OPI Top Coat – paras päällyslakka

Olen jo pidemmän aikaa omistanut OPI:n päällyslakan.

Hankin tämän alunperin kuultuani tästä hirrrrveän määrän kehuja. Tämä oli kuulemma maailman paras päällyslakka ja piti lakan paikoillaan ongelmitta moooonen monta päivää. Valitettavasti kuitenkin harvammin pidän samoja lakkoja kynsissäni monia päiviä, joten en ole koskaan saanut laittaa tätä kunnolla koetukselle. Lomamatkani oli kuitenkin mitä mainioin tilaisuus testata, mihin tästä oikein on.

Tässä kuvassa lakat ovat kynsissäni kuudetta päivää.

Tässä kuvassa lakat ovat olleet kynsissäni kahdeksan päivää ja kestäneet paitsi armotonta shoppailua myös useita pulahduksia altaaseen.

Tässä kuvassa lakoilla on menossa yhdeksäs päivä ja rantaleikit.

Kymmenentenä päivänä lakoissa alkoi näkymään pieniä kulumisen merkkejä kynsien kärjissä.

Yhdentenätoista päivänä päätin uusia lakkaukseni, sillä olen aika tarkka sen suhteen, kuinka kuluneiksi annan lakkojeni mennä.

(Lakkana on muuten Mavalan kesäkokoelman lakka 168 Rose Dust.)

Sanoisin, että aika mielettömän keston tämä kuitenkin sai aikaan ottaen tosiaan huomioon, että lakat kestivät paitsi pari työpäivää ennen reissuun lähtöä myös kaiken maailman shoppailunäpräykset, altaassa lillumiset sekä hiekassa ja meressä pyörimiset.

Minulta on usein kysytty, onko päällyslakka välttämätöntä. Ei se ole, mutta kuten tämä testi osoittaa, on hyvä päällyslakka aivan loistava apu niille, jotka tahtovat lakan kestävän kynsissä mahdollisimman pitkään hyvänä.

Itse aion normaaleissa olosuhteissa jatkossakin tyytyä pikakuivattajaan päällyslakkana, mutta reissuun ja töihin lähtiessäni tulen luultavasti jatkossakin päällystämään kynteni vielä OPI:n Top Coatilla. Ja varpaankynsissä OPI:n päällyslakka tulee olemaan ehdoton juttu.

Muita OPI:n päällyslakkaan ihastuneita? Kuinka usein te vaihdatte kynsilakkojanne? Annatteko vanhojen ensin kulua sen näköisiksi, että vaihtaminen on tarpeen vai ennakoitteko tilanteen ja vaihdatte ennen kulumista?

24 kommenttia artikkeliin ”OPI Top Coat – paras päällyslakka”

 1. Mulla kynsien lakkaus on oikeestaan harrastus niin yleensä tulee vaihdettua joka päivä tai vähintään jokatoinen päivä lakat, ettei ne kyllä ehdi siinä paljon kulumaan 🙂 Mut oikeassa oot, tuo päällyslakka on loistavaa ja pitää hyvin kynsikoristeetkin paikallaan 🙂

 2. Itsehän en kynsiäni lakkaa lainkaan (viimeksi n. 5 vuotta sitten yksiin häihin laitoin väritöntä lakkaa kiiltoa tuomaan =)), mutta sen verran minäkin tajuan, että tuo lakkaus pysyi kyllä aivan uskomattoman hyvin. Vau!

  Katselen joskus laadukkaita kynsiblogeja samoin kuin meikkiblogejakin, joissa esitellään taitavia silmämeikkejä, vaikken itse ole millään tasolla taitava näillä aloilla. Pidän näitä kuitenkin eräänlaisina taiteen muotoina ja osaan arvostaa sitä harjoituksen ja työn määrää, mikä hienoon kynsikoristeluun tai taidokkaaseen silmämeikkiin vaaditaan. Itse leikin luomiväreilläkin vain kotioloissa, ihmisten ilmoille en uskaltaudu! =D

 3. Jopas kesti pitkään! Mulla on tosin jo muutaman päivän jälkeen hurja "juurikasvu" kynsilakassa, eikä varpaissakaan lakka pysy siistinä yli viikkoa, juuri tuon kynsien kasvamisen vuoksi. -E

 4. Mitä aluslakkaa käytät ? Mulla on toi OPI:n base&topcoat "yhdistelmä", mutta ei oikein toimi. Nykyään käytän sally hansenin jotain instadri päällyslakkaa, ja aluslakkana trindin nail repairia. Oon kokeillut monia päällys ja aluslakkoja, mutta silti kynsilakka alkaa lohkeilla jo seuraavana päivänä.. s:

 5. Mitä aluslakkaa käytät ? Mulla on toi OPI:n base&topcoat "yhdistelmä", mutta ei oikein toimi. Nykyään käytän sally hansenin jotain instadri päällyslakkaa, ja aluslakkana trindin nail repairia. Oon kokeillut monia päällys ja aluslakkoja, mutta silti kynsilakka alkaa lohkeilla jo seuraavana päivänä.. s:

 6. tjoo… Eihän oo mitään ihanampaa hömppää kuin valita kaupasta ne nameimman väriset lakkapullot… Mutta. Ehkä kerran kymmenessä päivässä on niin rauhallinen hetki että ehtii lakata ja kuivattaa lakan kunnolla. Eli toi päällyslakka taitais olla mulle ihan onnen omiaan:D Kerro Virve miten jaksat odottaa sitä lakan kuivumista törttöilemättä? Itellä on aina joku ruttu vaikka käyttäskin pikakuivattajaa.

 7. Itse vaihdan lakat joka päivä, mutta käytän pikakuivattavaa kuivattamiseen (: Eipä siis lakat paljoa pääse kulumaan.

 8. Aivan hillitöntä! Mulla on pysynyt Opin alus- ja päällyslakka kombolla lakka virheettömänä kokonaiset kaksi päivää! Kolmannen pidin vielä, mutta alkoi kyllä näyttää jo pahalta. Mulla ei vaan ole toistaiseksi pysynyt millään päällyslakalla sitä kahtaa päivää kauempaa. Outoa!

 9. Mä poistan lakan aina ennen kulumista, koska ehdin kyllästyä lakkaukseen, ennen kun se on ehtinyt kärsiä kovinkaan paljon… 😀 Yleensä lakka on kynsillä 2 pvä ja joskus jopa kolme…!

 10. Täh, ei se mun käytössä todellakaan kestänyt noin hyvin! Mielestäni päällyslakka oli aika keskinkertainen. Ellei noita sitten ole eri versioita… Pakko olla 😀 Tosin nyt olen siirtynyt pikakuivattajiin jotka on kyllä niin käteviä ettei paluuta taida olla 😀 Loppuneen Mavadryn korvaajaksi tuli Seche Vite, oikein hyvä ja nopea parilla ekalla käyttökerralla sanottuna 🙂

 11. Wow, vaikuttaa mahtavalta ! Pitääkin hankkia tuollainen, oletko kokeillut konadien päällä, että levittääkö kuviot ? 🙂

 12. No oikeastihan mun pitäisi sanoa tässä kohtaa, että totta kai vaihdan ne ennen ku menevät rumaksi, mutta totuus on, että työpäiväni vietän laboratoriossa lateksihanskat kädessä, eikä kynsiäni edes näe. Tällä hetkellä en ole edes jaksanut lakata, ja jos joskus lakkaan, niin ne kuluvat itsestään pois, heh heh. Välillä innostun ja teen jonkun pari viikkoa putkeen nättejä lakkauksia mutta se menee nopeasti takaisin siihen, että jos joskus jotain laitan niin se kuluu itsestään pois. Varsinkin kun soitan myös pianoa, eikä kynsiä voi pitää pitkinä 🙁 PLUS mun Opin nail strenghtener liuskakynsille hajosi juuri, kun olin menossa ulos takapihalle istumaan ihanaan kesälämpöön, ja se päätti hypätä käsistäni ja tehdä itsemurhan kivilattiaan 🙁 yyh!

 13. Pah, ei mulla kestä ees tolla ku pari päivää moitteettomana, kolmantena on pakko ottaa pois. ;/

 14. Kuulostaapa lupaavalta 🙂 Itselläni on töissä lakat kynsissä tasan ekan tunnin, jonka jälkeen lakka alkaa lohkeilla. Tähän on auttanut Rimmelin pro super wear ihan hyvin, mutta parempaa päällyslakkaa tarvitsisin silti. Tuo Rimmelin päällyslakka toimii hyvin kotioloissa, lakat nyt neljättä päivää vahingoittumattomina 🙂 Pitää panostaa tuohon OPIn lakkaan niin ei tarvitse töissä häpeillä 😀

 15. Heippa, oliko sulla joku aluslakka käytössä? Monta kerrosta päällyslakkaa käytät? Monta päivää sulla kestää lakka ilman päällyslakkaa? Ja mitäköhän toi Opi mahtaa kustantaa? Kiitos jos viitsit vastata 🙂

  t. Riikka

 16. Tattis vinkistä! Täytyy testata varpaisiin, sormissa onkin geelit ja LCN:n Super hardener ihan ykkönen niiden ilmeen ylläpidossa.

 17. Minä olen ihan hirveän laiska kynsien lakkaaja, nyt innostuin kesän kunniaksi laittamaan vähän väriä, varmaan toinen tai kolmas kerta tänä vuonna. Mutta mua ärsyttää juuri tuo kuluminen, en jaksaisi millään olla parin päivän välein uusimassa lakkausta, kyllä sen pitäisi vähintään viikko kestää 🙂

  Mutta varpaan kynsissä on oltava lakkaa kesällä, mutta ne ei onneksi kulu niin nopeasti ja kynnetkin kasvaa hitaasti, joten niitä ei tarvitse jatkuvasti huoltaa.

 18. Ilmeisesti tämä lakka ei ole kovin nopeasti kuivuva, kun aiot tyytyä normaaleissa oloissa pikakuivattajaan? Voisikohan tätä käyttää lakan ja pikakuivattajan välissä? Eli lakan päälle vetäis kerroksen Top coatia ja siihen päälle vielä pikakuivattajan..?

 19. Osaisitko vinkata jotain yli 15 suojakertoimen sisältävää meikkivoidetta tai mieluummin sävyttävää kasvovoidetta, joka kestää hyvin ja toimii kiiltelevällä sekaiholla (eikä tuki ihoa pahasti)? Itsellä on nyt käytössä Cliquen city block sheer suojakertoimella 25. Muutaman tunnin päästä iho tuntuu tuolla todella rasvaiselta. Olen vaaleaihoinen, joten se rajoittaa jonkin verran asiaa. Esimerkiksi yksi Vichyn versio suojakertoimella 50 oli varsin tumma. Olen muuttamassa ulkomaille, jossa lämpötila pysyy kesäisenä läpi vuoden ja meikkaustavat taitaa siksi mennä ihan uusiksi. Tuote saa olla ulkomailtakin tilattava. Kiitos, jos ehdit vastata!

 20. Aivan huikea kesto! Itselläni on varmaan pysynyt kolme päivää maksimissaan lakat kuosissa ja tuolloinkin olin sairaana. 😛 Jostain syystä lakka pysyy kynsissäni melko huonosti. Huonon pysyvyyden vuoksi joudun vaihtamaan lakat vähintään joka toinen päivä ja päällyslakkana on aina joko Mavadry tai Sally Hansenin pikakuivattaja.

  Kuinka kauan tuo OPI:n päällyslakka ottaa kuivuakseen iskunkestäväksi?

 21. Uskomatonta, että lakka voi pysyä noin hyvin. Mulla pysyy ehkä yhden päivän jos oon oikein varovainen. Tässä ehkä syy miksi en käytä kynsilakkaa.. 🙂

  Aiheen ohi on pakko vähän avautua. Täällä ruodittiin jossain vaiheessa Schwartzkopfin toimimatonta got2be rockin'it kuivashampoota. Niitä oli ilmeisesti tehty viallinen erä. Noh, ostin tuollaisen kun sitä on kehuttu ja hyvin toimikin aluksi. Noin 5-10 käyttökerran jälkeen tuo kuitenkin päätti lakata toimimasta ja sen jälkeen ulos tuli vain ponnekaasua. Ravistaessa tavaraa tuntui olevan sisällä mutta mitään ei tullut ulos. Sain liikkeestä (kiitos kaunis) uuden putelin eivätkä olleet tällaisesta aiemmin kuulleet. Toivottavasti muilla ei ole tällaisia maanantaikappaleita.

  siru

 22. Itselläni pysyy lakka hyvänä ehkä vähän yli viikon, sen jälkeen alkaa kärjissä näkyä pientä kulumaa. Päällyksenä käytän itsekin pelkkää pikakuivattajaa yleensä. Jos olisi vain halusta kyse, lakkailisin useammankin kerran viikossa (nykyisin ehkä pari kertaa kuussa). Yritän olla kuitenkin hellä kynsilleni (ne tuntuvat niin kuivilta asetonittomankin lakanpoistajan jälkeen 🙁 ) ja toisaalta tuntuisi surulliselta poistaa lakka parin päivän päästä, kun ensin on nähnyt kovan vaivan sen eteen 🙂 Ts. vaihdan siinä vaiheessa kun kärjet alkavat siltä näyttää…

 23. Heippa,

  kyselisin että mitä nudelakkaa suosittelisit ? Mikä on se kaikista nudein ja luonnollisin, josta itse pidät paljon ? =)

 24. Ei muuta voi sanoa kun vau! 😀 Itse vaihtelen käsistä kynsilakkoja vähintään muutaman päivän välin, mutta varpaankynsiin tuo voisi olla kova juttu. (: Täytyypäs vähän katsella jos löytäisi tuon halvalla jostain… ^^

Kommentointi on suljettu.