Too much Bossing?

Minulla on ollut hieman ristiriitainen suhtautuminen Hugo Bossin tuoksuihin. 
Miesten Bossin tuoksujen ystävää minusta ei ole tullut, mutta se johtuu puhtaasti vain asennevammasta. Varmasti hyvin moni tuoksumyyjä osaa asettua kenkiini kertoessani, että miesten Bossin tuoksuista on vaan työn myötä tullut tylsiä. Jokaisella miehellä kun tuntuu olevan niitä. Ne ovat jotenkin vaan se ”varma veto” ja en edes jaksa ajatella, kuinka moneen kertaan jo pelkän yhden työpäivän aikana voi kuulla asiakkaan suusta, että ”No, otetaan se Bossi, se on aina varma valinta!” tai ”No Boss on aina Boss!”. Ja kuinka moni on nähnyt lentokentän tai laivan tax free -myymälän, jossa ei olisi meineillään Bossin osta 3 maksa 2 -tarjousta? Aika harva ja aika harvoin, uskaltanen väittää.
Naisten tuoksujen puolella ilmiö ei ole ollut minusta ihan yhtä paha. Minusta Bossin valikoimista on löytynyt helppoja, monen makuuni meneviä naisten tuoksuja, joita ei ole ollut vaikeaa myydä uusia tuoksuja etsiville. Naisilla ei ole samaa asennetta Bossiin kuin miehillä, joten suhtautumiseni merkin naisten tuoksuihin on ollut varsin neutraali. 
Viimeaikoina merkin naisten tuoksut ovat kuitenkin alkaneet ihmetyttää.
Kaikki alkoi siitä, kun merkki lanseerasi Nuit-tuoksunsa.
Tummalta ja voimakkaalta tuoksuva hajuvesi oli sisältönsä puolesta yllätys. Pikkumustasta inspiroitunut tuoksu onkin yllättävän kevyt ja tyylikkään naisellinen ja saa minusta näin hajuvesimyyjän näkökannalta katsottuna luokitelman helppo tuoksu, eli sitä on helppo myydä asiakkaille. Persikkaa ja valkoisia kukkia sisältävä santelipuulla pehmennetty tuoksu oli miellyttävä uutuus ja pullo näytti elegantilta.
Koska tuoksu myi hyvin, kannatti Nuitin rinnalle tuoda sen vastakohta, eli Jour. Nuitin kanssa samanlaiseen, mutta väritykseltään vaaleaan pulloon pakattu tuoksu oli jälleen samaa helppoa tavaraa, mitä edeltäjänsäkin. Tuoksussa tuoksuvat jälleen valkoiset kukat, mutta niitä raikastamaan on pirskotettu limeä. Tässä vaiheessa Bossin tuoksuhyllyssä nökötti merkin muiden tuoksujen rinnalla kaksi toisiaan täydentävää, selvästi samaan perheeseen kuuluvaa tuoksua.
Kuten me kaikki kuitenkin tiedämme, olisi typerää osata lopettaa ajoissa. Jos kerran Nuit oli hitti, niin olihan rinnalle tuotava Nuit Intense. Tuoksu ei mielestäni eroa aluperäisestä Nuitista suuresti, mutta on hieman intensiivisempi. Nyt hyllyssä nökötti kolme saman mallista pulloa.
Ja hei, vielä kerta kiellon päälle (tai kerta kielon päälle, kuten mies metsälenkillä pissahädän iskiessä totesi)! Tänä kesänä Boss tahtoi tuoda markkinoille vielä neljännen samalla pullomallilla varustetun tuoksun, Ma Vien. Ma Vie on  vaaleanpunertavaan pulloon pakattu raikkaan kukkainen tuoksu, joka menee jälleen tuoksumyyjän luokituksella helppojen tuoksujen kategoriaan.
Mutta hei ihan tosi, Boss, jatkuukohan tämä teidän tuoksulinjanne vielä pitkään? Miesten puolella tuntuu, että vetelette enää esiin lähes pelkkiä Bottled-tuoksuja (Bottled, Bottled Night, Bottled Sport, Bottled Unlimited…) ja naisten puolella näitä. Vaikka pidänkin modernin simppeleistä pulloista, jotka sointuvat kauniisti toisiinsa, niin alkaahan tuo teidän tuoksuhyllynne kohta jo näyttämään hieman tylsältä.
Vai mitä mieltä te olette? Ja mikä asenne teillä ylipäätään on Bossin tuoksuja kohtaan?