat liivit on myös pelottaneet mua siksi, koska tosiaan rintani kaipaavat jonkin verran TUKEA, niissä on "ilmaa", eli tyhjää – johtui reilusta laiduttamisesta joskus 5-10 vuotta sitten – ja se on pienoinen ongelma.

  T: Rva Nahkapussi 🙂

 40. Suomessa liikkeet voisivat ottaa enemmän sellaisia liivivaihtoehtoja kokoelmiinsa joissa olkaimien paikkaa voi vaihtaa. Täällä niitä näkee todella paljon.

 41. Riippuu kyllä tosi paljon rinnoista, voiko niiden kanssa käyttää olkaimettomia rintsikoita. Itsellä on suht isot (DD) rinnat, eikä ne ole vielä koskaan tuntunut hyviltä olkaimettomissa. Ne tarvii tukea, eikä olkaimettomat sitä välttämättä anna.

 42. Pakko kommentoida, että olen aivan samaa mieltä sen suhteen, että alusvaatteen kuuluu olla kaiken alla, ei näkyä sen paremmin olkaimia saati sitten avoselkäisissä koko selkää. Alushousujen näkymisestä en edes aloita.

  Ja niille PK-seudulla asuville tai täällä vieraileville jotka eivät Changesta ole liivejä itselleen löytäneet: http://www.funkylady.fi/main.html Kannattaa kokeilla. Siellä saa tuotteesta toki maksaa, mutta voi autuutta kun itsekin kohtuullisen poven (75D) omistajana sain liivejä, jotka tukevat riittämiin ja jotka tuntuvat mukavilta päällä ilman ahdistusta, puristusta tai muuta.

 43. Kiva että on varaa ostaa esim. tuubitoppeja, muttei (muka) varaa ostaa olkaimettomia rintikoita. Elämä on.

 44. Hankintaan menee, en ole painijatoppiani kehdannut käyttää mutta tuon klipsin kanssa vois kehdata. Tietty vois ostaa myös uudet rintsikat…

 45. munkaan mielestä rintsikoiden olkainten ei kuulu näkyä minkään vaatteiden kanssa! Antaa miltei poikkeuksetta tyylittömän kuvan itestään. Pahin on ehkä jos on joku juhlavampi olkaimeton/avoin mekko, tai jopa iltapuku (näitäkin on nähty) ja kaiken pilaa ne saamarin olkaimet. Ei ole kyllä juhlavuudesta enää mitään jäljellä! silikoniolkaimet eivät myöskään ole ratkaisu tähän asiaan..

 46. Minua itseäni häiritsee myös tilanteeseen sopimattomien rintsikoiden käyttäminen. Kuitenkin itse rikon ihannettani hyvinkin usein, oikeastaan aina kun tahdon laittaa päälleni jotain muuta kuin tavallisen kaksiolkaimisen topin tai t-paidan. Syynä tähän on yksinkertaisesti se, etten löydä edes alusvaateliikkeistä itselleni sopivia rintsikoita. Kokoni on nimittäin 60G ja voin kertoa, että oikeankokoisten rintsikoiden löytäminen on varsinainen haaste. Changellakin on valikoimissaan vain yksi malli, josta löytyy kokoani. Kyseisen mallin olkaimia ei kuitenkaan voi laittaa ristiin tai ottaa pois. Olen kyllä kokeillut rinnakkaiskokoja sun muita, mutta ne eivät vain istu. En silti halua rajoittaa pukeutumistani liiaksi vain siksi, että typerät alusvaatevalmistajat syrjivät vartaloani. Vaikka ymmärrän, että alusvaatteiden "esittely" ärsyttää, niin olen huomannut, että asiasta huomauttelevat usein sellaiset ihmiset, jotka löytävät joka kaupasta itselleen sopivia alusvaatteita. Vannon, että sinä päivänä kun voin vaivattomasti tai edes kohtuullisen pienin ponnisteluin ja itseäni vararikkoon ajamatta ostaa itselleni joka lähtöön sopivia alusvaatteita, niin varmasti sen teen.

  Ah, sainpas purettua höyryjä 😀 Jos jollain on muuten vinkata minulle vierailemisen arvoisia alusvaateliikkeitä, niin ilahtuisin kovin 🙂

 47. Suuret kiitokset tästä vinkistä! Itse kuulun myös niihin, joiden mielestä liivien olkaimet kuuluvat sinne paidan alle, joten tätä kapistusta on ehdottomasti päästävä kokeilemaan 🙂

 48. Joskus taas olkaimet tuo kivan säväytyksen asuun 🙂 Oon kyllä samaa mieltä, että painijatopin kanssa ei näytellä olkaimia, korkeintaan läpinäkyät silikoniolkaimet voin hyväksyä. Mutta jos asu koostuu vaikka valkoisesta ja vaaleanpunaisesta, niin vaaleanpunaiset olkaimet on ihan söpöt, jos ne näkyy hieman 🙂

 49. Pakko sanoa kun ylempänä Anonyymi kirjoitti:
  'Kiva että on varaa ostaa esim. tuubitoppeja, muttei (muka) varaa ostaa olkaimettomia rintikoita. Elämä on. '

  Jepjep, itse kun viimeksi ostin tuubitopin, se maksoi 4,95. Kyllähän ne rintaliivit hieman enemmän maksaa… Pointtini tulee oletettavasti selväksi ?

 50. Nuo täytyy kyllä ehdottomasti kotiuttaa!

  Minulla on isot rinnat ja imetyksen jäljiltä pahin terhakkuus on kyllä kadonnut, joten sopivia olkaimettomia en ole löytänyt edes kaupunkimme alusvaateliikkeistä, hyvä kun löytää edes sopivia olkaimellisia jotka eivät ole ihan mummomallia!!

  Pahin olkainmoka jota olen joutunut todistamaan oli silikoniolkaimet hääpuvun kanssa! Se näky paloi kyllä verkkokalvoille iäksi, vaikka muuten olen suht.suvaitsevainen mitä tulee muiden pukeutumiseen…

  Tämä postaus oli kyllä Ostolakkoa parhaimmillaan!! Kiva vinkki pienellä rahalla tosi tarpeeseen.

 51. Ihanaa, et kirjotit aiheesta! En tiennyt kyseisestä vekottimesta, tollasen topin kanssa olisin varmaan laittanut olkaimet selästä ristiin/ottanut olkaimet pois. Ja hei, eiks H&M:N tuubitopit maksa viitisen euroo ja mun mielestä olkaimettomat rintsikat kympin luokkaa? Ei oo kovin iso satsaus. Musta on iha hirveetä, jos on niskalenkkitoppi/tuubitoppi ja tavalliset rintsikat. Siinähän menee koko topin idea pilalle! Tai jos on hieno mekko, joka on selästä avoin ja sieltä paistaa tavalliset rintsikat… Monet eivät myöskään ole tajunneet nude-alusvaatteiden olemassaoloa, vaikka musta ne ovat aivan loistava keksintö. Ei valkeiden vaatteiden alle valkeita alusvaatteita :<

 52. Täällä on joillakin sellainen käsitys, että rintaliivit maksavat 10 €. Tämä on toki mahdollista jos kuppikokosi on A tai B ja satut löytämään rintaliivisi tavallisten vaatekauppojen alennushyllyiltä.

  Suosittelen joskus käymään oikeassa rintaliivikaupassa. Esim. Funky Lady, Patricia, Change jne. Niistä saa hyviä, sopivia ja kestäviä rintaliivejä ja hinta ei tosiaankaan ole yhtä alhainen kuin esim. tuubitopilla. Kunnon rintaliivit maksavat 50-150 €. Kuka maksaa samaa hintaa siitä tuubitopista?

  Silikonisilla olkaimilla on paikkansa. Itse käytän niitä silloin, kun vaatteen oma olkain peittää edes hieman, esim. naruolkaimelliset topit.

 53. Itse viimeks eilen vilauttelin baarissa olkaimiani, tosin "vahingossa" kun unohdin kotoa lähtiessäni pakata oikeat rintsikat mukaan. Ei mua häiritse niinkään neutraalit olkaimet, vilauttelen varsin usein beigejä olkaimiani, kun en vaan tällä varustuksella uskalla kulkea olkaimettomissa rintsikoissa, mutta nyt sattu kirkkaan siniset rintsikat ja kyllä vähän kismitti mutta enpä jaksanut asian antaa pilata iltaani, pokkana vaan. En tiiä onko sillä joidenkin mielestä olkaimien vilkkumiseen juurikaan eroa, mutta rintsikoiden takaosan näkyminen vaikka halterneck mallisen topin yli on kyllä mun mielestä mauttomuuden huippu. Ihan jo omankin mukavuuden kannalta vois olla järkevää ostaa oikean kokosia liivejä, ei sellasia missä takaosa karkaa niskaan.

 54. huh, pari euroa? ebaysta tilasin joskus viimevuonna jonkun kymmenen kappaletta alle eurolla (sis. toimituksen) jostain kiinasta. 😀 käteviä on kyl ja useita vähän eri mallisiakin noita on olemassa. 🙂

 55. Kiitos tästä vinkistä! En tiennyt tuollaisten olemassaolosta lainkaan! Pysyykö nuo tukevasti, vaikka tanssahtelisi?

 56. Ja tommonen muovikapistusko on sitten nätti pullottamassa sieltä paidan läpi? Ennemmin katon oikeesti niitä olkaimia, kun tommosta muovikapistusta joka pullottaa paidan läpi järkyttävästi. :D:D:D:D

 57. Kiva niksi, en tienny, mutta siksipä en ole käyttäny vaatteita jossa rintsikat näkyy mauttomasti ja se vituttaa.. täällä meinaa kirjottaa se isotissinen tyttö jollei ei mikääääään olkaimeton sovi koska ne lässähtää 😀 jep rumat ovat ja leikkauttaa ne varmaan aijonkin sitten ku revin viimeisetkin hiukset päästä. Noh asiaan.. oli sellasta kysymystä, et onko sulla jotain ehdotusta tähän mun rintsikka ongelmaan, koska ostin idioottina olkaimettoman mekon yo-juhliin kun kuvittelin, että saan ne olkaimettomat (omistan kyllä) jotenkin sopimaan siihen ilman että riippurinnat hipoo lattiassa :D, mutta ei, ihan jäätävä näky. Jos sulla nero on joku toimiva idea – muu kuin korsetti, niin olisin iloinen 🙂

 58. MItä kukin pitää tärkeänä ja mikä oma mielipide on. Itse voin hyvinkin laittaa pinkit rintaliivit ja täysin vastavärisen paidan niin, että pinkki loistaa. Alusvaate on minulle asu samoin kuin päällä olevat vaatteet.
  Vaatteet on mukava lelu jolla leikkiä ;P
  Ja mitä tulee noihin muunneltaviin rintaliiveihin, niin kaikki ne liivit joissa on irroitettavat olkaimet muuttuvat käyttötarkoituksen mukaan…joissain on erikseen myös pitkä olkain joka laitetaan vaikka niskan ympäri, jos ei ole niin olkaimet yhteen 🙂

 59. Hahhah mitä kommentteja 😀 jos jollain henkilöllä on J-kupin rinnat, niin kyllä siitä voi jo automaattisesti päättää että kyseinen henkilö on lihava. Lihavien ihmisten ei tarvitse käyttää olkaimettomia toppeja/mekkoja/mitään. Minua häiritsee näkyvät olkaimet, kuten monia, monia muita. Ja tiedoksi; Calvin Kleiniltä löytyy mitä mahtavimmat olkaimettomat rintaliivit, joista itse maksoin alle 30 euroa, mikä ei mielestäni ole paha hinta liiveistä. Tv 163cm, 52kg ja 75DD

 60. Anonyymi: "Lihavien ihmisten ei tarvitse käyttää olkaimettomia toppeja/mekkoja/mitään. "
  Siis apua, et voi olla tosissasi tämän mielipiteesi kanssa?? Nyt olen kyllä NIIIIn erimieltä kanssasi ja mielestäni mielipiteesi oli juuri niitä asioita, joita ei todellakaan sanota ääneen (ei edes, vaikka se niin helppoa anonymiteetin turvin olisikin).

 61. ^^ Juuri näin, Virve. Uskomatonta mitä sontaa ihmiset anonymiteetin suojissa oikein suustaan päästävätkään!

  "jos jollain henkilöllä on J-kupin rinnat, niin kyllä siitä voi jo automaattisesti päättää että kyseinen henkilö on lihava. Lihavien ihmisten ei tarvitse käyttää olkaimettomia toppeja/mekkoja/mitään."

  Kuka päättää automaattisesti, että J-kupin rinnat omaava on lihava? Sinäkö, anonyymi?
  Olenko minäkin lihava, 155 cm / 53 kg, urheilen ja minulla on lihasta. Ainiinjooooh, ja kappas kummaa, rintaliivit on kokoa 65-70/H-J. Olen siis lihava, voi jestas, kiitos kun kerroit anonyymi tämän, sain hyvät naurut… 😉

  No, kun olen tällainen lyllertävä läsikasa, jolla jostain syystä on hoikka uuma ja kapea rinnanympärys isoilla (luomu)tisseillä varustettuna, minä painin myös jatkuvasti rintaliiviongelmien kanssa.
  H&M:t, Seppälät ja muut ABC-teinikuppikunnan puulaakit voi unohtaa. Luojan kiitos Changesta olen löytänyt upeasti istuvia 65-70H-rintaliivejä, jotka tukevat ja ovat tarpeeksi napakat ympäritä.

  Mutta ikuisuusongelma on täälläkin nuo olkaimettomat mekot. (Niin anteeksi, kun tällainen läski sellaisia kehtaa pitää vaikka muut yleensä lähinnä kehuvat vartaloani cocktail-mekoissa…)
  Haluaisin käyttää niitä ja olkaimettomia toppeja, mutta tavalliset liivit (ja ne silikonihirvtysolkaimet) on poissuljettu vaihtoehto.

  Onko kukaan isorintainen löytänyt oikeasti TUKEVIA olaimettomia liivejä? Jos, niin MISTÄ? Rinnat painavat sen verran, että en ole vielä itse sopiviin törmännyt.
  Onko kokemusta siitä, sopisiko korsetti tähän tarkoitukseen? Ikävä kyllä edes D-sarjalaiset eivät paini meidän isotissisten liigassa, joten kaipailisin kokemuksia kanssasisariltani?

  Ja kiitos Virve tästä vanhasta postauksesta, luin tämän silloin kun kirjoitit, ja hymisin mielessäni olevani samaa mieltä ausvaatteden kuulumisesta päällysvaatteiden alle, mutten jostain syystä ole näköjään kommentoinut. 🙂

 62. Vaikka nyt taivahan vanhaan postaukseen kommentoinkin, siltä varalta että joku vielä lukee: olkaimettomista liiveistä ikuisesti parhaat ovat Wonderbran mallit. D-kuppia ainakin tukevat ihan loistavasti, isompien puolesta en tokikaan voi luvata, mutta suosittelen ehdottomasti ainakin kokeilemaan =)

  Hinnaltaan nämä ovat kyllä melko tyyriit, 60-70 euroa ja netistä hieman halvemmalla, mutta ovatpa myös laadukkaat eivätkä kulahda heti.

 63. Minulla on tuollaisia ja hyvin toimii. Ei pullota paidan läpi eikä tunnu yhtään miltään. Kannattaa kritisoida vasta sitten kun on kokeillut eikä etukäteen.

 64. Just hankin tuollaiset… ja oli heti pakko kokeilla. Toimivat erinomaisesti. Pinkin painijaselkäisen topin kanssa ei näkynyt sen enempää "muhkuroita" kuin normaalistikaan. Eikä muovihärpäkettä edes oikeastaan tunne. Hyvin pysyivät paikallaan. Jesh.

 65. No huhhuh…Itse en _todellakaan_ pysty ymmärtämään, että mikä ihmisiä häiritsee jos vähän olkaimet näkyvät jonkun topin alta. Ei hyvä luoja, ne ovat vain rintaliivit joita lähes jokainen nainen käyttää ja niihin tulisi suhtautua luonnollisesti. Ei ihmisien tarvitsisi nipottaa noinkin turhasta asiasta kuin rintaliivien olkaimista. Ne ovat vain NORMAALI asia naisen elämässä.

Kommentointi on suljettu.