Japanin suosituin huulirasva

Korealainen kosmetiikka on jo pidempään tehnyt maailmanvalloitustaan, mutta erityisesti tämän vuoden aikana on jatkuvasti puhuttu siitä, kuinka K-Beautyn rinnalle on tulossa J-Beauty, eli japanilainen kosmetiikka. Esimerkiksi Thaimaassa japanilaisen kosmetiikan suosion näki hyvin eikä se edes vaikuttanut olevan siellä mikään uusi trendi. Siinä missä korealainen kosmetiikka vaikutti vasta viimeaikoina hiipineen kauppojen hyllyille, oli japanilainen kosmetiikka selvästi ollut niillä jo pitkään ja japanilaiset suosikkituotteet olivat myös Thaimaassa erittäin suosittuja.

Uskon, että japanilaisen kosmetiikan maailmanvalloitus edellyttäisi, että edulliset, hinnoiltaan korealaisen kosmetiikan kanssa kilpailevat japanilaiset tuotemerkit toisivat itseään saataville Eurooppan. Jos esimerkiksi supersuosittu Hada Labo avaisi myyntinsä Euroopassa, tulisi japanilaisesta kosmetiikasta ilman muuta tunnettua, kysyttyä ja suosittua. Niin kauan kun länsimaiden markkinoilla on kuitenkin saatavilla lähinnä vain selektiivisiä  japanilaisia kosmetiikkamerkkejä kuten Shiseidoa ja Sensaita, ei japanilaisesta kosmetiikasta ole tulossa meillä buumia.

DHC Lip Cream japanilainen huulirasva Ostolakossa Virve Vee

Koska edullista japanilaista kosmetiikkaa oli kuitenkin saatavilla Thaimaasta valtavasti, päädyin siellä asuessani kokeilemaan monia kehuttuja tuotteita. Yksi niistä oli Japanin myydyimmäksi huulivoiteeksi kutsuttu DHC Lip Cream -huulirasva. Tuote on palkittu Japanissa jo vuonna 2008, mutta se on edelleen kymmenen vuotta myöhemmin erittäin suosittu.

Olin himoinnut tätä huulirasvaa jo pitkään, mutta en vain jotenkin ollut tullut hankkineeksi sitä. Olin kuitenkin useaan otteeseen miettinyt, voisiko yksi huulirasva nyt muka olla jotenkin niin erityisen spesiaali?

DHC Lip Cream japanilainen huulirasva Ostolakossa Virve Vee

Huulirasva sisältää kosteuttavia ainesosia, mutta myös erittäin runsaasti huulia pehmentäviä ja kosteutta huulille lukitsevia ainesosia. Huulirasvaan onkin itseasiassa laitettu kaikki mahdolliset huulet kosteina pitävät ainesosat, eli siitä löytyy sekä mehiläisvahaa, lanoliinia että parafiinia. Nämä ovat kaikki sellaisia ainesosia, joita en välttämättä aina haluaisi kasvovoiteeseeni ja varsinkaan yhtäaikaisesti, mutta huulirasvassa ne ovat täydellinen yhdistelmä. Yhdessä aloe veran uutteen, oliiviöljyn ja ginseng-uutteen  kanssa ne todellakin auttavat hoitamaan huulista pois kaiken karheuden ja tekevät niistä ihanan pehmeät.

DHC Lip Cream japanilainen huulirasva Ostolakossa Virve Vee

Huulivoiteessa on sopivan rasvainen koostumus, eli sitä irtoaa huuliin hyvin. Lopputulos onkin itseasiassa jopa varsin kiiltävä, joten käytän tätä välillä huulikiillon asemasta. Veikkaan, että kiiltävä pinta voi jättää monet miehet kylmäksi tämän tuotteen suhteen, mutta meille, joita kiilto ei haittaa, tämä on loistava tuote pitämään huulet pehmeinä. Olen tykännyt tästä huulirasvasta todella paljon, mutta yrittänyt säästellä puolet puikosta tulevaan talveen, sillä näen tämän aivan erityisen hyvänä talvituotteena ehkäisemässä huulien rohtumista ja ravitsemassa jo rohtumaan päässeitä huulia.

Huulirasvaan ei ole lisätty hajusteita, mikä tarkoittaa, että se tuoksuu juuri sille, mille sen raaka-aineet tuoksuvat. Tämän tuoksusta tuleekin erittäin selkeästi  esiin lanoliini, jonka haistan suoraan puikosta, mutta joka ei onneksi häiritse enää huulilla. Lanoliini on kuitenkin myös yleisesti tunnettu ihoa tukkiva ainesosa, eli jos on ongelmia mustapäiden kanssa, kannattaa puikkoa käyttää varoen, ettei jatkuva lanoliinikerros aiheuta huulirajaan mustapäitä.

DHC Lip Cream japanilainen huulirasva Ostolakossa Virve Vee

Kun pääsin testaamaan puikkoa ymmärsin välittömästi, miksi se on niin suosittu tuote vuodesta toiseen. Se nyt vain yksinkertaisesti toimii huulet pehmeinä pitävän koostumuksensa puolesta, mutta myös helppona huulimeikkinä luonnollisen kiiltävän lopputuloksen ansiosta. Kierrettävä puikko on sopivan kapea ja sen viistopäinen muotoilu tekee siitä superhelpon tuotteen sipaista huulille koska tahansa. Puikko tuntuu huulilla täyteläisen ravitsevalta, mutta ei tahmaiselta.

DHC Lip Cream -huulivoidetta voi tilata edullisesti eBaysta. Puikon saa tavallisesti vähän alle kympillä ja siitä on myynnissä useita eri versioita, joissa tavallisesti on muunneltu vain sen pakkausta, mutta saatavilla on myös kevyesti sävyttäviä variaatioita. Huulirasvan eBay-myyjiä löytyy täältä.*

DHC-tuotteita voi tilata myös brittiläisestä Lookfantastic-verkkokaupasta ja huulivoide löytyy myynnistä täältä*.

DHC Lip Cream japanilainen huulirasva Ostolakossa Virve Vee

Mikä huulirasva on teidän suosikkinne?


Lue myös:

Näin japanilainen ja korealainen ihonhoito eroavat toisistaan

Tehokosteutusta Japanista: Naturie Hatomugi Skin Conditioner

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!