Esittelyssä FOREO Luna 2 ja opas FOREO-laitteen valintaan

*Sis. mainoslinkin

Blogiani seuraaville on varmasti käynyt selväksi, että minä rakastan käyttää kasvojeni puhdistukseen FOREOn ihonpuhdistuslaitetta.

Hankin alun perin itselleni FOREO Luna Mini -laitteen ja sain vuotta myöhemmin töiden kautta kokeiluun sen päivitetyn Luna Mini 2 -version sekä matkallakin kätevästi mukana kulkevan ja laitteeseen tutustumismahdollisuuden antavan kompaktin Luna Playn.

FOREO Luna 2

Viimeisin osa FOREO-seikkailujani on ollut merkin Luna 2 -laite, johon olen jo pidemmän aikaa palanut halusta tutustua.

Moni FOREO-laitteen hankintaa harkitseva pähkäilee mallien välillä ja suurinta mietintää aiheuttaa nimenomaan pohdinta siitä, kannattaisiko hankkia Luna vai Luna Mini. Ajattelin tuoda avun tämän kysymyksen kanssa pähkäileville ja koska minulta löytyi jo valmiiksi LUNA Mini 2 pyysin valmistajalta kokeiluun vielä LUNA 2 -laitteen voidakseni tehdä niistä teille kunnollisen vertailun.

(Numeroliitteen ”2” saaneet laitteet ovat uudemman sukupolven FOREO-laitteita, jotka ovat tulleet myyntiin tämän vuoden alussa, mikäli joku asiaa miettii.)

Foreo LUNA

FOREO Luna -laitteet ovat siis silikonisia ihonpuhdistusvekottimia, joiden teho perustuu hellään mikrovärähtelyyn. Koen itse ne kasvoharjoja hellävaraisemmaksi, mutta silti tehokkaamman vaikutuksen ihollani tekeviksi, mikä on ollut yksi suurimmista syistä, jonka vuoksi olen niihin ihastunut. Ihostani tulee puhdas, pehmeä sekä ihanan heleä ilman, että se ärsyyntyy yhtään. Lisäksi pidän siitä, ettei laitteisiin tarvitse koskaan ostaa uutta harjaspäätä ja että niiden silikonipinta on jopa 35 kertaa tavallisia kasvoharjoja hygieenisempi.

FOREO Luna 2

Siinä missä kaikki LUNA Mini 2  -laitteet ovat keskenään identtisiä niiden vaihtelevia värejä lukuunottamatta, on LUNA 2 -laitteen eri väristen versioiden välillä eroja. Värikoodatut laitteet on tässä mallissa tehty palvelemaan eri ihotyyppejä ja ero laitteiden välillä on niiden harjaksissa.

FOREO LUNA 2

Vaaleanpunainen laite on kehitetty normaalin ihon tarpeisiin ja siinä on kolmen paksuisia harjaksia. Herkemmälle iholle tarkoitetussa liilassa laitteessa on vain yhden kokoisia, pehmeitä harjaksia, jotka ovat kasvojen iholle vieläkin hellävaraisempia.

FOREO LUNA 2

Sininen laite on puolestaan kehitetty sekaiholle ja siinä on käytetty enemmän hieman jämäkämpiä harjaksia, joiden avulla iho puhdistuu tehokkaammin, mutta silti hellävaraisesti.

FOREO LUNA 2

Saatavilla on myös rasvoittuvalle iholle kehitetty versio, jossa on aivan omanlaisensa harjakset. Nämä jämäkämmät ja leveät harjakset syväpuhdistavat ihoa, mutta eivät silti hankaa sitä, sillä laitteen teho perustuu nimenomaan värähtelyyn.

Myynnissä on myös musta, erityisesti miesten iholle kehitetty laite, jonka harjakset näyttävät samoilta kuin rasvoittuvan ihon mallissa, mutta ovat silti vielä hieman jämäkämmät.

FOREO Luna 2

Suurin ero Minin ja tavallisen Lunan välillä on, että Mini on tarkoitettu vain pelkkään ihon puhdistukseen kun taas tavallisessa mallissa on paitsi ihoa puhdistavat harjakset myös erillinen anti-age-hoitopinta. Minin voisikin sanoa olevan se parikymppisen naisen laite ja tavallisen Lunan puolestaan noin kolmikymppisestä ylöspäin tarkoitettu versio.

Vastaavasti puolestaan tustumiseen tarkoitetussa Playssa on vain pelkkä ihoa puhdistava pinta kun taas ladattava Luna Go on kompakti matkamalli myös anti-age-pinnalla varustetusta tavallisesta Lunasta. Isomman Lunan tapaan pienestä, mutta hieman Playta paksummasta Go-mallista löytyy jokaiselle ihotyypille oma versionsa kun taas Play-laitteet ovat kaikki Minin tapaan väriin katsomatta kaikille ihotyypeille sopivia.

Foreo Luna

Go:n ja tavallisen Lunan suurin ero niiden koon lisäksi on akun kestossa: isommasta Lunasta riittää täydellä latauksella iloa jopa 450 käyttökertaan (!!!) kun taas matkallakin kevyesti mukana kulkeva Go on ladattava noin 30 käyttökerran välein. Kaikissa laitteissa tulee mukana USB-johto, jolla ne voi ladata tunnissa (lukuunottamatta latauskelvotonta Play-mallia, jonka akku on suunniteltu kestämään noin 100 käyttökertaa).

FOREO Luna 2

Tavallinen Luna on Miniä reippaasti kookkaampi, mutta ei kuitenkaan mielestäni silti mitenkään häiritsevän tai epäkäytännöllisen iso. Olen itseasiassa jopa tykännyt siitä, kuinka hyvän otteen tästä laitteesta saa ja vaikka molemmat laitteet ovat jo muutamia viikkoja nököttäneet vierekkäin suihkussani, olen lähes joka kerta tarttunut nimenomaan kookkaampaan vaaleanpunaiseen malliin.

FOREO Luna 2

Molemmilla laitteilla on tarkoitus puhdistaa kasvojen ihoa minuutin ajan. Ne antavat aina 15 sekunnin välein värähdyksillään merkin siitä, että käsiteltävää aluetta on vaihdettava. Kookkaamassa laitteessa on 12 käsittelytehoa kun taas Minissä niitä on 8, mutta ihan rehellisesti sanottuna ero kaikkien välillä ei ole niin suuri, että kokisin 12 tehon olevan tarpeen. Minulle riittäisi varmaan vain kolmekin eri tehoa.

Pidän siitä, että laitteet muistavat aina käynnistäessä edellisellä kerralla päällä olleen asetuksen, sillä itse tykkään surrutella menemään asteikon voimakkaammasta päästä olevilla lukemilla ja olisi aikaa vievää painella laitteeseen aina oikea värinäteho sen käynnistäessä.

FOREO Luna 2

Suurin ero Lunan ja Luna Minin välillä on tosiaan siinä, ettei Luna Minissä ole anti-age-hoitopintaa Kaikkien Luna 2 -laitteiden kääntöpuolella on samanlainen pinta, jolla kasvojen juonteille taipuvaiset alueet käsitellään minuutin ihonpuhdistuksen jälkeen.

FOREO Luna 2

Kun ihoa on siis puhdistettu minuutin ajan, sammutetaan laitteesta virta ja kasvot huuhtellaan puhtaiksi. Tämän jälkeen iho kuivataan ja sille voidaan haluttaessa levittää ihonhoitotuotteet. Laitteen merkkivalo jää tässä vaiheessa päälle merkiksi siitä, että homma on vielä kesken ja painamalla laitteen uudelleen käyntiin kytkeytyy se automaattisesti anti-age-asetukselle, jonka intensiivisyyttä voidaan myös säätää.

FOREO Luna 2

Anti-age-asetuksella kasvojen juonteille alttiita ihoalueita (molemat suupielet ja silmäkulmat sekä kulmakarvojen väli) käsitellään jokaista 12 sekunnin ajan. Mikrovärähtely auttaa rentouttamaan kasvoja ja tehostamaan samalla hoitotuotteiden imeytymistä. Laite antaa jälleen minuutin jälkeen värähdyksillään merkin siitä, että käsittely on valmis ja laitteen voi sammuttaa.

FOREO Luna 2

Siinä missä kaikkien laitteiden aikaansaaman ihoa tehokkaasti puhdistavan vaikutuksen voi huomata välittömästi, jää anti-age-vaikutus hieman enemmän uskon varaan. Koen itse värinän rentouttavan lihasten mikrojännityksiä vaikka toki mietinkin, riittääkö suositeltu 12 sekunnin käsittelyaika tekemään ihmeitä. Olen kuitenkin mielelläni surrutellut anti-age-hoitopinnan avulla kasvoillani hieman laajemminkin hoitotuotteet levitettyäni uskoen, että värinällä voidaan tehostaa niiden imeytymistä.

FOREO Luna 2

Suosittelisin Luna 2 -mallia varsinkin niille, joilla on seka- tai rasvoittuva iho, sillä erilaisten harjaspäiden ansiosta ihonpuhdistus voidaan räätälöidä ihon omiin tarpeisiin. Ääni Luna 2 -mallin puolesta menee myös niille, joilla on halua ja kiinnostusta anti-age-hoitopinnan käytölle. Jos Go-mallissa olisi parempi akku, ylistäisin sitä myös, sillä minusta se on ihanan kompakti, mutta silti hyvin toimiva laite.

(Jossa on muuten edelleen parempi akku kuin huomattavasti painavammassa ja enemmän tilaa vievässä Clarisonic Mia 2 -laitteessa, jonka hoitopää täytyy muistaa uusia 3 kuukauden välein.)

Omassa käytössäni olen huomannut suosivani nykyään mielummin vaaleanpunaista Lunaa Minin sijaan, sillä tykkään siitä, kuinka se istuu käteen ja haluan ainakin uskoa, että teen anti-age-pinnalla iholleni hyvää.

*FOREO-kasvoharjat löytyvät myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Foreo Luna 2

Joko te olette sortuneet omaan FOREO-laitteeseen? Mikä malli teiltä löytyy?

Lue myös: Testissä uusi FOREO LUNA 3 -kasvoharja