Hajuvesien suihkugeelit

Olen aina silloin tällöin maininnut tykkääväni käyttää hajuvesimerkkien suihkugeelejä ja vartalovoiteita, vaikka en pitäisikään niihin kuuluvasta varsinaisesta hajuvedestä liiemmin. Siitäkin huolimatta, että noiden oheistuotteiden kuuluisi tuoksua samalta johtotähtensä kanssa on tuoksuissa usein pieniä eroja ja siinä missä hajuvedet saattavat usein muuttua iholla hyvinkin pistäviksi tai epämiellyttäviksi pysyvät suihkugeelit ja vartalovoiteet yleensä pehmeämmän tuoksuisina.
Monien mielestä sijoittaminen hajuvesimerkin suihkugeeliin voi kirjaimellisesti tuntua rahan huuhtomiselta alas viemäristä, mutta itse en allekirjoita tätä. Monien sarjojen suihkugeeleissä on tuoksu, joka jää iholle varsin pehmeänä, mutta kestävänä saaden aikaan juuri sen, mitä ainakin me suomalaiset yleensä hajuvedeltä toivomme: tahdomme, että tuoksumme hyvälle ja että tuoksun voi erottaa meitä nuuhkaistessa, mutta ettei tuoksu leijaile ympärillämme voimakkaana ja kanssaeläjille heikotusta sekä hengenahdistusta aiheuttavana hajuvesipilvenä.
Paitsi että homma toimii naisten tuotteiden kohdalla vaikuttaa se olevan ihan erityisen paikkansapitävää miesten tuotteiden kohdalla. Minulle on usein päätynyt miesten tuoksujen matkakokoisia suihkugeelejä, joita olen miehelleni antanut ja empiiriset tutkimukseni ovat osoittaneet, että niiden tuoksu tosiaan pysyy iholla pitkään ja juuri sopivan vahvuisena. Saman olen myös itse huomannut naisille tarkoitettujen suihkugeelien kanssa, sillä monet niistä jättävät hajuveden lempeän tuoksun iholleni hyvinkin pitkäksi aikaa.
Mitä puolestaan tulee tuoksumerkkien vartalovoiteisiin ovat ne yleensä body lotioneita, eli koostumukseltaan hieman kevyempiä emulsiota. Tämä tarkoittaa omalla kohdallani sitä etteivät niiden kosteustehot välttämättä riitä vartaloni iholle, mutta koska rasvaan vartaloni ihon muutenkin kunnolla iltaisin, voin aamuisin sipaista käsivarsiini ja sääriini kevyesti näitä tuoksuvia vartaloemulsioita, jotka luovat iholleni jälleen sen pehmeän tuoksuhunnun, joka kestää kevyenä pitkään.
Hajuvesimerkkien vartalovoiteilla ei välttämättä olekaan siis tarkoitus läträtä päivittäin päästä varpaisiin vaan ne sopivat loistavasti vaikkapa vaan juuri käsivarsille käytettäviksi. Itse pidän siitä, kuinka tuoksu näin käytettynä tarttuu päivän mittaa kevyenä myös vaatteisiini, jotka tuoksuvat sitten jopa parin päivän ajan vienosti kyseiseltä tuoksulta.
Tämän postauksen kuvituksena olen käyttänyt tuoteparia, jonka varsinaiseen hajuveteen en ole viehättynyt ollenkaan, mutta jonka oheistuotteet ovat olleet minulla tänäkesänä aktiivisesti käytössä. Dolce & Gabbanan Dolce-tuoksun matkakokoiset suihkugeeli ja vartalovoide päätyivät minulle joskus lahjana töiden kautta ja unohdin ne pitkäksi aikaa kunnes kesän alkaessa nappasin tuotteet mukaani reissuunlähtiessä. Sen jälkeen ne ovat olleet käytössäni pitkin kesää ja nyt syksyn tullen sai ilokseni huomata, että ne ovat luoneet mieleeni tuoksumuiston tästä kesästä.
Pidän kaksikon tuoksussa sen kukkaisesta naisellisuudesta ja pehmeydestä. Rehellisesti sanottuna en edes muista, kuinka paljon varsinainen Dolce-hajuvesi näistä eroaa, mutta sen verran muistan, että omalla ihollani se ei ollut lopulta ollenkaan näin miellyttävän tuoksuinen kuin mitä tämä kaksikko on.
Käytättekö te tuoksusarjojen suihkugeelejä (tai vartalovoiteita)?