Suon villi laulu ja muita samanlaisia kirjoja

*Sis. mainoslinkkejä

Löydät tältä sivulta tietoa kirjasta Suon villi laulu, tiivistelmän sen juonesta, arvostelun kirjasta, pohdintaa syistä kirjan suosioon sekä viisi vinkkiä muista kirjoista, joista voisit myös pitää, mikäli pidit Suon villi laulu -kirjasta.

Suon villi laulu -kirja löytyy äänikirjana ja e-kirjana *BookBeat-palvelusta, jonne voi lunastaa maksuttoman 45 päivän kokeilujakson täältä.

Olen myös lisännyt artikkelissa mainittujen kirjojen yhteyteen linkin, jonka kautta löydät kirjan myynnistä Adlibriksen verkkokaupasta.


Mistä Suon villi laulu kertoo?

Suon villi laulu (alkuperäinen nimi Where the Crawdads Sing) on vuonna 2018 julkaistu romaani, jonka on kirjoittanut Delia Owens.

Suon villi laulu kertoo nuoresta Kya Clarkista, joka joutuu kasvamaan yksin Pohjois-Carolinan suolla hylätyssä kodissaan.

Tarina seuraa Rämelikkana tunnetuksi tulevan Kyan matkaa aikuisuuteen ja kirjan tapahtumissa nousevat esiin niin hylätyksi tulemisen kokemus kuin rakkauskin.

Kirjan tapahtumien keskiöön nousee myös rikostutkinta, joka saa alkunsa paikallisen pojan yllättävästä kuolemasta.

Suon villi laulu yhdistelee kauniisti luonnonkuvauksia ja henkilöhahmojen monimutkaista kehitystä, ja se on saanut suurta suosiota sekä kriitikoilta että yleisöltä.

Suon villi laulu

Suon villi laulu -kirjan juoni

Suon villi laulu seuraa nuoren Kya Clarkin elämää Pohjois-Carolinan suolla. Kya on jäänyt perheensä hylkäämänä yksin suolla sijaitsevaan kotiinsa, ja hänen on opeteltava selviytymään luonnon armoilla.

Kirja kuvaa kauniisti suon elämää ja sen eri eläimiä, ja se seuraa Kyan kasvua aikuiseksi, hänen ystävyyssuhteitaan ja ensirakkauttaan.

Kun Kya saa vihdoin lähdettyä suolta ja pääsee yliopistoon, hänen on selviydyttävä uusista haasteista ja sopeuduttava uuteen ympäristöön. Hän kohtaa koettelemuksia ja joutuu kamppailemaan oman menneisyytensä kanssa.

Kirjan juoni saa käänteen, kun paikallisen pojan kuolema käynnistää rikostutkinnan, jossa Kya joutuu keskiöön. Tarina yhdistelee taitavasti henkilöhahmojen kehitystä ja jännitystä, ja se on saanut ansaittua suosiota kriitikoilta ja yleisöltä.


Miksi Suon villi laulu -kirja on niin suosittu?

Suon villi laulu on ollut suosittu useasta syystä. Ensinnäkin, kirjan päähenkilö Kya on hyvin sympaattinen ja moniulotteinen hahmo, johon lukijat voivat helposti samaistua.

Kyan tarina on myös koskettava ja jännittävä, ja se yhdistelee kauniisti luonnonkuvauksia ja ihmisten välisiä suhteita.

Delia Owensin taitava kerronta ja hänen kykynsä luoda mielenkiintoisia henkilöhahmoja ovat myös tehneet kirjasta suositun.

Lisäksi, kirjan aihepiiri on ajankohtainen ja tärkeä, sillä se käsittelee luonnonvarojen suojelua ja ympäristönsuojelua.

Kaiken kaikkiaan, ”Suon villi laulu” on taitavasti kirjoitettu, koskettava ja moniulotteinen romaani, joka on herättänyt paljon tunteita ja ajatuksia lukijoissaan.


Suon villi laulu -kirjan arvostelu: 4/5

Suon villi laulu oli mielenkiintoinen ja koskettava tarina yksinäisestä marskimaasta asuvasta Kya Clarkista. Tarina on kerrottu kauniisti ja yksityiskohtaisesti, ja se kuvaa Kyan elämää monella tavalla koskettavasti.

Tarina on kiehtova, sillä se kuvaa Kyaa, joka on selviytynyt yksin villissä luonnossa lapsuudesta saakka.

Hän on yksinäinen, mutta oppii kommunikoimaan elinympäristönsä kanssa, mikä on merkittävä osa kirjan viehätystä. Kirjan kuvaukset luonnosta ovat keskeinen osa tarinaa ja symboliikkaa.

Kirja on monitasoinen, sillä se käsittelee paitsi ihmisten välistä suhdetta, myös ihmisen ja luonnon välistä suhdetta.

Kirjan luontokuvaukset ovat varmasti kirjan vahvuus, mutta henkilöhahmot ovat myös hyvin kirjoitettuja ja moniulotteisia. Tarina käsittelee monia teemoja, kuten yksinäisyyttä, rakkautta, petosta ja luottamusta. Se haastaa myös lukijan pohtimaan oman elämänsä valintoja ja tekoja.

Suosittelen Suon villi laulu -kirjaa niille, jotka etsivät kauniisti kirjoitettua tarinaa, joka käsittelee monia syviä teemoja. Se on kirja, joka jättää jäljen lukijan mieleen pitkäksi aikaa.

*Suon villi laulu -kirjan voi ostaa Adlibriksen verkkokaupasta täältä.


Samankaltaisia kirjoja kuin Suon villi laulu

Jos pidit Suon villi laulu -kirjasta, voisit pitää myös näistä alla olevista kirjoista.

Osa kirjoista on Suon villi laulu -kirjan tapaan fiktiivisiä ja osa taas tosielämään pohjautuvia.

Alaskan taivaan alla, Kristin Hannah

1. *Alaskan taivaan alla, Kristin Hannah

Kuten Suon villi laulu, on myös Alaskan taivaan alla -kirjan tapahtumapaikkana syrjäinen luonto.

1970-luvun Alaskaan sijoittuva romaani seuraa perhettä, joka muuttaa syrjäiseen mökkiin aloittaakseen uuden elämän. Perhe kohtaa villin luonnon haasteita ja taistelee samalla omia sisäisiä demonejaan vastaan.

Kuten Suon villi laulu, tämäkin kirja käsittelee selviytymistä, eristäytynyttä elämää ja luonnon voimien mahtia.

Opintiellä, Tara Westover

2. *Opintiellä, Tara Westover

Tara Westoverin tositapahtumiin perustuva muistelmateos on Suon villi laulu -kirjan tapaan henkilövetoinen tarina nuoren naisen matkasta itsensä löytämiseen ja koulutukseen.

Kuten Suon villi laulu -kirjan Kya, myös Tara varttui syrjäisessä ja eristäytyneessä ympäristössä, jossa hänen mahdollisuutensa koulutukseen ja ympäröivän maailman kohtaamiseen olivat hyvin rajalliset.

Opintiellä on voimakas ja inspiroiva tarina nuoren naisen päätöksestä päästä irrottautua menneisyydestään ja luoda oma tulevaisuutensa.

Satakieli, Kristin Hannah

3. *Satakieli, Kristin Hannah

Satakieli on historiallista fiktiota edustava kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat toisen maailmansodan aikaiseen Ranskaan.

Kirja kertoo Viannesta ja Isabellesta, jotka ovat sisaruksia ja joista molemmat ovat merkittävässä roolissa taistelemassa Natsien valloitusta vastaan.

Kuten Suon villi laulu, on myös Satakieli kauniisti kirjoitettu tarina, joka on täynnä tunnetta. Selviytyminen, uhrautuminen ja lannistumattomuus on kirjassa toistuvasti esiin nousevia teemoja.

The Immortal Life of Henrietta Lacks, Rebecca Skloot

4. *The Immortal Life of Henrietta Lacks, Rebecca Skloot

Tämä tosielämään pohjautuva kirja kertoo afroamerikkalaisen Henrietta Lacksin kohtalosta.

Vuonna 1951 Lacksin syöpäsoluista eristettiin ensimmäinen ikuisesti jakautuva solulinja, jota käytettiin laajalti lääketieteen tutkimuksessa. Kirja tutkii solujen käyttöä ja eettisiä kysymyksiä, jotka liittyvät solujen käyttöön ilman Lacksin suostumusta tai korvausta hänen perheelleen.

Kuten Suon villi laulu, tämäkin kirja nostaa esiin ajatuksia herättäviä kysymyksiä ihmisarvosta ja siitä, mikä on eettisesti oikein.

Tätä kirjaa ei ole toistaiseksi käännetty suomeksi.

Ikipuut, Richard Powers

5. *Ikipuut, Richard Powers

Ikipuut on Richard Powersin kirjoittama romaani, joka kertoo kahdeksasta eri henkilöstä, joiden elämät liittyvät eri tavoin puiden merkitykseen ja suojeluun.

Pulizer-palkitussa kirjassa puiden elämä ja kommunikointi on keskeisessä roolissa, ja se herättää lukijassa ajatuksia ihmisen ja luonnon suhteesta sekä ympäristön merkityksestä.

Kuten Suon villi laulu, on myös Ikipuut kirjan kieli todella tunnelmallista ja täynnä kaunista kuvailua luonnosta ja sen ihmeellisyydestä.


Suon villi laulu -elokuva

Suon villi laulu -elokuva ja traileri

Suon villi laulu -kirjasta on myös julkaistu vuonna 2022 elokuva, jonka rooleissa ovat mm. Daisy Edgar Jones (Kya Clark), Taylor John Smith (Tate Walker) ja Harris Dickinson (Chase Andrews).

Reese Witherspoon valitsi kirjan kirjakerhoonsa ja toimi myös elokuvaversion tuottajana.

Olivia Newmanin ohjaamaa elokuvaa on kyllä kehuttu, mutta loppujen lopuksi se ei ole saanut erityisen yhtä hyviä arvosteluja kuin kirja.

Esimerkiksi Helsingin Sanomat ei ole antanut elokuvalle kovin kummoisia arvioita.

Yleisesti elokuvan arviot ovat eri palveluissa keskimäärin piirun verran yli 7/10.

Voit katsoa alta Suon villi laulu -elokuvan virallisen trailerin