Taas lisää korealaista kosmetiikkaa suomalaisiin kauppoihin!

*Sis. mainoslinkin

Fiilistelin  pari päivää sitten, kuinka suosittu korealainen kosmetiikkamerkki Missha on löytänyt tiensä suomalaisiin K-Citymarketteihin ainakin näin aluksi hieman suppealla valikoimalla, mutta tulevaisuudessa toivottavasti tietysti suuremmalla.

K-Beauty on tuntunut kovasti olleen yhä edelleen juttu, josta moni ei ole Suomessa kuullut ellei sitten ole somea seuraava kosmetiikkafriikki tai töissä kosmetiikka-alalla. Tiedän kokemuksesta, että moni korealaiseen kosmetiikkaan perehtymätön ei ole ymmärtänyt sen olevan trendi-ilmiö, joka ei ole vain hetkellisesti täällä, vaan joka on tullut jäädäkseen.

Eräs toinen yritys, joka on myös ottanut hieman K-Citymarkettia rohkeamman askeleen korealaista kosmetiikkaa kohti on Stockmann, jolla on selvästi hieman painetta nuorentaa imagoaan trenditietoisemmaksi. Stockmann on paitsi ottanut valikoimaansa korealaisen luonnonkosmetiikkamerkki Whamisan, mutta myös kaksi muutakin erittäin kiinnistavaa merkkiä.

Olin itse erittäin innoissani kuullessani, että yksi korealaisista suosikkimerkeistäni eli Mizon on ilmestynyt Stockmannille myyntiin. Rakastan Mizonin ihonhoitotuotteita, joten on aivan huippua, että merkin tuotteita pääsee nyt hypistelemään Stockmannilla.

Kolmas myyntiin tullut korealainen kosmetiikkamerkki on The Skin House. Merkin ihonhoitotuotteita myydään laajasti ympäri maailman, mutta jostain syystä se ei siitä huolimatta ole vielä päässyt nousemaan samanlaiseen maineeseen kuin monet sen kilpailijat. The Skin House yhdistää varsin trendikkääseen sekä samalla myös korealaisille kosmetiikkayritykselle tyypilliseen tapaan luonnon tehoaineet edistykselliseen tutkimukseen ja tuotekehittelyyn. Minulla ei ole merkin tuotteista vielä kokemuksia, mutta teen niiden kanssa innolla tuttavuutta tulevaisuudessa.

Siitä lähtien kun Elevenillä lanseerasimme *K-Beauty-osiomme, olen seurannut erityisen innolla korealaisen kosmetiikan myyntiintuloa Suomessa. Meillä on tällä hetkellä myynnissä 17 korealaista tuotemerkkiä ja odotamme lähitulevaisuudessa valikoimamme laajenevan lähes kymmenellä merkillä.

Vaikka voisi ehkä luulla, en ole kuitenkaan millään tavalla harmissani huomatessani, että meillä myynnissä olevia merkkejä ilmestyy myyntiin myös kilpailijoille. Minusta nimittäin tuntuu, että korealaisen kosmetiikan kohdalla se on vain etu ja itseasiassa mitä enemmän korealaista kosmetiikkaa nostetaan ylipäätään esiin, sitä enemmän sen kysyntä lisääntyy ja sitä enemmän sen myynti meilläkin kasvaa. Suurin ongelmamme kun on jo pitkään ollut, ettei maahantuojilla ole toimittaa tarpeeksi tuotteita ja varastoja on siksi mahdotonta pitää kysyntää vastaavalla tasolla. On myös mahtavaa, että tuotteita saadaan myyntiin kivijalkaliikkeisiin, joissa asiakkaat pääsevät tutustumaan niiden koostumuksiin.

Hip huraa siis jälleen uusille korealaisille tuotemerkeille, joita tullaan näkemään kaupoissa tämän vuoden aika varmasti vielä lisää!

Kuka muu on innoissaan siitä, että K-Beauty näkyy suomalaisissa kaupoissa?


Lue myös:

Miksi aasialainen kosmetiikka on luotettavaa ja laadukasta?
Miksi eteläkorealaisilla on pakkomielle kauneuteen?
Korealaisen kosmetiikan maahantuonti
Mizon – hypetetty K-Beauty-merkki