Mission impossible: puhdistava ja kosteuttava savinaamio?

Ihoni on selvästi enemmän kuiva kuin rasvainen. Vaikka se onkin saanut vuosien varrella oman osuutensa rasvaisuudesta ja olen joutunut sen vuoksi käymään läpi muistaakseni kolme antibioottikuuria, käyttämään useita erilaisia lääkärin määräämiä hoitovoiteita ja täsmätuotteita sekä syönyt jopa kaksi Roaccutan-kuuria, voi se nykyään yllättävän hyvin eikä ole enää aikoihin heittäytynyt hankalaksi muuten kuin yksittäisten näppyjen merkeissä.

Tämä ei silti tarkoita, etteikö se kaipaisi tehokasta puhdistusta. Varsinkin pisamaisen nenäni iholle maastoutuu helposti hailakoita mustapäitä, joille erilaiset puhdistavat naamiot tekisivät oikein hyvää – kunhan ne vaan eivät kuivattaisi sen ihoa liikaa.

Cattier Clay Mask

Sain PR-toimistolta kokeiluuni luonnonkosmetiikkamerkki Cattierin Yellow Clay Mask -savinaamion, jonka pitäisi samalla sekä puhdistaa että myös ravita kuivaa ihoani. Merkiltä löytyy valikoimastaan yhteensä neljä erilaista savinaamiota eri ihotyypeille ja tämä keltaista savea sisältävä versio kuulosti kaikkine lupauksineen todella kiinnostavalta.

Myönnän, että ihoni kuivumisen myötä olen vältellyt savinaamioita, sillä monet niistä tuovat mieleen vain kiristävän kuivia ajatuksia. Tosiasiassa savinaamioitakin on runsaasti erilaisia ja kuten tämä naamio on minulle osoittanut, voivat ne olla hyvin ravitseviakin.

Yellow Clay Maskin kuivalle iholle suunnattu koostumus puhdisti ihoa sopivasti, mutta ei jättänyt sille kiristävän kuivaa tunnetta. Itseasiassa iho päin vastoin jäi erittäin pehmeän ja miellyttävän tuntuiseksi ja samalla puhtaan raikkaaksi. Tämä olikin siis täydellisesti optimoitu koostumus iholleni, joka haluaa vähän kaikkea ja mielellään hieman vielä lisääkin.

Cattier Clay Mask

Jos savinaamioiden ei halua kuivattavan ihoa liikaa, on syytä muistaa, ettei niiden saa antaa kuivua iholle. Moni olettaa, että savinaamio toimii vasta kun sen on antanut kuivua iholle kiristäväksi kerrokseksi, joka rapisee rinnuksille pienimmänkin mikroilmeen syntyessä, mutta tosiasiassa monet naamiot voivat jopa olla parempia, mikäli niiden ei annakaan kuivua.

Kosmetologikouluaikoihin taittelimme savinaamioiden päälle kasvopaperia, jota sitten kostutimme kasvosienillä estääksemme naamion kuivumista. Kotikäytössä suihkin hienostellessani kasvoille vettä suihkepullosta tai ihan vaan kastelen sormenpäät vedellä ja snäppäilen niillä reiluja roiskeita pitkin kasvojani. Naamio tekee kyllä silti taikojaan, mutta ei vaan vie kasvoilta niiden viimeisimpiäkin kosteuden rippeitä.

Cattier Clay Mask

Jos joku muu etsii puhdistavaa kasvonaamiota, joka jättää iholle pehmeän ja ravitun tunteen, niin kehotan tutustumaan tähän naamioon!

Kasvonaamiolla on hintaa n. 9,50 euroa. Löydät Cattierin jälleenmyyjät täältä.