Chanel toi myyntiin maailman ensimmäisen 3D-printatun ripsivärin!

Kuten tiedätte, olen melkoinen nörtti, mitä kosmetiikan tuotekehittelyyn tulee. Ihan kaikkein eniten sytyn innovatiivisista pakkauksista ja tämän päivän fiilistelyni menee sen puolelle.

Chanel on nimittäin juuri lanseerannut maailman ensimmäisen 3D-printatun ripsivärin, joka kulkee nimellä Chanel Le Volume Revolution Mascara. Kuinka mieletöntä?!?

Chanel 3D printed mascara

Okei, oikeasti koko ripsiväri ei tietenkään ole 3D-printattu, vaan kolmiulotteista printtaustekniikkaa on käytetty vain ripsivärin harjaan. Harja on kuulemma patentoitu jo vuonna 2007 ja nyt se on vihdoin valmis tuotantoon. Ranskalaisen 3D-printtausyritys Erpron kanssa kehitetty harja on ensimmäinen printattu 3D-ripsiväriharja, joka on käytössä massamarkkinoilla olevassa tuotteessa. Uuden sukupolven ripsiväriharja on kuulemma luotu printtaamalla kerroksittain polyamidipuuteria, joka on polymeroitu lasersäteen avulla.

3D-printtauksen ansiosta teksturoidussa ripsiväriharjassa on voitu käyttää innovatiivista ”pitsiprosessia”, jonka ansiosta ripsivärin harjaksissa on hunajakennomaisia onkaloita. Nämä onkalot poimivat ripsiväriharjaan ripsiväriä ja annostelevat sen ripsiin täydellisesti.

Ripsiväriharja saa ripsivärin levittymään tasaisesti ja luovuttamaan ripsiväriä ilman, että harjaa tarvitsee kesken levityksen dipata ripsivärituubiin. Tämä mahdollistaa ripsivärin kauniin kerrostamisen. Ripsiväriä jo kokeilemaan päässeet toimittajat ovat vahvistaneet artikkeleissaan, ettei ripsiväriä tosiaankaan ole tarvinnut diptata kesken levityksen tuubiin.

Ripsivärin on kerrottu tuovan ripsille kaunista erottelua ja ennen kaikkea äärimmäistä volyymia ilman paakkuja. Ripsivärin pakkaus tuntuu kuulemma metallisen viileältä ja lisää sen arvokkuuden tuntua.

3D-printatun ripsiväriharjan luominen voi kuulostaa kalliilta, mutta itseasiassa tuotekehittely voi jopa olla helpompaa kuin tavallisen vastaavantyyppisen ripsiväriharjan kehittely, sillä sitä varten ole ole tarvinnut käyttää runsaasti aikaa ja rahaa ripsiväriharjan muottien luomiseen. Printtausteknologian ansiosta uusia testiluonnoksia on ollut helppoa, nopeaa ja edullista luoda, minkä lisäksi haluttu versio on ollut vaivatonta luoda uutena, pikkutarkasti samanlaisena versiona. Ripsiväriharjastasta printattiinkin täydellistä versiota etsittäessä yli sata versiota.

Ripsiväri on julkaistu Iso-Britanniassa juuri ja tulee ilmeisesti kansainvälisesti myyntiin syyskuussa. Minä ainakin odotan sitä kovasti!

Chanel 3D printed mascara

Kuka muu odottaa tätä ripsiväri innolla?


Lue myös:

Testissä pumpattava volyymiripsiväri

Testissä loistava L’Oréal Paris Paradise Extatic Mascara

LashFood – Paras lämpimällä vedellä poistettava ripsiväri

Kolmen euron ripsiväri, joka haastaa kalliin kulttimaskaran

Uusi suosikki: Too Faced Better Than Sex Mascara

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!