Kirjoja rahasta, rikastumisesta ja vaurastumisesta

*Sis. mainoslinkkejä

Yksi parhaista tavoista laajentaa omaa ymmärrystä rahasta ja sen myötä luoda mahdollisuuksia rikastumiseen ja vaurastumiseen on lukea aiheeseen liittyviä kirjoja.

Kirjat tarjoavat mahdollisuuden uppoutua viisaiden mielten ajatuksiin ja kokemuksiin, jotka voivat ohjata lukijaansa kohti taloudellisesti runsaampaa tulevaisuutta.

Olen koonnut tähän artikkeliin valikoiman kirjoja, jotka käsittelevät rahaa erilaisista näkökulmista. Nämä kirjat eivät lupaa nopeaa rikastumista, mutta ne tarjoavat arvokkaita neuvoja, näkökulmia ja inspiraatiota matkalla kohti kestävää taloudellista vaurautta.

Olitpa sitten aloitteleva sijoittaja, yrittäjähenkinen seikkailija tai etsit muuten vain keinoja parantaa omaa talouttasi toivon, että tältä listalta löytyy jotain jokaiselle, joka haluaa oppia lisää rahasta ja vaurastumisesta sekä saavuttamaan omat taloudelliset tavoitteet.

Olen lisännyt kirjojen yhteyteen linkin, jonka kautta kirja löytyy myynnistä Adlibriksen verkkokaupasta.

Kirjoja vauraan ihmisen mindsetista

Vauraan ihmisen ”mindset” tarkoittaa vauraan elämäntavan tai taloudellisen asenteen ajattelutapaa. Se ei rajoitu pelkästään vaurauteen, vaan se voi kattaa laajemmin ihmisen yleisen suhtautumisen talouteen ja varallisuuteen.

Tällainen asenne voi olla ratkaiseva tekijä siinä, kuinka henkilö kohtaa rahaan liittyviä päätöksiä ja taloudellisia tilanteita. Vauraan ihmisen mindset ei takaa automaattisesti vaurastumista, mutta se luo vahvan perustan taloudelliselle menestykselle.

Oikea mindset auttaa ihmistä tekemään fiksuja talouspäätöksiä, hallitsemaan raha-asioitaan paremmin ja saavuttamaan taloudellisia tavoitteitaan pitkällä aikavälillä.

Vauraan ihmisen mindset on asia, jonka jokainen voi oppia ja kehittää itselleen altistamalla itsensä oikeanlaisille ajatuksille, irtautumalla vanhoista uskomuksistaan ja oppimalla näkemään uusia tapoja ajatella.

Nämä kirjat ovat hyviä kirjoja henkilölle, joka haluaa kehittää omaa mindsettiaan niin, että vaurastuminen on helpompaa:

*Rahan psykologia, Morgan Housel

*Babylonin rikkain mies, George S. Clason

*Rikastumisen tiede, Wallace D. Wattles

*Vauraus: Löydä sisäinen polkusi runsauteen, Deepak Chopra

*Rich Dad Poor Dad, Robert T. Kiyosaki

*Think and Grow Rich, Napoleon Hill

*The Millionaire Next Door: The Surprising Secrets of America’s Wealthy, Thomas J. Stanley

*Secrets of the Millionaire Mind: Mastering the Inner Game of Wealth, T. Harv Eker

*Money Is My Friend: Eliminate Your Financial Fears And Take Your First Steps to Financial Freedom!, Phil Laut

*Why Smart People Make Big Money Mistakes And How To Correct Them, Gary Belsky

*Die with Zero: Getting All You Can from Your Money and Your Life, Bill Perkins


Kirjoja rikastumisesta ja vaurastumisesta

Rikastuminen ja vaurastuminen mielletään arkikielessä usein synonyymeiksi, mutta pohjimmiltaan kyseessä on kuitenkin kaksi eri asiaa.

Rikastuminen viittaa yleensä nopeaan ja merkittävään varallisuuden kasvuun. Se voi tapahtua esimerkiksi voittamalla suuren lottopotin, tekemällä erittäin tuottoisia sijoituksia tai perimällä suuren omaisuuden.

Rikastumisessa keskittyy pääasiassa rahan määrään ja se liittyy siksi usein suuriin rahasummiin ja varojen kasvuun. Se ei välttämättä ota huomioon taloudellisen tilanteen pitkän aikavälin kestävyyttä.

Nopea rikastuminen voi liittyä suuriin riskeihin ja epävakauteen. Ne, jotka pyrkivät nopeaan rikastumiseen, saattavat ottaa suuria riskejä, jotka voivat johtaa yhtä nopeaan varallisuuden menetykseen. Näin ollen Rikastuminen ei takaa pitkäaikaista taloudellista vaurautta. Henkilö voi nopeasti rikastua ja sitten menettää suuren osan varallisuudestaan.

Vaurastuminen on puolestaan  prosessi, joka keskittyy pitkäaikaiseen taloudelliseen vakautta ja varallisuuden kasvuun. Se liittyy usein säästämiseen, sijoittamiseen ja kestävään taloushallintaan.

Vaurastuminen pyrkii usein välttämään suuria riskejä ja epävakauteen liittyviä tekijöitä. Tavoitteena on säilyttää ja kasvattaa varallisuutta pitkällä aikavälillä – tyypillisesti vuosien ja vuosikymmenien aikana.

Nämä kirjat auttavat näkemään mahdollisuuksia oman talouden kasvuun, rahan karttumiseen ja sen myötä vaurastumiseen:

*I Will Teach You to Be Rich, Ramit Sethi

*Your Money or Your Life (vuoden 2018 uudistettu painos), Vicki Robin & Joe Dominguez

*RAHA Peli haltuun – 7 yksinkertaista askelta taloudelliseen vapauteen, Tony Robbins

*The Motley Fool Investment Guide: How the Fools Beat Wall Street’s Wise Men and How You Can Too, David & Tom Gardner

*Set for Life: An All-Out Approach to Early Financial Freedom, Scott Trench

*The Millionaire Fastlane: Crack the Code to Wealth and Live Rich for a Lifetime!, M.J. DeMarco

*The Barefoot Investor: The Only Money Guide You’ll Ever Need, Scott Pape

*Just Keep Buying: Proven Ways to Save Money and Build Your Wealth, Nick Maggiulli

*The Automatic Millionaire: A Powerful One-Step Plan to Live and Finish Rich, David Bach


Kirjoja velkojen maksamisesta

Joskus rahasuhde voi olla vaikea ja ajatus vaurastumisesta voi tuntua täysin vieraalta, jos tilanne täytyy aloittaa miinuksen puolelta ja selätettävänä on velkoja.

Nämä kirjat auttavat pääsemään irti velasta ja muuttamaan suhdetta rahaan niin, että vaurastuminen on mahdollista:

*The Total Money Makeover: A Proven Plan for Financial Fitness, Dave Ramsey

*Get the Hell Out of Debt: The Proven 3-Phase Method That Will Radically Shift Your Relationship to Money, Erin Skye Kelly