Kuukautiskuppi – yksi traumaattisimmista kokemuksistani

*Sis. mainoslinkin

Tämän postauksen kirjoittaminen aiheuttaa minussa jo lähtökohtaisesti hieman pohdiskelevia tunteita. Sen aihe on minusta hyvin tärkeä ja haluan keskustella siitä, mutta samalla mietin ehkä vähän punastellen, että jätänkö ihan oikeasti internetiin minun omilla kasvoillani ja nimelläni tällaisen kirjoituksen…

Lunette kuukautiskuppi
Kuva: Lunette

Haluaisin avata keskustelua kuukautiskupista. Tuo silikoninen kuukautissiteet ja tampoonit korvaava tuote on mielestäni yksi ihmiskunnan parhaita keksintöjä, sillä sen avulla voidaan välttyä valtavalta määrältä jätettä.

Siitä huolimatta, että pidän vekotinta nerokkaana keksintönä, en silti itse käytä sitä. Jos tähän mennessä pyörittelitte silmiänne sille, että olenko niin häveliäs, etten meinaa kehtaa punastelematta kirjoittaa kuukautisista internetiin, niin kyse ei ole siitä.

Minulla on nimittäin melko traumaattinen ensikosketus kuukautiskuppiin ja vaikka tuosta tapahtumasta on vuosia, en ole silti saanut aikaiseksi kokeilla kuppia uudelleen. Toivonkin nyt, että tämän kokemuksen jakamisen myötä saan teiltä irti ne parhaat vinkit, joiden kautta uskallan ehkä antaa kupille uuden mahdollisuuden ja luopua itsekin kuukausittaisen kuukautisjätteen tuottamisesta.

Sain kuukautiskupin muistaakseni blogitapahtuman kautta vuonna 2011 ja olin erittäin utelias kokeilemaan sitä. Olin kuullut kupista valtavasti kehuja ja hyvä ystäväni vannoi sen nimeen. Se oli kuulemma äärettömän kätevä ja kuulosti kaikin tavoin siltä, että halusin ottaa sen käyttööni.

Silikoninen, sisään asetettava kuppi keräisi kuukautisveren, joka olisi helppoa kaataa kupista pönttöön ja samaa kuppia voisi käyttää vuodesta toiseen.

Kupin pesu kuulosti sekin helpolta ja vaikka ajatus kupin keittelystä puhtaaksi kiehuvassa vedessä vähän mietitytti koin, että voisin hyvin pyhittää kupilleni yhden pienen kattilan, jos se kerran auttaisi vähentämään tuottamani jätteen määrää merkittävästi.

Olin lukenut paljon kupin käytöstä ja tiesin, että sen antennia voisi olla hyvä lyhentää hieman, jottei se paina. Kupin antenni vaikutti aika pitkältä, joten napsaisin siitä hieman pois, mutta jätin silti ainakin puolet antennista jäljelle.

Rullasin kuppia hieman, asetin sen ohjeiden mukaisesti paikoilleen ja unohdin pian koko kupin olemassaolon.

Lunette kuukautiskuppi
Kuva: Lunette

Kävin päivällä kaupungilla ja illalla kotona tuli sitten aika ottaa kuppi pois. Kuppi olisi kuulemma helppoa poistaa, kun sitä tarttuisi sen juuresta ja ruttaisi hieman.

Aloin poistaa kuppia, mutta en tuntenut sitä sormillani. Yritin vaihtaa asentoa, mutta sormenpääni eivät vain tavoittaneet kuppia.

Mitä hemmettiä, eihän se nyt tuonne voi kadota!

Kävi ilmi, että kuppi oli ilmeisesti alipaineen vaikutuksesta noussut hyvin ylös. Se kyllä olisi siellä jossakin, mutta se nyt vain pitäisi löytää.

Tässä vaiheessa tilanne huvitti minua. Laitoin kuppia suositelleelle ystävälleni naureskellen tilanneraporttia ja kerroin, että olin hävittänyt kuukupin sisääni. Sain vastaukseksi hämmentyneen, naurunsekaisen viestin, joka sisälsi lisää vinkkejä kupin poistoon.

Yritin etsiä kuppia uudelleen. Minulla on melko lyhyet sormet ja pihtiotteessa olevien etu- ja keskisormen ulottuvuus on kuitenkin melko rajallinen. Aloin tulla epätoivoiseksi. Miten hemmetin ylös kuppi olisi voinut nousta?

En tiedä, kuinka kauan olin kuppia lopulta yrittänyt tavoittaa, mutta lopulta tunsin sen antennin pään kynsieni välissä. Hurraa, ainakin tiesin, että se oli tavoitettavissani.

En nyt välitä liiemmin avata asiaa, mutta totean vaan, että alakerroksessa oli kuitenkin melko rajoitetusti työskentelytilaa, mikä hankaloitti kupin antenniin tarttumista.

Hankalasta lähetysmiskulmasta huolimatta sain juuri ja juuri napattua kiinni antennin päästä kynnenkärjilläni, mutta otteeni lipesi jatkuvasti.

Alipaine piti kuppia niin tiukasti otteessaan, ettei antennin nykiminen alati lipsuvien sormenkynsien ja sormenpäiden avulla auttanut yhtään. Kuppi pysyi tiukasti paikoillaan.

Lunette kuukautiskuppi
Kuva: Lunette

Aloin tuskastua. Hiki virtasi, epätoivo pääsi valoilleen ja olin yrittänyt saada kuppia pois jo varmasti toista tuntia.

Sormet kramppasivat, ranteessa olisi kohta varmasti jännetuppitulehdus ja sisälläni oli verellä täytetty kuukautiskuppi, jota en saanut pois.

Tiesin, että pitäisi yrittää rentoutua, mutta tuossa tilanteessa se oli helpommin sanottu kuin tehty.

Ystävälleni lähettämäni naureskelevat raportoinnit alkoivat vaihtua epätoivoisiin viesteihin. Alkoi olla yö, mutta en taatusti olisi niin epätoivoinen, että lähtisin keskellä yötä ystäväni luo pyytämään apua kuukautiskupin poistamisessa.

Tällainen tilanne kaipaisi pelastavaa prinssiä, mutta silloinen poikaystävänikin oli ulkomailla. Mitä hemmettiä voisin tehdä?

Lasketaanko se pettämiseksi, jos pyydän jonkun alapäihin tottuneen miespuolisen tuttavani avuksi? Meillä oli eksän kanssa ihan hyvät välit, voisiko häneen ottaa tällaisessa tilanteessa yhteyttä? Tulkoot vaikka uuden tyttöystävänsä kanssa paikalle minun puolestani, kunhan tilanne ratkeaisi.

En enää itsekään tiennyt, laskinko leikkiä vai aloinko jo olla niin epätoivoinen, että olin lähes tosissani.

Yritin saada kuppia irtoamaan ja vaikka onnistuin jo saamaan sen antennista hieman paremman otteen, ei sen nykiminen auttanut yhtään. Alipaine oli sen verran vahva, että se voitti kramppaavat sormeni ja kuppi vaan pysyi sisälläni.

Minun ei ollut millään mahdollista saada sormiani sen verran lähemmäs kuppia, että voisin jotenkin onnistua rutistamaan sitä ja rikkoa alipaineen.

Mietin kauhuissani, olisiko minun todellakin mentävä aamulla lääkäriin. Ei hyvä jumala, en halua olla se tyyppi, jonka pitää mennä lääkäriin pyytämään, että toosaan työnnetty esine poistetaan.

En ollut varma, olisinko jopa toivonut sen olevan mielummin seksilelu kuin kuukautiskuppi, sillä aamuun mennessä kuppi olisi varmasti niin täynnä verta, että sitä varmasti roiskuisi joka puolelle kuppia poistaessa.

Se olisi elämäni noloin lääkärikäynti ja päätin, että vaikka joutuisin vääntämään kuppia irti koko yön niin saisin sen kyllä itse pois.

Voin kertoa, että se oli yksi elämäni tuskaisimmista illoista. Minun oli välillä pidettävä taukoja, sillä työskentelyasennon vuoksi ranteeseeni sattui, sormeni kramppasivat ja olin hiestä märkä. Hemmetin hemmeti!

En enää muista tarkalleen, kuinka kauan yritin irrottaa kuppia, mutta lopulta useamman tunnin tuskailun jälkeen sain sen ihmeen kaupalla pois sisältäni. Voitte arvata, että minun ei todellakaan tehnyt mieli kokeilla kuppia uudelleen.

Lunette kuukautiskuppi
Kuva: Lunette

Edellisestä kuukautiskuppikokeilustani on nyt noin seitsemän vuotta, mutta en vieläkään ole varma, uskallanko kokeilla kuppia uudelleen.

Ajattelin silloin, että minulla vain oli huono tuuri, mutta olen vuosien aikana törmännyt verkossa moniin keskusteluihin siitä, kuinka kuppi on noussut hyvin ylös ja kuinka sitä on ollu hankalaa saada pois.

Olen saanut noista keskusteluista irti hyviä vinkkejä vastaavia tilanteita varten ja nykyään sentään asun yhdessä kumppanini kanssa, joka voisi varmasti tarpeen tullen ojentaa auttavan kätensä, mutta silti uuden kupin hankkiminen ja testaaminen mietityttää hieman.

Täällä Bangkokissa asuminen on kuitenkin saanut minut miettimään tuottamani jätteen määrää aivan erityisen paljon ja koen kuukautisjätteestä luopumisen tärkeäksi asiaksi.

Aion siis hankkia uuden kuukautiskupin kun palaan Tukholmaan (täältä Bangkokista en ole sellaista löytänyt), mutta sen käyttöönotto jännittää silti kovasti.

Olisikin siis mukavaa kuulla, kuinka kuukautiskupin käyttö on muilta sujunut, millaisia ongelmia kupin kanssa on ollut sekä ennen kaikkea kuulla parhaat vinkkinne kuukautiskupin käyttöön.

Jos haluat hankkia oman kuukautiskupin, myy esimerkiksi *Hyvinvoinnin Tavaratalo verkkokaupassaan Lunette-merkin kuukautiskuppeja.

Lue myös: Miksi Aasiassa ei käytetä tamponeja

Lunette kuukautiskuppi
Kuva: Lunette

Onko teillä jaettavana kuukautiskuppikokemuksia?

87 kommenttia artikkeliin ”Kuukautiskuppi – yksi traumaattisimmista kokemuksistani”

 1. Itse olen käyttänyt vuosikausia kuukautiskuppia ja nyt on toinen kuppi menossa. Rohkene vaan kokeilla uudestaan, mutta älä leikkaa sitä ennen kuin olet käyttänyt kuppia 1-2 päivää, jonka aikana huomaat kuinka korkealle kuppi itsellesi nousee. Käyttömukavuus on niin paljon parempi kuin millään muulla kuukautissuojalla, että jo senkään takia en vaihtaisi enää pois puhumattakaan siitä jätteen määrästä.

 2. Lunette on aika napakkaa silikonia ja Mooncupissa on voimakas alipainetta ylläpitävä rengas kupin suulla. Molemmat siis jumahtavat paikoilleen ehkä tiukemmin kuin joku muu merkki. Kuppeja on erilaisia ja helposti joutuu hiukan etsimään ennen kuin löytää itselleen sopivan mallin. Esim juuri tuo pituus on toisten anatomialla kynnyskysymys suuntaan tai toiseen, kun taas toisilla kupin liian suuri halkaisija voi vaikeuttaa vaikka rakon tyhjentymistä ja kolmansilla kapea kuppi ei tartu vaan lähtee valumaan ulos..

 3. Olen käyttänyt kuppia jo vuosia täysin ongelmitta, se on kyllä helpottanut elämää huomattavasti kun on helppo pitää mukana ja aina ei tarvi olla juoksemassa kauppaan. Ja ympäristöystävällisyys toki tärkeimpänä seikkana 🙂 Minulla on kupista sellainen versio jossa tuon antennin tilalla on pieni rengas, siitä saa todella hyvin otteen jos meinaa olla tiukassa! Me luna-merkkinen. Ehkä sellaisella voisit uskaltautua helpommin kokeilemaan uudestaan?

 4. Mulla on ollut kuppi käytössä vuodesta 2004, eli aika kauan 😀 Toisinaan mulla käy myös näitä, että kippo on kiipinyt hieman liian ylös (yleensä yöaikaan, kun on pitkään makuullaan). Silloin olen muutaman yrityksen jälkeen vain luovuttanut, laittanut varuuksi pikkuhousunsuojan lisäsuojaksi ja puuhastellut normaaleja puuhiani. Samalla kannattaa ikäänkuin työntää alakerran lihaksilla, jotta kuppi vähän tulisi alaspäin. Jos myöhemminkään ei onnistu saada kupin pohjasta pihtiotetta, kannattaa kokeilla hivuttaa yhtä sormea kupin reunaa pitkin niin ylös kuin mahdollista ja vähän painaa kuppia lysyyn, jotta alipaine menee pois. Yleensä sen jälkeen onnistuu.

  Toinen vaihtoehto on koittaa vaihtaa asentoa. Jos pöntöllä istuessa ei onnistu, kokeile mennä kyykkyyn suihkun lattialle. Kyykkyasento ”lyhentää” emätintä, jolloin kuppiin voisi ylettyä paremmin.

  Ja tosiaan antennia ei kannata liikaa lyhentää ennenkuin on kokeillut kuppia edes pari kertaa.

  Muistan itsekin, että ekat kuukautiset kupin kanssa oli kauheet, kun se poistaminen tuntui tosi hankalalta (ekalla kerralla yritin poistaa kippoa varmaan ainakin tunnin), mutta olin päättänyt oppia sen käytön ja seuraavat kuukautiset menikin jo paljon sujuvammin enkä ole sen jälkeen palannut enää siteisiin tai tampooneihin 🙂

 5. Mulla on ollut kuukuppi käytössä vähän yli vuoden. Itsellä oli alussa vaikeuksia asettamisen kanssa: kuppi falskasi herkästi, mikä aiheutti epävarmuutta ja turhautumista koko välineeseen. Meinasin jo lopettaa käytön, mutta nykyään asettaminen sujuu helposti. Jos ostaisin nyt uuden kupin, ostaisin varmaankin sen isomman koon.

  Itse olen leikannut varren päästä vain noin puolen sentin pituisen palan juuri sen pelossa, että en enää yletäkään kuppiin. Tuntuu, että varsinkin öisin kuppi nousee hieman ylemmäs kuin muuten. Kupin ohjeissa neuvotaan poistamaan kuppi vessassakäynnin ajaksi, koska ponnistaminen siirtää kuppia alemmas, joten ehkä tässä olisi ratkaisu juuttuneen kupin poistamiseen. 😀

 6. Pakko myöntää että samaistuin tähän postaukseen täysin, joskin minulla kuukupin uudelleen koittamiseen ei mennyt ihan noin kauaa. Mutta totuuden nimissä on tunnustettava että minullakin kuukupin poistoon meni ensimmäisellä kerralla ainakin tunti. Harjoittelu tekee mestarin tässäkin asiassa, sillä kestää hetken ennenkuin siihen oppii mistä kannattaa milloinkin ottaa kiinni. Ja kuten Saara jo aikaisemmin mainitsi, ei sitä nuppia kannata leikata ihan heti, jos ollenkaan. Tyhjä kuppi on paljon helpompi poistaa kuin liian täysi, joten kannattaa ainakin alussa tehdä tyhjennys pari-kolme kertaa päivässä, varsinkin runsaampina vuotopäivinä. Tsemppiä uuden kuukupin kanssa!

 7. Irroita bideesuihkusta suihkupää ja suihkuta letkulla vettä sisääsi, siis vaginaan. Kun vedenpaine on riittävä ja vesi menee kyllin syvälle, vettä menee myös kuukuppiin, joka veden painosta laskeutuu sitten alemmas.
  Käytän itse tätä kikkaa kuukautisten aikaan lähes päivittäin, sillä minulla on vaikeuksia yltää omaan Lunetteeni, ehkä anatomisista syistä johtuen, mutta tällä kikalla onnistuu aina ja nopeasti.
  Toki jotkut ovat sitä mieltä, ettei vaginaan pitäisi suihkuttaa vettä mutta meneehän sinne vettä kylvyssä ja uidessakin…

 8. Kokeilitko poista kupin niin että olet kyykyssä ja pinnistät kuin yrittäisit kakata, mutta lantionpohjanlihaksilla?

  Ja antennia ei tosiaan turhaan kannata leikata, voi olla hyvinkin sopiva sellaisenaan!

 9. Minulla aivan samanlainen kokemus vuosien takaa enkä ole uskaltanut kokeilla uudelleen. Jos vain on niin ettei kuppi sovellu kaikille..

 10. Kiva kun kirjoitit tärkeästä asiasta! Ja mitä kupin käyttöön tulee, samaistun vähän liiankin hyvin tähän tekstiin. 😀 Olen onnistunut hukkaamaan kupin sisälleni monta kertaa ja kerran se paholainen jopa kiepsahti väärinpäin?!?! Älä kysy miten on mahdollista… voin kertoa et oli aika herkkua kaivella sieltä sitten haha. Eli ilmeisesti tärkeintä on saada se alipaine syntymään siten, että kuppi on tarpeeksi alhaalla. Ja älä leikkaa sitä ”häntää” heti lyhyemmäksi, tein sen virheen aiemman kupin kanssa ja se leikkausreuna raapi ikävästi. En ole vielä suostunut luovuttamaan, sillä ekologiselta kannalta tää on vaa niin mieletön keksintö!! PLUS silloin kun se on kunnolla paikallaan niin käyttömukavuus on huippu. Tsemppiä meille siis, ehkä tää tästä! 😉

 11. Kiitos varoituksesta! En ole ollut aikeissakaan kokeilla tätä vekotinta, mutta sitä mainostetaan mielestäni liian mukavana ja helppona vempaimena… Joka paikassa hoetaan sen ekologisuutta ja käytännöllisyyttä, ja meitä ’ei-kuppinaisia’ moititaan maapallon jätekuormituksesta.
  Aika lailla selvä, että alakerran lihakset voivat imaista uumeniinsa minkä tahansa sinne työnnetyn esineen, oli sitten viherideologia mitä mieltä tahansa… Voin vain kuvitella sitä tunnetta, kun pitäisi yön tunnit käyttää moiseen taisteluun…

 12. Hui, en yhtään ihmettele miksi on traumat jäänyt! Itse en ole koskaan vastaaviin kokemuksiin törmännyt eikä ole tullut edes mieleeni, että jotain tuollaista saattaisi tapahtua! Itse olen vuosia käyttänyt kuukuppia ja mitään ongelmia sen suhteen ei ole ollut.

 13. Mulla oli samankaltainen kokemus purentakiskojen kanssa, mutta siitä toisten!
  Mä en ole edes kokeillut koko kuppia.. mua lähinnä hirvittää säilöä (köhhöhhöh..) ulos pyrkivää verta sisälläni.. Samoin se tyhjennys-operaatio, onko sotkuinen? Leviääkö miten sattuu. Ja kaikista eniten mua kauhistuttaa, jos se irtoo jotenkin ja yhtäkkii tulee kupillinen verta housuihin. Kirjoittamasi perusteella ei kyllä ihan hevillä irtoa.. .. Mulla on gynejen mukaan myös syvä reikä .. Saako sitä sit, ku salaatinottimilla .
  Toisaalta mulla on 3 lastakin.. kehtaanko ostaa teekupin kokoista kuukuppia .. eiih. Pitää varmaan kokeilla tähän elämään.

 14. Voiei, symppaan sua niin paljon tän kokemuksen takia! Itse oon ollut vähän samankaltaisessa tilanteessa, kun tamponin naru oli jostain syystä mennyt itse tamponin mukana ja senkin loputtoman ronkinnan muisteleminen nostaa kylmän hien pintaan!

  Itsekin aina säännöllisesti mietin kupin hankintaa, mutta viimeksi päätin perääntyä tästä, kun luin, että nekin saattavat falskata esim. jumpan tuoksinnassa. Jaiks! Tamponin kanssa en ole ole moiseen törmännyt, joten pysyttelen toistaiseksi niissä traumoistani huolimatta 😀

 15. Täytyy myöntää, että mulla oli parit ekat menkat samaa ongelmaa. Ratkaisu löytyi lantiopohjan lihaksista! Niillä kun pinnistää oikein, saa kupin ihan helposti riittävän alas ja puristettua paineen pois. Suosin itse vaihtoa suihkussa, niin asento on vapaampi eikä roiskeita vaatteilla tarvitse pelätä. Tosin mulla on niukka vuoto, tyhjennän kupin aamuin illoin ja menkat yleensäkin kestävät vain 3-4pv. Antennia en ole leikannut, kun kuppi kuitenkin nousee aika ylös mulla. Gyne tiesi myös kertoa, että ilmeisesti mun kohdunkaula on ”vino” ja kaartuu normaalia voimakkaammin kohti selkärankaa – tää tieto helpotti, niin en yritä tunkea kuppia ns suoraan ylöspäin vaan vähän taakse suunnattuna. Hahaha tulikohan tässä nyt too much information

  • Hei ihan loistavia vinkkejä täällä! Toikin varmaan auttais jos tietää mihin päin oma kohdunkaula on kallellaan. Täytyy kyllä ottaa taas tauon jälkeen kuppi käyttöön! Ja kokeilla onko mullakin lantiopohjan lihakset!

 16. Antennia ei kannata leikata ennen kun on tottunut kupin käyttöön. Jos se antenni ärsyttää alapäätä, niin sitten leikkaa hyvin pieni palanen pois ja kokeile sillä. Kaksi kertaa ekan vuoden aikana kävin lääkärissä poistattamassa, kun en saanut sitä itse pois. Hoitaja oli hyvin mukava asian suhteen. Ei ollut eka kuppi mitä oli kalastellut.:) Nykyään kupin kanssa pelaaminen sujuu ja osaan asettaa sen oikeaan paikkaan, eli aika alas. Käytin kuppia vuoden ajan pelkästään runsaamman vuodon päivinä ja sitten kun ne sujui rutiinilla, niin rupesin käyttää pienemmän vuodon päivinä. En halunnut enää mennä poistattamaan sitä. 🙂 Nykyään osaan ja saan sen työnnettyä ulos vähäisen vuodon päivinäkin.

 17. Voi ei, kauhean ikävä kokemus! Ei ihme, että epäröit kokeilla uudelleen. Itse olen käyttänyt kuukuppia ehkä 9 vuotta enkä luopuisi! Juu, onhan sen käyttö vähän työläämpää kuin siteiden tai tampoonien, mutta se vaan on paljon mukavampi eikä ”hajuhaittoja” ole! Kuppia voi helposti käyttää jokaisena vuotopäivänä – vrt puolikuivan tampoonin vetäminen ulos………. En ole koskaan joutunut pitkään kuppia metsästämään uumenistani, mutta joskus se on tosiaan kivunnut sormien ulottumattomiin (varsinkin yön aikana). Kuppi liikkuu alaspäin, kun ponnistaa emättimen lihaksilla, se on aina minulla auttanut. Suurin ongelma minulla onkin se, että kakkoshädällä käydessä kuppi liikkuu alaspäin ja tuntuu, että se saattaa pullahtaa ulos Koskaan niin ei ole kuitenkaan käynyt. Ja toisena ongelmana on se, että joskus kuppi ei aukea ensimmäisellä yrittämällä. Jos pieni vetäminen ulospäin ei auta, joudun ottamaan sen ulos ja kokeilemaan uudestaan. Ehdottomasti suosittelen Virve kokeilemaan toisenkin kerran! Ja muita naisia myös

 18. Itse olen käyttänyt kuppia nyt yli vuoden. Käyttö vaati todellakin totuttelua, mutta on sen arvoista. Minä leikkasin antennin kokonaan pois, koska se painoi ja tuntui epämukavalta. Olisiko mahdollista että olet asettanut kupin lähtökohtaisesti jo liian syvälle? Minulle itselleni suurin vaikeus oli alkuun juuri se, että laitoin kupin liian syvälle, mistä seurasi mm. ylivuotoa. Kun rohkenin jättää kupin alemmaksi, niin ongelmia ei enää ollut. 🙂 Ja antenni oli ainakin minun käyttööni tosiaan täysin ylimääräinen.

 19. Itse olen käyttänyt kuppia jo toistakymmentä vuotta, mutta muistan edelleen alun epätoivon. Ensimmäisillä kerroilla sekä asettaminen, että pois ottaminen olivat hikistä puuhaa ja manasin pihinä opiskelijana hukkaan heitettyä 35 euroa. Onneksi kupin käyttö lähtikin sitten sujumaan hyvin alkuvaikeuksien jälkeen. Itse jouduin leikkaamaan antennin kokonaan pois, koska se painoi todella ikävästi. Minulla kuppi asettuu melko alas, lähelle emättimen suuta, mutta joskus se kiipeää ylemmäksi. Silloin yleensä asetun kyykkyasentoon ja ponnistan kupin riittävän alas, että yllän siihen tarttua. Voi olla, että jos on käyttänyt tampooneja aiemmin, kupinkin laittaa turhan syvälle, mikä edistää tuota kupin ”katoamista”. Mutta tottakai asiaan vaikuttaa myös jokaisen anatomia. Aikoinaan hommasin kupin ekologisuuden takia, mutta nykyään käyttömukavuus on suurin syy kupin käyttöön, enkä ole siitä valmis luopumaan. Synnytyksen jälkeiseen jälkivuotoon piti siteitä käyttää ja muistin taas kaikki niiden huonot puolet hiostavuudesta lähtien. Itselläni on kupituksen nimeen vannovia ystäviä, mutta myös niitä, jotka eivät ole kupin kanssa sinuiksi päässeet yrityksistä huolimatta. Suosittelen kuitenkin antamaan kupille mahdollisuuden, jos kiinnostusta on.

 20. Kuvailit juuri mun ensimmäisen lunette -käyttökokemukseni, antennin leikkausta lukuun ottamatta. Laitoin sen ensi kerran vieläpä yöksi, hurraa sitä seuraavaa arkiaamua! Onneksi ei ollut aikaista töihin lähtöä.

  Vastaus ongelmaan on lantionpohjalihakset. Jos kuppi kiipeää liian ylös, kannattaa siis työntää se lihaksilla alas, jolloin otteen saa antennia apuna käyttäen jopa ihan kupin pohjasta (tämä tuntui kovin kaukaiselta ajatukselta ensimmäisellä kerralla). Tämän jälkeen ei ole itselläni ongelmia kupin poistamisessa ollut!

 21. Hyviä vinkkejä olet saanut, voi olla hyvä harkita myös muita vaihtoehtoja.

  On olemassa myös kestokuukautissiteitä ja luonnollisia tamponeja, jotka asetetaan emättimeen. Ne tamponit tosin tämän kokemuksen myötä ovat ulkona pelistä naruttomuuden johdosta. Internetistä saa myös pikkuhousuja, joiden sisällä on imevää materiaalia ja ulkopuolella läpivalun ehkäisevää materiaalia. Niitä on monenlaisille kehoille ja tarpeille omat mallinsa.

  Onnea kokeiluun kuukupin kanssa, jos vielä rohkenet!

 22. Voi apua oli varmasti kamala kokemus! Mulla on niin ”lyhyt” värkki eli kohdunsuu alhaalla kierrosta riippuen, että ongelmana on lähinnä ohivuoto ja sen lisäksi alussa oli ongelmia saada kuppiin alipaine ja kuppi avautumaan kunnolla. Tämäkin ongelma on ratkeamassa kun saan tilaamani Meluna sport kovemman kuppiversion sekä shorty-version joka on suunniteltu nimenomaan lyhyelle emättimelle. Tosin nyt mua jännittää et käyks mulle samanlailla kuin sulle XD Lunettea tosiaan käyttänyt aiemmin ja jäi pois käytöstä kun ongelmia ilmeni. Mut nyt kokeilen uudella merkillä uudemman kerran enkä aio luovuttaa. Never give up!!!! :’D

 23. Juu nimenomaan lantionpohjalihaksilla kuppi työnnetään ensin alemmas, jotta siitä saa paremman otteen. Mahdollisesti vähän tutumpi juttu synnyttäneille naisille =)

 24. Jooo… Varsinkin jos kuppi on paikoillaan koko yön, se on yleensä asettautunut ihan kodiksi ja alipaine on todella voimakas. Ja poistaminen ei ole lähelläkään ”kätevää ja helppoa”. Toisaalta kuppi on loistava just yöllä, kun ohivuotoja ei todellakaan tule. Vähän kakspiippunen juttu.
  Kaverit on kans kertoilleet hulluja tarinoitaan noista poisto-operaatioista, kun ei vielä tiedä yhtään miten kuppi toimii:D *PLOPPP* ja kupin sisältö on vähän missä sattuu:D Mun taktiikka on yrittää saada yksi sormi kupin ja emättimen seinämän väliin tarpeeksi ylös, niin että se alipaine kunnolla häviää. Ja sit litistän sitä kuppia seinämää vasten ja liu’utan ulos. Yhdellä sormella. (Kuka sinne peukalon saa niin syvälle että saa pihtiotteen??)
  Mutta kyllä se vähän vaivalloista on… Toisaalta on niin mukavaa silloin kun ei oo hautovia ja dunkkaavia siteitä eikä roskaa. Ja kuppia saa huoletta pitää vaikka koko päivän. Kätevää! Niin… paitsi se poisto.

 25. Itselläni on sellainen kuukuppi, jossa antenni on pyöreä, eli sen saa todella kätevästi vetäistyä yhdellä sormella ulos! Ensi kerralla kun kokeilet, älä lyhennä antennia tai hanki sellainen missä on tuo pyöreä pää.

 26. Olen käyttänyt neljätoista vuotta enkä pois antaisi. Minulla ei ole ongelmaa kupin karkaamisessa, koska kohdun napukka on tosi alhaalla, mutta tarvii poisottoon siitä huolimatta syvän kyykkyasennon ja lantionpohjanlihaksilla ponnistamisen. Ja kun sinulla ei ole pituuden kanssa ongelmaa, kannattaa varmaan reippaasti hommata tarpeeksi pitkä/iso kuppi, vaikka ovatkin ns. ”synnyttäneiden” malli. Suosittelen vahvasti! Lunette on hyvä kotimainen, itsellä Melunan XS-kuppi.

 27. Minulla käyttö tyssäsi pariin ekaan kertaan enkä ole tullut ottaneeksi uutta yritystä. Minä en saanut kuppia millään aukeamaan asettamisen jälkeen, mistä seurasi ohivuotoa ja sotkua. Ei auttanut erilaiset taittelut ja pyöräyttelyt. Poistaminen oli tosi hankalaa, kun aina sitä ei voin tehdä kotioloissa. Esim. työpaikan vessassa aika riskaabelia ja hikistä hommaa. Tulin siihen tulokseen että homma vaatii ihan liikaa sorkkimista ja askartelua tuolla alakerrassa omaan makuuni ja käytän tamponeja aina, siteitä hyvin harvoin.

 28. Ompas täällä osalla rajoittuneita kommentteja kupista. Mun täytyy sanoo, etten ees muista kuinka monta vuotta oon kuppia käyttänyt (ehkä noin 10), mutta nyt toinen lunette jo menossa. Alkuperäinen ajatus minulla oli ekologisuus, se, että sitä saa käyttää 12tuntia putkeen, sen kanssa saa uida huoletta, ei enää ikinä rapinaa yleisessä vessakopissa. Rapinan takia siirryin aluksi tamppooneihin, mutta koska olin nuori enkä todellakaan tuntenut omia menkkoja niin hyvin, että olisin oikean kokoista tamppoonia osannut käyttää nii ai saatana sitä sen repimistä. Ja käytön myötä on tullut myös uusi suosikki mukavuus: siteitä käyttäessä aina tunsi kun jotain valahtaa alaspäin, eipä ole sitä ongelmaa kupin kanssa. Tosin ei varmaan myöskään tamppoonien, mutta siitä kerroinkin jo.. Kupin ansiosta en vihaa enää menkkoja niin paljon. Itseasiassa usein jopa unohdan ne. 🙂

  • Rajoittuneita… siis ihmiset puhuu täällä omista kokemuksistaan. Se että sinulla on toiminut ei tarkoita sitä että muilla toimii mutkitta! Kuten täällä sanottu, siihen voi vaikuttaa ihan anatomiset ominaisuudet. Moni on myös yrittänyt useamman kerran kokeilla vaikkei onnistunut ekalla kerralla.

 29. Itselläni kävi myös niin, että ensimmäisen yrityksen jälkeen meni vuosia, että kokeilin kuukuppia uudestaan. Oma ongelmani kuitenkin tuli siitä, että kaiken kuukupin hehkutuksen lomassa kukaan ei koskaan tule maininneeksi, että kuukuppi ei sovi neitsyille! Kunpa joku olisi jossain varoittanut tästä. 😀

  Kun sitten aikanaan pääsin käyttämään kuukuppia, ihastuin siihen täysin, ja koen käytön erittäin helpoksi.

  • Itse ainakin kupittelin täysin sujuvasti neitsyenä yli viisi vuotta. Eli jokaisen anatomia on erilainen.

  • Esim. Lunetella on kahta kokoa kupeista, joista toista suositellaan ”neitsyille”, se on kooltaan pienempi ja seinämät joustavammat.

 30. Joo ei kannata laittaa liian syvälle niinkun tamponien tapaan! Ja just toi lantionpohjalihakset + pihtiote, sä et saa sitä ulos jos et riko alipainetta = se pitää puristaa kiinni, alipaine katoaa ja näin se on helppo poistaa. Kiskomalla sitä antennista ei sitä oikein pois saa. Ja suosittelen kans sitä isompaa kuppia äläkä leikkaa antennia. Kokeile ihmeessä, kuppi on ihan mahtava kun laiton ja pois oton oppii! Ei sinne mitään voi hävitä ikuisiks ajoiks, se tulee kyllä kun käytät lantiopohjalihaksia, työnnät sitä ulospäin ja rikot alipaineen!

 31. Hei,

  Ja hienoa että otit tämän tärkeän asian esille blogissa. Kuukautiset ja niistä puhuminen kun ovat vielä nykyään kehittyneissä länsimaissakin toisinaan arka aihe.

  Olen 33-vuotias ja noin vuosi sitten rohkenin pitkän harkinnan jälkeen ostaa oman kupin. Ensimmäisillä kerroilla kupin asettaminen ja poisotto tuntuivat hankalilta ja vaikeilta. Muutamalla ekalla kerralla kuppi tuntui minullakin nousseen tosi ylös ja se oli vaikea ottaa pois. Meinasi iskeä paniikki kun kuppi tuntui olevan jumissa. Yritin ottaa rauhallisesti ja toimin Luneten ohjeiden mukaan, eli jos kuppi tuntui juuttuuneen pidin tauon ja kävelin pitkin asuntoa. Näin kuppi yleensä laskeutuu alemmas ja se on helpompi poistaa.

  Parhaiten saan kupin pois syvässä kyykkyasenossa ja samalla jännitän lantionpohjanlihaksia. Antennia ei ole pakko leikata pois, mutta sen voi lyhentaa jos se tuntuu ikävältä. Kuukuppia ei myöskään kuulu laittaa syvälle kuten tamponi, vaan heti häpyluun yläpuolelle. Luneten sivuilla on selkeät ohjeet kuukupin käyttöön ja niillä itse onnistuin.

  Kupin käyttö vaati alussa sitkeää harjoittelua, mutta enää en vaihtaisi sitä pois mistään hinnasta. Se helpottaa elämää niin paljon. Enää kuukautiset eivät rajoita elämääni kuten ennen. Kuukuppi on ihan paras keksintö etenkin paljon urheilevalle naiselle ja sen kanssa voi myös käydä huoletta uimassa.

  Itsellä käytössä Luneten kuppi, koska haluan suosia kotimaisia yrityksiä. Olen ollut Luneten kuukuppiin tyytyväinen, eikä minulla ole tarvetta kokeilla muita merkkejä.

 32. Mulla on aika samanlainen kokemus, kun sulla. Innoissani ensimmäistä kertaa ikinä kokeilin kuppia ja sain traumat, enkä ole siihen sen jälkeen koskenut. Kuppi ei asettunut ollenkaan, verta vuoti ohi, enkä millään meinannut saada kuppia pois. Lopulta kun sain sen vaivoin ongittua, sattui poisto niin paljon, että meinasin pyörtyä siihen paikkaan:’D Harmitti, sillä mielelläni minäkin olisin osaltani vähentämässä jätetaakkaa.

 33. Hienoa että olet kiinnostunut käyttämään kuppia uudelleen. Itse olen 3-kymppinen kahden lapsen äiti, ja aloin käyttämään kuppia viimeisimmän synnytyksen jälkeen, kun kierukan kanssa ei voinut käyttää tamponia. Itse käytin aluksi kuppia pienen antennin kanssa, mutta lopulta leikkasin antennin pois ja aloin käyttämään ilman. Miltei 7.v kokemuksella voin suositella, kuppi vie myös kuukautiskivut pois, vaikka kärsin niistä 15-vuotta. Lunette on paras. Taitat kupin haluamallasi tavalla, kiepautat sen sisään pienellä kiepautuksella ja saat kupin myös avautumaan kun venkslaat sitä kevyesti ylös ja alas, ja pyöräytät kuin ruuvia. Jos viitsii hetken aikaa opetella, niin tuo on paras laite ikinä. Helppo, ekologinen, eikä tarvitse raahata haisevia siteitä mukanaan.

 34. Juuri tänään mietin että haluaisin ihan hirveästi käyttää kuukuppia sen kätevyyden takia, mutta kolme kertaa olen elämässäni kokeillut ja aina todennut ettei vaan toimi mulla, en saa sitä aukeamaan ja siten painaa ja vuotaa ohi. Voikun kuukuppeja tehtäisiin eri kokoisia tai taipuisampia!

 35. Hyviä kommentteja tullut jo ja itsekkin kuukuppeillut vuodesta 2013. Minulla syväkyykkyasento ja lantiopohjalihasten käyttäminen on auttanut kupin poistossa, pari kertaa on hujahtanut syvemmälle, etenkin kun kuppi menee täyteen. Normaalisti sujuu kyllä hyvin poisto ja isompi ongelma on se ettei kuppi aukea heti joka kerta vaan joutuu myös käymään vähän kyykyssä. Kannattaa testata sitä jo ennen kuukautisia niin saa varmuutta siihen hommaan ja ei kannata leikata antennia ainakaan tuon lukemani perusteella 😀

 36. Ma luulen etta jokaisella kuukupin kayttajalla on kaynyt tama, myos allekirjoittaneella 😀 Paniikkihan siina tuli, mika pelkastaan pahentaa asiaa. Sitten luin netista etta mista tassa tilanteessa pitaa tehda, ja uloshan se tuli. Nyt kuppi nousee joka kerralla ”tavoittamattomiin”, mutta koska tiedan miten sen saa ulos niin paniikki ei ole ikina iskenyt taman ekan kerran jalkeen. Ma ainakin istun alas, yritan rentoutua mahdollisimman hyvin (esim. kay kuumassa suihkussa jos ekoja kertoja sattuu tama), sitten alat hiljalleen lantionpohjalihaksilla ”tyontaa” kuppia ulos. Lihaksia supistellaan rauhallisesti hengitellen, ja kuppi ihan oikeasti liikkuuu itsestaan alas niin etta saat siita kiinni. Ota siita kiinni, pida pieni tauko, ja jatka sitten supistelua niin etta kuppi liikkuu viela lisaa alaspain. Nailla vinkeilla ma oon saanut joka kerta kupin aina ulos 🙂

  • Ei oo mulla koskaan tuollaista käynyt! Tosin mulla on kätilön kädet ja notkeat nivelet. Kuukuppi on niin paras keksintö varsinkin runsaisiin kuukautisiin.

 37. Kyykky! En koskaan yritä laittaa tai poistaa kuppia pöntöllä istuen, vaan aina kyykyssä. Ja poistaessa lantionpohjanlihaksilla työntää sitä ulos.

  Oon käyttänyt kuppia 13 vuotta ja nyt on kolmas menossa. 🙂

 38. Mulla on käynyt sama TAMPONIN kans – pelkkä naru jäi käteen… sitä oli kans ”hauska” ronkkia neitseellisestä kohteesta 😀 Kuukuppia haluisin uskaltaa testata !

 39. Lantionlihaksilla painaen, mutta yksi lisä on myös painaa kupin toista sivua, jolloin kuppi menee alaosasta melkein hieman kaksikerroin, sillä saa alipainetta pois! Tai sitten puristaa ihan vähän kahdella sormella kupin alaosaa kun on ottamassa sitä pois. Näin onnistuin saamaan kupin hyvin helposti pois. Pelkkä vetäminen ei auta mitään vaan tuottaa ylimääräistä kipua ja vaikeuttaa kupin pois ottamista. Sama idea kuin imukupissa, toiselle sivulle on saatava hiukan ilmaa että sen saa pinnasta pois, muuten tulee vaan tuskaa, hikeä ja kyyneleitä 🙂 Tsemppiä, kupin käyttö kyllä aukeaa kun hieman harjoittelee, vaikka ei se kaikille sovikaan niin hyvä kun edes kokeilee. Ja vastauksia voi löytyä myös kupin valmistajan sivuilta, suosittelen lukemaan sieltäkin, tuo ongelmasi on hyvin yleinen aluksi 🙂

 40. Uudestaan vaan kokeilemaan! Älä leikkaa antennia ennen kuin toteat käytössä sen olevan liia pitkä. Itse hankin kuukupin jonkun 8v sitten, kokeilin kerran ja ajattelin että onpas hankala laittaa. Kuukausien päästä kaivoin esiin ja kokeilin uudestaan ja aloin käyttämään, jolloin laittoon ja poisottoon tuli rutiini. Nyt en voisi enää olla ilman! Minun ei tarvitse tyhjentää kuin 12h välein, niin välillä olen unohtanut että minulla on kuukautiset ja mennyt nukkumaan, eli niin mukava se on kun on oikein paikoillaan. Ja mikä säästö itselle ja luonnolle!

 41. Kurjaa, että sulla on taustalla huono kokemus. Sitä kantaa varmasti pitkään.
  Haluaisin kokeilla kuukuppia, mutta endometrioosikipujen vuoksi se ei olis mahdollista. Tiedän, tuleva kertomani saattaa häiritä jotain, mutta koen että tämäkin näkö- ja kokemuskulma on hyvä tiedostaa. Mulla on siis järkyttävät ja lamauttavat menkkakivut, usein niiden aikana tuntuu kuin emättimessä olis joku iso palikka. Sitä on ehkä vaikea kuvitella, mutta asian kanssa tuskaileville valitettavan totta. Nyt onneksi lääkityksellä ei tuu menkkoja, mutta kipuilua silti.
  Joten, vaikka kuinka haluaisi toimia kaikessa ekologisesti ja täydellä tiedostamisella, joskus on parempi laittaa itsensä etusijalle. En ole valmis kärsimään kuukautisista yhtään enempää kuin niistä jo valmiiksi olen kärsinyt.
  Toivon että tästä näkee kommentin tarkoitetun sävyn. En ole katkeroitunut tai kettuuntunut, haluan vain lisätä tietoisuutta. Aina pitäisi hehkutuksen lomassa muistaa että löytyy kärsimyksenkin ääripää, ei vain ihanaa fiilistelyä. Joka tapauksessa tärkeää keskustelua 🙂

 42. Olen käyttänyt kuppia yli kymmenen vuotta ja onnekseni olen välttynyt jumeilta 😀

  Joskus aamuisin kuppi on voinut kivuta ylös, mutta normaalien aamutoimien aikana se laskeutuu hieman. Ei kuppia vetämällä saakaan pois, koska alipaine pitää sen paikallaan. Muutenhan se seisoessa tipahtaisi pois. Sitä pitäisi jotenkin päästä vähän painamaan reunasta, että alipaine poistuu ja kuppi tulee suosiolla pihalle. Ylempänä olikin hyviä vinkkejä kupin päsertämiseen käsittelykorkeuteen.

  Ite oon kokenu kupin tosi helpoksi, mut jos joka kerta joutuis tekee kyykyssä jonkun vaihto-operaation (toimiston vessassa? Eeeh) niin voi olla että tulisin toisiin ajatuksiin. Hävitin oman kuppini joku aika sitten, enkä ehtinyt tilata uutta ennen kuukautisia. Jouduin käyttämään tamponeja, se oli aivan hirveää. Kuppi ei kuivata eikä revi vaikka sen poistaisi puolityhjänä, eikä siitä roiku mitään ällöttävää narua ulos. Eikä sitä jätetä mihinkään roskikseen hautumaan ja haisemaan.

 43. Mä oon leikannu antennin käytännössä kokonaan pois, mutta poistan jumitilanteessa kupin työntämällä sormen sen viereen niin pitkälle kun saan ja painan sormella vasten kuppia, että alupaine katoaa. Tämä ei ole se paras tapa, ku vuoto ei jää siististi kuppiin, mutta mulle helpoin.

 44. Itselläni taas sinänsä poisottaminen tai paikalleen asettaminen ei tuottanut ongelmia, mutta muutamien käyttökertojen jälkeen kuppi menetti aina jossain vaiheessa alipaineen ja se sattui niin paljon, että en enää uskaltanut käyttää sitä. Totesin että ehkä kuppi vaan ei sovi minulle, tai ainakaan Luneten oma, sillä sain kyllä kupin aukeamaan mutta en säilyttämään alipainetta.

 45. Itselläni ei koskaan ole ollut vastaavaa ongelmaa. Ensimmäisellä poistokerralla toki jännää haparointia oli mutta en saanut edes pahemmin sotkua aikaiseksi. Mietin kylläkin, oliko noin suurta tuskaa aiheuttanut kuppi se pienempi koko. Itse hankin alun alkaen sen suuremman, koska suuruus ei haittaa niukkenevien vuotojen aikana mutta on todella suuri pelastus ensimmäisen parin päivän överivuotojen hallinnassa. Katselin tosiaan tuota Lunetten kuvaa, jossa molemmat kupit on aseteltu rinnakkain, ja suurempi on myös aika paljon korkeampi kuppiosastaan, joten se tuskin pääsisikään niin korkealle nousemaan. Itselläni on varsin pitkät sormet kyllä, mutta tuo suurempi on kyllä helposti tunnusteltavissa ja pohjan pääsee ruttaamaan helpohkosti joka kerta. Eli jos hankkisit isomman kupin kokeiluun, saattaisi olla helpompi!

 46. Itsellani on samanlainen kokemus ensimmaisesta kayttokerrasta reilusti yli 10v sitten, olin ihan paniikissa. Muistaakseni kuitenkin kokeilin uudestaan seuraavien kuukautisten aikana ja nykyaan kupin poisto on ihan rutiinihommaa – etu- ja keskisormi molemmin puolin kuppia, puristus ja kuppi ulos. Ainoa miinuspuoli kupin kaytossa on sen tyhjentaminen ja puhdistus kun lavuaaria ei ole samassa tilassa ponton kanssa, esim. toissa. Jos tiedan, etten ole kotona tms. kuppia tyhjentamassa kannan mukana hajusteettomia puhdistusliinoja. Esim. festareilla jne. kaytan edelleen tamponeja, koska ajatus bajamajoista ja kupista allottaa. Onhan se valilla aika sotkuista touhua, mutta ihan yksi parhaista keksinnoista ikina!

  • Tuskin enää luet näitä kommentteja, mutta haluan sanoa ISO KIITOS tästä etu- ja keskisormivinkistä! Hankin kupin 10 vuoden tauon jälkeen (välissä hormonikierukka eli ei kuukautisia lainkaan), ja se oli jatkuvasti jumissa, tuntui että vedän lihaa mukanani kun yiritin poistaa alipainetta litistämällä kuppia emätimen seinää vasten yhdellä sormella, kuten olin aina tehnyt onnistuneesti nuorempana. Jostain syystä tällä uudella Lunetella se sama tekniikka ei toiminut. Tää kahden sormen puristusote pelasti mut ja kupin käyttö muuttui saman tien miellyttäväksi, kun ei tarvitse enää stressata tyhjentämistä. 🙂

 47. Aikauhee mitä kauhutarinoita. Mä olen käyttänyt kuppia niin kauan kun muistan, varmaan yli 10 vuotta. Niukan vuodon takia tamponi ei sovi mulle ja mua yököttää siteet ja se miten ne alkaa haisemaan. Meni siihen kupin pois ottamisen opettelemiseen kai muutama kerta mutta sen jälkeen mulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia (pitää tosiaan vaan opetella rentoutumaan ja työntämään sitä kuppia ulos, ei muuten onnistu jos on pissahätä..). Niin paljon siistimpää kupin kanssa pelaaminen kun siteiden eikä koskaan ole ollut mitään ohivuotoa, ei edes kamppailulajitreeneissä. Ja se peseminen on ihan siistiä hommaa. Mä en mistään hinnasta palaisi siteisiin. Mä suosittelen ehdottomasti koittamaan hommaa vielä uudestaan jo sen takia piten puhdas ja varma olo kupin kanssa on. Eikä koskaan tarvitse raahata niitä siteitä/tamponeja mukana ja säätää jossain julkisessa vessassa.

 48. Kans mielellään tätä käyttäisin, mutta endometrioosi on toista mieltä. Kokeiltu on kyllä…ja mahtavaa, että niin monet voi käyttää ja säästää luontoa

 49. Mulle kuukupin saaminen sisään oli aluksi hankalaa, mutta sen opittuani käyttö on helpottanut elämää menkkojen aikana huomattavasti. Mulla on myös taipumusta hiivatulehdukseen, minkä vuoksi gyne suositteli vaihtamaan tamponit kuppiin ja se todella auttoi. Aluksi antenni tuntui liian pitkältä mutta sitten sain kupin asettumaan kunnolla, eikä sitä lopulta tarvinnut lyhentää.
  Jos joskus joutuisit vastaavaan tilanteeseen niin Luneten sivuilla muistaakseni neuvottiin kokeilemaan itsetyydytystä. Orgasmi rentouttaa paikkoja sen verran että kuppi on helpompi saada ulos 😉

 50. Mulla samanlainen kokemus kuukupista, se oli todella hankala laittaa paikalleen, ja en myöskään meinannut saada sitä millään pois, vaikka en edes leikannut antennia lyhyemmäksi. Kun lopulta sain kupin kiskaistua pois, veret levisivät mun päälle ja ympäri kylppäriä. Oon yrittänyt uudestaan pari kertaa, mutta sama homma joka kerta. Musta ei siis tullut sen käyttäjää, vaikka idea on mielestäni hyvä. Jos niitä saisi pienemmässä koossa ja pidemmällä antennilla niin ehkä sitten. Ja mulla on se kahdesta koosta pienempi.

  • Ja en ymmärrä miten joku ylettyy siihen sormilla, mutta mulla on pieni käsi ja lyhyet sormet. Ehkä vielä joskus uskallaudun kokeilemaan, mutta tännekin joku oli kirjoittanut dissaavan kommentin, eettei se ainakaan innostanut kokeilemaan. Ei se kaikille ole yhtä helppoa, ihmisillä on erilainen anatomia.

 51. Mä en aio edes kokeilla kuukuppia koskaan. En ymmärrä, miksi sitä väkipakolla tyrkytetään kaikille. En käytä edes tamponeja ilman asetinta, koska inhoan sen yhdenkin sormen sinne työntämistä, saati sitten useamman, joilla pitäisi kaivella jotain kuppia sieltä. 😛 Jos kuukuppi ei innosta, suosittelen kokeilemaan kestositeitä. Ne ei ala haisemaan samalla tavalla, kuin ne muoviset kertakäyttöiset.

 52. Minä vierastan ajatustakin kuukupista… Nuorempana kokeilin tamponeja, mutta en vain saanut rentoutettua lihaksiani niin, että tamponin pois ottaminen olisi ollut mutkatonta. Samoin geishakuulien kanssa, saan ne hyvin sisään, mutta pois ottaminen on jotenkin haastavaa. Ei puhettakaan, että pystyisin mitenkään tunkemaan kaksi sormea sisääni ja tekemään jotain asetteluliikkeitä rennosti… Siteillä mennään, olen kyllä monesti ajattelut siirtyväni kestositeisiin, eli ehkä ekotekoni on sitten siinä. 🙂

 53. Hih, olipa hassua. Itselläni on ollut muutaman vuoden käytössä kuppi enkä pois vaihtaisi. Se vaan, että merkkiä kaikista pienin ja lyhyin silti se tunkee melkein ulos se kuppi.. On vissiin vähän lyhkäset paikat mut tavallista lunettee en pysty edes käyttämään koska se törröttäis melkein puoliks ulkona. Kolmen lapsen äiti.. Kyllä se niin on että sen kans on niin ihana mennä, vihaan sitä tunnetta kun nouset seisomaan ja holahtaa housuihin. Kupin kanssa ei tätä ongelmaa.

 54. Mulla oli aluksi samoja ongelmia, joskaan ei ihan noin kauheita, kuin sulla. (Ymmärrän kyllä täysin että olet tuon jälkeen vähän traumatisoitunut!)

  Minulla poistaminen onnistuu _vain_ istuen, koska muuten en saa lihaksia rentoutettua ja tavallaan ”työnnettyä” kuppia ulospäin. Seisten ei mitään mahiksia, että saisin kupin ulos. Eli istun siis pöntöllä ja poistan kupin siinä. Se on myös sitten helppoa ja siistiä, kun kupin saa heti poiston jälkeen tyhjennettyä pönttöön.
  Lisäksi ostin ensin ohjeiden mukaan Luneten keskikoon, koska vaikka olenkin synnyttämätön, niin olen kuitenkin aikuinen nainen. No se oli kyllä ainakin minulle aivan liian iso ja imukykyinen, eli alipaine oli tosi kova ja poisto hankalaa. Kun viimein tajusin lopettaa taistelun ja ostin nuorille tytöille tarkoitetun S-koon, niin homma helpottui huomattavasti ja vasta sen jälkeen aidosti tajusin kuppien mahtavuudesta vaahtoavien kommentit! 🙂

  Ehkä about 5 laittamisen ja poistamisen jälkeen alkoi selvitä oikea tekniikka ja homma helpottui. Minullakin kyllä oli aluksi aikamoista ähellystä ja paniikkihikeä.. 🙂 Tsemppiä!

 55. Olen ollut samassa tilanteessa mutta auttavana kätenä. Eksältä jäi kuppi jumiin ja olivat poikaystävänsä kanssa jo yrittäneet sitä tuntien ajan poistaa. Epätoivoiset oli tunnelmat kun paikalle saavuin, olivat aikeissa lähteä ensiapuun sitä poistattamaan. Meistä kumpikaan ei silloin ollut vielä äiti, eli nämä lantionpohjan lihasten toiminnot yms eivät olleet vielä tulleet tutuiksi… tämän kokemuksen perusteella voin sanoa että jos ei ole mitään käsitystä siitä miten lantionpohjan lihaksilla työnnetään ulospäin, niin kannattaa harjoitella sitä ennenkuin laittaa kuppia sisäänsä.

 56. Anna vaan uusi mahdollisuus! Mulla oli oma kuppi lähemmäs vuoden käyttämättömänä, koska ensimmäinen kokeilu tuntui hankalalta. Nyt olen sen opetellut ja hyvä niin. Kupin kanssa liikkuminen on helppoa, tosin kuin siteiden, joita inhoan kaikkein eniten. Kuppia ei tarvitse tyhjentää kuin muutama kerta päivässä eikä se tunnu enää yhtään niin ällöttävältä kuin aluksi. Mulla kuppi ei ole kadonnut 😀 eikä ohivuotoja ole ollut enää, kun opin asettelun.

 57. Hei! Aivan varmasti tuollainen kokemus tuntuu todella ikävälle. Eikä varmasti lisää haluja kokeilla uudelleen. Tämä on täysin ymmärrettävää ja luonnollista.

  Itse olen käyttänyt kuukuppia noin vuoden. Siitä on tullut minulle (ja kuukautisilleni) hyvä apuri. Mutta alku ei ollut lupaava. Kuukupin asettamisessa ja pois ottamisessa kesti todella kauan. Hikoilutti. Hermostutti. Pelotti. Sattui. Mutta ajan saatossa kuukupin käytöstä on tullut koko ajan sujuvampaa. Siihen on ihan auttanut aika, harjoitus, varren leikkaaminen lyhyeksi sekä kärsivällisyys ja lempeys. Ja niin, se rentoutuminen (joka oli vaikeaa alussa hyvin ymmärrettävistä syistä).

  Se on kaikilla ihan omanlaisensa matka.

  Minulla on kuppi ei ole koskaan karannut liian ylös kuvailemallasi tavalla. Mutta alussa minulla oli silti vaikeuksia saada kuppia ulos. Siihen auttoi leveä kyykky lattialla (laitoin vessapaperia alle) ja kuukupin ponnistaminen alaspäin (kuin kakkaisi…mutta toivottavasti ei kuitenkaan). Suihku on tähän vielä parempi paikka 🙂 Tässä asennossa siitä sai hyvin otteen, siitä sai rutistettua pohjasta ja taituroitua ulos.

  Lunetten some-neuvonta on myös ollut erinomaista. Heiltä on saanut hyviä neuvoja ja vastauksia kysymyksiin.

  Vaikka käytän kuukuppia, ja pidän siitä, käytän myös sen ohessa muita hygieniatuotteita (siteitä, ja joskus myös tamponeja). Tämä järjestely on toiminut minulle hyvin.

  Ei ole myöskään mikään maailmanloppu, jos ei halua/voi käyttää kuukuppia. Tämä on hyvä muistaa. Se(kin) on ihan ok <3

  Tsemppiä!

 58. Kun aikaisempia kommentteja lukee, niin voi jälleen huomata, kuinka ihanan yksilöllisiä me olemmekaan. Itsellänikin kuukuppi nousee melko ylös, mutta tekniikan kehityttyä käyttö on ollut ongelmatonta. Ja kannataa tosiaan sen antennin antaa olla ”tehdasasetuksisssaan” siihen saakka, kunnes tietää, miten kuppi itsellä asettuu. Kokeilin tuunausta vähän liian varhain itsekin. 😀 Allergioiden vuoksi siteiden ja tamponien käyttäminen on aiheuttanut monia haasteita, kuukuppi on siis minulle ollut loistava ratkaisu.

  Muiden tapaan kehoitan antamaan kupille uuden mahdollisuuden. 🙂

 59. Itsellä on samanlainen kokemus enkä edes lyhentänyt antennia pätkääkään. Kuukuppi ei ollut aivan teillä tietymättömillä, eli tunsin kyllä antennin, mutta otetta siitä ei saanut. Itsekin lopulta sain kuukupin kyllä pois, mutta se paniikki ja jalkojen tärinä ei unohdu. Sen jälkeen käytin vain sellaista kuukuppia, jossa oli antennin tilalla pieni rengas ja renkaaseen laitoin pätkän puuvillalankaa.
  Todella hyvä keksintö ja kapistus, mutta tuo sen hukkaamisen tuska on kyllä kamalaa.

 60. Istumisasento =pöntöllä istuminen on mullekin ehdoton kupin pois saamiseksi. Lisäksi neuvoisin kokeilemaan kuukuppia ennen kuukautisia ja sopimaan jonkun kuukuppia jo käyttävän kanssa, että voit ottaa yhteyttä aina kun joku asia käytössä mietityttää. Opeteltiin kavereiden kanssa tällä tavalla käyttämään kuukuppia yli kymmenen vuotta sitten. Se helpottaa niin paljon kun on joku keneltä kysyä neuvoa ja ennen kuukautisia se ei haittaa vaikka kuppia ei saakaan pois. Kokeilee vaan seuraavana päivänä uudestaan.
  Toki kupin käytössä pitää huomioida, että jos on todella tiukat lantionpohjan lihakset (esim. ortorektikoilla Ylen tai Hesarin artikkelin mukaan), kuukuppi voi olla liian hankala saada pois.

 61. Kuppeja on eri malleja. Itse olin käyttänyt jo vuosia tyytyväisenä sellasta mallia, jossa ei ole mitään pitkää ”antennia”, vaan sellainen about 1 cm ”tappi”, joka on keskeltä auki (haastavaa selittää näin ilman kuvaa, mutta kun näkee tälläisen, niin tietää varmasti heti mitä tarkoitan), josta saa hyvän puristusotteen sormilla poistoa varten. En muista merkkiä, ei ollut kotimainen. Ruohonjuuresta ostin.

  Kuppihan tulee menkkojen jälkeen keittää ja tietysti kerran käräytin sen pohjaan. Ostin tilalle tuollaisen ”pitkäantennisen” mallin. Koska olin tosiaan käyttänyt kuppia jo vuosia, niin ei ollut aavistustakaan mitä seuraavaksi tulisi käymään: Kun poistamisen aika tuli, en saanut useamman tunnin kaikissa mahdollisissa asennoissa äheltämisen jälkeenkään kuppia pois!
  Koska kuppi oli tässä vaiheessa ollut jo sisälläni 10 tuntia, oli pakko lähteä päivystykseen. Siellä hätiin kutsuttiin kätilön koulutuksen saanut sairaanhoitaja, mutta eipä hänkään saanut kuppia ulos. Lopulta sairaanhoitaja joutui hakemaan synnytyksessä käytetettävät pihdit ja repimään niillä kupin ulos.

  Huh. Tapauksen jälkeen ajattelin, että kuppihommat oli nyt tässä, mutta kun olin siihen ehtinyt jo tottua, päätin kuitenkin ostaa uudestaan aikaisemmin käyttämäni mallin.
  Nyt olen käyttänyt sitä taas lähemmäs 10 vuotta ilman yhtään minkäänlaisia ongelmia. Tuota ”antennimallia” en kyllä oman kokemukseni perusteella uskalla kenellekään suositella. Alussa kuvailemaa mallia kylläkin, itse tykkään, että on aivan lyömätön etenkin menkkojen loppupuolella.

 62. Kuppi käytössä täälläkin reilu 10 vuotta ja vaikka käyttö olikin aluksi hiukan hankalaa niin äkkiä sen oppi. Lunette käytössä ilman antennia, poistan ihan vaan sormilla puristamalla ja ulos vetämällä. Ihan paras keksintö, pois en vaihtaisi 🙂 Käytetty yhdessä kierukan ja ehkäisyrenkaan kanssa eikä mitään hämminkiä.

  Omat käyttövinkit:
  – Jos kuppi karkaa sormien ulottumattomiin, sen saa lantionpohjan lihaksilla työntämällä laskeutumaan alemmas.
  – Relax. Jos se hiton ämpäri on jumissa eikä tule ulos, anna olla ja yritä myöhemmin uudelleen. Kupin paikoillaan pitävä alipaine poistuu itsestään viimeistään kun kuppi täyttyy ja vuotaa yli. Tällöin se on helpompi saada pois. Mikään ei ihan oikeasti mene pilalle vaikka kuppi olisi paikallaan 24 tuntia putkeen (tässä kohtaa ehkä itse lähtisin päivystykseen jos ei tulisi muuten ulos :D). Ehkä vähän ällöttävä ajatus, juu, mutta ei siihen kuole. Olen itsekin joskus unohtanut kupin ylipitkäksi ajaksi – kun ei sitä tunne niin pääsi unohtumaan. Tavaksi ei kuitenkaan kannata ottaa 😉
  – Kannattaa kokeilla eri mallia tai kokoa. Käytin kierukan kanssa Luneten suurempaa kokoa, mutta ehkäisyrenkaan kanssa se tuntui vähän ylisuurelta joten vaihdoin pienempään.

 63. Komppaan Heidiä, lantionpohjan lihaksilla, ajalla ja rentoitumisella se tulee aikanaan pois. Itsellä ehkä kerran pari ollut hankalasti poistettavissa, olen käyttänyt kuppia (Lunette) ehkä kolmisen vuotta.

  Emmin aikoinaan käyttöönottoa, sillä poikaystävä kertoi ”kauhutarinan” eksäkstään jolla kuppi jäi sisään, en vaan muista kuinka saivat sen pois. Onneksi kuitenkin rohkaistuin ja kokeilin, en voisi kuvitella muuta käyttäväni tänä päivänä 🙂

  Tsemppiä uuteen yritykseen!

 64. Mulla ollut käytössä Diva Cup- merkkinen ja siinä on juuri sellanen paksumpi ja noin sentin mittanen antenni. Ei tarvitse lyhentää ja siitä saa hyvin kiinni.

  Rohkeasti vain ostat uuden ja kokeilet.

 65. I feel you…mä kokeilin kuukautiskuppia myös kerran, vuosia sitten. Gynekologi sen sitten kaivoi ulos. Kauhea kokemus. Sen jälkeen en kokeillut. Ja kohta en tarvitse enää mitään kuukautissuojaa – ikä tekee tehtävänsä 😉

 66. Kuukuppi oli mulla käytössä vuoden verran. Mulle oli tehty sterilisaatio Essure-menetelmällä pari vuotta aiemmin. En tiedä johtuiko alipaineesta vai mistä, mutta eräänä aamuna oli kuukupissa nätisti molemmat Essuret. Noh, onneksi nököttivät siinä että huomasin. En ole kuitenkaan kierukan kanssa uskaltanut kuukuppia käyttää, koska pelkään että joku kertaseon kierukkakin kupissa.

 67. Sympatiat täältä!
  Itselläni on vähän samankaltainen kokemus. Käytin kymmenkunta vuotta sitten kuppia useamman vuoden ihan onnistuneesti. Aluksi oli vähän jotain tekniikkamurheita, mutta nopeasti se alkoi sujua helposti ja oppi ne kikat, joiden kanssa käyttö sujui mutkattomasti ja ilman kirosanoja.
  Sitten tuli parin vuoden tauko vuotoihin, kiitos minipillerien. Kun menkat taas alkoivat pillerien lopettamisen jälkeen, törkkäsin itsevarmasti kupin sisään ja painelin menemään. Sitten tuli kupin tyhjennyksen paikka ja kävi samalla tavalla: se piru ei tule pois! En saa siitä kunnolla otetta! Kamppailin sen kanssa aikani, en onneksi sentään tunti tolkulla, ja sain sen lopulta pois itse, onneksi. Mutta joo, kammo jäi enkä ole kuppia sen jälkeen uskaltanut käyttää. Ei ole hirveästi ollut kyllä tarvettakaan, kiitos vuotohäiriöiden. Itse en ole vielä päässyt traumoistani niin että suostuisin kokeilemaan kuppia. Ehkä jos siihen virittelisi jonkin ulosvetonarun…

 68. Kai käyttäjät nyt sentään lukevat käyttöohjeet? Tuntui tässä monikin valittaneen sitä, kun eivät saaneet kuppia pois vetämällä. Ihan hyvä niin, koska siihen alipaineeseenhan se sisällä pysyminen perustuu. Joten nimenomaan ei saakaan vetää vain siitä antennista. Pitää saada se alipaine poistumaan ja siten kupin poistaminen onnistuu luontevasti. Ohjeissa myös kerrottiin lantionpohjanlihaksista, joita käyttämällä sen saa puskettua alemmaksi, jotta siihen ylettyy.. Itsellänikin vielä opettelu menossa, kun vasta muutaman kk olen käyttänyt, mutta noilla Lunetten perusohjeilla oon pärjännyt, keskustelufoorumeilta löytyisi vinkki vitosia varmaan paljon lisää.. Erittäin kätevän oloinen keksintö kyllä!

 69. Itse kyllä painoin kupin kylkeä, kuului swhopp!, kuppi täyttyi ilmalla ja työntö lantiopohjalihaksilla samalla kun vetää antennista. Ei ongelmia tällä tekniikalla vaikka olisikin mennyt ylös. En tajua miksi moni hehkuttaa sen antennin lyhentämistä, mulle se ei koskaan ois ollu tarpeen, huonontunut vaan…

 70. Mulla oli samanlaisia kokemuksia kuukupin kanssa! Totesin, että en ole ikinä käyttänyt yhtä paljon aikaa toosani kanssa räpeltäessä kuin viikon kuukupin käytössä! ;D Kokeilu jäi siihen. Mulla lisäksi jollain lailla painoi kuppi sisällä, tuntui paineena.. Ehkä syy oli se, etten lopulta uskaltanut kovin syvälle asettaa sitä kun se pois saamisen prosessi oli nii valtaisa ! Olisi kyllä loistavaa saada vaihtehto kuukautisjätteelle. Kuppi jätti traumat.

 71. Valitettavasti ainoo mikä noihin ongelmiin auttaisi on juuri harjoitus sen kupin käytössä ja poisottamisessa. Mulle kuppi on aina sopinut hyvin ja opin nopeasti sen kanssa toimimaan. Lantionpohjan lihaksia voi tosiaan käyttää apuna siten että ikään kuin ponnistaa ja työntää niillä alaspäin jolloin kuppi tulee helpommin ulottuville.

 72. Terveydenhoitajan tai lääkärin luo tuollaisen ongelman kansaa ei olisi mitenkään noloa: veri ja alapäät on hoitoalan ihmisille normaali asia ja heillä on mahdollista käyttää maskeja, hanskoja, essuja. Käytännöllisiä vaikeuksia en sentään kutsuisi traumoiksi – kukaan ihminen ei ole käyttäytynyt loukkaavasti tai törkeästi eikä kyse ole luonnonmullistuksesra tai suuresta menetyksestä. Jos on läpikäymätöntä todellista traumahistoriaa, voi käytännön vastoinkäyminen tuntua raskaalta ja nujertavalta.

 73. Yksi vinkki useiden kommentoijien perään vielä: jos tuntuu haasteelliselta saada puristettua kuppia kahdella sormella, niin alipaineen rikkomiseen riittää, että saa sujautettua yhdenkin sormen kupin ulkoreunan ja emättimen seinän väliin ja ikäänkuin painettua kuppia lyttyyn. Itse käytän tätä metodia jos tuntuu, että kuppi on päässyt ”kiipeämään” liian ylös. Sitten vaan lantionpohjan lihaksilla kevyesti työntämällä pitäisi saada kuppi hivutettua ulos. Ei ikinä väkisin vetämällä. Ja jos se meinaa uudestaan ottaa alipaineella kiinni, niin painaa sitä samalla kun vetää.

 74. Mulla ensimmäiset menkat kupin kanssa takana enkä voi kun suositella! En hitto kyllä vaihda takaisin siihen karmeaan rättishow:n. Ja runsaat menkat 5pv kyseessä. Kupin käyttö vaatii kyllä treeniä että sen saa oikeaan kohtaan ja pysymään siinä.

 75. Antennia ei kannata leikata . Pidä se kokonaisena. En ole yhdestäkään kupista antennia katkaissut koskaan.
  Olisit ylettynyt antenniin JOS et olisi sitä katkaissut ja olisit sen saanut siitä vedettyä lähemmä ja saanut pohjasta sen jälkeen kiinni.

 76. Kokeilin kuppia juuri toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla minunkin kuppini jäi jumiin ja vietin tovin jos toisenkin vetämässä sitä pois sieltä. Minä en leikannut antennia ja silti sain vain vaivoin siitä päästä kiinni. Nyt toisella kerralla tuntui etten saanut sitä kunnolla paikalleen vaikka yritin useamman kerran. Lakkasin yrittämästä kun alkoi jo sattumaan. Minulla on pienin mahdollinen kuppi, sillä olen sisältä todella tiukka. Luulen, että jumiongelmakin juontaa siitä. En usko että voin käyttää kuppia, vaikka se olisikin niin hyvä kohde vähentää roskaamista. Kaikki ei sovi kaikille ja tämä ei taida sopia minulle. Se on harmi. Ehkä sinulla on samoin.

 77. Hei Virve ja kanssasisaret,
  Yllä tuli jo paljon vinkkejä, ja vaikka osa ei vaikuttanut ymmärtävän, että kuppia on hankala vetää, kun siihen ei ylety ollenkaan, niin monet vinkeistä oli tosi käyttökelpoisia. Vesisuihkua ei ole itse tullut mieleen kokeilla, mutta kuulostaa yllättävän järkevältä miinuspuolistaan huolimatta (ph, letkun putsaus jne.). Epätoivoisena sitä kuitenkin varmasti testaisi. Niitä epätoivoisiakin hetkiä on ollut kupin kanssa kokemuksesta huolimatta välillä.
  En sen enempää summaile muiden vinkkejä, mutta itselläni toimii ehdottomasti yhden sormen taktiikka kunnon synnytysponnistelujen jälkeen. Ponnistelutreenissä voi käyttää apuna geishakuulia, ja vaikka joku olisi nekin saanut hukattua sisäänsä, niin painavat, metalliset kuulat (ainakin Foxylady myy ja saa vaikka heidän sivuiltaan https://foxylady.fi/product/sm-steele-balls/ ) ennemmin valuvat pihalle kovasta kuulatreenistäkin huolimatta, kun lähtee lenkille ja unohtaa ne sisäänsä. (Kerran kalastelin niitä verkkareiden lahkeesta. 😳😂)
  Itselläni Lunette on jäänyt useiden, onnistuneiden(kin) kertojen jälkeen enimmäkseen käyttämättä, koska tuntuu niin kovalta, että alipaine on hankala rikkoa (kun painaa alaosasta, tuntuu välillä, että pirulainen työntyy ylemmäs, vaikka painan mielestäni sivulle) ja jos jää yhtään väärään kohtaan, niin painaa sisällä. En ole vielä testannut käytössä, mutta meillä töissä (apteekki) myyntiin tullut Nomain kuppi vaikuttaa paljon pehmeämmältä, ja yläreunassa on paljon enemmän reikiä, että veikkaisin sen alipaineen olevan helpommin purettavissa, jos saa edes kupin alaosasta painettua, vaikkei pystyisi edes vielä liu’uttamaan. Voin kertoa, kuinka kävi, jos rohkaistun kokeilemaan. Työkaverini siirtyi jo Lunetesta Nomaihin, ja tykkäsi myös sileämmästä yläreunasta ja helmimäisestä antennista, joka ei hierrä kuten kantikkaampi Luneten antenni.
  Itse olen vuosimallia -88, työkaverini on nuorempi, olisiko -94, kummallakaan meistä ei ole lapsia, ja työkaverillani on lisäksi megapitkät rakennekynnet, joilla en itse edes värkkiä uskaltaisi sörkkiä. Eli ilmeisesti on täysin tekniikkalaji ja siis opittavissa.
  Hurjasti tsemppiä kaikille kuppien kanssa tuskailijoille!
  Loppukevennykseksi voin kertoa, että kuulemma kuukupin saa ensiavussa ihan nätisti pois verrattuna ahteriin suuaukko ylöspäin työnnettyyn kaljatuoppiin. Sellaistakin on gynen päivystäjä kuulemma joskus kalastanut jossakin. 👉🏻🍺👌🏻⁉️ 😅

 78. Mulla ongelma on ihan päinvastainen. Mä en saa mun kuppia millään sisään ilman, että pää jää pullottamaan emättimen suulle ja tuntuu ikävältä. Kyse ei ole edes siitä, että kuppi valuis vaan se, etten mä saa sitä niin syvälle, että se edes pysyisi emättimen sisällä. En tajua mitä helvettiä teen väärin, oon sormella ronklannu ja yrittäny selvittää missä mikäkin aukko on, mutta tuntuu ettei edes sormet löydä oikeaa paikkaa tai edes yllä sinne. Samasta syystä lopetin tamponien käytön heti muutaman kerran jälkeen, koska en saanut niitä ikinä tarpeeksi syvälle. Seksilelujen kanssa myös sama ongelma, tuntuu että mun vagina on sisältään joku labyrintti koska aina tulee joku poimu tai seinä vastaan jos yrittää tunkea jotain sisään vaikka kuinka vääntelee ja kääntelee 😀 Kuukuppi on ihan mahtava ja haluaisin oikeasti käyttää sitä mutta vituttaa kun pitää jatkuvasti ottaa se ulos ja asettaa uudelleen 30min välein ja aina tulee kunnon itkuvitutuspotkuraivarit kun ei vaan tajua.

 79. Mulla myös muisto erittäin kivuliaasta kuukupin poistosta. Mut asia on korjaantunut, kun poistan aina kupista alipaineen, eli puristan samalla kuppia kasaan, taivutan kaksinkerroin tms. kun vedän ulos.

Kommentointi on suljettu.