By Terry Hyaluronic Hydra-Powder – paras irtopuuteri?

*Sis. mainoslinkin

”Paras irtopuuteri” on melko hankala käsite, sillä määritelmä riippuu täysin siitä, millaisia ominaisuuksia irtopuuteriltaan hakee. Tykkään itse eniten kivipuutereista, sillä haluan painella puuterin iholleni vipalla tasaisesti ja saada mahdollisimman mattaiselta tuntuvan lopputuloksen, jotta voin olla varma, että meikkipohjani kestää kellon ympäri ilman, että minun tarvitsee korjailla sitä. Voin kyllä käyttää myös irtopuuteria, mutta sen kanssa minulle on ehdotonta, että se jättää iholleni mattaiselta tuntuvan  pinnan, sillä en siedä yhtään klähmäisyyttä.

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder paras irtopuuteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Yksi aivan huikea irtopuuteri, joka myy meillä töissä aivan hulluna, mutta jota suomalaiset eivät ole vielä täysin löytäneet on ranskalaisen By Terry -merkin kulttimaineinen irtopuuteri. By Terry Hyaluronic Hydra-Powder -irtopuuteri on aivan erityinen usealla tavalla. Se ei sovi aivan jokaisen makuun tai jokaisen tarpeisiin, mutta sen verran monen kuitenkin, että kaikista verkkokauppamme puutereista juuri tätä irtopuuteria myydään ylivoimaisesti kaikkein eniten.

Kun By Terry tuli meille verkkokauppaan myyntiin joitakin vuosia sitten, oli tämä irtopuuteri ensimmäinen merkin tuote, johon koskin ja joka hurmasi minut välittömästi. Merkki oli minulle ennestään täysin tuntematon enkä ymmärtänyt yhtään, miksi kollegani olivat siitä niin innoissani ja yritin tingata heiltä, että mikä sen By Terryn ”juttu” oikein on.

Ainoa vastaus oli, että ymmärrän sen kuulemma heti, kun kosken johonkin sen tuotteeseen ja niin minä ymmärsinkin. Kaikki By Terry -tuotteet ovat nimittäin koostumuksiltaan aina aivan uskomattoman erityisen tuntuisia.

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder paras irtopuuteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder -irtopuuterin juttu on sen hyvin uniikissa koostumuksessa, joka sisältää vain kahta ainesosaa: piitä ja hyaluronihappoa eikä yhtään mitään muuta. Irtopuuterissa on aivan älyttömän kevyeltä tuntuva koostumus enkä ole koskaan kokeillut niin hienojakoista puuteria.

Ihosta tulee puuterin jäljiltä täydellisen mattaisen ja aivan uskomattoman silkkisen tuntuinen samalla kun ihohuokoset häivyttyvät. Puuterissa tuntuu suorastaan olevan erityistä taikaa.

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder paras irtopuuteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Erityistä puuterissa on tosiaan myös se, että se sisältää hyaluronihappoa, joka on tunnettu kyvystään sitoa kosteutta jopa tuhat kertaa painonsa verran. Puuteri siis jättää mattaisen pinnan, mutta ei kuivata ihoa.

Kun aluksi otin tämän käyttöön ja kaipasin sitä mattaista pintaa niin kovasti, sivelin puuteria kasvoille melko reippaalla kädellä ja koin, että se kuivattaa ihoani. Sittemmin opin merkin kouluttajalta, että jos puuteri tuntuu kuivattavan, käytän sitä selvästi liikaa. Kun opin annostelemaan sitä riittävän vähän, katosi kuivuusongelma. Silmänalusilla en tästä vieläkään tosin pidä, sillä niillä haluan käyttää paksumpaa ja vähän peittoa tuovaa puuteria, mutta muualla kasvoilla tämän luoma höyhenen kevyt huntu on aivan upea. Ihan eniten tykkään kuitenkin käyttää koko kasvoilla ensin peittävämpää puuteria ja sipaista tätä sitten iholle vielä aivan henkäyksen kevyesti viimeistelemään lopputuloksen.

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder paras irtopuuteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Koska puuteria riittää niin pieni määrä, kannattaa puuterin käyttöön ottaessa olla varovainen ja välttää repimästä irti koko puuterirasian annosteluaukot peittävää muovia. Parasta olisikin painella siihen vain muutama reikä neulalla, sillä niistä saa ihan tarpeeksi tavaraa ja muuten puuteria vain tulee väkisinkin ottaneeksi siveltimeen liikaa ja se pöllyää keveytensä vuoksi kaikkialle.

Koska puuteri on niin uskomattoman kevyttä, saattaa moni tuotetta tuntematon harhautua luulemaan, että puuterirasiassa olisi jotenkin erityisen vähän tuotetta, koska sen sisällön on kerrottu painavan vain 10 grammaa. Tosiasiassa puuteri on aivan älyttömän riittoisa (käytän itse edelleen kolme vuotta vanhaa puuteriani…), eli sitä kuuluu käyttää kerralla vain hyvin pieni määrä ja se on niin kevyttä, että se painaa tavallista puuteria vähemmän. Kärjistettynä siis ämpärillinen höyheniä painaa vähemmän kuin ämpärillinen rautaa, eli tätä ei voi suoraan verrata tavalliseen irtopuuteriin miettimällä vain rasian painoa.

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder paras irtopuuteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Yllä olevassa kuvassa puuterin sisäkanteen on kopautettu puuteria määrä, josta riittää jo useampaan käyttökertaan. Yleisin virhe onkin, että puuteria yritetään käyttää tavallisen irtopuuterin tavoin ja sitä leivotaan kasvoille liikaa, jolloin se voi paakkuuntua iholle, kasautua kuiviin kohtiin tai muuten vain luoda huonon lopputuloksen.

Paitsi että tuote on iholle mattapinnan tekevä ja juonteita häivyttävä irtopuuteri, on se sisältämänsä hyaluronihapon vuoksi myös hoitotuote. En toki itse innostu ajatuksesta, että levittäisin tätä kasvoilleni yöksi, mutta niin voi kuulemma tehdä, sillä puuteri auttaa lukitsemaan iholle kosteutta. Ehkä tässä on siis tuote niille, jotka inhoavat kangasnaamion tai yövoiteen iholle jättämää klähmäisyyttä?

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder paras irtopuuteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Puuteria voi myös käyttää meikin pohjustukseen, mutta siinä tapauksessa käyttäisin tätä mieluiten nimenomaan puuterimaisen pohjan alla. (Olen kuullut joidenkin käyttävän tätä nestemäisen meikkivoiteen alla, mutta en ole itse ainakaan saanut tätä yhdistelmää toimimaan.) Meikkipuuterin tai mineraalimeikkipohjan alla tämä onkin aivan loistava, sillä tämä luo iholle silkkisen pinnan sekä häivyttää ihohuokosia ja muita ihon pinnan epätasaisuuksia, jolloin meikkipohja levittyy iholle kauniisti.

Tykkään itse levittää irtopuuterin kasvoille vipalla painellen, mutta tätä puuteria ei voi missään tapauksessa levittää kasvoille vipalla, sillä vippa painaa sitä yhteen kohtaan aivan liikaa kerralla. Jos siis haluaa parhaan lopputuloksen, on puuteri levitettävä kasvoille siveltimellä, jonka mielellään jopa vähän löysiin harjaksiin puuteri on pyöritelty (liian napakat harjakset levittävät sitä tavallisesti kasvoille liikaa). En tavallisesti levitä puuteria siveltimellä, joten en tarvitsisi puuterisivellintä, mutta tämä puuteri on ollut minulle se syy, miksi olen säästänyt puuterisiveltimen.

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder paras irtopuuteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Tämä puuteri on jälleen niitä tuotteita, jotka tekevät taikojaan ilman, että lopputulos näyttää yhtään meikatulta. Ihosta tulee aivan uskomattoman silkkisen tuntuinen, mutta ei tippaakaan puuteroidun näköinen (ellei puuteria sitten levitä iholle liikaa). Koska puuteri on niin hienojakoista, sitä käytetään niin pieni määrä eikä siinä ole sävypigmenttejä, sopii sen väritön koostumus kaikille ihon omasta sävystä riippumatta.

*By Terry Hyaluronic Hydra-Powder löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder paras irtopuuteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Jos By Terry on tuotemerkkinä täysin uusi tuttavuus, niin sen takana on varsin kiinnostava daami. Merkistä voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani, jossa jo kolme vuotta sitten kehuin tätä samaa irtopuuteria, mutta tiivistetysti sanottuna sen takana oleva Terry toimi aikoinaan YSL:n meikkituotteiden taiteellisena johtajana ja kehitti esimerkiksi kulttituotteeksi muodostuneen YSL:n valokynän. Ei siis ihan kuka tahansa tyyppi!

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder paras irtopuuteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Onko teillä kokemuksia By Terryn irtopuuterista?


Lue myös:
Kulttituote: By Terry Baume de Rose
Maailman paras valokynä – By Terry Touche Voloutée
Parhaitakin paremmat luomiväripuikot: By Terry Ombre Blackstar