Testissä Lily Lolon mineraalimeikkipohja

Minulta kysytään usein, että käytänkö vielä bareMineralsin mineraalipohjaa. Ei, en enää ole aikoihin käyttänyt, mutta mieleni on tehnyt kovasti palata jälleen kokeilemaan mineraalimeikkipojia.
Tämän mieliteon vuoksi olin innoissani, kun sain luonnonkosmetiikan myyntiin erikoistuneelta Biodellyltä kokeiltavakseni muutamia erilaisia mineraalimeikkipohjia. Löytäisimmeköhän mineraalimeikkien kanssa jälleen toisemme?
Aloitin testailuni paljon kehutulla Lily Lolon Mineral Foundation SPF 15 -mineraalimeikkipohjalla, sillä minulla oli sattumoisin kotona jostain minulle jo aiemmin päätynyt merkin Baby Buki -kabuksisivellin.
Pidän Baby Buki -siveltimestä aivan suunnattomasti, sillä sen synteettinen karva on ihanan sileää ja pehmeää ja sillä on ilo työstää pohjaa kasvoille. Mineraalimeikin taika kun nimenomaan on yleensä siinä, että tuotetta vaan jaksaa pyöritellä iholle tarpeeksi eikä vaan yritä useiden ohuiden kerrosten sijaan paklata naamaa yhdellä paksulla meikkikerroksella (joka ei muuten mineraalimeikkien kanssa oikein onnistu). 
Sain kokeiltavakseni meikkipohjan sävyssä Porcelain, joka oli tällaiselle vaaleaihoiselle varsin mainio valinta.
Pidän Lily Lolon mineraalipohjan rasiassa aivan erityisesti siitä, että sen annostelijasihdin suojana on kierrettävä kansi. Kolot voi laittaa piiloon kun tuotetta ei käytä ja kantta voi kääntää ihan vaan vaikka aavistuksen verran, jotta puuterirasian kanteen voi kopauttaa ihan vaan sen pienen ripauksen mineraalipohjaa.
Mineraalipohjat ovat niin monen vuoden ajan olleet hittituote, että en tiedä, onko jopa turhaa kerrata tässä niiden käyttöä, mutta kerrataanpahan nyt kuitenkin ainakin pintapuolisesti. Mineraalipohjaa otetaan siis puuterirasian kanteen pienen pieni määrä, jonka jälkeen aine pyöritellään kabuki-siveltimen sisään. Jos puuteri näkyy siveltimen pinnalla levittämään lähtiessä ei sitä ole vielä pyöritelty siveltimeen tarpeeksi (tai sitten sitä on liikaa). Tässä tapauksessa vähemmän nimittäin todellakin on enemmän!
Mineraalimeikkipohjia rakastavat kertovat pitävänsä niiden kohdalla nimenomaan siitä, kuinka luonnollisen ja silti samalla ihon sävyä hyvin tasoittavan lopputuloksen ne tekevät. Muistan, että kun otin bareMineralsin meikit vuosia sitten käyttöön, oli minulla ongelma juuri tuon asian kanssa. Lopputulos vaan tuntui näyttävän jotenkin liiankin luonnolliselta, vaikkakin ihoni silti näytti hyvin tasaisen väriseltä. Silti minulla oli aluksi alaston ja liian meikitön olo.
Ihoni voi tällä hetkellä varsin hyvin, mutta itseäni vaivaavat sen kevyt punoitus, kesäisten pisamien aikaansaama ihonsävyn epätasaisuus sekä tietysti tummat silmänaluset.
Jos ihollani ei olisi pisamia voisin olla lähes sinut sen kanssa ja tyytyä vain keskittymään tummien silmänalusteni peittoon, mutta varsinkin näin kesän jäljiltä nenänvarteen klöntiksi ilmestyneet pisamat kaipaavat häivytystä, jotta oma oloni olisi kotoisa.
Ja onhan se kyllä myönnettävä, että hämmentävän hyvin tuo kevyt mineraalipohja ihoni sävyn tasoitti. Silmänalusille käytin erillistä peiteainetta, sillä en ole koskaan saanut niitä peittoon pelkillä mineraalimeikeillä ilman, etteikö lopputulos näyttäisi raskaalta, mutta muualla kasvoilla on vain pelkkää mineraalipohjaa.
Hämmentävintä mineraalimeikissä on, että iho näyttää kauempaa katsottuna todella tasaisen väriseltä, mutta tarkemmalla katselulla ne pienet punoitukset ja pisamaisuudet näkyvät silti selkeästi. Tämä on juuri sitä mitä tarkoitin muistellessani, että ihoni näytti mineraalipohjan kanssa vieraan alastomalta.
Vaikka mineraalipohja näyttikin luonnolliselta ja sain sillä aikaiseksi yllättävän hyvääkin tasoitusta, oli minulla silti suuria vaikeuksia nenänvarteni kanssa. Pyörittelin meikkipohjaa kasvoille muutamia kerroksia ja siitä huolimatta, että Lily Lolon Baby Buki oli pehmeä kuin mikä, näytti nenäni loppujen lopuksi läheltä katsottuna tältä. En siis oikein saanut pohjaa asettumaan sille kauniisti ja samalla eritisen peittävästi.
Porcelain sävy näytti juuri sopivalta talvisävyltä ihollani ja jopa yllätyin siitä, kuinka vaalea se omalla ihollani olikaan. Kiva, että kerrankin näin päin! 
Mineraalimeikkipohja jätti iholleni kevyen ja meikittömän tunnun sekä luonnollisen heleyden ja ymmärrän kyllä, miksi niin moni pitää mineraalimeikeistä. Omassa meikissäni tärkeintä on kuitenkin paitsi tasainen meikkipohja myös sen levityksen nopeus ja siitäkin huolimatta, että mineraalipohjan etuna on, että sen voi pyöritellä kasvoille vaikka aamukahvia samalla juoden koin, että sen levitys tuntuu vielä hieman liian hitaalta omaan makuuni. En ole aamuihminen, joten yleensä jokainen aamuhetkeni on tarkoin ajoitettu ja kiireessä meikkipuuteri tai jopa meikkivoide ja puuteri tuntuvat kyllä luovan haluamani lopputuloksen huomattavasti nopeammin. Ehkä harjoittelu kuitenkin tekee vielä mestarin.

Onko teidän joukossanne Lily Lolon tai jonkun muun mineraalipohjan nimeen vannovia?