15 kasvoille täydellisesti sopivaa aurinkovoidetta

Kesä tulee ja kaikkialla kaikuvat kysymykset hyvistä aurinkosuojavoiteista kasvoille. Monien toiveena on korkea suoja, mutta koostumuksen halutaan silti olevan kevyt ja miellyttävä käyttää. Koska meillä länsimaissa on vieläkin hyvin yleistä, että korkeaa aurinkosuojaa käytetään kasvoilla vain aurinkoa ottaessa, löytyy korkean suojakertoimen sisältäviä tuotteita lähinnä auringonottotarkoituksiin. Käytännössä tämä siis tarkoittaa, että tuotteet on tehty hikoilua kestäviksi eivätkä ne siksi ole kovin ohuita ja miellyttäviä käyttää päivittäin esimerkiksi meikkipohjan alla.

Parhaita aurinkosuojatuotteita etsiessä katse kannattaakin lähes poikkeuksetta suunnata Aasiaan, jossa ihon suojaaminen auringolta on yhtä arkista kuin vaatteiden käyttö. Tämän ansiosta tuotemerkit ovat kehittäneet valtavan valikoiman aurinkosuojatuotteita, joiden ohuet ja miellyttävät koostumukset sopivat täydellisesti tavalliseen arkeen käytettäviksi niin yksinään kuin meikkipohjankin alla.

Vaikka eteläkorealaiset tunnetaankin hipiään aktiivisesti suojaavana kansana ja maan markkinoilta löytyy valtava valikoima hyviä aurinkosuojatuotteita, ovat monet omat suosikkimerkkini silti japanilaisia. Myös japanilaiset suhtautuvat auringon välttelyyn antautumuksella ja maan kosmetiikkamarkkinoilta löytyy siksi loputtomasti loistavia tuotteita.

Biore aurinkosuoja ostolakossa

 

Yksi suosikkimerkeistäni on Bioré, jonka monipuolisesta aurinkovoidevalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Olen tämän vajaan puolen vuoden aikana hipelöinyt ja testaillut merkin tuotteita kaupoissa antaumuksella, sillä niitä löytyy oikeastaan jokaisesta kosmetiikkaa myyvästä liikkeestä ja marketista. Tässä olisi siis summaus 15 Bioré-aurinkosuojatuotteesta, jotka kaikki on tarkoitettu kasvojen suojaamiseen ja joista jokainen sopii meikin alle loistavasti.

(Löydät tuotteet myynnistä eBaysta niiden nimien kohdalla olevista linkeistä.)

Bioré UV Aqua -tuotteet

Bioré UV AQUA Rich Watery Essence SPF50+ PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV AQUA Rich Watery Essence SPF50+ PA++++* oli ensimmäinen Bioré-tuote, johon itse tutustuin ja johon rakastuin päätä pahkaa. Hieman sitruksisen tuoksuisessa tuotteessa on voidemainen koostumus, joka kuitenkin hajoaa iholla suorastaan vesimäisen kevyeksi ja raikkaaksi. Tuote ei jätä iholle täysin mattaista pintaa, mutta ei tunnu rasvaiseltakaan. Tämä sopii parhaiten normaalista sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle. Tämän tuotteen aiemmasta versiosta löytyy blogistani jo valmiiksi yksi ylistyspostaus.

Bioré UV AQUA Rich Watery Gel SPF50+ PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV AQUA Rich Watery Gel SPF50+ PA++++kuulostaa erittäin kevyeltä tuotteelta ja sitä se onkin, mutta todellisuudessa se on hieman yllä mainitsemaani Essence-versiota täyteläisempi ja sopii siksi normaalista kuivalle iholle. Geelimäisessä tuotteessa on silti kevyt koostumus, joka jättää iholle miellyttävän raikkaan ja melko rasvattoman tunteen.

Bioré UV AQUA Rich Watery BB SPF50 PA+++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV AQUA Rich Watery BB 3D Effect SPF50 PA+++on nimensä mukaisesti BB-voide, eli paitsi että se suojaa ihoa auringolta, tasoittaa se myös ihon sävyä. Tässä BB-voiteessa on melko täyteläisen voidemainen, keskipeittävä koostumus. Sävy on luokkaa light/medium ja vähän ehkä jopa oranssiin menevä, eli ei sovi ihan vaalealle iholle. Lopputulos ei ole  kovin rasvainen, mutta ei mikään mattainenkaan silti.

Bioré UV AQUA Rich BB Essence SPF50+ PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV AQUA Rich BB Essence SPF50+ PA++++on myös sävyllinen BB-voide, mutta sen essence-koostumus on hieman ohuempi (vaikkakin silti selvästi voidemainen) ja sävykin neutraalimpi ja jopa vaaleahkolle iholle sopiva. Tämä tuntuu iholla hyvin ohuelta ja sopii käytettäväksi sekä yksinään että meikin alla.

Bioré UV AQUA Rich Whitening Essence SPF50+ PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV AQUA Rich Whitening Essence SPF50+ PA++++on koostumukseltaan kevyehkö ja luo iholle heleältä näyttävän, hieman vaalean pinnan. Tämä ei tunnu iholla rasvaiselta, mutta ei silti ole täysin mattaisenkaan tuntuinen. Tämäkin sopii hyvin niin yksinään kuin meikinkin alle, mutta tuotteen ihoa optisesti hieman vaalentava sävy ei välttämättä sovi suomalaiseen makuun.

Bioré UV AQUA Rich Watey Mousse SPF50 PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV AQUA Rich Watery Mousse SPF50 PA++++* on valkoista ja vähän tönkköä, vaahtomaista voidetta, joka vaikuttaa ensin paksulta, mutta sulaakin iholle yllättäen suorastaan vesimäisenä ja jättää aika raikkaan tunteen. Tämäkään ei ole iholla varsinaisesti rasvainen, mutta ei silti ihan mattainenkaan vaan lähinnä pehmeän samettinen. Tuote auttaa häivyttämään ihohuokosia, ehkäisemään ihon rasvoittumista ja sopii hyvin siksi meikkipohjan alle.

Bioré UV Milk -tuotteet

Bioré UV Perfect Milk SPF50+ PA++++ Ostolakossa aurinkosuoja kasvoille

Bioré UV Perfect Milk SPF50+ PA++++* on tarkoitettu sekä kasvoille että vartalolle ja formuloitu kestämään ulkoliikunnassa. Kosteutta kestävä, maitomainen tuote on koostumukseltaan hyvin ohut ja juokseva. Tuote tuntuu iholle levittäessä hetken hieman öljyiseltä ja muuttuu sitten samettisen tuntuiseksi, mutta ei kuitenkaan ihan mattapintaiseksi. Tämä ei jätä iholle mitään sävyä.

Bioré UV Perfect Face Milk SPF50+ PA+++ Ostolakossa aurinkosuoja kasvoille

Bioré UV Perfect Face Milk SPF50+ PA+++* on valkoinen, matomainen aurinkosuojatuote, jonka oil control -koostumus jättää iholle himmeän mattapinnan. Tämä tuote sopii erityisesti siis normaalista rasvoittuvalle kasvojen iholle. Myös tämä kestää kosteutta ja sopii rasvoittumista ehkäisevän ja ihon pintaa tasoittavan koostumuksensa ansiosta erityisesti meikin alle. Tämä tuote on omia suosikkejani sen jättämän silkkisen tunteen vuoksi.

Bioré UV Bright Face Milk SPF SPF50+ PA+++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV Bright Face Milk SPF SPF50+ PA+++* on hieman helmiäishohteinen, vaaleanpunertavan hehkun luova aurinkosuojatuote, jossa on ohut ja kevyt koostumus. Nimensä mukaisesti tämä jättää iholle todella heleän pinnan eikä myöskään tunnu mattaiselta, eli sopii parhaiten normaalista kuivalle ja samealle iholle. Myös tässä on kosteutta kestävä koostumus ja tätä voi hyvin käyttää meikin alla, sillä tämä myös häivyttää ihohuokosia ja auttaa parantamaan meikin kestoa.

Bioré UV Color Control CC Milk SPF50 PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV Color Control CC Milk SPF50 PA++++*on ihon sävyä korjaava aurinkovoide, jossa on vaaleahko sävy. CC-voiteen ohuehko koostumus tasoittaa ihon sävyä hieman, mutta on silti varsin kevyt. Tämä tuote jättää iholle ihanan samettisen tunteen, eli iho ei ole kuivan mattainen, mutta ei silti rasvainenkaan. Tämänkin kosteutta kestävä koostumus sopii hyvin meikkipohjan alle myös vaalealla iholla.

Bioré UV Mild Care Milk SPF30 PA++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV Mild Care Milk SPF30 PA++on näistä tuotteista ainoa, jossa on matalampi suoja. Tämä myös lapsille sopiva aurinkosuojavoide näyttää pullosta ulos tullessaan voidemaiselta, mutta muuttuu iholle hierottuna lähes vesimäiseksi ja oikeastaan melkein katoaa iholta. Tämän hellävarainen koostumus sopii sekä kasvoille että vartalolle ja tuote onkin pakattu hieman isompaan pulloon.

Bioré UV Spray SPF50 PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV Spray SPF50 PA++++* ei ole varsinaisesti mitään tuoteperhettä vaan irrallinen tuote. Aurinkosuojasuihke vaikuttaa ajatuksena kätevältä, mutta ainakin jokainen testeri, jonka olen tästä saanut käsiini suihkuttaa tuotteen sen verran isona roiskeena ja voimalla, ettei tämä ole kovin kätevä kasvoilla. (Voi toki myös olla, että olen saanut käsiini vain huonoja testereitä.) Kun tuotteen hieroo iholle, on se kuitenkin kivan kevyen tuntuinen. Tätä tuotetta voi käyttää paitsi kasvoilla ja vartalolla, myös suojaamassa hiuspohjaa ja ehkäisemässä esimerkiksi ihon palamista jakauksen kohdalta.  Kätevä pullo toimii myös ylösalaisin suihkuttaessa. Koska kyseessä on kuitenkin aerosol-tuote, ei tätä saa tilattua eBaysta yhtä helposti ja monilta myyjiltä kuin muita Bioré-aurinkosuojatuotteita.

Bioré UV Base -tuotteet

 Bioré UV Base SPF50 PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV Oil Control Base UV SPF50+ PA++++* on muiden UV Base -tuotteiden tapaan kehitetty käytettäväksi nimenomaan meikin alla. Tässä on jopa yllättävän täyteläinen koostumus, joka kuitenkin tasoittaa ihon pinta. Tuote on kehitetty nimenomaan imemään iholta rasvaisuutta ja pidentämään meikkipohjan kestoa ja iholle jää sen jäljiltä samettisen rasvaton tunne.

Bioré UV Bright Up Base UV SPF50+ PA++++ on vaalea, hieman persikkainen meikinpohjustusvoide, jossa on tavallisen täyteläinen, voidemainen koostumus. Tämä vaalentaa ihoa ihan hieman ja jättää sen heleän näköiseksi. Iho jää melko samettisen tuntuiseksi.

Bioré UV Covering Base UV SPF50+ PA++++on sävyllinen meikinpohjustaja, jossa on voidemaisen täyteläinen koostumus. Tämä sävy on vähän oranssinen, light/medium-sävy, joka ei sovi ihan vaalealle iholle.

Biore aurinkosuoja ostolakossa

Tykkään Bioré-aurinkovoiteista, sillä ne tunnetaan laadukkaina tuotteina, niissä on loistavat koostumukset ja monipuolinen valikoima. Lisäksi niitä on helppoa saada käsiinsä edullisella hinnalla paitsi laajasti ympäri Aasian, myös eBaysta.

Jos siis etstitte hyvää aurinkosuojatuotetta kasvoille täksi kesäksi, niin suosittelen valitsemaan jonkun näistä Bioré-tuotteista ja kotiuttamaan sen eBaysta.

Biore aurinkosuoja ostolakossa

Onko teillä kokemuksia Bioré-aurinkovoiteista?


Lue myös:

10 faktaa auringolta suojautumisesta

SPF aurinkovoiteessa vai päivävoiteessa?

Täydellisen kevyt SPF 50 -aurinkovoide kasvoille

Ihoa suojaava ja heleyttävä merenneitogeeli on kesän parhaita kosmetiikkalöytöjä

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!