Dust It

Tähän vaiheeseen pääseminen vei minulta kauan, mutta nyt voin vihdoin sanoa sen:

Minä pidän hiuksiin siroteltavista hiuspuutereista.

Näin ei suinkaan ole aina ollut enkä aluksi päässyt millään sisään suuresti kehuttuun ja juhlittuun Osiksen Dust It -hiuspuuteriin.

Hiuspuuterithan ovat erityyppisiä tuotteita kuin kuivashampoot. Kuivashampoofanina pidän nimenomaan siitä, kuinka hiusten tyvi jää puhtaaksi ja ”kuivan” tuntuiseksi ja pysyy näin hyvin irti päänahasta ja kohollaan. Suihkutettava styling powder tekee myös usein tämän tyyppistä lopputulosta sillä erotuksella, että se ikäänkuin tuo myös hiuslakan tyyppistä pitoakin tyveen, jolloin tuka tuntuu pysyvän ryhdissä ja kohollaan pidempään.

Hiusten tyveen siroteltava hiuspuuteri jättää tyveen hieman erilaisen tunteen, ikäänkuin tyveen olisi laitettu kuivahkoa hiusvahaa. Lopputulos ei siis ole rasvainen, mutta tyvessä on tekstuuria ja tukkaa on helppo pöyhiä ryhtiin.

Käyttöideana on tosiaan, että puuteria sirotellaan hiusten tyveen jakaus jakaukselta, jonka jälkeen tekstuuria luodaan hieromalla hiuspohjaa sormen päillä.

Hiupuuteri toimii tukassani hyvin nyt, kun hiuksiani kevennettiin ja päälliosan hiukset ovat hieman lyhyempiä ja jaksavat pysyä paremmin kohollaan. Usein täydennän vaikutusta vielä kevyellä tupeerauksella ja muutamalla suihkauksella hiuslakkaa.

Hiuspuuterista onkin siis tullut kuivashampoon ohella viimeaikoina suosikkituotteeni hiustenlaitossa.

Oletteko te päässeet sisään hiuspuutereiden maailmaan?