Voiko mustapäät imeä iholta pois? Testissä mustapääimuri!

*Sis. mainoslinkin

Blogissani on nähty jos jonkinlaista  mustapäille avun tuovaa tuotetta, mutta tällaistapa ette vielä olekaan täällä nähneet:

Panasonic Electric Pore Cleanser

Tämä, hyvät naiset ja herrat, on mustapääimuri. Ja tottakai suoraan Japanista jälleen.

Aasiassa ollaan hulluina mustapäitä poistaviin tuotteisiin, joten on tietysti suoranainen itsestäänselvyys, että juuri sieltä voi tilata itselleen paristokäyttöisen Panasonic Electric Pore Cleanser -mustapääimurin.

Panasonic Electric Pore Cleanser

Näin laitteen jonkun aikaa sitten jollakin YouTube-videolla ja minun oli tietysti heti saatava se kokeiluun. En nimittäin taatusti ole ainoa, jota houkuttelee ajatus siitä, että mustapäät voisi vain imeä ihohuokosista pois enkä usko, että on olemassa kovinkaan montaa ihmistä, joka ei olisi ainakin teini-iässä epäpuhtauksien musertamana haaveillut tällaisesta laitteesta.

Panasonic Electric Pore Cleanser

Ebayn kautta ostamassani paristokäyttöisessä laitteessa on muovinen imuosa, joka asetetaan tiiviisti ihoa vasten. Kun laite kytketään päälle, imee se muodotuneen alipaineen ansiosta ihohuokosista epäpuhtauksia kohoamaan ihon pinnalle kuin pieni imuri. Kun laitetta sitten liikuttaa pitkin ihon pintaa, pyyhkiytyvät ihohuokosista kohonneet mustapäät ja muut tukkeumat imuosan sisäreunaan.

Laite kuulostaa yhtäaikaa sekä jännältä että pelottavalta. Ennen sen kokeilua näin mielessäni kauhukuvia fritsua muistuttavista ja punaisena hehkuvista jäljistä kasvoillani ja otinkin ensimmäisen kokeilukerran varsin varovasti. Olin pehmentänyt ihoni suihkussa ja käyttänyt sillä ennen mustapäiden poistoa käytettäväksi tarkoitettua tuotetta, jotta ihohuokoset varmasti olivat valmiita luovuttamaan sisällään muhivat tukkeumat.

Panasonic Electric Pore Cleanser

Hiljaa huriseva laite imi ihoa sisäänsä melko tehokkaasti, mutta sen imuteho ei ollut kuitenkaan niin voimakas, että minun olisi tarvinnut pelätä saavani iholleni verenpurkaumia. Niitäkin kyllä on varmasti mahdollista saada laitteella aikaan, mutta ei kovin helposti. Pidin laitetta aina ihan pienen hetken paikoillaan, jotta sen sisään muodostui oikein hyvä imu ja liikutin sitä sitten hitaasti nenäni iholla. Nenän sivuilla ja nenänpielissä imua oli helppoa pitää yllä, sillä meikäläistä on siunattu suht kookkaalla klyyvarilla, mutta nenänvarren kohdalla homma oli hankalampaa, sillä nenäluun kulmikkuuden takia laitetta oli hankalaa liikuttaa tiiviisti ihoa vasten.

Kaikkia varmasti nyt sitten kiinnostaa, että toimiko laite oikeasti ja voiko ihohuokosista ihan oikeasti vain imeä ulos talia.

No näköjään voi:

Panasonic Electric Pore Cleanser - 1 (7)

En lähde väittämään, että tämä olisi ollut joku mieletön ihmelaite, joka imi huokosistani jokaisen mustapään, tukkeuman ja kaiken ylimääräisen talin, mutta kyllä tämä jotain kuitenkin itseensä keräsi. Välillä suorastaan näin peilistä hommaa katsoessani, kuinka ihohuokosesta lähti kohoamaan pieni ihomato, joka sitten hankautui imuosan reunaan tai suorastaan lennähti syvemmälle sen sisälle. Mustapääimuri siis todellakin toimi ainakin jossain määrin, vaikka se kuulostaakin vähän uskomattomalta.

Iho tuntui laitteen käytön jälkeen sileämmältä ja tasaisemmalta kuin juuri ennen sen käyttöä, vaikka olinkin juuri ennen sillä imuttelua myös puhdistanut sen Foreon, ihoa hellästi kuorivan puhdistustuotteen sekä kuorivan kasvoveden avulla. Laitteen tuoma tunne ei siis voinut perustua vain kuolleen ihosolukon imemiseen iholta ja näinhän minä toki sen imuosaa katsoessanikin siellä olevan ihan oikeasti talipaakkuja.

Panasonic Electric Pore Cleanser - 1 (6)

Ihoni ei punoittanut liiemmin laiteella imuroinnin jälkeen tai ei ainakaan niin paljoa, etteikö se olisi ollut illalla tehdyn imuttelun jälkeisenä aamuna ihan normaalissa kunnossa. (Kerran tosin kokeilin imutella laitteella vähän intensiivisemmin puhkeamaisillaan olevaa finniä ja sain aikaan sen ympärillä samanlaista tulehdusta kuin finniä pahasti puristelemalla, eli en suosittele käyttämään laitetta muille kuin mustapäille.)

Mustapääimuri oli aivan mielettömän vekkuli laite, jota oli todella hauskaa testata ja jota tulen taatusti käyttämään ihollani aina silloin tällöin vastaisuudessakin. Hifistelyn puolellehan se menee, mutta mikäs siinä, jos se vain tuo kiksit!

Mustapääimureja löytyy eBaysta myynnistä täältä.*

Panasonic Electric Pore Cleanser

Miltä mustapääimuri teistä kuulostaa?

PS. Löydät vinkkini kaikista parhaista mustapäiden poistoon tarkoitetuista tuotteista täältä. Jos mietit, mitä iholle kannattaisi laittaa mustapäiden poiston jälkeen, löytyy siihen vastaus täältä

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!