13 tehokasta kosteuttajaa kuivalle iholle

*Sis. mainoslinkkejä

En varmasti ole ainoa, jonka iho on talvella erityisen kovilla ja anoo hilseillen, että sitä kohdeltaisiin mahdollisimman hyvin kaikki tehokkaimmat tuotteet peliin mukaan vetäen.

Kun iho kuivuu, on hyvä muistaa, että se kaipaa kahta asiaa: tehokasta kosteutusta kosteutta lisäävillä tuotteilla sekä kosteuden lukitsemista kosteuden haihtumista ehkäisevillä tuotteilla.

Kokosin tähän postaukseen 13 loistavaa tuotetta, jotka kaikki sopivat erinomaisesti avuksi kuivan ihon pelastamiseen. Postauksesta löytyy useita erilaisia tuotteita, joista voi kokeilla poimia käyttöön yhden tai useamman tehokosteuttajan omalle iholleen sopivan lopputuloksen saamiseksi.

Huxley Secret Of Sahara Toner; Extract It kasvovesi kokemuksia Ostolakossa VIrve Vee

Huxley Secret of Sahara Toner; Extract It -kasvovesi

Tämä kasvovesi on täyttä kultaa ja ollut jälleen koko kuluneen viikon ajan todellinen sankarituote omalla ihollani. Kasvovedessä on ohuen vesimäinen koostumus, joka voi vaikuttaa kevyeltä, mutta jonka ei pidä antaa harhauttaa. Se on nimittäin täynnä ihoa hoitavia ja kosteutta iholle tuovia aktiiviaineita, jotka auttavat varmistamaan, että iho pysyy täyteläisen kosteutettuna ja pehmeän ravittuna. Ohuen koostumuksensa ansiosta kasvovesi sopii niin kosteusköyhälle sekaiholle kuin myös kuivan ihon hoitoa tukevaksi tuotteeksi.

Kasvovedestä löytyy aiempi postaus täältä.

*Huxley Secret of Sahara Toner; Extract It -kasvovesi löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

THANK YOU FARMER True Water Deep Toner -kasvovesi

THANK YOU FARMER on yksi viimeisimpiä korealaisia suosikkimerkkejäni ja brändiltä löytyy loistavia ihon tehokosteuttajia. Tämän kasvoveden melko täyteläinen, mutta iholla vesimäiseksi sulava koostumus on pakattu täyteen erilaisia kasviperäisiä uutteita ja iholle tehokasta kosteutusta tuovia ainesosia. Myös tämän kasvoveden hyvin iholle imeytyvä koostumus sopii oikeastaan kaikille ja ihotyypeille ja onkin vain makuasia, kumman kasvoveden itselleen valitsee ja kumpi tuntuu omalla iholla paremmalta vaihtoehdolta.

Kasvovedestä löytyy aiempi postaus täältä.

*THANK YOU FARMER True Water Deep Toner -kasvovesi löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitoneste

Tämä syväkosteuttava hoitoneste on minusta loistava lisätuote jokaiselle, jonka iho kaipaa lisää kosteutusta. Minusta kasvoveden ja seerumin välissä käytettävä hoitoneste ylipäätään on täydellinen tuote lisätä ihonhoitorutiiniin kun tuntuu, ettei pelkkä seerumi ja kosteusvoide riitä tarjoamaan iholle kaikkea sitä kosteutta, jota iho janoaa. Tämä nimenomainen hoitoneste on Suomessa supersuosittu enkä yhtään ihmettele, sillä se todellakin syväkosteuttaa ihoa hetkessä helposti sisältämänsä hyaluronihapon avulla.

Hoitonesteestä voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

*Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitoneste löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Lumene LÄHDE Arctic Dew Tehokosteuttava Seerumi

Lumene LÄHDE Arctic Dew Tehokosteuttava Seerumi

Seerumi on mitä parhain tapa tuoda tehohoitoa iholle, sillä sen tiivistetty koostumus on pakattu täyteen ihoa tehokkaasti hoitavia ainesosia ja sen voidetta ohuempi koostumus kykenee imeytymään iholle erityisen hyvin. Tämä Lumenen pipettipulloon pakattu kasvoseerumi sisältää mm. lähdevettä, koivumahlaa, levää sekä hyaluronihappoa, jotka ovat yhdessä todellinen kosteuspommi kasvojen iholle. Siinä on miellyttävä koostumus, joka  levittyy ihanan ravitsevan tuntuisena, mutta imeytyy iholle hyvin eikä jätä kasvoille klähmäistä tunnetta.

Seerumista löytyy aiempi postaus täältä.

*Lumene LÄHDE Arctic Dew Tehokosteuttava Seerumi löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Ostolakossa THANK YOU FARMER tuotteet kokemuksia

THANK YOU FARMER True Water Deep Serum -kasvoseerumi

Tässä tehokkaasti kosteuttavassa seerumissa on jännittävä koostumus, sillä se tuntuu iholla etanaseerumimaisen venyvältä, vaikka ei etanaseerumia sisälläkään. Se muuttuu iholle levittäessä kuitenkin vesimäiseksi ja tuo iholle tehokasta kosteutusta, jota se myös auttaa lukitsemaan kasvoille hyvin. Tämä seerumi imeytyy iholle todella hyvin, minkä ansiosta se on omiaan niille, jotka eivät tykkää kovin rasvaisista seerumeista tai halua niiden jättävän iholle klähmäistä tunnetta.

Seerumista voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

*THANK YOU FARMER True Water Deep Serum -kasvoseerumi löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Ostolakossa aktiiviaineiden yhdistäminen toisiinsa

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi

Tämä kasvoseerumi on paitsi erittäin tehokas ihon kosteuttaja, mutta myös erittäin halpa. Omalla ihollani tämä toimii loistavasti ja pidän tästä todella kovasti, mutta olen silti kuullut enemmän kuin kerran, ettei seerumi pelaa ihan kaikkien tuotteiden kanssa täysin yksiin, vaan saattaa joskus lähteä murustumaan iholla joidenkin muiden tuotteiden kanssa käytettynä. On siis täysin tuuripeliä, kuinka tuote omalla iholla toimii. Seerumissa on melko täyteläinen koostumus, joka saatta tuntua joidenkin mielestä liian klähmäiseltä. Tuote siis vaikuttaa tehokkaasti, mutta sen kehittelyssä on satsattu enemmän juurikin sen toimivuuteen ja tingitty sitten ihontutumasta, jotta hintakin on voitu pitää edullisena.

Seerumista voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

*The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

The Ordinary Marine Hyaluronics

The Ordinary Marine Hyaluronics -seerumi

Siinä missä edellinen seerumi sopii minusta parhaiten normaalista kuivalle iholle, on tämä hieman uudempi The Ordinaryn kasvoseerumi parhaimmillaan kosteusköyhällä sekaiholla ja rasvaisella iholla. Tässä seerumissa on vesimäisen ohut koostumus, joka imeytyy iholle tehokkaasti ja kosteuttaa sitä meriperäisten aktiiviaineiden avulla. Tämä kevyt seerumi sopii omien kokemuksieni mukaan myös loistavasti meikin alle.

Seerumista löytyy aiempi postaus täältä.

*The Ordinary Marine Hyaluronics -seerumi löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Louis Widmer silmänympärysvoide kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Louis Widmer Eye Contour Cream -silmänympärysvoide

Minulla on erityisen paljon hankaluuksia pitää silmänalusieni iho kosteutettuna, sillä se jos jokin kuivuu helposti. Varsinkin näin talvella se suorastaan huutaa tehokkaasti ravitsevia ja täyteläisiä koostumuksia, jotka sekä tuovat kosteutta että auttavat lukitsemaan kosteuden iholle. Tämä apteekeissa myytävä silmänympärysvoide on ollut suosikkejani jo toistakymmentä vuotta, sillä se ravitsee ohutta silmänympärysihoa niin uskomattoman tehokkaasti. Käytän tätä itse erityisesti yöllä, mutta koska tässä ei ole paksun jankkimainen koostumus, sopii tämä myös päivävkäyttöön meikin alle.

Silmänympärysvoiteesta voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

*Louis Widmer Eye Contour Cream -silmänympärysvoide löytyy myynnistä Apteekkituotteet.fi-sivustolta täältä.

 Ostolakossa Etude House Moistfull Collagen Emulsion kokemuksia

Etude House Moistfull Collagen Emulsion -kosteusemulsio

Tämä korealainen kosteusemulsio on aivan loistava ja jopa monikäyttöinen. Sen ohuelta vaikuttavan koostumuksen ei kannata antaa harhauttaa, sillä se on täynnä ihoa tehokkaasti kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia, jotka jättävät kasvoille pehmeän ja ravitun tunteen sekä tekevät ihosta kimmoisamman tuntuisen. Erityisesti pinnalta kuivuvalle sekaiholle sopiva emulsio imeytyy hyvin, mutta ei silti katoa kasvoilta täysin tai jätä iholle mitään mattapintaa. Tätä emulsiota voi käyttää kosteusvoiteen asemasta tai esimerkiksi yöllä täyteläisemmän voiteen alla tuomassa erittäin kuivalle iholle vielä lisää kosteutta.

Kosteusemulsiosta löytyy aiempi postaukseni täältä.

Skinfood Premium Avocado Rich Emulsion kosteusvoide Ostolakossa virve vee

Skinfood Premium Avocado Rich Emulsion -kosteusemulsio

Tämä kosteusemulsio sisältää runsaasti ihoa ravitsevia ainesosia, jotka saattavat tuntua liian rasvaisilta, ellei iho ole kuiva ja nimenomaan rasvojen tarpeessa. Se ravitsee ihoa tehokkaasti ja auttaa ehkäisemään kosteuden haihtumista kuivalta, jopa hilseilevältä iholta. Kosteusemulsio sisältää mm. avokadouutetta, avokadoöljyä, macadamiaöljyä, karitevoita sekä jojobaöljyä. Kosteusemulsio sopii  loistavasti sekä päiviä- että yökäyttöön ja ihonhoitorutiinia voi sitten täydentää muilla tarpeisiin ja vuorokaudenaikaan sopivilla tuotteilla.

Kosteusemulsiosta löytyy aiempi postaus täältä.

 Innisfree Bija Cica Intense Balm voide ostolakossa virvevee

Innisfree Bija Cica Intense Balm

Kuiva ja hilseilevä iho ei kykene pidättämään kosteutta ja hilseilyn myötä iho myös ohenee, mikä voi saada sen herkäksi ja helposti ärtyväksi. Tämä tehovoide on koostumukseltaan paksua ja rasvaista, joten se sopii nimenomaan ravitsemaan erittäin kuivaa ihoa. Voide sisältää ihon luonnollista happovaipaa tukevia ainesosia, jotka myös rauhoittavat ihoa. Voiteen taika-aineena toimii muissakin cica-tuotteissa käytetty Centella asiatica eli rohtosammakonputki, joka auttaa tutkitusti iholle levitettynä rauhoittamaan ärtynyttä ihoa sekä tukemaan ja jopa nopeuttamaan vaurioituneen ihon korjautumista. Koska cica-tuotteiden avulla pyritään vahvistamaan ihon mahdollisesti häiriintynyttä luonnollista suojaa ja kosteuttamaan ihoa hellävaraisesti, voi niistä olla hyötyä hyvin kuivalle sekä jopa ekseeman tai psoriasiksen kanssa tuskailevalle iholle.

Cica-voiteista voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä. Tuote löytyy myynnistä täältä*.

Huxley Sleep Mask; Good Night yönaamio kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Huxley Secret of Sahara Sleep Mask Good Night -yönaamio

En vain voi lakata kehumasta tätä yönaamiota, sillä se on niin loistava tehokosteuttaja. Tässä yönaamiossa on melko ohut koostumus, joka sekä tuo iholle kosteutta että erityisesti auttaa lukitsemaan sen kasvoille. Tämä yönaamio sopii loistavasti kaikille ihotyypeille, eikä se ole minusta liian rasvaisen tuntuinen rasvoittuvallakaan iholla. Kuivemmalla iholla suosittelen kuitenkin, että tämän alla vielä käyttää tehokkaasti kosteuttavaa kasvovettä, hoitonestettä ja seerumia, jotta iho varmasti saa tarpeeksi kosteutta.

Yönaamiosta voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

*Huxley Secret of Sahara Sleep Mask Good Night -yönaamio löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

The Ordinary ruusunmarjaöljy Ostolakossa

The Ordinary 100% Organic Cold Pressed Rose Hip Seed Oil -kasvoöljy

Öljyt ovat loistavia tuotteita hoitamaan ihoa talvella kunhan vain muistaa, etteivät ne itsessään kosteuta ihoa, vaan niiden alla on aina käytettävä kosteuttavia tuotteita tai vähintään levitettävä ne kostealle iholle. Ne siis ravitsevat ihoa ja auttavat huolehtimaan, ettei kosteus pääse karkaamaan iholta. Yksi monien rakastama öljy on ruusunmarjaöljy, joka auttaa pitämään ihon kimmoisana ja tukemaan ihon uudistumista. Monivaikutteista ruusunmarjaöljyä suositellaan todella monille kuivasta ihosta aina rasvoittuvaan ihoon. Jopa herkkäihoisille ja rosaceasta kärsiville on myös suositeltu sitä. Ruusunmarjaöljy ei kuulemma tuki ihoa, joten se sopii siksi myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Ruusunmarjaöljystä voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

*The Ordinary 100% Organic Cold Pressed Rose Hip Seed Oil -kasvoöljy löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Ostolakossa kasvoöljyt

Mitkä tuotteet ovat pelastaneet teidän ihonne tänä talvena?


Lue myös:

Mitä tehdä, kun silmänympärykset kuivuvat
Mitä eroa on kuivalla ja kosteusköyhällä iholla?
4 tehokosteuttavaa kasvovettä kuivalle ja janoiselle iholle

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!