Nyt se on keksitty: alumiiniton antiperspirantti!

Alumiinin välttely on ollut eräs trendi-ilmiö, minkä vuoksi useat asiakkaat ovat vuosien aikana tulleet pyytämään minulta alumiinitonta antiperspiranttia. Harmikseni olen kuitenkin aina joutunut selittämään, ettei sellaista valitettavasti ole olemassakaan, sillä siinä missä deodorantti vaan ehkäisee hien hajua perustuu antiperspiranttien teho nimenomaan hikoilua estävään alumiiniin. Alumiinitonta antiperspiranttia ei siis ole olemassakaan.

Alumiiniton antiperspirantti

Nyt joudun kuitenkin perumaan puheeni, sillä sain työjutun kautta käteeni tällaisen tuotteen. Kyllä, alumiiniton antiperspiratti. Tämän nähdessäni oli pakko lainata laulajatähti Sannin uusimman hittibiisin nimeä. Voiko tällaista oikeasti olla olemassa?

Desti on ruotsalainen tuotesarja, joka koostuu muutamasta tuotteesta. Yksi tuotteista on tämä Desti Turquoise Label -antiperspirantti, joka ei sisällä alumiinia tai säilöntäaineita. Sen aktiiviaineina ovat suola ja sodium bicarbonate eli natriumvetykarbonaatti eli kansakielessä leivonnassakin käytetty ruokasooda.

Alumiiniton antiperspirantti

Voivatko ruokasooda ja suola sitten käyttäytyä antiperspirantin tavoin? Pieni googlettelu osoitti, että ruokasooda on luonnonmukaisemmissa ympyröissä varsin suosittu kotikutoisen dödön raaka-aine (mm. kookosöljyyn yhdistettynä), mutta en silti löytänyt mitään virallista vastausta asiaan.

Destin sivuilla kerrotaan, että vuosien kehittelyn ansiosta he onnistuivat itse löytämään patentoimansa koostumuksen. Suolan kerrotaan hillitsevän hien hajua aikaansaavien bakteerien kasvua ja ruokasooda imee itseensä hajuja (nämä asiat löytyvät yleistietona googlettamallakin). Antiperspiranttimainen teho puolestaan tulee suolan ja propanediolin yhdistelmästä. (En ole varma, tarkoitetaanko propanediolinilla tässä yhteydeydessä propyleeniglykolia vai 1,3-propanediolia, sillä se voi ilmeisesti olla kumpi vaan). Yrityksen verkkosivuilla kerrottiin itseasiassa, että kyseessä on maailman ensimmäinen suolaan pohjautuva antiperspirantti eli ei siis ihmekään, ettei googlettelu tuottanut tuloksia.

Alumiiniton antiperspirantti

Kyseessä on siis melkoisen uniikki tuote ja kokeilin sitä todella suurella mielenkiinnolla. En ole kova hikoilija, mutta tarvitsen silti perushyvää antiperspiranttia. Pelkkä deodorantti ei missään tapauksessa riitä, joten antiperspirantilla on tehtävänsä.

Destin antiperspirantti oli levittäessä valkeaa nestettä, joka kuitenkin muuttui iholla lopulta värittömäksi. Se ei kuitenkaan ollut täysin tahraamatonta, mutta kuten verkkosivuillakin todettiin, eivät tahrat ole pysyviä (eli aivan kuten muidenkin dödöjen tapauksessa). Yllätyksekseni se piti kuitenkin varsin hyvin ja voisin hyvinkin harkita käyttäväni tätä tuotetta tavallisen antiperspirantin sijaan.

Destin dödöt tulevat tämän kevään aikana laajempaan myyntiin ja toivon kovasti, että niitä saadaan Suomenkin puolelle, sillä onhan tämä ihan mahtava keksintö! Tällä hetkellä tuotetta myy vain yksi ruotsalainen ja vain Ruotsiin toimittava verkkokauppa, mutta Destin englanninkielisillä verkkosivuilla luvataan päivittää tietoa uusista myyntipisteistä kunhan niitä tulee.


Alumiiniton antiperspirantti

Kiinnostaisiko?