Testissä The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

*Sis. mainoslinkin

Kuten aina kerron, tykkään kokeilla tuotteita, jotka myyvät hulluna ja selvittää, mistä niiden suosio johtuu. Yksi tällainen tuote oli The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, johon minulla on ollut vähän ristiriitainen suhtautuminen. Olen ollut todella utelias sen suhteen, sillä sitä ostetaan meillä töissäkin niin valtavat määrät ja varsinkin ruotsalaiset ovat siihen hulluna – itseasiassa juuri ruotsalaisten hulluuden vuoksi se onkin meidän verkkokauppamme kaikkein myydyin The Ordinary -tuote, jos tarkastellaan kaikkia markkinoita yhdessä.

Toisaalta olen kuitenkin arkaillut tuotteen kokeilua valtavasti, sillä kuten sen nimikin jo kertoo, on se todella täpäkkää tavaraa. Sain sen kuitenkin maahantuojalta blogitestiin, joten lähdin mielenkiinnolla selvittämään, mikä tämä tuote on nesteitään.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Korkeintaan kahdesti viikossa (en itse ikinä käyttäisi niin usein!) naamion tapaan käytettäväksi kehitetty neste sisältää huikean yhdistelmän erilaisia happoja, jotka kuorivat sekä ihon pintaa että ihohuokosia. Tarkoituksena onkin, että naamio kuorisi ihon pinnan tehokkaasti ja saisi ihon siksi näyttämään heleämmältä ja kirkkaammalta. Kuorinta auttaisi myös ehkäisemään ihohuokosten tukkeutumista.

Naamio hyödyntää käsittämättömän korkealta kuulostavaa 30% AHA-happopitoisuutta, jossa neljän AHA-hapon yhdistelmä liuottaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa yhteen liimannutta laastia ja auttaa siten ihosolukkoa irtoamaan.

Sen lisäksi naamio sisältää BHA-happoa, joka on vesiliukoisista AHA-hapoista poiketen öljyliukoinen, eli kykenee imeytymään ihohuokosiin ja kuorimaan niitä sisältä päin, jolloin se auttaa ehkäisemään ihohuokosten tukkeutumista. 2% BHA-happopitoisuus ei ole poikkeuksellisen korkea, sillä tuotteen sisältämää salisyylihappoa ei ylipäätään saisikaan käyttää korkeampaa pitoisuutta kosmetiikassa EU-alueella.

Lue myös: Salisyylihappo – tehoapu epäpuhtaalle iholle

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Naamio ei onneksi ole ihan pelkkiä happoja, eli niiden tasapainoksi ja ihon kuivumisen ehkäisyksi mukaan on laitettu myös ihoa kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia. Tuotteen pohjassa on runsaasti aloe vera -vettä ja siitä löytyy myös mm. kosteutta sitovaa hyaluronihappoa sekä muita ainesosia, joiden merkki uskoo varmistavan, ettei kuorinta saa ihoa ärtymään liikaa.

Kaikki nuo apuaineet voivat toki auttaa kosteuttamaan ihoa naamiota käyttäessä, mutta on hyvä muistaa, että kyse on kuitenkin iholla vain hetken aikaa olevasta, kasvoilta pois pestävästä naamiosta, jonka päätehtävänä on mahdollisimman tehokkaasti kuoria ihon pintaa, eli käytännössä siis hajottaa juuri sitä suojamuuria, joka ihon pinnalla luonnostaan on ehkäisemässä ihon kuivumista. Jos naamiota käyttää liian usein, kuorii se ihon pintaa aivan liikaa ja paljastaa epidermiksen soluja, jotka eivät vielä olleet valmiita tulemaan esiin.

Tätä naamiota ei siis kannata käyttää liian usein ja minusta kerran viikossa on jo maksimi. Kyse ei siis niinkään ole siitä, että naamiota kannattaisi käyttää niin usein kuin iho sitä vain sietää, sillä ihon hyvä sietäminen mahdollisimman vähällä reagoinnilla on vain plussaa. Se ei silti tarkoita, että iholle tekisi hyvää, että sitä ohennettaisiin vieläkin enemmän.

Lue myös: Näin käytät AHA-happoja oikein

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Kasvonaamio kulkee myös verinaamion nimellä, mikä voisi toisaalta viitata sen tehokkuuteen, mutta mikä itseasiassa tulee naamion väristä. Se on nimittäin verenpunaista. Minusta on vain hyvä, että naamiossa on näin selkeä väri, sillä näin ei ole mahdollistakaan, että joku saisi päähänsä jättää naamion kasvoille.

Olin kuullut naamiosta sekä kauhutarinoita, joista yhdessä naamio oli ollut aivan liian täpäkkää tavaraa tutulleni ja saanut hänen ihonsa punoittamaan ja pistelemään. Monissa muissa tarinoissa iho ei puolestaan ollut reagoinut naamioon kummemmin, joten olin tietysti erityisen utelias selvittämään, mitä oma ihoni siitä pitäisi.

Naamion ohjeissa korostetaan, että sitä kuuluu levittää puhtaalle ja nimenomaan kuivalle iholle. Ohjeissa vielä ihan lisätään jopa, että naamiota ei saa käyttää kostealle iholle. Itse pesin ja kuivasin kasvot sekä odotin vielä pienen hetken ennen kuin aloin levittää niille täyteläisen nestemäistä naamiota. Koska oma suunympärykseni reagoi helposti, ei minulle ole tullut mieleenkään käyttää tätä sillä alueella.

Lue myös: Periaoraalidermatiitti eli POD – viheliäinen suunympärysihottuma

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Naamio kihelmöi ihollani hieman, mutta yllätyksekseni se ei saanut aikaan voimakkaampaa pistelyä, vaikka olin siihen aika varautunut. Se käyttöön ei siis liittynyt mitään epämukavia tuntemuksia. Olen antanut sen vaikuttaa ihollani ensimmäisillä kerroilla viitisen minuuttia ja käyttökertojen myötä pidentäntänyt vaikutusajan kymmeneen minuuttiin. Naamio huuhdellaan iholta lopuksi pois haalealla vedellä ja on hyvä olla erityisen varovainen, ettei vettä mene huuhdellessa silmiin.

Ihoni tuntuu naamion jälkeen kieltämättä todella pehmeältä ja sileältä sekä näyttää heleämmältä. Sen jälkeen on erityisen tärkeää kuitenkin huolehtia, että iholle tankkaa sekä kosteutusta (esimerkiksi hoitonesteitä kerrostamalla) sekä lukitsee kosteuden kosteusvoiteen tai kasvoöljyn avulla. Kun iholta on viety kuollut ihosolukko ja lähes kaikki muukin ihon pinnalla ollut, on iho todella altis kuivumiselle.

Lue myös: Näin käytät kasvoöljyä oikein

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Sain naamion toista kuukautta sitten ja olen käyttänyt sitä nyt nelisen kertaa. Se on tuntunut vaikuttavan hyvin ja pidän sen tuomasta vaikutuksesta kyllä paljon, joten ymmärrän  sen suosion.

En silti itse koe, että tarvitsen tällaista tuotetta, joka ”räjäyttää” kerralla ihon pinnalta pois useamman kerroksen ja jota voin siksi käyttää korkeintaan kerran viikossa. Koen itse, että ihoni hyötyy enemmän miedommalla happopitoisuudella varustetusta tuotteesta kuten esimeriksi kasvovedestä tai seerumista, jota voin käyttää ihollani vaikka päivittäin.

Niiden avulla saan ihon pinnalta puhdistettua vaikka tosiaan päivittäin sen ihan päällimmäisimmän pintasolukon, jolloin iho näyttää heleämmältä, hoitotuotteet pääsevät imeytymään iholle hyvin ja meikkikin levittyy iholle kauniisti. En siis käytännössä koe, että olisin itse tyyppi, joka tahtoisi vain viikon tai parin välein tehohoitaa ihoa.

(Tämä naamio kuorii ihoa niin tehokkaasti, ettei iholla kannata missään tapauksessa käyttää muita AHA-happoja sisältäviä tuotteita edes muina päivinä.)

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Sen sijaan näen tämän olevan kyllä hyvä tuote niille, jotka eivät ole yhtä innostuneita ihonhoidosta ja jotka haluavat mennä arkisin muutamalla perustuotteella ja sitten aina silloin tällöin tehohoitaa ihoa. Sellaiselle iholle tämä sopii loistavasti.

Jos joku siis käyttää jo AHA-happoja rutiinissaan, niin tämän voi ottaa korvaamaan ne, mutta ei missään tapauksessa muiden AHA-happotuotteiden rinnalle ihan vain ”koska ihoni sietää niin hyvin happoja”. Minut tämä kuitenkin yllätti hellävaraisuudellaan, joten jos iho ei ole superherkkä, voi tämä olla se ihonhoitorutiinin ainoa happotuote.

En itse kuitenkaan suosittelisi tätä ensimmäiseksi happotuotteeksi, vaan mielummin niille, joilla on jo hieman kokemuksia AHA-hapoista ja joiden iho on kokemuksien myötä tottunut niihin jo hieman. Aloittaisin mielummin vaikkapa 5% glykolihappoa sisältävällä Pixi Glow Tonic -kasvovedellä ja siirtyisin sitten siitä kovempaan kamaan.

*The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution löytyy myynnistä täältä.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Onko teillä kokemuksia The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution -kuorinnasta?


Lue myös:

Mitä eroa AHA- ja BHA-hapoilla on?
Ultimaattinen opas The Ordinary -tuotteisiin ja niiden valintaan
Opas ihonhoidon aktiiviaineisiin – näin yhdistelet tehoaineita oikein