Virve-mummu tarinoi

Tänään Virve-mummu kertoo teille sairaskertomuksiaan. Tällaisiahan ne mummut jaksavat päivästä toiseen höpötellä, joten kyllä minäkin.

Blogiani seuranneet varmasti muistavat minun popsineen tässä vähän aikaa sitten n. viiden kuukauden ajan näppyihini Isotretinoin Actavis -kuuria (eli tuttavallisemmin rottakuuria, jonka nimi muuten tulee kaveriltani, joka ei koskaan muistanut Roaccutanin nimeä ja kutsui sitä vaan rottakuuriksi).

Minullahan oli teini-ikäisenä ihon kanssa ongelmia, joihin antibiootit ja ihovoiteet eivät tuoneet apua ja sain sitten e-pillerit avukseni. Popsin pillereitä 7-8 vuotta ihon ollessa suht hyvässä kunnossa ja jätin ne sitten viime kesällä kokeeksi pois joksikin aikaa ihan vaan todetakseni, ettei ihoni kestä olla ilman niitä ja vaikka palasinkin taas syömään pillereitä, olivat kipeät ihonalaiset näpyt ja tulehdukset minulle epämieluisaa päivittäistä seuraa. Tämän seurauksena popsin sitten marraskuulta huhtikuun alkuun asti aknelääkkeitä, jotka kuivattivat ihoani pahasti ja sain läträtä voiteilla hulluna, jos en halunnut näyttää suomuiselta merihirviöltä.

Nyt ihoni on ollut kohta pari kuukautta paremmassa kunnossa kun yli vuosikymmeneen ja olen ollut todella iloinen tästä muutoksesta. Ihoni kuntouduttua lupasin ja vannoin, etten todellakaan luovu pillereistäni ennen kuin täytän 30 ja päätän hankkia lapsia. Harmi vaan, ettei kaikki aina mene ihan niin kuin itse sunnittelee…

Isäni puollella on suvussa verenpainetta ja minunkin verenpaineeni on ollut aina sitä satunnaisesti mittaileessa kohollaan, mutta asia on aina laitettu lääkärissä käynnin aiheuttaman jännityksen piikkiin, sillä mitään erityisiä oireita korkeasta verenpaineesta ei ole koskaan ilmennyt. Nyt päätin kuitenkin selvittää ihan tosissaan, mitä verenpaineelleni kuuluu ja kun huhtikuussa muutenkin jouduin murtuneen käteni vuoksi hyppimään lääkärissä, pyysin lääkäriä mittaamaan samalla jälleen verenpaineeni. Arvot eivät olleet ihan normaaleja ja sain kotiini lainaan pariksi viikoksi verenpainemittarin ja minut lähetettiin ties mihin kokeisiin verikokeista sydänfilmiin, mutta kaikki oli onneksi täysin kohdallaan. Paitsi verenpaineeni, jonka ala-arvot huitelevat 110-120 paikkeilla ja yläarvot 140-175 paikkeilla.

Tuomio oli tietenkin, että e-pillerit täytyy jättää kokeeksi ainakin parin kuukauden ajaksi pois. Nooooouuuu! Juuri kun olen saanut ihoni kuntoon ja kärsinyt siitä pienestä pillerittömästä ajasta yli puolen vuoden tuomion, joudun jälleen jättämään pillerit pois. Tottakai terveys ennen ulkonäköä, mutta ymmärrätte varmasti, että harmittaa, jännittää ja pelottaa.

Nyt pilleritöntä elämää on takana kaksi viikkoa ja vaikka aknelääkekuurikin on varmasti tehnyt tehtävänsä odotan silti jännityksellä räjähtääkö iho tänäkin vuonna taas käsiin.

Mutta siis piru vieköön sanon ma!

36 kommenttia artikkeliin ”Virve-mummu tarinoi”

 1. Voi paska :/ Aika pelottavaa, aloin itsekin miettimään johtuuko ihon hyvinvointi e-pillereistä, sillä itsellänikin oli ennen niiden aloittamista jonkin verran iho-ongelmia… Huu. Toivotaan kuitenkin parasta, olet kuitenkin pitänyt ihostasi niin kunnioitettavalla tavalla huolta =)

  Vastaa
 2. Söin Melianeja ehkäisytarkoitukseen 16-vuotiaasta 20-vuotiaaksi, kunnes lopetin niiden popsimisen kaksi kuukautta sitten. En voi sanoa ihoni räjähtäneen käsiin, mutta muutamia pieniä finnejä alkoi noin kuukausi sitten ilmaantua kasvoihin.

  Juoksin heti blogimainonnan uhrina lähimpään apteekkiin ostamaan Acnicyl -puhdistusgeeliä ja hoitovoidetta. Olen nyt vajaan neljän viikon ajan käyttänyt tuotteita kasvoille aamuin illoin (tai ainakin illoin) ja iho on yhtä hyvässä kunnossa kuin pillereitä käyttäessäni! Selässäni, jonne en tuotteita käytä, on sen sijaan pitkästä aikaa muutamia finneja. Toisaalta dekolteeni on pysynyt koko ajan näppylättömänä ilman mitään hoitotuotteita.

  En yleensä usko finnituotteiden voimaan, mutta Acnicylin käyttöä aion jatkaa vielä ainakin pari viikkoa. 🙂 Acnicylin tuotteita suositellaankin käyttettävän yhtäjaksoisesti vähintään kuuden viikon ajan.

  Toisaalta aloitin puolitoista kuukautta sitten myös bareMineralsien käytön. En sitten osaakaan sanoa mitään meikkipohjan tai sen sisältämän vismutin vaikutuksesta ihooni, joka ei kuitenkaan ole herkkä.

  BM:n meikkipohja on mielestäni oikein toimiva tasaisella iholle, mutta kohollaan olevia finnejä se korostaa todella ikävästi! :/

  Vastaa
 3. Toivottaasti tuo verenpaineesi nousu johtuu vain pillereistä, ettei tule tarvetta verenpainelääkkeille tai hillittömälle elämäntapaseurannalle. Vaikeita asioita nuo verenpainejutut 🙁

  Ite vedän pillereitä aina pari liuskaa putkeen ja silloin iho muuttuu ihan teinin ihoksi. Pitäisi löytää se sopiva aika, jolloin ei ehtisi puskea epäpuhtauksia naamaan, mutta silti voisi syödä pidempään kuin kk:n putkeen.

  Vastaa
 4. Ite olen useamman vuoden e-pillereitä käytettyäni ja niiden sivuvaikutuksista kärsittyäni päättänyt nyt, että lopetan ne seuraavan paketin loppumisen (tai kesän) jälkeen. Aloitin juuri Isotretinoin-kuurin (kyselinkin sinulta jo neuvoa kuorinnan suhteen), ja haluan nähdä, pysyykö ihoni varmasti kunnossa tämän jälkeen siksi, että tuo on auttanut, eikä siksi, että käytän pillereitä. En halua olla ihoni vuoksi riippuvainen Cypretyleistä. Lisäksi olisi ärsyttävää, jos iho räjähtäisi käsiin Isotretinoin-kuurin jälkeen sen takia, että lopetin pillerit – haluan sen mieluummin sitten tapahtuvan kuurin aikana, jos joskus.

  Lääkärillehän emme toki tästä lopettamispäätöksestä hiiskuta – mutta hälläkö väliä sillä edes on, käytänkö noita vai en, kun ehkäisylle ei ole tarvetta.

  Vastaa
 5. Hei kysyisin asiaa nyt ihan aiheen vierestä. Mistä olet hankkinut oman ghd-rautasi ? Vai muistanko väärin, oliko sinulla edes sitä ? 😀

  Vastaa
 6. Itselläni ihan samantapaisia ongelmia.. Verenpaineet siis koholla, mutta syy laitettu lääkärissä käynnin jännittämisen piikkiin 😀 Sain lainaan verenpainemittarin, sydänfilmiä on otettu lyhyt- ja pitkäaikaisesti ja testejä on tehty jos jonkinlaisia.. 😀 Kuitenkin tulos on ollut, että ei minussa mitään vikaa ole..

  En ole koskaan syönyt varsinaisia e-pillereitä, vaikka ne varmasti helpottaisivat elämää tämän kiukuttelevan ihonkin kanssa. Onko pillerit sitten aina sellainen juttu joka nostaa paineita? Vai onko se vain varokeino jättää ne pois, että pillereiden vaikutusta verenpaineisiin tutkitaan?

  Vastaa
 7. Fruttinin tuotteitahan ei tietääkseni ole aikaisemmin myyty Suomessa, mutta oletkos huomannut, että nyt Citymarketissa myydään ainakin Fruttinin lahjapakkausta, joka sisältää suihkugeelin, vartalovoiteen ja kosteuttavan vartalosuihkeen. Hajuina ainakin vanilja, mansikka ja lime minttu sekä hinta oli muistaakseni 11,95€.

  Vastaa
 8. myös mun iho huononi pillereiden lopetuksen myötä.
  mulla on aina ollut mustapäitä t-alueella, muttei varsinaisia finnejä sitten teini-iän. keväällä kun lopetin pillerit, alkoi iho mennä hiljalleen huonompaan kuntoon. onneksi ei tullut varsinaisia finnejä tai akne "paukamia" mutta naama täyttyi pienistä näpyistä. ihotautilääkäri määräsi akneiholle sopivaa rasvaa, jonka pitäisi estää näppyjen synty ja tuhota vanhat. vasta viikon olen rasvaa käyttänyt eikä tuloksia pitäisi näkyä kuin vasta kuukauden päästä. sormet ristiin että iho paranee…
  tänä keväänä itseasiassa ostin ensimmäisen meikkivoiteeni huonoa ihoa peittämään. ihoni on todella pintakuiva ja meikkivoide tarttuu rumasti kuiviin kohtiin. pitääkin varmaan kokeilla bareMineralsia, jos se vaikka saisi ihon näyttämään tasaisemmalta.
  tuli aika yllätyksenä ihon huonontuminen. akne kuuluu teini-ikään, ei aikuisten pitäisi siitä kärsiä! itsetuntokin on vähän kärsinyt, monsterinaamaa kun ei hirveästi kehtaa esitellä.
  tsemppiä virve ihonongelmien kans painimiseen!:)

  Vastaa
 9. Heippa Virve!

  Onko sulla kokemusta Hawaiian Tropic aurinkotuotteista? Mulla ei vielä, mutta olen kuullu tniistä paljon hyvää ja siksi olin nyt ajatellut hankkia niitä tulevalle kesälle ja erityisesti Kreikan matkalle. Tuolta sivuilta http://www.hawaiiantropic.fi/tuotteet.php
  tutkailin kyseisiä tuotteita, ja minua jäi mietityttämään, että mitä eroa on Protective Spray Oililla ja Protective Sun Spray Lotionilla? Kummatkin ovat spraypullossa, ja haluaisin juuri tällaisen sprayn. Sinä kun osaat lukea noita incejä…, niin mitä suosittelisit. Olen aika vaaleaihoinen.

  Vastaa
 10. Heippa! Olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta en ole ennen jättänyt kommenttia. Nyt täytyy kuitenkin kirjoittaa, sillä näin sinut tänään! Se tuli ihan puskan takaa! Olin tullut kauempaa ystävieni kanssa aikaa viettämään ja halusin käydä yhdessä liikkeessä etsimässä yhtä suosittelemaasi tuotetta. Ja kun tulin kassalle niin en meinannut uskoa silmiäni! En osannut tietenkään mitään sanoa ja ajattelin että parempi etten sanokaan, kun muistan sinun kirjoittaneen että tunnet olosi jotenkin hämmentyneeksi, jos joku sanoo lukevansa blogiasi. Mutta kiva oli nähdä sinut, blogisi on tosi mukavaa luettavaa!

  Vastaa
 11. No voihan peeveli sentään! Toivottavasti verenpaine kuitenkin laskee, eikä tarvitse aloittaa verenpainelääkitystä näin nuorena!

  Mulla taas iholle (kasvoihin ja selkään) pamahti kaamea akne kun ALOITIN pillerit noin vuoden tauon jälkeen. Pilleri-merkki on kaikenlisäksi myös aknelääke…nyt ei enää pahoja finnejä mutta kivat arvet. Onneksi on ihana BF joka ei turhista näpyistä vaivaannu. 🙂

  Zemppiä kuitenkin ja toivotaan parasta, että ihosi pysyy hyvänä! 🙂

  Vastaa
 12. Voin hyvin kuvitella, miltä rottakuurisi tuntui. Muistui siitä mieleen kosmetologikouluaikani, jolloin sain nk. kosmeettisen aknen. Tästä on siis aikaa vuosikymmeniä, mutta ikinä en unohda. Minulle, jolla aina oli ollut sileä ja hyvä iho, ilmestyi järkyttäviä paukamia ja finnejä otsaan, poskipäihin ja suun ympärille. Hoidoksi sain ihotautilääkäriltä penisilliinikuurin, aknevaahtoa, joka kuivatti aivan hemmetisti ja pesuun ainoastaan Lactasyd-pesunestettä ja ehdoton kaiken kosmetiikan käyttö puoleen vuoteen.

  Vähänkö oli ankeaa, kun koulutuksessa menossa oli eri sarjojen hoito- ja meikkikokeilut ja tutustumiset ja muut saivat nauttia niistä ja ainut minulle sallittu hoito oli jalkahoito. Siellä sitten kiduin naama punaisena ja rutikuivana ja muut harjoittelivat ihania hoitoja ja meikkejä ja olivat kauniita.

  Sain akneni häviämään ja vähä vähältä ja varoen aloin kokeilla normaalia ihonhoitoa tuumien, ettei nahkani ainakaan pahemmaksi voi mennä kuin mitä se oli. Ja kas, omat hoitoni tuottivat hyvää tulosta ja pääsin pikkuhiljaa "elävien kirjoihin". Kesti melko kauan, etten antanut kenenkään koskea kasvoihini, enkä ottanut mistään purkista mitään, edes spaattelilla, mistä joku muu oli voidetta ottanut.
  Toivuttuani tarkkailin kauhulla jotain pientäkin näppyä kuvitellen, että nyt akne uusii ja joudun ihon hiontaan, mikä siihen aikaan oli äärimmäinen toimenpide ja erittäin inhottava.

  Ei ole uusinut ja tämä episodi tapahtui 70-luvun puolivälissä. Sen opin, ja tiesin toki jo aiemminkin, että aina puhtaat kädet, aina puhtaat siveltimet ja aplikaattorit ja meikkejä ei lainailla muilta tai muille.

  Usko vaan, että hyvä tulee ja tuskin joudut uudelle rottakuurille, onhan lääkitys ja kosmetiikka kehittynyt viime vuosikymmeninä. Optimismia!

  Vastaa
 13. Kääks! Itse lopetin myös aknelääkkeet jokunen aika sitten, ja jokaisesta pienen pienestäkin näppylästä saan paniikkikohtauksen että finnit hyökkäävät taas :DDD toivottavasti niin sinulla, kuin myös minulla, pysyy iho hyvänä!

  Vastaa
 14. Voi eii.. mutta toivotaan parasta!

  Osaatko muuten yhtään sanoa Nivean "Aqua Sensation" päivävoiteesta, että onko sisältö hyvä? Ostin kyseisen tuotteen ja alkoi epäilyttää kuikahan paljon siinä mahtaa olla silikoneja.. Enkä tietenkään osaa tulkita sanaakaan INCI listasta!

  Jos et osaa sanoa mitään suorilta, niin voin lähettää INCI listan, jos saisit siitä jotain irti:)

  Vastaa
 15. Tämäpäs on mielenkiintoista. Itselläni on kokoaika ollut verenpaine ihan sillä rajalla, saako mulle määrätä pillereitä. (tosin, on ollut yhtä korkea kouluiästä asti) Jännittää, miten käy taas seuraavalla reseptin uusimiskerralla. (aikuisiän) finnejä nämä pillerit ovat mukavasti vähentäneet.
  Odotan kiinnostuksella, miten ihon sinulla käy. (ja jos naamasi ei räjähdä käsiin, otan heti mallia ihonhoidostasi 🙂

  Vastaa
 16. Minulle määrättiin myös e-pillerit huonon ihon takia, muistaakseni noin 7 vuotta sitten. Ensimmäisen kerran yritin jättää pillerit pois reilu vuosi sitten, ja ihoni meni erittäin huonoon kuntoon. Kipeistä ihonalaisista paiseista säikähtäneenä aloitin pillerit muutaman kuukauden päästä uudelleen.
  Alkuvuodesta lopetin pillerit toisen kerran, sillä en yksinkertaisesti enää halunnut mitään ylimääräisiä hormoneita sisuksiini. Olin henkisesti valmistautunut kärsimään huonosta ihosta, mutta onneksi kaikki menikin hyvin. Tällä hetkellä ihoni on paremmassa kunnossa kuin se on koskaan ollut, finnejä saattaa tulla silloin tällöin mutta mielestäni se on ihan normaalia.
  Mikä sitten on muuttunut puolen vuoden aikana? Aika monikin juttu. Ensinnäkin siirryin tavallisesta meikkivoiteesta mineraalipohjaan(BM), ja vaihdoin kasvojenhoitotuotteeni ekosertifioituihin. Myös ruokavalioni on mennyt entistä yksinkertaisempaan suuntaan, olen karsinut mm. valmisruuat ja gluteiinipitoiset viljat lähestulkoon olemattomiin.
  Minulla suurin osa kipeistä paiseista tuli suun ympärille, ja olin siinä käsityksessä että ne ovat nimenomaan hormoniperäisiä finnejä. Ilmeisesti asia ei kuitenkaan ole noin yksinkertainen…
  Toivottavasti sun kohdalla "rottakuuri" on auttanut, eivätkä paiseet enää palaa.

  Vastaa
 17. Tosi kurja juttu. Itse olen myös taistellut ihoni kanssa joten voin kuvitella miltä tuo tuntuu. Mulla on myös ajoittain ollut verenpaine koholla, enkä tahtoisi pillereistä luopua. Tosin nuo sinun lukusi ovat kyllä aika "mummu-luokkaa", jos noin saa sanoa. Itsellä on alapaine ollut koholla.

  Ansku

  Vastaa
 18. Minä en vois elää ilman e-pillereitä,niiden ansiosta iho on MELKO siedettävässä kunnossa.
  En edes halua muistella aikaa ennen niitä :/

  Vastaa
 19. Onpa ikävää! 🙁
  Mulla tilanne on vähän päinvastainen. Aloin syömään minipillereitä muutama vuosi sitten, noin puolen vuoden käytön jälkeen ihoni oli aivan kauheassa kunnossa… Just niitä kipeitä ihonalaisia paiseita jne jne., lisäksi iho ja hiukset rasvottui tosi nopeasti. Lääkäri ei suostunut vaihtaan kyseistä pillerimerkkiä voimakkaiden migreenien takia. Tavallisia pillereitähän ei suositella silloin käytettäväksi.

  Rottakuuriakaan en voi aloittaa joten olen hoitanut ihoani muilla konsteilla. Ihoni on onneksi nykyään vähän paremmassa kunnossa. Oon ajatellut asian silleen et parempi käyttää minipillereitä ja olla ottamatta tietoisia riskejä terveyden suhteen, vaikka naama kukkiikin kuin teini-iläisellä.

  Vastaa
 20. Itsellä ehkä edessä sama kohtalo, oon viimeinkin monen vuosien taistelun jälkeen saanut pillereillä täydellisen ihon ja ton kohonneen verenpaineen takia pelkään, että joudun nyt luopumaan niistä ja jälleen läträämään meikki ja peitevoiteiden kanssa, JUURI kun mun iho on niin hyvässä kunnossa, että oon voinut lähtee ulos meikkaamattakin.
  Tosin mun verenpaine huitelee myös korkeissa lukemissa (jossain 90/130 muistaakseni) mut se johtuu osaltaan siinä, että meinaan pyörtyy jännityksestä siinä mittauksessa kun kuumottelen, että kielletäänkö mun elämän pelastus pillerit multa vai ei

  Vastaa
 21. Kyllä se iho ainakin itselläni tuli suht ok kuntoon ajan kanssa pillereiden lopettamisesta. Aluksi tietysti iho kukkii, onhan pillerit kuitenkin sen verran tujuja hormoneita. Melkein kymmenen vuotta pillereitä syöneenä en halua enää elimistööni niitä. Todella tyytyväinen olen ilman, olen enemmän sujut elimistöni kanssa ja seksi on mukavampaa kun oikeasti tekee mieli:)

  Vastaa
 22. tahma: 🙂

  Anonyymi: Itse puuteroin näppyaikaan ihon mattaisemmaksi kiiltelynkin vuoksi jolloin en huomannut korostumista.
  Täytyykin tutustua muuten tuohon Acnicyliin vaikkei nyt itseläni ainakakaan vielä ajankohtainen olekaan. 🙂

  norppa: Olisihan se vähän kurjaa, jos joutuisi alkaa parikymppisenä syömään verenpainelääkitystä. :/

  Anonyymi: Muistaakseni hankin sen silloin joitakin vuosia sitten Lookfantasticista. 🙂

  Anonyymi: Onhan tämä toki mielenkiintoista nyt itsekin päästä testaamaan, että nitistikö rottakuuri aknen vai palaako nyt sitten vielä. 🙂

  Kk: Eivät nosta kaikilla verenpainetta, mutta joillakin voivat nostaa ja jos on valmiiksi korkea verenpaine, ei pillereita saa syödäkään. Nyt siis testataan, että auttaako minun kohdallani pillereiden poisjättö.
  Kiva kuulla, että muillakin on samaa rumbaa. 🙂

  Anonyymi: Juu, pari vinkkasikin minulle tuosta ja piti käydä itsekin päälistelemässä. Saisivat vaan tulla vielä erikseen myyntiin. :/

  Anonyymi: Minä inhosin noita kaikkia rasvoja niin kovasti kun pistivät ihon kuoriutumaan ja punottamaan. :/
  Tsemppiä myös! 🙂

  Terhi: En ole itse koskaan kokeillut, tutkinut vaan. Protective Spray Oil on ihan öljymäinen ja lotion puolestaan hyvin löysä emulsio. Kai nuo ihan hyviä tuotteita ovat jos vain ottaa kunnon suojakertoimet käyttöön. Tuollaiset SPF kutoset tai kasit ovat aika turhia. 🙂

  Ainoanniina: 🙂

  tuulia: Kurja kuulla, että kävi noin päin. :/

  Kikka: Voi ei, ikävä kuulla. Oli varmasti kurjaa. :/
  Mutta juu, positiivinen ajattelu kunniaan. 🙂

  Anonyymi: Toivotaan parasta! 🙂

  Maria: Laita INCIä tulemaan. 🙂

  Anonyymi: Jännityksellä siis seuraamme. 🙂

  Katja: Ruokavaliosta tulisi tosiaan itsekin pitää tarkkaa huolta. Ennen rottakuuria huonompi ruokavalio kostautui aina parin viikon päästä iholla. :/

  Ansku: Mummuja nimenomaan. 🙂

  Plaz^: Oliko niitä ennen edes elämää… 🙂

  Anonyymi: Enpäs tiennyt, että migreeni rajoittaa pillereitä. Eipä ole kukaan paljoa kysellyt. Kiitos tästäkin infosta. 🙂

  Anonyymi: Minäkin jännitän aina hirveästi mitatessa juuri sitä, että onko se nyt kohollaan sitten. :/

  Anonyymi: Parisuhteessaelävänä pillerit vaan ovat niin helppo juttu muutenkin. :/

  Vastaa
 23. Tuskin sulla on aihetta huoleen ! ite jouduin syömään vieme vuonna Roaccuttania kahdeksan pitkää kuukautta, eikä sen jälkeen mitään ongelmia ihon kanssa ! Ja pari muutakin tuttua on käyttäny samaa lääkettä eikä se akne oo palautunu sen jälkeen !

  Vastaa
 24. *tsemp*
  itse jouduin kanssa jättämään pillerit yli viisi vuotta sitten saatuani jalkaan veritulpan, ja vaikka ajattelin myös että ennemmin kuitenkin terve kuin finnitön niin kyllä asian kanssa on saanut monta kertaa sittemmin kiristellä hammasta :|.
  nyt iho on onneksi suht koht ok (*koputtaa puuta*), toivottavasti sinä selviät pillerittömyydestä näpyittä ja verenpaineetkin laskevat :)!

  /nanna

  Vastaa
 25. Tiedän ihmisiä, joilla on teininä ollut finnitön iho, mutta jotka ovat aikuisena pillereiden lopettamisen yhteydessä saaneet aknen. Mielestäni on ikävää, että lääkärit eivät varoita, eivätkä oikein edes myönnä koko asiaa. Omien ja kavereiden kokemusten perusteella aknea aiheuttavat lopettamisen jälkeen nimenomaan ne pillerit, jotka käytön aikana auttavat akneen (esim. diane nova ja yasmine).

  Itse sain diane nova -pillerit teininä roaccutan-kuurin jatkoksi, ja käytin niitä pari vuotta. Sattumalta luin jostain lehdestä naisesta, jolle pillereiden lopettaminen oli aiheuttanut kauhean aknen ja kun aloin tutkia asiaa, niin netin keskustelupalstoilta löytyi näitä tapauksia pilvin pimein. Tein silloin heti lopettamisepäätöksen, mielummin kärsin aknen 2-kymppisenä kuin 3-kymppisenä. Ja noin puoli vuotta lopettamisen jälkeen leukapielet alkoivat kukkia kipeitä isoja paisefinnejä, kun ns. normaali akneni oli hyvin pientä pintanäppyä. Sitä kärsin sitten pari vuotta, kunnes pikku hiljaa alkoi helpottaa. Sen jälkeen en ole suostunut muuta hormonaalista ehkäisyä käyttämään kuin ehkäisyrengasta käytin pari vuotta. Sen lopettamisen kanssa ei ollut onneksi mitään iho-ongelmia, mutta se ei olekaan "ihoa parantava hoito".

  En halua pelotella, mutta minusta tästä olisi hyvä puhua enemmän. Itse olin ainakin tosi vihainen, kun teiniakne alkoi olla ohi ja roaccutan oli auttanut hyvin, että minut oli "huijattu syömään" pillereitä, jotka sekoittavat hormoonini niin, että joudun kärsimään pari vuotta aknea uudestaan niiden lopettamisen jälkeen. Itse kärsin sen onneksi silloin 2-kymppisenä, mutta nyt melkein 3-kymppisenä tuntuu kurjalta muutamien kavereideni puolesta, joilla ei ikinä ennen ole ollut iho-ongelmia, mutta nyt pillereiden lopettamisen myötä iho kukkii ikävästi.

  Vastaa
 26. Pari henkilöä on jo tästä sanonutkin, mutta voin jatkaa lohduttelua, että itselläni Roaccutan-kuuri piti aknen visusti poissa kolmisen vuotta, vaikka en ole syönyt mitään muita ihon kuntoon vaikuttavia pillereitä sen jälkeen (ja minulla oli tosi paha akne). Nyt näkyy vähän merkkejä siitä, että finnien suurhyökkäys on tekemässä paluutaan, mutta vielä ei kovin paljoa finnejä ole ilmestynyt.

  Kuurin vaikutusaika taitaa kyllä olla vähän yksilöllinen. Isäni on kärsinyt samoista ongelmista kuin minä, ja hänellä rottakuuri piti pahimmat akneoireet poissa parisenkymmentä vuotta! (Lienee turha mainita ettei hän ole myöskään syönyt e-pillereitä… ;D)

  Mutta niin, eiköhän sinullakin Virve pysy finnit lähes täysin poissa ainakin pari vuotta ilman pillereitäkin :—)

  Vastaa
 27. Ouuts 😮 Toivottavasti sinulla kuitenkin pysyy iho kunnossa pillerittömyydestä huolimatta.

  Yksi tuttu sai nannan tavoin jalkaansa veritulpan n. 2-3v sitten pitkän lentomatkan+mahdollisesti e-pillerien seurauksena, ja joutui sitten ne lopettamaan kokonaan. Joutui verenohentajiakin syömään jonkun aikaa. (ja oli siis ihan nuori reilu 20-vuotias) Hällä ei muistaakseni iho alkanut kovin kukkimaan, mutta hällä oli pillerit mäöärättykin lähinnä menkkojen kivuliaisuuden takia.

  Vastaa
 28. Ainiin, ja tuohon Acnicyliin pitää kommentoida, että sen "tehot" taitaa perustua maitohappoihin, eli ei ole tavallaan uusi juttu. Itse testasin juuri tässä pari kk sitä, mutta minulla ei vähentänyt mustapäitä tai mitään muutakaan, vaikka käytin sekä ihovoidetta että puhdistusgeeliä.

  Vastaa
 29. Minulla lääkäri vaihtoi diane novat (aikanaan määrätty ihonhoitoon roaccutanin kanssa) nyt reilu kolmikymppisenä matalahormoonisempiin yasmineihin vanhemmiten lisääntyneiden migreenien vuoksi. Migreenini ovat selvästi hormonaalisia (tulevat aina siihen aikaan kuusta) ja ilmeisesti tuo korkea hormoonipitoisuus ei ole sen vuoksi hyväksi.

  Naamaan vaihdolla ei ollut vaikutusta, kukkaroon kylläkin, yasminit on huomattavasti kalliimmat!

  Vastaa
 30. Voi että kun ihmiset eivät tajua, että kaikki tuollaiset iho-ongelmet (akne mukaan lukien) on johtuvaa ainoastaan ruuasta mitä syödään. Samoin verenpaine. Ja diabetekset.

  Vastaa
 31. Anonyymi: Toivotaan parasta. 🙂

  nanna: Toivotan. 🙂

  Anonyymi: Ehdottomasti olisi hyvä puhua enemmän. 🙂

  Kara: Toivotaan, että pysyvät loitolla. 🙂

  Anonyymi: Hui. :/

  Anonyymi: Kiitos infosta! 🙂

  Leenu: Itse olen käyttänyt Diane novan rinnakkaisvalmistetta ja kun sen on vielä saanut aknen hoitoon kelan korvausten kanssa, on viiden euron pakettihinta ollut todella halpa. Nyt voi sitten hinta nousta. :/

  Anonyymi: Aika jännä juttu, että silloin kun söin lähes pelkkää luomua ja "puhdasta" ja välttelin kaikkea "ylimääräistä" hullunlailla tuli minulla silti näppyjä ja samoihin aikoihin mitatu verenpaineeni oli myös kohollaan… Tottakai ravinto vaikuttaa tuohon, mutta tuo käyttämäsi _ainoastaan_ sana oli minusta melko hölmösti sanottu.

  Vastaa
 32. Ystävälläni on leuassa ollut jo pitkään paljon finnejä, siis vain ja ainoastaan leuassa, ja hän söi pitkään lääkärin määräämiä antibiootteja, eivätkä ne erityisemmin auttaneet. Kerran hän oli sitten ostanut Bactosan-tabletteja luontaistuotekaupasta ja finnit tyrehtyivät siihen! Bactosania hän joutuu syömään koko ajan, mutta finnejä ei tosiaan ole enää ollenkaan. Tuosta Bactosanista on olemassa myös voide. Joten kannattaa varmaan kokeilla noita tabletteja, jos ne finnit iskevät! 🙂

  Vastaa
 33. Antteksi ihan täysin ot kommentti, mutta tuon erään anonyymin kommenttiin haluan kyllä huomauttaa että esim. verenpainetautiin ja diabetekseen vaikuttavat paljon myös esim. sukurasitteet. Että ei sillä ruokavaliolla ihan kaikkea maailmassa korjata kuitenkaan 😉

  Vastaa
 34. Moikka Virve! Itse olen roaccutania syönyt parisen kuukautta ja näpyt ovat jo nyt aika hyvin kadonneet, punoitusta ja kuivumista tosin on. Uteliaana kyselisin että kuinka monta pilleriä itse söit päivässä, itselläni 2 per päivä? Toivottavasti itsekkin pääsen näillä näpyistä eroon ja että sinulla ne myös pysyisivät poissa 🙂

  Vastaa
 35. Moi Virve! Tiedän että on vanha postaus, mutta olisin kovasti kiinnostunut mitä sulle kävi e-pillerien lopettamisen jälkeen? Tippuivatko verenpaineet takaisin normaaleiksi, jatkoitko jossain vaiheessa e-pillerien syömistä vai mitä tapahtui? Olisin tosi kiitollinen vastauksesta!

  Vastaa
  • Eivät tippuneet normaaleiksi, sillä korkeiden paineiden todettiin johtuvan munuaissairaudesta. Olen ollut tuosta asti ilman pillereitä ja aikeissa lähiviikkoina lääkärin luvalla aloittaa minipillerit tai ottaa ihon alle laitettavan kapselin. Yhdistelmäpillereitä yms. en voi enää käyttää. Olen syönyt yhden Roaccutan kuurin tuon jälkeen ihoni vuoksi ja odotankin kauhulla, laittavatko pillerit jälleen normalisoituneen ihoni kukkimaan.

   Vastaa

Jätä kommentti