Tällainen on päivittäinen ihonhoitorutiinini

Minulta on pyydelty paljon postausta, jossa summaisin omaa päivittäistä ihonhoitorutiiniani ja millä tuotteilla sen tällä hetkellä toteutan. Rakastan jutella ihonhoidosta, joten postaustoive ampaisi heti toteutukseen. Tämä postaus siis summaa tyypillisen päivittäisen ihonhoitorutiinini tavallisena päivänä ja lisäsin siihen myös linkit siinä esiintyviä tuotteita käsitteleviin aiempiin postauksiini siltä varalta, että joku kiinnostuu tuotteista enemmänkin.

Olen alkanut kaksoispuhdistaa ihoani myös aamuisin, sillä käytän kasvoillani iltaisin useita tuotteita ja tuntuu mukavalta saada aloittaa aamu täysin puhdistetulla iholla. Ottaen huomioon, että iholla on paitsi erilaisia hoitotuotteita, myös yön aikana sille erittynyttä liiallista talia, hikeä, kuollutta ihosolukkoa sekä erilaisia kuona-aineita, tuntuu kaksoispuhdistus suorastaan välttämättömyydeltä kaiken ylimääräisen poistamiseksi ja ihonhoitotuotteiden hyvän imeytymisen takaamiseksi.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Usein käytössä on kevyt puhdistusöljy kuten esimerkiksi The Face Shop Rice Water Bright Light Cleansing Oil . Viimeistelen ihonpuhdistuksen tavallisesti aamuisin puhdistusgeelin korvaavalla misellivedellä ja tällä hetkellä minulla on kokeilussa supersuosittu Bioderma Sensibio H2O Make-Up Removing Micelle Solution -misellivesi, joka ajaa kiireisinä aamuina myös kasvoveden virkaa tasoittamalla ihon pH-arvon vesipesun jälkeen.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Kerrostan iholleni mielelläni ohuita kosteutustuotteita ja olen vihdoin löytänyt Holika Holika 3 Second Starter Vita Complex– nesteen ilon, vaikka alunperin koinkin sen hieman turhaksi tuotteeksi. Pidän tätä tuotetta kylppärissä ja se tuo iholleni välitöntä kosteutusta puhdistuksen jälkeen. Myönnän kuitenkin, että voisin ihan hyvin olla ilman tätä tuotetta ja käytän sitä lähinnä siksi, että minulla nyt sattuu olemaan se ja siitä on kyllä välitöntä hyötyä iholleni.

Tässä vaiheessa siirryn meikkipöytäni ääreen, jonka luona muut ihonhoitotuotteeni odottavat. Ohuet hoitonesteet ja seerumit ovat nykyään ihonhoitoni kulmakiviä, sillä niiden avulla ihosta saa helposti täyteläisen kosteutetun ja heleän näköisen ilman raskaita ja rasvaisia tuotteita.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Aloitan levittämällä iholleni hoitonesteen, joka on tällä hetkellä kulttituotteen maineessa oleva MISSHA Time Revolution The First Treatment Essence Intensive Moisthoitoneste. Tämän päällä käytän vielä ihoa kirkastavaa COSRX Galactomyces 95 Whitening Power Essence -hoitonestettä, ihosta ihanan täyteläisen tekevää ja ihoa uudistavaa COSRX Snail 96 Mucin Power Essence -hoitonestettä sekä ihoa kosteuttavaa seerumia, joka on tällä hetkellä tavallisesti The SAEM Power Ampoule Hydra Hyaluronic Acid-5 -seerumi. Silmänympäryksille levitän The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCGseerumia.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Ohuiden hoitonesteiden ja kosteutta iholle lukitsevan seerumin jälkeen suihkutan kasvoilleni usein kosteuttavaa hoitosuihketta ja tällä hetkellä se on tavallisesti ollut uusi suosikkini ACO Rescue Mist. Tämän jälkeen levitän iholle kevyttä, mutta tehokkaasti kosteuttavaa Etude House Moistfull Collagen Emulsion -kosteusemulsiota, silmänympäryksille niitä kosteuttavaa voidetta, joka on tällä hetkellä Mizon Snail Repair Eye Cream ja lopuksi vielä aurinkovoidetta, joka juuri nyt on The Body Shop Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 PA++++ -aurinkosuojatuote.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Ihollani on tässä vaiheessa runsaasti sitä kosteuttavia tuotteita, joiden ansiosta se on ihanan pehmeä, täyteläisen kosteutettu ja heleä, mutta ei yhtään liian rasvainen, minkä ansiosta meikkituotteet levittyvät sille vaivatta ja meikki pysyy iholla kauniina läpi päivän ongelmitta. Käytän päivän aikana ihollani useaan otteeseen vielä kosteuttavaa kasvosuihketta, jotta iho pysyy kosteutettuna.

Aamun saldo onkin hurjat 12 ihonhoitotuotetta!

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Iltaisin aloitan kaksoispuhdistukseni puhdistusöljyllä ellen sitten ole käyttänyt erityisen kestävää ripsiväriä, joka vaatii erillistä poistoainetta. Tällä hetkellä minulla on käytössä The Body Shopilta kokeiluun saamanii Camomille Silky Cleansing Oil, jonka täyteläisestä koostumuksesta olen pitänyt kovasti. Käytän öljyn kanssa konjacsientä, joka auttaa tekemään jokaisesta ihonpuhdistustuotteesta entistä paremman.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Ihonpuhdistuksen kakkosvaiheessa kokeilussa on puolestaan nyt ollut toista viikkoa paljon kehuja saanut Caolion 02 Sparkling Blackhead Soap, jonka hellävarainen koostumus on tuntunut todella miellyttävältä eikä se ole kuivattanut ihoani tippaakaan. Kakkosvaiheen putsarin kanssa kanssa käytän aina apuna FOREO LUNA -ihonpuhdistuslaitetta, joka tehostaa ihonpuhdistusta hellävaraisesti. Viimeistelen iltaisin ihonpuhdistukseni tavallisesti vielä samalla misellivedellä, jota olen aamullakin käyttänyt. Tavallisesti taputtelen iholleni vielä Klairs Supple Preparation Facial Toner -kasvovettä, joka tuo lisää kosteutusta.

Kun iho on puhdistettu huolella, voin jälleen alkaa kerrostaa sille sitä hoitavia tuotteita.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Aloitan ihon kosteutuksen iltaisin samalla MISSHA Time Revolution The First Treatment Essence Intensive Moisthoitonestettä kuin aamullakin ja käytän sen päällä sama ihoa kirkastavaa COSRX Galactomyces 95 Whitening Power Essence -hoitonestettä ja ihoa uudistavaa COSRX Snail 96 Mucin Power Essence -hoitonestettä kuin aamuisinkin.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Tässä vaiheessa asetan iholleni lähes joka ilta kangasnaamion, jonka vaikutusta sen alla käytetyt ohuet hoitonesteet tehostavat. Annan kangasnaamion vaikuttaa ihollani puolisen tuntia, minkä jälkeen taputtelen loput sen sisältämästä seerumista iholleni. Tavallisesti levitän sen jälkeen iholleni vielä hieman täyteläisempää seerumia, joka on viime aikoina usein ollut Klairs Freshly Juiced Vitamin C Serum

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Silmänympärykseni saavat lisää hoitoa The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCGsilmänympärysseerumista, jonka jälkeen hemmottelen niitä iki-ihanalla Louis Widmer Eye Contour Cream -silmänympärysvoiteella, joka on kuivien silmänympärysten sankari.  Kasvoille levitän vielä yövoidetta, joka on viime aikoina ollut tavallisesti Lumene Valo Overnight Bright Heleyttävä & Uudistava Yövoide. Lopuksi levitän vielä kaulan iholle peruskosteuttavaa voidetta, jonka virkaa ajaa tällä hetkellä Lumene Klassikko Hoitava Päivävoide. Huulille sipaisen vielä huulivoidetta, joka on tällä hetkellä viimeisiään vetelevä Laneige Lip Sleeping Mask, johon olen aivan hulluna.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Tavallisena iltana voin siis käyttää ihonhoidossani 14 erilaista hoitotuotetta.

Käyttämieni hoitotuotteiden määrä voi tuntua suurelta, mutta ihoni voi niiden ansiosta loistavasti. Ohuet hoitonesteet pitävät sen paremmin kosteutettuina kuin koskaan ja kohdistavat tehonsa juuri oikeisiin juttuihin. Ohuen koostumuksensa ansiosta niiden pienet partikkelit pääsevät myös imeytymään iholle tehokkaasti. Ihonhoitorutiinini voi vaihdella niinä iltoina, kun kuorin kasvojeni ihoa tai käytän mustapäiden hoitoon tarkoitettuja tehotuotteita, mutta tyypillisimmillään se näyttää tällä hetkellä tällaiselta.

Ostolakossa Soul Etelä-Korea

Suomalaiseen mentaliteettiin tällainen ihonhoitotuotteiden kerrostaminen ja yhdistäminen ei tietenkään sovi, sillä meillä uskotaan perinteisesti, että iho voi parhaiten, kun sen antaa olla mahdollisimman rauhassa. Minä taas uskon siihen, että esimerkiksi juuri korealaisilla naisilla on vanhoinakin kaunis iho, sillä siitä on pidetty huolta. Pärjäisinkö vähemmällä? No tottakai pärjäisin, mutta tykkään hoitaa ihoani ja ihonhoitorutiinini saa ihoni voimaan hyvin.

(Aiheesta voi lukea aiemman postaukseni täältä aiheella ”Kuinka montaa ihonhoitotuotetta on hyväksyttävää käyttää?”) 

Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine In-Shower Mask

Koska ihonhoitotuotteita on rutiinissani useita, ei rutiinin yksittäisten osasten vaihtelu varsinaisesti haittaa. Jos tahdon keskittyä testaamaan jotain erityistä tuotetta, vähennän tavallisesti muiden tuotteiden määrää voidakseni saada yksittäisen tuotteen vaikutuksista parhaan kuvan, mutta saan kyllä tuotteesta tavallisesti hyvän kuvan muutenkin, sillä tiedän, millainen vaikutus sen hetkisellä ihonhoitorutiinilla on ihooni ja kuinka tuote kokonaistilanteeseen vaikuttaa.

(Aiheesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani, jonka aiheena oli ”Haittaako ihonhoitotuotteiden jatkuva vaihtelu?”)

Ostolakossa Virve Vee lukijamäärä

Vastauksena niille, jotka pyörittelevät silmiään todeten, että jestas, miten kroppaasi meneekään kemikaaleja sanoisin, että työkseen lääkkeitä kehittelevillä on varmasti paljon kommentoitavaa liittyen siihen, kuinka hankalaa ihon kautta onkaan saada imeytettyä tehoaineita verenkiertoon edes silloin, kun niin jopa tahtoo tapahtuvan.

Mitä nyt myös viimeaikaisia uutisia ja maailmanmenoa katselee, niin onnekkaita ovat ne, joiden kuolisyyksi tulee vain liiallisen kosmetiikasta nauttimisen yliannostus  (jostain syystä tosin koreastakaan ei ole tällaisia uutisia kuulunut). Itse uskon lisäksi, että syödyllä ravinnolla on tässä paljon suurempi merkitys, sillä se tosiaan menee kokonaisuudessaan suoraan kroppamme sisään, eli jos kehon kemikaalit huolestuttavat, kiinnittäisin siihen huomattavasti enemmän huomiota kuin kosmetiikkaan.

(Täältä löytyy kiinnistuneille aiempi postaukseni liittyen markkinoille tuotavien kosmetiikkatuotteiden turvallisuusraporttiin, joka on välttämätön olla olemassa.)

Sheet Happens Ostolakossa Aprilskin Mummy Mud Mask

Jos joku kauhistelee, kuinka kauan aikaa ihonhoitoon voi mennä, niin minä puolestani sanon, että nuo pienet (eivätkä loppujen lopuksi kuitenkaan niin pitkät) ihonhoitohetket ovat minulle rentoutumishetkiä, joiden aikana nollaan mieleni. Joku löytää arjestaan 10 minuuttia venyttelylle, minä löydän sen ihoni hoidolle. Kangasnaamiohetken aikana saatan rentoutua ja katsoa Netflixiä, mutta usein teen loppujen lopuksi silloin kuitenkin töitä. Ihonhoitotuotteita levittäessäni otan kuitenkin rennosti ja rauhallisesti yrittäen keskittyä hetkeen ja rauhoittamaan mieleni.

Ostolakossa Kolmoispuhdistus miten tehdään

Kuinka monta hoitotuotetta teidän ihonhoitorutiiniinne kuuluu aamuisin ja iltaisin?