Loistava puhdistusöljy herkälle iholle

*Sis. mainoslinkin

Hei hoi herkkäihoiset, jotka etsitte puhdistusöljyä kasvojen pesuun! Tiedän, ettei sopivan tuotteen löytäminen varmasti ole helppoa, sillä tuotteessa saattaa helposti ärsyttää niin tuoksu kuin sen muukin koostumus. Lisäksi tuotteen pitäisi vielä huuhtoutua iholta vaivatta pois, jottei iho joudu koville liiallisen huuhtelun ja jopa hankauksen vuoksi. Katsokaapas siis tämä tuote:

 Vichy Purete Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil

Useampi lukijani vinkkasi minulle, että apteekeissa myytävä Vichy Pureté Thermale Beaitifying Cleansing Micellar Oil* -puhdistusöljy olisi tutustumisen arvoinen tuote ja niinhän se tosiaan osoittautui olevan. Ostin öljyn testiin paikallisesta apteekista ja mihin ihan ensimmäisenä kiinnitin huomioni oli sen sisällysluettelo, joka vaikutti vähintäänkin kiinnostavalta. Tuotteen kerrottiin olevan hypoallergeeninen, mikä tarkoittaa, että sen sisältö oli koostettu ainesosista, jotka aiheuttavat herkkyysreaktioita erityisen harvoin.

Tuote sisälsi vain kymmenkuntaa ainesosaa, joiden joukkoon mahtui esimerkiksi kamelian siemenöljyä. Ainesosalistan pääraaka-aineena oli kuitenkin mineraaliöljy, jota en itse missään tapauksessa tietyissä tuotteissa kuitenkaan välttele. Mineraaliöljy kykenee nimittäin lukitsemaan alleen tehokkaasti kosteutta ja pehmentämään ihoa, mikä tekee siitä itseasiassa varsin mainion ainesosan tuotteissa, joiden sisältöön se sopii.

 Vichy Purete Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil

Ihonpuhdistustuotteissa mineraaliöljy on kuitenkin tavallisesti saanut minut kavahtamaan ihan vain siitä kemiaan pohjautuvasta syystä, että jos tuote on mineraaliöljypohjainen, ei se tavallisesti huuhtoudu iholta helposti pois vedellä ja kasvoille jää sen jäljiltä se ikävän klähmäinen, kalvomainen tunne, josta en itse nauti tippaakaan. (Monet kuivaihoiset puolestaan pitävät tästä tunteesta, joten kyse on vain makuasiasta.)

(Moni välttelee puhdistusmaitoja nimenomaan siksi, että ne ovat jättäneet iholle kalvomaisen tunteen. Tämä johtuu siitä, että niissä ennen ainakin käytettiin usein nimenomaan mineraaliöljyjä, joiden vuoksi iholle jäi huuhtelusta huolimatta kalvomainen tunne. Kannattaakin siis antaa puhdistusmaidoille uusi mahdollisuus ja varmuuden vuoksi vain valita mineraaliöljytön vaihtoehto.)

 Vichy Purete Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil

Halusin silti antaa tuotteelle mahdollisuuden, sillä jos jotain olen kosmetiikkatuotteiden kanssa puuhatessa oppinut niin sen, että varsinkin nykyteknologian kohdalla moni ainesosa saattaa yllättää totaalisesi ja niin kävi tämänkin tuotteen kohdalla.

Tuotteen hyvin miedosti tuoksuva koostumus levittyi iholle jopa hieman yllättävän ohuena, mutta silti öljymäisenä. Sen kasvoille hierominen vei vaivatta mukanaan niin vesiliukoisen kuin jopa vedenkestävänkin meikin ja sitä saattoi hyvin käyttää myös silmämeikin poistoon. Puhdistustehoiltaan se oli siis kaikin puolin aivan loistava.

 Vichy Purete Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil

Yllättävin osuus oli kasvojen huuhtelu, sillä tuote tosiaankin liukeni iholta vedellä aivan ongelmitta eikä kasvoille jäänyt tippaakaan klähmäistä tunnetta. Iho jäi puhtaan pehmeäksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Tuote oli suoranainen löytö ja ymmärrän täysin, miksi niin moni on siitä minulle vinkannut!

Jos haussa on siis herkällekin iholle sopiva puhdistusöljy, jolla lähtee vaivatta pois sekä vedenkestävä että vesiliukoinen meikki ja joka vieläpä huuhtoutuu iholta ongelmitta, niin tämä apteekeissa myytävä Vichy-merkin puhdistusöljy on ehdottomasti tutustumisen arvoinen tuote. Tuotteen voi tilata kotiin kätevästi myös verkkoapteekista täältä*.

 Vichy Purete Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil

Onko joku muu löytänyt tämän mahtavan puhdistusöljyn?

16 kommenttia artikkeliin ”Loistava puhdistusöljy herkälle iholle”

 1. Jep, käytössä on 🙂 Yksi parhaita ellei paras kokeilemani (muutaman olen testannut, myös high endiä)

  Vastaa
 2. Pidin tätä tuotetta aluksi loistavana, mutta vähitellen se rupesi tekemään minulle ruusufinnin tapaisia näppylöitä. Iho parani, kun lopetin käytön. Farmaseutti epäili syylliseksi tuotteen sisältämää parafiinia.

  Vastaa
  • Harmi, ettei tuote sopinut ihollesi. Hyvä kuitenkin, että iho parani sen jälkeen. Käytän tätä itse kaksoispuhdistuksessa, jonka jälkimmäinen vaihe huuhtoo mukanaan vielä ensimmäisen vaiheen mahdolliset rippeet, joten ongelmia ei ole ollut. 🙂

   Vastaa
   • Täällä sama ongelma. Yritin aloittaa ihon kaksoispuhdistusta tällä tuotteella, mutta sain aikaan suunympärysihottuman. Sen pois saaminen vaatikin sitten tämän tuotteen käytön lopettamisen ja lääkevoiteen ihottumaan. 🙁 sen jälkeen en ole uskaltanut kokeilla mitään muitakaan öljyisiä tuotteita kasvojenpuhdistuksessa, enkä ollenkaan kaksoispuhdistusta, kun pelkään että suunympärysihottuma palaa. Nyt pesen kasvoni vain Herbinan puhdistusgeelillä tai -vaahdolla ja iho on pysynyt kunnossa.

    Vastaa
 3. Jep! Yhdellä apteekilla oli loppuunmyynti (-50%) ja tämä tuote oli melkin ainoa tuote joka oli vielä hyllyssä Vichyn osalta. Nappasin sen joukkoon ja oli kyllä huippulöytö!

  Vastaa
 4. Tämä tuote on ihan mun ykköslemppari putsareista, lähtee tosiaan myös vedenkestävä ripsari parhaiten kaikista kokeilemistani öljyputsareista tällä 🙂 Ja oon niin mieltynyt tämän jopa juoksevan ohueen koostumukseen, etten oikein osaa enää käyttää paksumpia puhdistusöljyjä, kun tuntuu, ettei ne liu’u iholla yhtä vaivattomasti.

  Vastaa
 5. Kolmas pullo jo menossa putkeen ja lisää hankin, jollen parempaa löydä <3
  Välillä kokeilin Nuxen cleansing oilia, mutta se jäi ikäväksi tunteeksi silmiin pidemmäksi aikaa, joten meistä ei tullut ystäviä, joten Vichyn kanssa jatkan.

  Vastaa
 6. Kannattaa haalia hyllyt tyhjiksi ,sillä Suomesta tämä katoaa vuoden loppuu mennessä! En tiedä saako sitten ulkomailta lisää

  Vastaa
  • Mitääh?? Ei kai tätä olla lopettamassa tai vielä pahempaa; loppuuko Vichyn myynti kokonaan niinkuin Eucerinille kävi? 🙁

   Vastaa
   • Tuskin loppuu itse Vichyn myynti, eli varmasti vain tämän myynti. :/ Tuote ei varmaan ainakaan Suomen markkinoilla ole ollut suosittu, sillä puhdistusöljyillä ei perinteisesti (ainakaan ennen korealaisen kosmetiikan ja kaksoispuhdistuksen rantautumista) ole ollut meillä suurempaa kysyntää.

    Vastaa
 7. Hei Virve! Nyt kun tätä ei tosiaan saa kai enää mistään, osaisitko vinkata mahdollisimman samanlaisen tuotteen? Mun mielestä parasta tässä oli sen sopivuus silmämeikinpoistoon. Monet öljyt kuitenkin on tuntuneet silmissä jollakin lailla, tämä ei. Hiukan ketuttaa, kun tällainen kosmetiikkasurffailija on löytänyt tuotteen, jota ostaisi aina uudelleen, mutta se lopetetaan? En ymmärrä yhtään. Öljyjä on kyllä markkinoilla nykyään vaikka hurumykket, mutta mitä valita seuraavaksi.

  Vastaa
  • Todella hankalaa kyllä sanoa, sillä se, mitkä ainesosat tuntuvat silmissä ovat todella henkilökohtaisia. :/ Minulla vain harvat öljyt tuntuvat silmissä, mutta monet sitten taas kertovat niiden tuntuvan, joten en kyllä oikein osaa sanoa mitään hyvää suositusta valitettavasti. :/

   Vastaa
  • Kiitos vastauksesta! Juu, näin se näkyy olevan.. INCIn perusteella vois vähän yrittää päätellä, mutta työlästähän sekin on.

   Vastaa

Jätä kommentti