Arvonta: Voita Ikoo Paddle X Pop -hiusharja

Pesen hiukseni parin päivän välein ja föönaan ne lähes aina kuiviksi – erityisesti siitä lähtien kun luin, että föönaus on hellävaraisin tapa kuivata hiukset. Jos hiusten antaa kuivua itsekseen, ovat ne kosteuden vuoksi pidempään turvonneessa tilassa ja vaikka niitä ei kuivumista odotellessa harjailisikaan, voi tutkimuksen mukaan hiuksille olla silti föönausta haitallisempaa antaa niiden kuivua rauhassa. Jos siis hiukset föönaa kuiviksi maltillisella lämpötilalla, ovat hiukset lyhyemmän aikaa turvonneessa tilassa ja hiusvaurioita syntyy vähemmän.

Aiheeseen liittyvän aiemman postaukseni voi lukea täältä.

Käytän itse hiusteni kuivaukseen parisen vuotta sitten blogin kautta saamaani Dyson Supersonic -hiustenkuivaajaa, joka on ollut minusta ehdottomasti hintansa arvoinen. En enää suostu elämään tai edes matkustamaan ilman sitä ja vaikka lähtisin vain viikonloppureissulle pelkillä käsimatkatavaroilla, on föönin ehdottomasti tultava mukaan. Tingin mielummin jopa mukaan otettavista vaatteista ja muista tavaroista kuin jätän supernopeasti ja hellävaraisesti hiukseni kuivaavan föönin kotiin, sillä matkustaessa en todellakaan halua tuhlata aikaa tuskailemassa hotellien tehottomien hiustenkuivaajien kanssa.

Dyson Supersonic -hiustenkuivaajasta voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

Dyson nopeuttaa hiusten kuivumista merkittävästi, mutta koska minulla on melko paljon tukkaa ja hiukseni alkavat olla aika pitkät, menee föönaukseen tavallisesti kuitenkin 5-8 minuuttia. Tämä on hyvin vähän suhteessa siihen, kuinka kauan aikaa siihen meni ennen Dysonia, mutta silti olen korvat höröllä aina, kun kuulen jutuista, jotka voisivat nopeuttaa föönausta entisestään.

Yksi tällainen korvani hörölle laittanut juttu oli Ikoo Paddle X Pops -hiusharja. Leveä lapioharja on ylipäätään loistava kaveri avuksi föönaukseen, jos hiuksista haluaa suorat ja sileät (kunhan hiuksia vain eri revi harjalla liian kovasti hiusten ollessa vielä märät). Jos perinteistä lapioharjaa kuitenkin tuunaa hieman, saa siitä entistäkin paremman apulaisen keskipitkien ja pitkien hiusten föönauksen.

Ikoo Paddle X Pops -hiusharja

Ikoo Paddle X Pops -hiusharjan juttu on nimittäin juuri se sama X, jonka harjan nimestäkin voi bongata. Hiusharjan keskellä oleva, X-kirjaimen muotoinen aukko auttaa kuljettamaan föönin lämpimän ilman tasaisesti harjan ja hiusten läpi, mikä ehkäisee mahdollisia lämpövaurioita hiuksissa, mutta myös nopeuttaa hiusten kuivaamista entisestään.

Kaiken lisäksi hiusharjan harjakset on kuulemma kehitetty yhdessä kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoiden kanssa. Niiden harkitun pituuden ja sijoittelun ansiosta ne hierovat hiuspohjaa ja siten aktivoivat hiuspohjan pintaverenkiertoa, mikä tietysti voi vaikuttaa hiusnystyjen ravinnon saantiin. Samaan aikaan sekä jämäkät että kuitenkin joustavat harjakset lupaavat selvittää niin kuivat kuin kosteatkin hiukset hiuksia repimättä ja venyttämättä.

Ikoo on merkkinä muutenkin mielenkiintoinen. Tutustuin siihen alunperin töiden kautta kun näin merkin Tangle Teezer -harjoja muistuttavia hiusharjoja ja mietin mielessäni, että taas yksi kopio. Kun kuitenkin tutustuin merkin tarinaan tajusin, että harjat muistuttivat ulkoisesti toki Tangle Teezer -hiusharjoja, mutta niissä oli taustalla todella erilainen tarina ja lähestymistapa.

Hiusharjamerkin perustaneen pariskunnan Christopherin ja Katrinin idea hiusharjoihin syntyi heidän ollessaan matkalla Aasiassa. Christopher kärsi voimakkaasta lihasjännityksestä pään, niskan ja hartiaseudun alueella eikä turvautuminen tavanomaiseen lääketieteeseen antanut hänelle apua. Christopher hakeutuikin epätoivoisena Aasiassa perinteistä kiinalaista lääketiedettä harjoittavan erikoislääkärin vastaanotolle.

Akupainantaan, hierontaan sekä vyöhyketerapiaan keskittynyt hoito tehosi ja teki niin suuren vaikutuksen pariskuntaan, että he alkoivat haaveilla tuotteesta, joka tarjoaisi perinteisen kiinalaisen lääketieteen hyödyt yhdistettynä päähierontaan vuoden jokaisena päivänä. Tästä alkoi Ikoo-hiusharjojen tuotekehitys  ja niiden takana onkin asiantuntijaryhmä, joka koostuu hiusalan ammattilaisista, perinteisen kiinalaisen lääketieteen erikoislääkäreistä sekä tuotesuunnittelijoista.

Rakastan itse hiuspohjan hierontaa, joten hiusharja, joka tarjoaa sitä minulle arjessa vaikuttaa todellakin kiehtovalta ja kiinnostavalta.

ikoo paddle brushloveaffair X lapioharja ostolakossa

Tutustuin itse Ikoo Paddle X Pop -hiusharjaan ensimmäistä kertaa kunnolla, kun bongasin sen esittelyn Marian Maria Glow -blogista. Kiinnostuin hiusharjasta Marian esittelyn vaikutuksesta todella kovasti, sillä Marian hiukset vaikuttavat hyvin samanlaisilta kuin omani.

Unohdin harjan kuitenkin hetkeksi kunnes sain sen maahantuojalta kyselyä halukkuudestani testata hiusharjaa. Mieleni teki, sillä se vaikutti todella kätevältä. Olimme kuitenkin juuri sattuneet mieheni kanssa puhumaan varsin selviksi tulevaisuuden suunnitelmamme, joihin ei tällä hetkellä mahdu yhtään ylimääräistä tavaraa, sillä tavoitteenamme on karsia pois kaikki ylimääräinen, laittaa jäljelle jäävät kimpsut ja kampsut selkäreppuun ja lähteä hieman seikkailemaan (tästä lisää toiste). Kaikesta kätevyydestään ja kiinnostavuudestaan huolimatta en juuri nyt nähnyt itseäni kantamassa tätä hiusharjaa mukanani ympäri maailmaa.

Koska harja kuitenkin vaikutti niin hyvältä ja Marian blogikirjoitus vakuutti minut sen erinomaisuudesta pyysin maahantuojalta, josko saisin joka tapauksessa arpoa lukijoilleni yhden tällaisen kätevän hiusharjan. Pakkohan tällaisen harjan iloa oli päästä levittämään, vaikka en itse sellaista omistaisikaan!

Jos siis tällainen innovatiivinen lapioharja kiinnostaa ja haluat voittaa sellaisen itsellesi, voit osallistua arvontaan kertomalla kommenteissa, miksi haluaisit voittaa harjan.

Arvontaan voi osallistua sunnuntaihin 23.6.2019 klo 23:59 asti. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti vastauksen yhteydessä jätettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Ikon Paddle X Pop -hiusharjoja myy Suomessa ainakin Stockmann. Harjaan voi tutustua lisää mm. tämän hiusharjaa käytössä esittelevän YouTube-videon kautta.

Ikoo Paddle X Pop -hiusharja

Kuka muu kiinnostui harjasta?