Kesävinkki rasvoittuvalle iholle: Kiehl’s Blue Astrigen Herbal Lotion -kasvovesi

Suosittelen blogissani pääsääntöisesti tuotteita, jotka olen itse kokeillut ja todennut sen myötä erityisesti omiin tarpeisiini sopiviksi. Hyvin usein tämä tarkoittaa ihonhoidon puolella sitä, että tuotteet kosteuttavat ja ravitsevat ihoa tehokkaasti, sillä oma ihoni kuivuu helposti.

Minusta on kuitenkin mukavaa löytää myös tuotteita, jotka eivät missään tapauksessa vastaa omia tarpeitani, mutta joille löydän kuitenkin mielessäni heti jonkun täydellisen kohderyhmän.

Tänään minulla on nimittäin vinkki niille, jotka tuskailevat erittäin rasvaisen ihon kanssa. Sellaisen, jonka pinnalla tuntuu hetkessä pesun jälkeen olevan jälleen ihan liikaa rasvaista talia ja joka ei vain millään pysy mattaisen tuntuisena. Sellaisen, jolle jopa kaikki kosteuttavat hoitonesteet ja kasvovedet tuntuvat suorastaan kirosanalta, sillä ne jättävät ihon pinnalle liian klähmäisen tunteen lähes poikkeuksetta.

Kiehl's Blue Astrigen Herbal Lotion kasvovesi rasvaiselle iholle kokemuksia

Päädyin nimittäin sattumalta ottamaan jemmoistani löytyneen minikokoisen Kiehl’s Blue Astrigen Herbal Lotion -kasvoveden kokeiluuni ja jestas, kuinka mattaisen se ihosta tekikään. Siis todellakin rasvattoman ja suorastaan puuterisen tuntuisen!

Tämä ei toisaalta ole ihme, kun katsoo tuotteen sisältöä. Siinä on varsin simppeli lista ainesosia, jotka tehokkaasti poistavat ihon pinnalle kertyneen talin ja auttavat ehkäisemään epäpuhtaan ihon tulehduksia.

Kasvovesi on kieltämättä varsin täpäkkää tavaraa, minkä vuoksi en suosittele sitä sekaiholle tai pintakuivalle, rasvoittuvalle iholle, mutta näin kesällä varsinkin uskon, että moni rasvaisen ihon kanssa tuskaileva voisi pitää tämän tuomasta puhtaasta ja rasvattomasta tunteesta. Jos iho on herkkä, eivät kasvoveden sisältämä mentoli ja kamferi myöskään varmasti ole hyvä idea, mutta nyt puhutaan siis tuotteesta, joka on tarkoitettu juuri niille epätoivoisesti ihon rasvaisuuden kanssa taisteleville.

(Jos iho kuitenkin tuntuu samaan aikaan sekä rasvoittuvalta että pinnalta kuivalta, voi iholle tuoda tämän tyyppisen tuotteen sijaan paremman tasapainon ihon tehokas kosteutus kevyillä, mutta kosteuttavilla tuotteilla. Jos ihon pinta on liian kuiva, saattaa iho jopa yrittää tasapainottaa sitä rasvoittumalla enemmän. Tällöin avuksi voi ottaa vaikka vesimäisen ohuen The Ordinary Marine Hyaluronics -seerumin.)

Kiehl's Blue Astrigen Herbal Lotion kasvovesi rasvaiselle iholle kokemuksia

Koska kasvovesi on varsin tehokas, ei sitä välttämättä kannata käyttää aamuin illoin, mutta mutta jos iho tosiaan on sellainen, että sen pinta tuntuu hetkessä saavan öljyisen kuorrutteen, voi tämä kasvovesi tuoda loistavan avun varsinkin kesällä.

Tämä kasvovesi on kuulemma yksi Kiehl’sin ikonisisista kestosuosikeista ja se on kehitetty jo vuonna 1964 eli yli 50 vuotta sitten. Kasvovettä voi käyttää myös vartalon ihon epäpuhtailla alueilla kuten selän ja rinnan iholla (joille tosin itse suosittelen erityisesti aiemmin kehumaani Mario Badescu Special Cleansing Lotion ”O” -kasvovettä).

Kiehl’s-tuotteilla on Suomessa useita jälleenmyyjiä ja 250 ml kasvovedellä on hintaa vähän alle 20 euroa.

Kiehl's Blue Astrigen Herbal Lotion kasvovesi rasvaiselle iholle kokemuksia

Tuskaileeko joku erittäin rasvaisen ihon kanssa? Onko teillä jakaa muita tuotevinkkejä?