Korealainen kulttiklassikko: Laneige Water Sleeping Mask

*Sis. mainoslinkin

Kuten aina toistelen, olen erityisen kiinnostunut kokeilemaan korealaisen kosmetiikan kulttimaineisia tuotteita, jotka ovat saaneet runsaasti kehuja. Koska korealaiset kosmetiikkamarkkinat ovat niin täynnä uusia innovaatioita ja mullistavia juttuja nousee myyntiin alituiseen uskon, että kestosuosikeissa on oltava jotain aivan erityistä taikaa, jos ne kerran kykenevät jatkuvaan menestykseen noin kilpailua täynnä olevilla markkinoilla.

Yksi tällainen jo moneen otteeseen testaamani kestosuosikki on ollut Laneige Water Sleeping Mask -yönaamio, joka on niin suosittu, että Etelä-Koreassa sen minikokoja tuntui tulevan kaupan päälle vähän kaikkialta. En siis ole koskaan tainnut ostaa sitä yhtäkään purkkia, mutta olen parin viime vuoden aikana omistanut sitä varmasti toistakymmentä pikkupurkillista.

Laneige Water Sleeping Mask yönaamio kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Yönaamiot ovat mielenkiintoinen tuoteryhmä, johon voisi sanoa kuuluvan pääsääntöisesti kahdenlaisia tuotteita: kevyen geelimäisiä, kosteuden alleen lukitsevia yönaamioita ja täyteläisen ravitsevia versioita.

Yönaamio esitetään korealaisen ihonhoitorutiinin kymmenentenä vaiheena tarkoittaen, että jos ihonhoitorutiininsa haluaa tehdä oikein pitkän kaavan kautta, voi ihon ensin kaksoispuhdistaa ja kuoria sekä levittää sille sen jälkeen kasvovettä, hoitonestettä ja seerumia sekä käyttää lisäksi jopa kangasnaamiota, silmänympärysvoidetta ja kosteusvoidetta ennen kuin koko komeuden kuorruttaa vielä lopuksi kaiken alleen lukitsevalla yönaamiolla.

Tosiasiassa harva käyttää yönaamioita noin ja monille ne ovat jopa suoranainen oikopolku onneen, eli niiden avulla voi monesti jopa korvata kaikki puhdistuksen ja kasvoveden jälkeiset hoitotuotteet. Riippuu kuitenkin täysin yönaamiosta ja ihosta, riittääkö yönaamio kasvoille noin käytettynä vai vaatiko se alleen lisää tuotteita. Itse käyttäisin yönaamion alla aina ainakin hoitonestettä ja seerumia.

Laneige Water Sleeping Mask yönaamio kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Laneige Water Sleeping Mask on raikas geelinaamio, jossa on ohut koostumus. Naamio hyödyntää ionisoitua mineraalivettä, joka syväkosteuttaa rasittunutta ihoa yön aikana sekä luonnollisia kosteustekijöitä (NMF), jotka auttavat ihoa säilyttämään kosteutta pitkävaikutteisesti. Samalla se hyödyntää Moisture Wrap™ -teknologiaa, jonka avulla se luo iholle kosteuttavan kerroksen, joka luovuttaa kosteutta iholle 8 tunnin ajan sekä lukitsee aktiiviaineet ja mineraaliveden iholle.

Yönaamiossa  on patentoitu Calming Sleepscent™ -tuoksu, joka sekoittaa rauhoittavia appelsiininkukan, ruusun ja santelipuun aromeja. Tuoksu ei kuitenkaan ole minusta niin vahva kuin miltä se voisi tuoksunuottien perusteella kuulostaa. Lisäksi naamio sisältää mm. aprikoosia ja helokkia, joiden kerrotaan kirkastavan ja puhdistavan väsynyttä ihoa. Aamulla ihon lupaillaan näyttävän säteilevältä sekä tuntuvan pehmeältä ja raikkaalta.

Tämä yönaamio on saanut paljon palkintoja ja sitä kehutaan jatkuvasti, mutta jos nyt ihan rehellisiä ollaan, on tämä niitä harvoja korealaisen kosmetiikan supersuosikkeja, joiden hypetystä en vain millään voi ymmärtää. Minulla tämä ei toimi yhtään.

Laneige Water Sleeping Mask yönaamio kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Joskus ihan alkuun kokeilin käyttää tätä tuotteen käyttöohjeen mukaisesti, eli ihan vain levittää puhtaalle iholle. Tämän kevyt geelikoostumus kuitenkin katoaa iholle hetkessä ja ihoni on aamulla kiristelevän kuiva, jos homman laskee vain tämän naamion varaan, joten ei toivoakaan, että tällainen käyttötapa sopisi.

Olen myös yrittänyt käyttää tämän alla muita hoitotuotteita ajatellen, että niistä olisi apua. Alla ovat käyneet niin erilaiset hoitonesteet (jopa useampina kerroksina), seerumit kuin kevyet voiteetkin, mutta rehellisesti sanottuna tämä yönaamio on tuntunut ihollani aivan totaalisen turhalta. En koe, että se antaisi ihonhoitorutiiniini yhtään mitään lisää.

Olen järkeillyt, että jos sen itsensä tuoma kosteutus ei riitä, pitäisi sen ainakin kyetä kalvomaisella tunnullaan lukitsemaan kosteutta hyvin alleen, joten olen yrittänyt lisätä paukkuja muilla tuotteilla siinäkään kuitenkaan onnistumatta. Turha mikä turha.

Laneige Water Sleeping Mask yönaamio kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Naamio imeytyy lupauksensa mukaisesti iholleni hetkessä, mutta rehellisesti sanottuna en koe sen tekevän yhtään mitään. Sen tuoma ”tehokosteutus” on niin kevyttä, että minusta melkein mikä tahansa kosteuttava seerumikin tekee jo saman ja jopa tehokkaammin. Ihoni ei näytä tämän jälkeen aamulla täyteläisemmältä ja heleämmältä vaan se on jopa kiristelevän kuiva, vaikka laittaisin sille runsaasti nestemäisiä kosteuttavia tuotteita ennen naamion käyttöä. Ei siis tunnu, että se onnistuisi edes kunnolla lukitsemaan kosteutta iholle.

Olen antanut tälle useita mahdollisuuksia eri vuodenaikoina, eri ympäristöissä ja eri tilanteissa, mutta nyt tämän viimeisimmän yrityksen jälkeen minun on jo pakko alkaa myöntyä ja sanoa ihan ääneen, että en pidä tästä tuotteesta. Tämä sopii varmasti niille, joiden iholla ei ole erityisemmin kuivuutta ja jotka nimenomaan haluavat iholle nopeasti imeytyvän tuotteen, mutta itse koen, että yöllä käytettäväksi hoitotuotteeksi tämä imeytyy liikaa eikä iholleni jää tämän jäljiltä tarpeeksi kosteutettua ja ravittua tunnetta.

Oma negatiivinen mielipiteeni on kuitenkin massasta poikkeava, sillä kuten sanoin, on tämä yönaamio massojen rakastama kestosuosikki, jota myydään hulluna ja joka kerää sekä palkintoja että kehuja. Jos siis haluatte itse kokeilla tätä kulttisuosikkia ja muodostaa siitä oman mielipiteenne, löytyy naamion myyjiä eBayssa täältä.*

Laneige Water Sleeping Mask yönaamio kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Onko teillä kokemuksia Laneige Water Sleeping Mask -yönaamiosta?


Lue myös:
Megalistaus: 15 parasta kosteuttavaa seerumia
Korealainen kulttituote: Missha First Treatment Essence
Korealaisessa ihonhoidossa ei ole kyse 10-vaiheisesta ihonhoitorutiinista