Täältä tulee huuliharja ja tämän vuoksi tarvitset sen

Vannon silikonia hyödyntävien FOREO-ihonpuhdistuslaitteiden ja hammasharjojen nimeen. Silikoni on kätevä materiaali, sillä se on pehmeää ja hellävaraista, mikä saa sen sopimaan loistavasti niin kasvojen kuin hampaidenkin hoitoon. Koska se ei ole pinnaltaan huokoista, on se jopa 35 kertaa hygieenisempi vaihtoehto tavallisille harjaksille. Silikoni on laajentanut aluevaltaustaan runsaasti myös meikkaustarvikkeiden puolelle ja yksi vallankumouksellisimmista keksinnöistä onkin ollut Silisponge-meikkisieni, josta voi lukea aiemman postaukseni täältä.

(FOREO LUNA -ihonpuhdistuslaitteista voi puolestaan lukea lisää tästä postauksesta ja FOREO ISSA -hammasharjasta tästä postauksesta.)

INGLOT silicone lip brush

Viimesin silikonilöytöni oli kuitenkin tämä INGLOT-merkin huuliharja, joka oli idealtaan niin yksinkertaisen loistava, että ihastuin siihen aivan välittömästi. Todellakin tarvitsin tällaisen!

Kaksipuolisen huuliharjan idea on pitää huulet pehmeinä ja valmistella ne huulimeikkituotteille. Kukapa ei olisi suunnitellut upean huulipunan tai huulikiillon levitystä, mutta joutunut hylkäämään ajatuksen repaleisten huulien vuoksi. Tätä huuliharjaa on tarkoitus käyttää huulilla juuri ennen huulten meikkausta, mutta mikään ei toki estä käyttämästä tätä myös illalla juuri ennen huulia tehokkaasti ravitsevan huulivoiteen levitystä.

INGLOT silicone lip brush

Silikonisen huuliharjan yhdellä pinnalla on runsaasti pehmeitä harjaksia, jotka auttavat irrottamaan huulten pinnalta kuolleen ihosolukon. Huulille kannattaa levittää ensin huuliöljyä tai muuta huulivoidetta ja pyöritellä niiden pinnan sitten läpi huuliharjan avulla, jolloin kuollut ihosolukko saa kyytiä ja karhea pinta muuttuu miellyttävän pehmeäksi ja sileäksi.

Huuliharjan toisella pinnalla on silikonisia hierontanystyjä, joilla huulia hieromalla voi tehostaa huulten mikroverenkiertoa ja saada sitä kautta huulille syvemmän sävyn. Näiden kahden harjaspään käytön jäljiltä huulista tuli todellakin miellyttävän pehmeät ja huulimeikkituotteet levittyivät niille kauniisti.

INGLOT silicone lip brush

Tottakai vastaavan käsittelyn voi tehdä huulille myös tavallisella hammasharjalla. Itse tykkään kuitenkin silikonisen harjan hygieenisyydestä ja samalla tavalla kuin kasvojenikin iho nauttii perinteisistä harjaksista valmistettua harjaa enemmän hellistä silikoniharjaksista, tuntuvat ne miellyttävämmiltä myös huulilla. Silikoninen harja tuntuu myös helpommalta pitää puhtaana. Makuasia, siis.

Olen itse ajatellut huulien kuorinnan osana illalla tehtävää ihonhoitorutiinia, mutta tämä juuri ennen meikkausta käytettävä harja muutti ajatukseni täysin. Huuliahan voi kuoria hyvin hellästi vaikka päivittäin, jolloin ne pysyvät aina pehmeinä ja sileinä sen sijaan, että niiden antaisi ensin olla viikon ajan rauhassa ja hankaisi niitä sitten vasta lauantaisaunan yhteydessä kuorintatuotteella. Pieni, mutta mullistava juttu.

Ostin oman INGLOT Silicone Lip Brush -huuliharjani marraskuussa Tukholmasta kauneusmessuilta, mutta toivottavasti näitä löytyy jo Suomenkin INGLOT-myymälöistä!

INGLOT silicone lip brush

Kuka muu innostui silikonisesta huuliharjasta?