Torreviejan nähtävyydet

Torrevieja on erityisesti matkailijoiden suosima kaupunki, joka sijaitsee Costa Blancan rannikolla Espanjassa.

Se on tunnettu upeista rannoistaan, kristallinkirkkaasta vedestään ja aurinkoisesta säästään ympäri vuoden.

Torreviejasta löytyy myös runsaasti nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka tekevät vierailusta unohtumattoman. Olipa kyseessä sitten perheloma tai romanttinen viikonloppu, Torrevieja tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa.

Löydät tästä artikkelista vinkkejä Torreviejan suosituimmista nähtävyyksistä, joita Torreviejassa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa.

Torrevieja nähtävyydet
Torreviejan Playa del Cura -ranta.

1. Torreviejan rannat

Torreviejan alueella on useita upeita rantoja, joilla jokaisella on oma ilmapiirinsä ja omat aktiviteettinsä. Torreviejan rannat tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia auringonottoon, uimiseen ja vesiurheiluun.

Kaupungin suosituimpia rantoja ovat esimerkiksi Playa del Cura, joka sijaitsee keskustassa ja on täydellinen paikka perheille.

Toinen erittäin suosittu ranta on muutamia kilometrejä keskustasta pohjoiseen sijaitseva La Mata. La Mata on yksi alueen suurimmista rannoista ja siellä on runsaasti tilaa nauttia auringosta ja uida turkoosissa vedessä.

Lisäksi alueella on muitakin rantoja, kuten Naufragos, joka on suosittu surffaajien keskuudessa ja Cala Ferris, joka on pieni poukama ja sopii erinomaisesti snorklaukseen ja sukellukseen.

Myös keskustan tuntumassa sijaitseva Playa de los Locos on suosittu uimaranta. Rannan tuntumassa on hyvä valikoima ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa voi nauttia aterioita ja juomia auringonoton lomassa.

Playa de los Locos on suhteellisen suuri ja matala ranta, joka sopii erinomaisesti perheille ja lapsille.

Jokainen Torreviejan rannoista tarjoaa oman ainutlaatuisen tunnelmansa ja mahdollisuutensa nauttia Välimeren rannikon kauneudesta.

Torrevieja nähtävyydet

2. Torreviejan suolajärvet

Torreviejan alueella on kaksi suolajärveä, Las Salinas ja Laguna Salada de la La Mata, jotka ovat tärkeitä luonnonsuojelualueita ja houkuttelevat lintuharrastajia ympäri maailmaa.

Nämä järvet ovat merkittäviä ekosysteemejä, joilla on tärkeä rooli alueen ekologiassa ja luonnossa.

Las Salinas on suurempi järvi, ja siellä on suolatuotantoa, jota on harjoitettu jo vuosisatojen ajan. Järven suolaisessa vedessä elää monenlaisia ​​eläimiä, kuten flamingoja, jotka ovatkin yksi alueen nähtävyyksistä.

Järvelle voi myös tehdä retkiä, joilla voi ihailla sen ainutlaatuista ekosysteemiä ja luontoa.

Järven ympäristössä voi kävellä itse (mutta järvessä uiminen on kiellettyä), mutta suosittelen  menemään suolan tuotannosta kertovalle ohjatulle kierrokselle hieman alle 9 euroa maksavalla turistijunalla.

Torreviejan Las Salinas -järven vesi voi paikoitellen näyttää pinkiltä, mikä on seurausta järven erikoisesta mikrobiologisesta koostumuksesta.

Erityisesti kesäkuukausina, kun aurinko on kuumimmillaan, aurinko saa järven vedessä elävät bakteerit ja levät tuottamaan pigmenttiä, joka antaa vedelle pinkin sävyn.

Tämä ilmiö on varsin harvinainen, ja se tekee pinkistä Las Salinas -järvestä erityisen mielenkiintoisen matkailukohteen, jota monet käyvät katsomassa vuosittain.

Torrevieja nähtävyydet
Laguna Salada de la La Mata -järven ympäristö on upeaa aluella kävellä ja pyöräillä.

Laguna Salada de la La Mata on hieman pienempi järvi, mutta se on myös merkittävä ekosysteemi ja tärkeä elinympäristö monille linnuille ja eläimille.

Järven ympäristössä oleva kaunis luonnonpuisto on rauhallinen ja siellä on mahdollista harrastaa esimerkiksi pyöräilyä, kävelyä ja lintubongailua.

Alueella kulkee useita eri pituisia polkuja.

Torrevieja nähtävyydet
Torreviejan satama-alue.

3. Torreviejan satama

Torreviejan satama on yksi kaupungin keskeisimmistä nähtävyyksistä. Satamassa voi ihailla kauniita veneitä ja purjeveneitä, ja sieltä löytyy myös paljon ravintoloita ja baareja.

Satama-alueelta on myös mahdollista lähteä veneretkille, kalastusretkille tai vaikkapa sukellusretkille.

Satama-alueen välittömässä läheisyydessä on myös paljon nähtävää ja esimerkiksi Torreviejan tursistikeskus sijaitsee Torreviejan satamassa.

Tällä hetkellä satama-aluetta uudistetaan paljon ja sille rakennetaan myös suurta ostoskeskusta.

Torrevieja nähtävyydet
Torreviejan perjantaimarkkinat.

4. Torreviejan perjantaimarkkinat

Torreviejan perjantaimarkkinat ovat suosittu tapahtuma, joka kerää paljon paikallisia asukkaita ja turisteja.

Markkinoilla myydään monenlaista tavaraa, kuten vaatteita, kenkiä, laukkuja, koruja ja muita asusteita.

Markkinoilta löytyy myös monipuolinen valikoima hedelmiä, vihanneksia, juustoja, lihaa ja muita herkkuja.

Markkinat ovat myös oiva paikka nauttia paikallisista herkuista, sillä alueella on useita kahviloita.

Markkinoilla kannattaa olla ajoissa, sillä ne alkavat aamulla ja päättyvät iltapäivällä.

Markkinat sijaitsevat keskustan ulkopuolella vesipuiston takana ja sinne voi mennä joko kävellen tai keskustasta lähtevällä bussilla.

Torrevieja nähtävyydet

5. Habaneras-ostoskeskus

Torreviejan Habaneras-ostoskeskus on suuri kauppakeskus, josta löytyy monia merkkiliikkeitä ja ravintoloita.

Ostoskeskus on suosittu vierailukohde ja siellä voi viettää aikaa ostoksia tehden ja ruokaillen.

Myös Habaneras-ostoskeskuksen ympärillä on useita liikkeitä, supermarketteja (Carrefour, Lidl ja Mercadona) ja jopa elokuvateatteri.

Kauppakeskukselle voi mennä Torreviejan keskustasta kävellen, pyörällä, sähköpotkulaudalla tai autolla.

Jos haluat lisää tietoa Torreviejan parhaista ostoskeskuksista, katso artikkelini aiheesta täältä.

Torrevieja nähtävyydet
Museo del Mar y de la Sal.

6. Torreviejan museot

Torreviejan alueella on useita museoita, kuten Museo del Mar y de la Sal (Meri- ja Suolamuseo), jossa voi oppia alueen merellisestä historiasta ja suolantuotannosta, ja Museo de la Semana Santa (Pitkäperjantain museo), joka kertoo alueen paikallisesta uskonnollisesta perinteestä.

Henkilökohtaisesti koin kuitenkin, että Meri -ja Suolamuseo oli hieman tylsä paikka käydä, sillä ainakaan keväällä 2022 siellä ei ollut liiemmin opasteita muuten kuin espanjaksi.

Tila oli melko pieni ja siellä oli toki mukava pyörähtää katselemassa esimerkiksi upeita suolasta rakennettuja veneitä, mutta paikka oli katsottu nopeasti enkä varsinaisesti suosittelisi sitä mielenkiintoisena nähtävyytenä.

Meri -ja Suolamuseoon on kuitenkin ilmainen sisäänpäsy, joten jos olet keskustassa sen kulmilla, kannattaa se käydä ainakin kurkistamassa.

Torrevieja nähtävyydet
Keskustasta lähtevä turistijuna vie matkustajansa Torreviejan suolatehtaille.

Suosittelenkin paljon enemmän ottamaan keskustasta turistijunan, joka on käsittääkseni ainoa keino päästä tutustumaan Torreviejan suolantuotantoon lähietäisyydeltä, sillä juna kulkee suljetulle alueelle, jolle ei pääse muuten kuin junan kyydissä.

Suolajärvelle vievän junan kierroksella saa kuulla paljon mielenkiintoista tietoa Torreviejan suolantuotannosta. Junasta pääsee myös jaloittelemaan ja mm. kiipeämään suolasta koostuvalle pienelle vuorelle.

Torrevieja nähtävyydet

7. La Inmaculada Concepción -kirkko

La Inmaculada Concepción -kirkko on yksi Torreviejan tunnetuimmista ja historiallisimmista kirkoista. Kirkko on rakennettu 1800-luvulla ja sen koristeellinen arkkitehtuuri on vaikuttava.

La Inmaculada Concepción -kirkko sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1884.

Kirkko on rakennettu uusklassiseen tyyliin, ja sen suuri kellotorni hallitsee ympäröivää maisemaa.

Kirkko on suosittu paikka niin uskonnollisten seremonioiden kuin turistienkin keskuudessa.

Toinen näkemisen arvoinen kirkko Torreviejassa on Parroquia Sagrado Corazon, joka on saanut modernin ulkonäkönsä myötä leikkisän lempinimen Tähtiensota-kirkko.

Torrevieja nähtävyydet
Plaza de la Constitución on suosittu kohtaamispaikka.

8. Plaza de la Constitución

La Inmaculada Concepción -kirkon edessä sijaitsee kaunis aukio, joka tunnetaan nimellä Plaza de la Constitución.

Aukio on yksi Torreviejan keskeisimmistä kohtaamispaikoista ja sen ympärillä on useita kahviloita ja ravintoloita.

Aukiolta löytyy myös kauniita suihkulähteitä ja vanhoja, historiallisia rakennuksia. Plaza de la Constituciónilla järjestetään usein erilaisia tapahtumia kuten konsertteja.

Aukiolla on myös pieni lasten leikkikenttä, minkä vuoksi siellä näkee usein perheitä viettämässä aikaa.

Torrevieja nähtävyydet
Torreviejan aallonmurtaja.

9. Torreviejan aallonmurtaja

Torreviejan aallonmurtaja suojaa Torreviejan satamaa meren aalloilta. Se on myös suosittu paikka kävelylenkeille ja auringonlaskun ihailemiseen ja siellä on mahdollista kalastaa. Aallonmurtajan päässä on myös pieni majakka.

Aallonmurtaja on yksi Torreviejan ikonisimmista nähtävyyksistä ja tarjoaa upeita merinäkymiä ja tunnelmallisen ympäristön rentoutumiselle.

Keskustan tuntumasta alkava aallonmurtaja on noin 1,5 kilometriä pitkä, joten edestakainen kävelylenkki aallonmurtajan päästä päähän on noin 3 km. Matkan varrella voi ihailla Torreviejan sataman lisäksi myös ympäröiviä maisemia.

Torreviejan aallonmurtaja onkin suosittu paikka käydä kävelemässä ja jopa juoksulenkeillä. Aallonmurtajan reunalla on kapeahko betonikaistale, jolla voi kävellä, mutta muuten aallonmurtaja on päällystetty lankuilla. Sillä voi siis periaatteessa pyöräillä, mutta alustana se ei ole mielestäni mukavin pyöräilyyn.

Torrevieja nähtävyydet
Torre del Moro.

10. Torre del Moro

Torreviejan Torre del Moro on Torreviejan kaupungille nimen antanut pyöreä torni (torre tarkoittaa espanjaksi tornia), joka sijaitsee Torre del Moro -puistossa noin viiden kilometrin päässä Torreviejan keskustasta pohjoiseen.

Torni rakennettiin 1300-luvulla valvomaan rannikkoa merirosvouksen varalta ja se on yksi alueen historiallisista maamerkeistä.

Torre del Moro jaksaa nimensä vuoksi tietysti aina naurattaa varsinkin tamperelaisia matkailijoita.

Nykyään tornista avautuu upeat näkymät Välimerelle ja sen ympäristöön. Torni on myös suosittu paikka auringonlaskun ihailuun.

Torrevieja nähtävyydet
Parque de las Naciones -puisto.

11. Parque de las Naciones

Parque de las Naciones on Torreviejan kaupungin suuri puistoalue, joka sijaitsee kaupungin reunalla. Puisto on avoinna ympäri vuoden ja sisäänpääsy on ilmainen.

Puiston alueella on monia erilaisia aktiviteetteja, leikkipaikkoja lapsille, sekä paljon tilaa piknikille ja rentoutumiseen. Puistossa on myös suuri keinotekoinen järvi, jossa on suihkulähteitä, joita voi ihailla kävelylenkillä.

Parque de las Naciones onkin erittäin suosittu paikka lenkkeilijöiden ja kävelijöiden keskuudessa.

Puisto on myös hyvä paikka viettää aikaa lasten kanssa tai vain rentoutua luonnon keskellä.

Muita mukavia puistoja Torreviejassa ovat mm. Parque Aromático, Parque de Doña Sinforosa ja Parque del Molino del Agua.

Torrevieja nähtävyydet
Paso Vista Alegre on suosittu kävelykatu aivan Torreviejan keskustassa.

12. Paseo Vista Alegre

Torreviejan Paseo Vista Alegre on upea kävelykatu, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa.

Se on suosittu paikka sekä turistien että paikallisten keskuudessa, ja se tarjoaa upeat näkymät Välimerelle ja Torreviejan satamaan.

Paseo Vista Alegrea reunustavat penkit, joilla kaiken ikäiset ihmiset viettävät aikaa niin yksin kuin yhdessä. Katu on osittain katettu, joten sillä on mahdollista istua varjossa. Lisäksi siellä on runsaasti istutuksia ja kukkapenkkejä, jotka luovat viehättävän ilmapiirin.

Paseo Vista Alegren kupeessa on myös suuri kesäterassi, joka tarjoaa upeat näkymät Torreviejan satamaan ja sen ympäröivään alueeseen. Terassi on ihana paikka nauttia lasillinen viiniä tai olutta ystävien kanssa auringonlaskun aikaan.

Paseo Vista Alegrella järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja konsertteja, mikä tekee siitä eläväisen ja vilkkaan paikan. Paseo Vista Alegre on myös suosittu paikka lenkkeilijöiden ja pyöräilijöiden keskuudessa.

Paseo Vista Alegrella näkee usein paljon perheitä erilaisten aktiviteettien parissa: lapset harjoittelevat rullaluistelua, pelaavat jalkapalloa tai leikkivät yhdessä vanhempien ja isovanhempien kanssa.

Kadun nimen voisi suomentaa Iloisen näkymän kaduksi ja se kuvaa hyvin sitä, kuinka hyvä tunnelma sillä vallitsee.


Katso myös: Täydellinen matkaopas Torreviejaan