4 tehokosteuttavaa kasvovettä kuivalle ja janoiselle iholle

*Sis. mainoslinkkejä

Kylmenevät säät ja niiden myötä tehostunut sisälämmitys laittavat ainakin minun ihoni varsin koville ja saavat sen pinnan kuivumaan. Ongelma ei selvästikään vaivaa vain minua, sillä moni on laittanut minulle kysymyksiä sopivien ihonhoitotuotteiden valinnasta. Yksi erityinen tuote, jonka kehotan usein vaihtamaan on kasvovesi.

Länsimaalaiset kasvovedet on tehty tavallisesti täydentämään ihonpuhdistusta, eli ne ovat tyypillisesti juoksevan vesimäisiä. Korealaisten kasvovesien ei puolestaan enää tarvitse viimeistellä ihonpuhdistusta, sillä kaksoispuhdistuksen jälkeen iho on jo puhdas. Niiden tehtävänä on paitsi tasapainottaa ihon pH ihonpuhdistuksen jäljiltä, mutta myös startata ihonhoito aloittamalla kosteuttavien ja hoitavien ainesosien juottamisen iholle.

Ostolakossa kosteuttava kasvovesi Virve Vee

Monet korealaiset kasvovedet voivat jo itsessään olla niin kosteuttavia ja ravitsevia, että ne korvaavat samalla myös hoitonesteen. Joissakin on jopa niin kosteuttava ja hoitava koostumus, että niiden jälkeen voi suoraan levittää kosteusvoiteen eikä seerumia edes tarvita, ellei seerumilla sitten haluta hoitaa jotain muuta ongelmaa kuin ihon kuivuutta.

Erityistä kosteutusta iholle saa, kun kosteuttavaa kasvovettä kerrostaa iholle korealaisen 7 Skin Method -opin mukaisesti (skin tarkoittaa Etelä-Koreassa kasvovettä). Aiheesta voi lukea lisää täältä.

Kokosin tähän postaukseen neljä loistavaa korealaista kasvovettä, jotka ovat todellisia ihon janojuomia ja mielettömiä superkosteuttajia. Kaikki nämä ovat saaneet minulta kehuja jo aiemminkin täällä blogissa.

Isntree Hyaluronic Acid Toner kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Isntree Hyaluronic Acid Toner

Tämä tehokosteuttava kasvovesi on kuulemma yksi Etelä-Korean myydyimpiä kasvovesiä. Se sisältää mm. hyaluronihappoa, glyseriiniä, koivumahlaa, trehaloosia sekä muita ihoa kosteuttavia ja hoitavia ainesosia, joten se on varsinainen kosteuspommi janoiselle iholle. Kasvoveden kirkas ja täyteläinen koostumus tuntuu levittäessä suorastaan liukkaalta, mutta ”hajoaa” iholla eikä jätä imeydyttyään kasvoille tahmeaa tunnetta. Kasvovettä voi sivellä iholle vanulapulla, mutta tuotteen koostumus on kuitenkin sen verran täyteläinen, että sitä voi ihan hyvin levittää iholle suoraan käsistäkin niin halutessaan.

Kasvovedessä on hyvin neutraali tuoksu, joka ei varmasti pääse liiemmin häiritsemään ketään. Kasvovesi tuoksuu tylsästi perusvoiteelta, mutta tuoksu katoaa iholta nopeasti. Kasvovesi on muutenkin formuloitu hypoallergeenisia ainesosia käyttäen, minkä ansiosta se sopii monille herkkäihoisillekin.

Juttelin merkin edustajan kanssa lokakuussa K-Beauty Expo -messuilla Soulissa ja hän paljasti, että tuotetta ollaan uudistamassa ja siitä on tulossa jossakin vaiheessa ensivuotta myyntiin entistäkin parempi versio. Se vaikutti uskomattomalta, sillä tämäkin versio on jo huikea.

Kasvovedellä on eBayssa hintaa noin 14 euroa ja sen myyjiä löytyy täältä*.

Isntree Hyaluronic Acid Toner -kasvovedestä löytyy aiempi postaus täältä.

Etude House Moistfull Collagen Facial Toner kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Etude House Moistfull Collagen Facial Toner

Rakastan kaikkia Etude House Moistfull Collagen -tuotelinjan tuotteita ja tätä kasvovettä vielä ihan erityisesti. Tykkään tuotteiden pehmeästä tuoksusta ja tämän täyteläinen, suorastaan hoitonestemäinen koostumus on paitsi kosteuttava, myös ravitseva. Pullossa on loistava annostelija, jonka ansiosta tuote tulee ulos pisara kerrallaan, eli sitä on helppoa ottaa sopiva määrä.

Tätä kasvovettä ei myöskään missään tapauksessa kannata käyttää länsimaalaisten kasvovesien tapaan vanulapun kanssa, vaan nimenomaan taputella iholle suoraan käsistä. Täyteläisesti kosteuttavan, mutta hyvin imeytyvän koostumuksensa vuoksi kasvovesi on myös kuin luotu kerrostettavaksi iholle, eli superjanoiselle iholle sitä voi levittää muutamia ohuita kerroksia.

Kasvovesimäinen tuote ei juoksevuutensa ansiosta tunnu iholla rasvaiselta eikä se ole paksua, minkä ansiosta se jättää rasvoittuvallekin iholle raikkaan tunteen. Se on täydellinen tuote tuomaan iholle lisäkosteutusta päivittäin tai aina tarvittaessa ja juuri niin paljon, kuin mitä iho sillä hetkellä kaipaa.

Kasvoveden myyjiä löytyy eBaysta täältä*.

Etude House Moistfull Collagen Facial Toner -kasvovedestä löytyy aiempi postaukseni täältä.

Klairs Supple Preparation Facial Toner kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Klairs Supple Preparation Facial Toner

Tämä kasvovesi tunnetaan todellisena monitoimituotteena ja se on kiistatta yksi ikonisimpia korealaisen kosmetiikan tuotteita. Se voittanut useita palkintoja, viihtynyt useiden korealaista kosmetiikkaa tarjoavien verkkokauppojen myydyimpien tuotteiden listalla jo pitkään sekä saanut paljon mainintoja sosiaalisessa mediassa.

Kasvoveden koostumus on vesimäinen ja ohuempi kuin hoitonesteiden, mutta ei silti yhtä juokseva kuin useissa kasvovesissä. Kasvovedessä on aivan loistava pullo, sillä se annostelee tuotetta ulos pisara kerrallaan. Kasvovesi sisältää runsaasti ihoa kosteuttavia ainesosia kuten esimerkiksi hyaluronihappoa sekä useita erilaisia kasviperäisiä uutteita, jotka kaikki hoitoavat ihoa. Tuotteessa on hieman luonnonkosmetiikkamaisen yrttinen tuoksu, jollaisista en tavallisesti pidä yhtään, mutta tässä se on niin mieto, ettei sitä edes oikeastaan huomaa käytössä.

Kasvovettä voi käyttää ihan tavalliseen tapaan viimeistelemässä ihonpuhdistuksen pyyhkimällä kasvot vanulapun avulla ja tuote sekä kosteuttaa että rauhoittaa samalla ihoa. Toiset puolestaan jättävät koko vanulapun käytön väliin ja taputtelevat tuotetta suoraan iholle nimenomaan hoitotuotteen tapaan. Kasvovettä voi myös käyttää ihoa kosteuttavana suihkeena pullottamalla sitä suihkepulloon. Näin käytettynä sitä voi suihkia kasvoille ihonpuhdistuksen jälkeen, ennen meikkipohjan levitystä tai pitkin päivää kosteuttamaan ihoa. Yksi suosittu tapa on myös käyttää tätä kasvovettä kuivilla kasvojen ihoalueilla  vanulappujen kanssa täsmähoitavana ja ihoa rauhoittavana naamiona.

Kosteutustehoistaan huolimatta tämä ei minusta kuitenkaan ole missään tapauksessa pelkkien kuivaihoisten juttu ja monet epäpuhtauksiin taipuvaisen ihonkin kanssa tuskailevat pitävät tästä tämän ihoa rauhoittavan vaikutuksen vuoksi. Tuotteesta löytyy aiempi postaukseni täältä.

*Kasvovesi löytyy myynnistä Bearelin verkkokaupasta täältä.

Skinfood Premium Avocado Rich Toner kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Skinfood Premium Avocado Rich Toner

Tämä kasvovesi on niille, joilla on oikeasti aivan älyttömän kuiva iho. Tämän tuotteen koostumus ei nimittäin todellakaan ole lähelläkään vettä, vaan oikeasti se on jo suorastaan maitomaista emulsiota. Se on ehdottomasti paksuin koskaan kokeilemani kasvovesi (tai hoitoneste) ja sen ravitseva koostumus saattaakin tuntua iholla jopa liian rasvaiselta, jos iho ei ole oikeasti kuiva. Kasvovesi sisältää mm. 15% avokadouutetta ja avokadoöljyä, glyseriiniä, jojobaöljyä ja jopa karitevoita, eli se on todellakin hyvin tehokkaasti ihoa ravitseva.

Vaikka se onkin kasvovedeksi hyvin paksu, on se kosteuttavuuteen ja ravitsevuuteensa nähden yllättävän ohut. Koska kasvovesi on emulsiomaisen täyteläinen, tekisi monen varmasti mieli käyttää tätä yksinään ilman, että päälle levittää kosteusvoidetta. En kuitenkan suosittele sitä, sillä tämän kosteuttavat ainesosat on aina hyvä lukita iholle kosteusvoiteella.

Kasvovedestä löytyy aiempi postaukseni täältä.

Skinfood Premium Avocado Rich Toner -kasvoveden myyjiä löytyy eBaysta täältä*.

 Ostolakossa kosteuttava kasvovesi Virve Vee

Kuka muu rakastaa kosteuttavia kasvovesiä?

Edit. Joku kyseli kommenteissa, miksei postauksessa oltu mainittu vähän aikaa sitten kehumaani Huxleyn kasvovettä. Nostan sen edelleen kyllä suosikkieni joukkoon, mutta olin ehtinyt ottaa nämä postauksen kuvat ennen kuin sain Huxleyn kasvoveden itselleni ja tällä hetkellä pari tämän postauksen kasvovesistä on kavereilla kokeilussa, joten en saanut otettua tähän hätään uusia kuvia uusilla tuotteilla. Täältä löytyy siis kehupostaus Huxleyn kasvovedestä, joka ehdottomasti kuuluu myös suosikkeihini.


Lue myös:

5 vinkkiä silmänympärysjuonteiden ehkäisyyn
Pihistä tai panosta – 10 parasta seerumia