Emily Henry -kirjat suomeksi

*Sis. mainoslinkkejä

Emily Henry

Emily Henry on yhdysvaltalainen kirjailija, joka kirjoittaa nykyään chick lit -kirjoja. Hän on noussut suosioon uusimpien kirjojensa myötä, mutta niitä ennen hän on julkaissut kolme YA-kirjaa (Young Adult).

Hänen kirjoista on tullut nopeasti todella suosittuja, sillä kirjailijan tapa yhdistää romantiikkaa, huumoria, nokkelaa sanailua ja kiinnostavia juonenkäänteitä vetoaa lukijoihin.

Löydät tältä sivulta kaikki Emily Henryn kirjat kirjojen julkaisujärjestyksessä alkuperäisen julkaisuajankohdan mukaan. Olen merkinnyt listaukseen myös kirjan suomennuksen nimen sekä suomennuksen julkaisuvuoden.

Uusin Emily Henry -kirja on Happy Place, jota ei ole vielä käännetty suomeksi. Seuraava Emily Henry -kirja ilmestyy vuonna 2024 nimellä Funny Story.

Kaikki Emily Henryn kirjat ovat itsenäisiä teoksia, joten kirjat voi lukea missä järjestyksessä tahansa.

Olen lisännyt kirjojen yhteyteen linkin, jonka kautta kirjasta löytyy lisää tietoa ja sen voi ostaa itselleen Adlibriksen verkkokaupasta.

Löydät Emily Henryn kirjat Suomeksi ääni- ja e-kirjoina myös *BookBeatista, jonne voit lunasta maksuttoman 45 päivän kokeilujakson täältä.


Emily Henry kirjat

Emily Henryn kirjat:

 

Emily Henryn Young Adult -kirjat

 


 

Emily Henry Täydellinen päivä

*Emily Henry Täydellinen päivä

(Beach Read)

Rakkautta rivien välissä on kesäinen romanssi, joka pursuaa nokkelaa sanailua ja kesän hurmaa.

January ja Augustus ovat kirjailijoina kuin yö ja päivä. January kirjoittaa romanttisia bestsellereitä, kun taas Augustuksen tuotanto kallistuu kohti korkeakirjallisuutta. Januaryn tarinat päättyvät aina onnellisesti, Augustuksen kynästä syntyy lukuisten hahmojen tragedioita. He ovat toistensa täydelliset vastakohdat, mutta kohtalo saa heidät naapureiksi järven rannalla.

Eräänä kesäisenä iltana he heittävät haasteen toisilleen: Augustus ryhtyy kirjoittamaan naisille suunnattua viihdettä, kun taas January pyrkii loihtimaan korkeakirjallisen mestariteoksen. Kummankin tavoitteena on kirjoittaa ilman, että rakkaus sekoittaisi heidän tarinansa kliseisellä tavalla. Ainakin niin he luulevat…

Emily Henry Lomalla kaikki on toisin 

*Emily Henry Lomalla kaikki on toisin 

(People We Meet on Vacation / You and Me on Vacation)

Poppy ja Alex, kaksi sydänystävää, ovat olleet parhaita ystäviä vaikka heillä ei olekaan paljoa yhteistä. He asuvat eri puolilla maailmaa, mutta heidän ystävyytensä on vahvempi kuin mikään muu. Joka kesä he palaavat yhteen viettämään viikon mittaisia lomia, kunnes kaksi vuotta sitten kaikki muuttui, ja heidän välinsä katkesivat.

Poppy tuntee olevansa ansassa menneisyydessä. Hän muistaa viimeksi tuntevansa itsensä onnelliseksi heidän yhdessä viettämällään matkalla. Joten hän tekee rohkean päätöksen: hän pyytää Alexia mukaansa vielä yhdelle matkalle. Ja nyt Poppylla on viikko aikaa korjata heidän välinsä. Mitä voisi mennä pieleen?

Tämä lämminhenkinen tarina heittää lukijansa kesäisiin seikkailuihin, jotka tekevät sydämet sykkiviksi ja hymyt kasvoille. Nokkelasti punottu tarina sulattaa sydämesi ja jättää sinut kaipaamaan omia lomamuistoja.

Emily Henry Rakkautta rivien välissä

*Emily Henry Rakkautta rivien välissä

(Book Lovers)

Rakkautta rivien välissä on kepeä kertomus, joka leikittelee romanttisten komedioiden piirteillä.

Newyorkilainen kirjallisuusagentti Nora tietää, ettei hänestä ole tarinoiden sankarittareksi. Häntä ihailevat korkeintaan tutut kirjailijat ja pikkusisko Libby.

Kun Nora lupautuu vastahakoisesti lomaseuraksi Libbylle, joka haaveilee siskonsa auttavan häntä kääntämään uuden sivun elämässään idyllisessä maalaismiljöössä, hän odottaa törmäävänsä sympaattisiin komistuksiin. Sen sijaan Nora kohtaa toistuvasti Charliew’n, tutun kovapäisen kustannustoimittajan.

Charliekaan ei ole sankariainesta. Mutta kun kohtalo yhdistää heidät kerta toisensa jälkeen, heidän on myönnettävä, että tosielämä ei aina noudata perinteisten romanssien kaavaa.

Emily Henry Happy Place

*Emily Henry Happy Place

(Ei suomennettu)

Harriet ja Wyn ovat täydellinen pari – he sopivat yhteen kuin leipä ja voi, gin ja tonic, Blake Lively ja Ryan Reynolds. Mutta nyt he eivät enää olekaan, sillä tosiasiassa he erosivat kuusi kuukautta sitten eivätkä he vain ole vieläkään kertoneet siitä kenellekään.

Niinpä he päätyvät jakamaan makuuhuoneen mökillä, joka on ollut heidän vuosittainen pakopaikkansa parhaiden ystäviensä kanssa viimeisen vuosikymmenen ajan. Yhden upean viikon ajan he jättävät taakseen arkipäiväisen elämänsä, juovat liikaa viiniä ja nauttivat meri-ilmasta suosikki-ihmisten seurassa.

Tänä vuonna Harriet ja Wyn joutuvat kuitenkin tiukkaan tilanteeseen: Mökki on myynnissä, joten tämä on viimeinen kerta, kun he kaikki ovat täällä yhdessä, eivätkä he kestäisi murtaa ystäviensä sydämiä – joten he näyttelevät rakastunutta pariskuntaa vielä yhden viikon. Se on virheetön suunnitelma (jos katsoo sitä aurinkovoiteen tahrimien aurinkolasien läpi).

Mutta miten voit teeskennellä olevasi rakastunut johonkin – ja selvitä siitä – ihmisten edessä, jotka tuntevat sinut parhaiten?

Emily Henry Funny Story

*Emily Henry Funny Story

(Ilmestyy 2024)

Daphne on aina rakastanut sitä tapaa, miten hänen kihlattunsa Peter kertoi heidän tarinansa. Miten he tapasivat (tuulisena päivänä), rakastuivat (hatun eksyessä) ja palasivat hänen järvenrantakotiinsa aloittaakseen yhteisen elämänsä. Peter oli todella hyvä kertomaan sen… ainakin siihen asti, kunnes hän tajusi olevansa rakastunut lapsuuden parhaaseen ystäväänsä Petraan.

Ja juuri näin Daphne aloittaa uuden tarinansa: Jumissa kauniissa Waning Bayn kaupungissa, Michiganissa, ilman ystäviä tai perhettä, mutta unelmatyössä lastenkirjastonhoitajana (joka tuskin riittää laskujen maksuun). Hän ehdottaa muuttoa saman katon alle ainoan ihmisen kanssa, joka voisi ymmärtää hänen tilanteensa: Petran ex-kumppanin, Miles Nowakin.

Miles, jolla on huolimaton ulkomuoto ja kaoottinen elämäntapa sekä taipumus hakeutua sydänsurujen rakkausballadeiden äärelle, on täysin päinvastainen kuin järkevä, napakka Daphne, jonka työkaverit tietävät niin vähän hänestä, että heillä on vedonlyönti siitä, onko hän FBI:ssä vai todistajansuojeluohjelmassa.

Heidän asuessaan saman katon alla he pitävät pääosin etäisyyttä toisiinsa, kunnes eräänä päivänä heidän hukuttaessa surujaan ja lohduttaessa itseään, he muodostavat hauraan ystävyyssuhteen ja kehittelevät suunnitelman. Ja jos tähän suunnitelmaan kuuluu tietoisesti harhaanjohtavien valokuvien jakaminen heidän kesäseikkailuistaan, no, kuka voisi heitä siitä syyttää?

Mutta kaikki on vain esitystä, totta kai, koska ei ole mitään mahdollisuutta siihen, että Daphne todella aloittaisi uuden luvunsa rakastumalla ex-kihlattunsa uuden kihlattun ex-kumppaniin… eikö niin?