Tämän hetken luottokampaus

Kun puolisen vuotta sitten pätkäisin pitkän tukkani lyhyempiin mittoihin, olin alkuinnostuksen jälkeen aivan pulassa hiusteni kanssa. En keksinyt, kuinka niitä laittaisin ja kuljin useamman kuukauden ajan lyhyet hiukset kiinni pohtien, olisivatko ne sittenkään minun juttuni. Pakkohan niiden oli olla, sillä latvoissa oli vielä jäljellä sen verran poisleikattavaa hamppua, että näitä tultaisiin vielä saksimaan toistuvasti takaisin tähän pituuteen ainakin puolisen vuotta, jotta pääsisin haperoistani eroon.
Nyt aikaa on kulunut jo sen verran, että olen osannut elää lyhythiuksisena ja lakannut pitkien hiusten perään haikailun. Lyhyitä kampausmalleja on syntynyt jo jonkun verran ja ajattelinkin esitellä sen, joka hiuksissani on viimeaikoina jatkuvasti nähty. Tämä on nimittäin ollut maailman helpoin kampausvaihtoehto, sillä sen kanssa on ollut hyvä elää useita päiviä.
Pesun jälkeen hiukseni ovat olleet tylsät ja lättänät, minkä vuoksi ne ovat yleensä päätyneet aina ponnarille tai esimerkiksi tälle kampaukselle. Nyt olen kuitenkin palauttanut aktiivikäyttöön tämän Remingtonin loistavaakin loistavamman Remington Silk Ultimate Stylerin
Tällä raudalla lyhyehköön tukkaanikin syntyy noin kymmenessä minuutissa kiharat, joiden kanssa kikkailen aina kolmisen päivää.
 
(Hiuksissa näkyy muuten takana vielä hieman tammikuussa laitetun color maskin jämiä, mutta toivottavasti niistäkin pääsee jo pikkuhiljaa saksien ja kesäauringon myötä eroon…)
Suora pörrötukka kihartuu kuitenkin verrattaen nopeasti ja tästä päästään hyvän kihartimen avulla varsin nopasti tähän:
Isot laineet ovat helppoja luoda ja vain etuosan oikeanlaisen kihartelun kanssa saattaa olla joskus ongelmia. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä nostan hiusteni muuta tukkaa lyhyemmän paksun etuosan ylös ja kiepautan sen yhdellä pinnillä paikoilleen. Kiinitän kiharat hiuslakalla ja ne pysyvät hiuksissani koko päivän.

Kampaus on samaan aikaan sekä rento että tyylikäs ja se toimii niin huolettomassa päivälookissa kuin jopa sen iltamenoihinkin kääntäessä.
Seuraavana aamuna herätessäni kiharani näyttävät yleensä tältä. Niitä on vielä hieman jäljellä, mutta varsinkin sivuilta ne ovat yleensä litistyneet ja loiventuneet. Nyt tulee apuun sankarispray.
Tämä hieman kookoksisen tuokuinen pumppuspray oli hiusteni apuna jo niiden ollessa pidemmät, mutta nyt se on vasta päässyt ihan kunnolla todistamaan kykyjään hiusmallin kevennyttyä.
Kevin Murphyn Hair Resort Spay on tarkoitettu tuomaan hiuksille rakennetta ja sitä sellaista huoletonta rantalookkia. Se on hieman kuin suolasuihke, mutta minusta vielä paremmalla pidolla ja hiukset joustavaksi jättävä. Tämä siis antaa tukkaan rakennetta, mutta ei tee niistä kuiva jäykkiä kuten jotkut suolasuihkeet saattavat tehdä.
Kun siis aamulla herään kaivan tämän purkin esiin, suihkin tätä hiuksiini ja alan puristella ja rutistella  laineita ja kiharoita takaisin esiin. Minä olen sitäpaitsi jopa niin laiska, etten ota edes yöksi tuota pinniä pois vaan annan sekin olla edelleen paikoillaan ilman, että viitsin aamulla yleensä edes korjata sen asentoa!
Hiuksissa ei toisena päivänä ole välttämättä enää yhtä selkeitä kiharoita, mutta tukka on yhä laineilla eikä valu päätä pitkin.
Taipuisat hiukset voisivat yhä näyttää siltä, kuin ne olisi samana päivänä laitettu, vaikka seassa saattaakin jo olla suorempiakin osioita.
Eikä muuten puhettakaan, että luovuttaisin vielä kolmantenakaan päivävä! Kiharat ovat vaihtuneet täysin laiseisiin, mutta hiuksissa on mukavasti vielä rakennetta ja samalla suihkeella hiukset saa vielä kertaalleen puristeltua kuosiinsa, kuten yllä olevassa kuvassa näkyy.
Hiusten pörröisyystaso alkaa olla jo korkeammalla, mutta huoleton rantalook toimii edelleen. Omien hiusteni tyvessä alkaa tässä vaiheessa tuntua siltä, että ne kaipaisivat lähiaikoina pesua, mutta koska hiuksissa on kuohkeutta ja rakennetta ja jakauskin on peitetty ilmavalla heitolla, eivät ne näytä ollenkaan likaisilta.
Kampaus toimii kolmantena päivänä vielä siinäkin tapauksessa, että illalla tulee äkkilähtö juhlimaan. Etuhiusten pinni on samoissa asetelmissaan jo kolmatta päivää ja heitto alkaa olla jo mukavan pöyheä minkä lisäksi tapuisat ja rutkasti tekstuuria saaneet hiukset on helppo pinnittää taakse juhlavammaksi lookiksi tarpeen vaatiessa.
Ja hei, mitä isompi ja pörröisempi niin sitä parempi, vai mitä?
Tästä helppohoitoisesta hiustyylistä on noussut viimeaikoina todellinen suosikkini ja nyt elämä lyhythiuksisena maittaa huomattavasti paremmin kun tiedän, kuinka saan tukan vaivatta parhaimmilleen!
Millainen on teidän tämähetkinen luottokampauksenne?