Tyvikohotus: What a tease!

Minulla on paksuhko tukka, joka menee helposti lättänänä päätä pitkin. Jos siis jotain tahdon, niin aivan erityisesti tuuheutta hiusteni tyveen. 
Tähän mennessä olen hakenut sitä tyvikohotusraudalla, tupeeraamisella sekä erilaisilla hiuspuutereilla ja kuivashampoilla. Tänään näytän yhden lisäkeinon sen hakemiseen.
Tyvikohotusraudan lämpö ei jatkuvasti käytettynä varmastikaan ole hyväksi hiuksille kuten ei tupeerauskaan. Hiuspuuterit ja kuivashampoot ovat olleet se hellävaraisin keino, mutta olisiko jotain muuta?
Ja onhan sitä. Asiaa eräässä bloggaajatapahtumassa pohdiskellessani sain Big Sexy Hair -merkin kouluttajalta asiaan vinkin ja lähdin tilaisuudesta kotiin mukanani blogikokeiluja varten saamani tuote.
What a Tease
Backcomb in a bottle
Tupeerausta pullosta ilman tupeerausta? Pelkkä suihkaus tätä tyveen ja tyvi käyttäytyisi kuten tupeerauksen jälkeen? Ihanko tosi?
No joo, melkolailla sinne päin ainakin.
Hiuslakan tyyppisenä suihkuavaa suihketta ruiskitaan kuivien hiusten tyveen, joissa se lähtee pienen alkutahmeuden jälkeen jähmettymään. Hiukset jäävät aluksi epäilyttävän koviksi ja ehkä jopa hieman klimppisiksi, mutta pienen hieromisen ja päällimmäisten hiusten kampailun jälkeen tyvessä tosiaankin tuntuu ja näyttää olevan ryhtiä.
 
Tuote ei ehdottomastikaan ole niille, jotka tahtovat, ettei hiusten tyvessä saa tuntua miltään, sillä tämän jälkeen ne tosiaan tuntuvat lähestulkoon siltä, kuin niitä olisi käyty tupeeraamassa ja päälle suihkittu hiuslakkaa.
Tupeeraukseen verrattuna tämä on siis nopeampaa. Kuivashampooseen verrattuna mukavampaa siinä mielessä, että vaikka lopputulos on samalla lailla kuivan rasvaton kuin kuivashampoolla, ei hiusten tyveen jää kuivashampoota (itse olen varsin laiska harjailemaan sitä pois). Hiuspuutereista tämä puolestaan eroaa siinä, että hiusten tyvi pysyy klähmättömän tuntuisena eikä sinne tule sellaista kevyen vahamaista tunnetta, joka saa aikaan lähes pakonomaisen halun pestä hiukset jo seuraavana aamuna.
Tuotteen idea perustuu kuulemma ainakin osaksi siihen, että se turvottaa hiuksia ja ilmeisesti tämän vuoksi sitä ei saa ravistella ennen käyttöä. Partikkelit voivat kuulemma nimittäin turvota ravistellessa niin paljon, etteivät tule pullosta kunnolla ulos. Asia tasoittuu seuraavaan päivään mennessä ja itse olen ainakin pari kertaa alkanut ravistella pulloa ajatuksissani ilman, että se olisi mitenkään tukkeutunut.
Ravistelemattomuuden lisäksi kannattaa muistaa suihkia tuote hiusten tyveen tarpeeksi kaukaa, jotta se laskeutuu mahdollisimman kevyenä huntuna levittyen tasaisesti. Näin vältetään ne pahimmat klimppiintymiset.
Yhden hankaluuden olen tämän kanssa joutunut huomaamaan. Jos tuotetta on käyttänyt ja lähtee sateeseen kävelemään, on lopputulos hieman ongelmallinen. Hiusten tyvi tuntuu nimittäin kosteana todella tahmaiselta ja kuivuessaan hiukset klimppaantuvat yhteen. Ongelma ratkeaa kuitenkin jälleen hiusten kuivuttua ja niitä hieman kammattua eikä tahmaisuus jää tukkaan millään lailla. Pahoihin kriiseihin en siksi olekaan tuotteen kanssa joutunut.
Tästä tuotteesta on tullut minulle varsin uskollinen ystävä viimeviikkoina ja olen tykästynyt siihen joka päivä hieman enemmän. Vielä en osaa sanoa, onko tämä vai aiemmin hehkuttamani Batisten XXL Volume Dry Shampoo parempi, sillä tuotteet ovat niin eri tyyppisiä, mutta haastajan asemassa tämä kuitenkin jo on.
Sexy Hairin tuotteita myydään kampaamoissa ja What a Teasella on ainakin täällä hintaa n. 26 euroa.
Oletteko te sattuneet kokeilemaan What a Teasea? Millä keinoin te haette hiustenne tyveen kohotuksen?