Salaisuus (The Secret) ja vetovoiman laki

*Sis. mainoslinkkejä

Rhonda Byrnen Salaisuus-kirjasarja (The Secret) on valtava ilmiö, joka on lumonnut lukijoita ympäri maailmaa ja muuttanut ihmisten elämiä.

Salaisuus-sarja on alunperin lähtenyt Byrnen luomasta The Secret -dokumentista, jonka pohjalta on julkaistu samaa nimeä kantava kirja, joka puolestaan on sittemmin saanut useita toisiinsa liittyviä jatko-osia.

The Secret -dokumentin voi katsoa ilmaiseksi netissä täältä.

Salaisuus on ollut suuri menestys ja vaikuttanut lukuisien ihmisten elämään. Se synnytti laajemman keskustelun vetovoiman laista ja positiivisesta ajattelusta.

Suomeksi Salaisuus-sarjan kirjoja julkaisee WSOY. Useimmat sarjan kirjat on käännetty suomeksi.

Löydät tästä artikkelista tietoa Salaisuus-kirjasarjasta, sen osista sekä vetovoiman laista ja siitä, miten luonto kietoutuu näihin käsitteisiin.

Salaisuus Rhona Byrne

Mikä on Salaisuus-kirjasarja?

Salaisuus-kirjasarja koostuu useista teoksista, joista ensimmäinen, *Salaisuus (*The Secret), julkaistiin vuonna 2006.

Sarja on myynyt miljoonia kappaleita ja vaikuttanut ihmisten elämään monin eri tavoin. Kirjoissa keskitytään ajatusten voimaan ja siihen, miten voimme houkutella haluamiamme asioita elämäämme.

Sailaisuus-kirjasarja esittelee vetovoiman lain periaatteet inspiroivalla ja selkeällä tavalla. Rhonda Byrnen kirjoitustyyli tekee monimutkaisista käsitteistä helposti lähestyttäviä ja Salaisuus-kirjasarja on ollut merkittävä vaikuttaja positiivisen ajattelun ja tietoisuuden kasvussa maailmanlaajuisesti.


Salaisuus-kirjasarjan idea: vetovoiman laki (Law Of Attraction)

Salaisuus-kirjasarja perustuu pääasiassa niin kutsuttuun ”vetovoiman lakiin.” Vetovoiman laki on periaate, jonka mukaan samanlaiset asiat vetävät toisiaan puoleensa myös ajatuksen tasolla.

Rhonda Byrnen kirjat opettavat, että ajatuksemme ovat voimakkaita magneetteja, jotka houkuttelevat vastaavia asioita elämäämme.

Tämä laki on luonnollinen osa universumia ja se vaikuttaa kaikkeen, mitä koemme ja saavutamme. Vetovoiman lain on sanottu olevan luonnon laki siinä missä esimerkiksi painovoiman.

Ei ole merkitystä ymmärtääkö, kuinka painovoiman laki toimii tai kuinka vaikkapa sähkö tai puhelin toimivat, sillä ne ovat on olemassa ja toimivat joka tapauksessa.

Luonto on täynnä esimerkkejä siitä, miten samanlaiset asiat vetävät toisiaan puoleensa: kasvit kasvavat kohti valoa, samankaltaiset energiat vetävät toisiaan puoleensa, ja niin edelleen. Tämä luontainen tasapaino ja vetovoima ovat tärkeitä teemoja Rhonda Byrnen kirjoissa.

Salasisuus-kirjasarja kannustaa tunnistamaan omien ajatustensa voiman ja käyttämään sitä positiivisten muutosten aikaansaamiseen omassa elämässä.

Salaisuus muutti elämäni

Mistä Salaisuus-kirja kertoo?

”Salaisuus” (The Secret) on Rhonda Byrnen kirjoittama ja vuonna 2006 julkaistu kirja, joka toimi käynnistyslaukauksena laajemmalle Salaisuus-kirjasarjalle.

Kirja on tunnettu siitä, että se esittelee vetovoiman lain perusteet ja opastaa lukijoitaan käyttämään tätä lakia positiivisten muutosten aikaansaamiseksi elämässään.

Salaisuus-kirja keskittyy vetovoiman lain ympärille ja korostaa ajatusten voiman merkitystä. Kirjassa Byrne esittelee lukijoilleen ajatuksen siitä, että ”vetovoiman laki” on universumin peruslaki, joka toimii samalla tavalla kuin fyysinenkin laki, kuten esimerkiksi painovoima.

Kirja opastaa, kuinka voimme tietoisesti ohjata ajatuksiamme ja tunteitamme positiivisempaan suuntaan saavuttaaksemme haluamiamme asioita elämässämme – olipa kyse sitten terveydestä, vauraudesta, ihmissuhteista tai muista tavoitteista.

Rhonda Byrnen kirjoitustyyli on innostava ja motivoiva. Hän käyttää henkilökohtaisia tarinoita ja esimerkkejä ihmisten onnistumisista, jotka ovat soveltaneet vetovoiman lakia elämässään.

Kirja on kirjoitettu selkeästi ja helposti ymmärrettävästi, mikä tekee siitä helposti lähestyttävän lukijalle, joka saattaa olla ensimmäistä kertaa kosketuksissa näiden ajatusten kanssa.

Yksi Salaisuus-kirjan erityispiirteistä ovat sen visuaaliset elementit. Kirja sisältää kauniita kuvia ja visuaalisia esityksiä, jotka tukevat vetovoiman lain periaatteiden ymmärtämistä. Tämä tekee lukukokemuksesta houkuttelevamman ja auttaa lukijaa hahmottamaan kirjan keskeiset ajatukset.

Oma ensikosketukseni Salaisuus-kirjaan oli vuonna 2019 kun aloin kuunnella sitä äänikirjana. En ollut silloin henkisesti kuitenkaan ollenkaan oikealla taajuudella tai sopivassa elämänvaiheessa vastaanottamaan kirjan sanomaa, joten se tuntui minusta täydeltä hölynpölyltä – varsinkin, kun kuuntelin sen englanninkielisenä äänikirjana, jossa oli käytetty todella yliampuvia äänitehosteita.

Jätin kirjan pitkäksi aikaa unohduksiin, kunnes vuonna 2023 olin aivan eri elämäntilanteessa ja aiemmin lukemieni elämäntaito-oppaiden myötä toistuvasti kuullut vetovoiman laista.

Kun sitten alkuvuodesta 2023 luin Salaisuus-kirjan, tuli sen sisältö elämääni juuri oikealla hetkellä ja kolahti aivan eri tavalla. Tämän jälkeen luin loputkin Rhonda Byrnen kirjat.

Oma suosikkini kirjoista on sarjan kolmas osa, joka käsittelee kiitollisuuden mullistavaa voimaa. En kuitenkaan suosittele suoraan hyppäämään siihen, vaan aloittamaan kirjojen lukemisen ensimmäisestä osasta, sillä kolmas osa käy paljon enemmän järkeen kahden ensimmäisen osan myötä.

Rhonda Byrne Salaisuus Voima

Rhonda Byrne -kirjat järjestyksessä

Rhinda Byrnen Salaisuus-kirjasarjaan kuuluu useita kirjoja, joissa käsitellään eri näkökulmia vetovoiman lakiin ja sen soveltamiseen käytännössä. Alla on lyhyt esittely sarjan osista:

  1. *Salaisuus (*The Secret, 2006): Rhonda Byrnen ensimmäinen teos, joka esittelee vetovoiman lain perusteet ja näyttää, miten voimme houkutella positiivisia asioita elämäämme.
  2. Voima (*The Power, 2010): Kirja keskittyy voiman antamiseen rakkaudesta ja kiitollisuudesta. Se korostaa, miten nämä tunteet voivat muuttaa elämäämme.
  3. Taikavoima (*The Magic, 2012): ”Magia” keskittyy kiitollisuuteen ja sen vaikutukseen elämässämme. Se antaa harjoituksia ja vinkkejä kiitollisuuden lisäämiseen päivittäisessä elämässä.
  4. *Sankari (*Hero, 2013): Sankari-kirja keskittyy ajatukseen siitä, kuinka jokainen voi olla oman elämänsä sankari ja menestyä lähtökohdista riippumatta vetovoiman lain avulla. Inspiroiva kirja sisältää tositarinoita ihmisistä, joiden olosuhteet eivät pedanneet tietä menestykseen, mutta jotka ovat tehneet elämässään uskomattomia asioita siitä huolimatta.
  5. *Suurin salaisuus (*The Gratest Secret, 2020)

Lisäksi sarjan kirjoja tukemaan ovat ilmestyneet seuraavat niitä täydentävät, irralliset teokset:

Suurin salaisuus kirja Rhona Byrne