Testissä FLOW kosmetiikan mineraalimeikkipuuteri

Tutkimusmatkani mineraalimeikkien maailmassa ovat jälleen jatkuneet ja kokeiluun lähti tällä kertaa blogin kautta luonnon kosmetiikan merkkeihin keskittyneestä Biodellyn verkkokaupasta kokeiluun saatu FLOW kosmetiikan mineraalimeikkipuuteri
(En muuten varmasti ole ainoa, joka tuo tuotenimeksi tehty virheellinen väliviivaton kirjoitusmuoto suorastaan huutaa lisäämään sen puuttuvan väliviivan. Työharjoittelussa ollessani sydäntäni myös suorastaan särki, kun jouduin lehden linjan mukaisesti ”oikeinkirjoittamaan” yrityksen nimen väliviivalla…)
Kerroin teille vähän aikaa sitten kokeiluistani Lily Lolon paljon kehutun mineraalipohjan kanssa, joka oli kyllä melko hyvä, mutta jota en saanut ihan täysin asettumaan kaikkialle kasvoilleni. Minulle suositeltiin silloin FLOW kosmetiikan pohjaa ja täytyy sanoa, että tämä itseasiassa oli kyllä enemmän minun juttuni.
FLOW kosmetiikan mineraalipohjassa on simppeli sisältö: mica, sinkkioksidi, titaanidioksidi ja rautaoksidit. Ei mitään keinotekoista, tuotteilla on Ecocert-sertifikaatti, sen partikkelit eivät ole nanokokoisia ja pohja luo vielä tarpeeksi käytettynä kasvoille suojakertoimen 15. 
Kasvojen iholla menee tällä hetkellä muuten hyvin, mutta ikuisten tummien silmänalusten lisäksi peittoa kaipaavat muutama näppy ja tasoitan mielelläni pisamiani pois. Kasvojen iholla on myös pientä punoitusta joka sekin kaipaa tasoittelua. Silmänalusia ja näppyjä lukuunotta tarvetta ei siis varsinaisesti ole kovin raskaalle pohjalle, joten täydellisen mineraalipohjan löytyminen olisi loistava juttu.
FLOW:n pohjalla kasvoille sai hyvän tasoituksen ja se itseasiassa vaikuttikin jopa hieman Lily Lolon pohjaa peittävämmältä. Minulla oli kokeilussa sävy Porcelain joka sointui iholleni varsin hyvin. Silmänaluset tosin peitin jälleen nestemäisellä peiteaineella, mutta muuten kasvoilla on pelkkää mineraalipohjaa.
Mineraalimeikkipohjat ovat silti minusta yhä hämmentäviä tuotteita. Ihoni näyttää niillä kauempaa katsottuna aina varsin tasaisen sävyiseltä, mutta lähempää tarkasteltuna lähes meikittömältä ja punoituskin kuultaa läpi. Ja silti lopputulos on kuitenkin ihan tarpeeksi tasaisen näköinen kun ihoa katselee suomalaiselta kommunikointietäisyydeltä (joka tosin on yleensä paljon pidempi kuin alla olevan kuvan tarkasteluetäisyys…).
Valittelin viimeksi Lily Lolon pohjan kanssa, etten jostain syystä ole saanut sitä asettumaan kauniisti pisamaiselle nenänvarrelleni. Tämä pohja kuitenkin asettui sillekin alueelle oikein hyvin ja siististi ja itseasiassa pidin jopa kovasti siitä, kuinka luonnollisen läpikuultavasti tämä pisamiani häivytteli.
Koen yhä, että mineraalimeikkipohjan levitys on homattavasti tavallista meikkipohjaa (saati sitten meikkipuuteria) hitaampaa, mutta ajattelin alkaa harjoittelemaan hommaa pikkuhiljaa edes viikonloppuisin tämän FLOW kosmetiikan meikkipohjan kanssa, sillä tykästyin tähän kovasti. Pidin erityisesti pohjan jättämästä melko peittävästä mutta heleästä lopputuloksesta.
Onko joku muu tykästynyt kotimaisen FLOW kosmetiikan mineraalimeikkipuuteriin?
FLOW kosmetiikan mineraalimeikkipuuterilla on hintaa n. 19,90 € ja sen voi ostaa itselleen esimerkiksi Biodellyn verkkokaupasta.