Laitoin mieheni kanssa pystyyn minimalismi-aiheisen YouTube-kanavan!

Pidän blogia kosmetiikasta, mutta aina kun kirjoitan jotain minimalismista, ovat siihen liittyvät postaukset jopa suositumpia kuin kosmetiikka-aiheiset postaukseni. Niitä toivotaan paljon ja aihe kiinnostaa minua kovasti, joten olen miettinyt, kuinka saisin sille enemmän tilaa. Se sopii blogini sisältöön jossain määrin, mutta haluan silti pitää blogini pääpainon kosmetiikassa.

Koska en ole taloudessamme ainoa, jota aihe kiinnostaa, löytyi asiaan lopulta helposti ratkaisu. Ehdotin miehelleni aiheeseen liittyvän YouTube-kanavan perustamista, sillä olen ollut kiinnostunut oppimaan myös YouTube-asioista. Yllätyksekseni mieheni kiinnostui hommasta varsin nopeasti ja oli innokas aloittamaan kanssani YouTube-kanavan.

Ostolakossa Virve Vee Mies Youtube kanava minimalismi

Siinä missä minä olen ollut enemmän keskittynyt miettimään varsinaista tavaroiden vähentämistä, on mieheni keskittynyt enemmän ajatusten raivaamiseen. Mindfulness eli tietoinen läsnäolo alkoi kiinnostaa häntä kolmisen vuotta sitten ja vaikka en aina ihan täysin ymmärräkään hänen syvällisimpiä mietteitään niiden mennessä välillä mielestäni jopa varsin erikoisiin ulottuvuuksiin, rakastan vaihtaa hänen kanssaan ajatuksia, joten meillä on todella mielenkiintoisia keskusteluja.

Meistä molemmista tuntuikin siis hyvältä ajatukselta saada jakaa mietteitämme myös muille, joten vaikka meillä ei kummallakaan ollut pienintäkään hajua siitä, kuinka YouTube-kanava oikeastaan toimii päätimme laittaa sellaisen pystyyn. Tekemällä oppii eikä kaiken todellakaan tarvitse olla heti täydellistä.

Julkaisimme YouTube-kanavamme Journey to Minimalism eilen ja ensimmäinen videomme on nyt livenä:

Koska mieheni on ruotsalainen ja kotikielemme on englanti, on myös YouTube-kanavamme englanniksi. Tavoitteenamme on saada jakaa kanavalla omia ajatuksiamme ja kertoa omasta matkastamme kohti minimalistisempaa elämää – aivan kuten olen itse tehnyt täällä blogini puolella.

Erona blogini ja YouTube-kanavamme välillä on lähinnä se, että uskon YouTube-kanavamme sisällöstä tulevan vieläkin mielenkiintoisempaa, sillä sen sisältö ei edusta vain omia ajatuksiani, vaan ne yhdistyvät mieheni mietteisiin. Kanavan videoilla tulee siis varmasti näkymään omia kokemuksiamme tavaroiden vähentämisestä, pohdintaa sen vaikutuksesta meihin ja tulevaisuuden suunnitelmiamme minimalismin suhteen, mutta myös epäilemättä mieheni kiinnostus henkisempään puoleen tulee näkymään.

Joogasta ja meditoinnista kiinnostunut mieheni on lisäksi juuri tehnyt päätöksen siirtyä vegaaniseen ruokavalioon ja ravitsemusasiat kiinnostavat häntä muutenkin kovasti, joten tulevaisuudessa nekin saattavat varmasti näkyä kanavalla.

ourney to Minimalism

Jos minimalismi siis kiinnostaa (tai jos olette muuten vain uteliaita, millaisen miehen kanssa olen mennyt naimisiin ja miltä englantimme kuulostaa) niin kurkatkaa ensimmäinen videomme ja laittakaa kanavamme seurantaan!

Laitoimme YouTube-kanavallemme samalla pystyyn myös Instagram-tilin, jonne tulemme varmasti päivittämään erityisesti Instagram Stories -klippejä.

Instagram tilimme our_journey_to_minimalism löytyy täältä. 

Ostolakossa valkoinen minimalistinen koti

Kiinnostavatko minimalismiin liittyvät asiat teitä?

Lue myös:
Tältä minimalistinen kotimme näyttää nyt
”Onpas askeettista!” – väärinymmärretty minimalismi
Mistä minimalismissa oikeasti on kyse ja kuinka siinä pääsee alkuun?

21 kommenttia artikkeliin ”Laitoin mieheni kanssa pystyyn minimalismi-aiheisen YouTube-kanavan!”

 1. No ei niinkään minimalismi kiinnosta, mut piti kuitenkin kattoo millainen sun mies on :D. Ihania olette, toivottavasti teidän kanavan löytää ne jotka tarvitsee :).

 2. Minimalismi kiinnostaa, ja muutenkin hauska seurata lähelle oman ikäistä myös lapsetonta pariskuntaa Meillä ei ole (eikä tule) jälkikasvua ja kaveripiirissä on tilanne noin 50/50 sen suhteen kellä on ja kellä ei. Ja tämä siis liittyy sun postauksen siten, että uskon että teillä on hyviä keskusteluita, niin meilläkin. Ainakin päällepäin näyttää siltä, että kun ihmiset ryhtyy lisääntymään ja peeheellisiksi, puheenaiheita on kaksi; perhe, ja se miten paskasti menee parisuhteessa Ihan kun ihmiset ei olisi enää omia itsejään vaan kaikesta riitelevät, toisilleen tiuskivat isi ja äiti.. En tietenkään yleistä että kaikilla olisi näin, mutta isolla osalla tuntuu olevan. Siksi siis kiinnostavaa seurata henkilöitä, kellö on elämässä muita(kin) kiinnostuksen kohteita kuin makaronilaatikko, korvatulehdukset ja tarhareissut

  • Voi hyvää päivää taas. Ei vastaa lainkaan omaa kokemusta, lähipiirin pikkulasten vanhemmat osaavat kyllä puhua muustakin, seuraavat maailman menoa, kulttuuria ja puhutaan paljon esim. ilmastoasioista. Omat lapset ovat jo teini-iässä ja heidän kanssaan on hienoja keskusteluja, nykynuoret ovat fiksua porukkaa.

 3. Hei ihanaa!! Virve, kuulostat ihan hassulta, siis hyvällä tavalla, englanniksi! En tunnistaisi ääntäsi tai puhetapaasi jos en näkisi! 😀 Mahtavaa miten hyvää englantia puhut, siis niin luontevaa ja sujuvaa (Ymmärrettävästi jos puhutte sitä yhteisenä kielenä ja varmaan töissäkin se on osana.). Sinulla on jopa hieman sellainen omanlainen ”aksentti”, joka ei ole tunnistettava, ainakaan omaan korvaan. 😀
  Mutta ennen kaikkea hieno juttu tämä kanava! Minullekaan ei niin ajankohtainen aihe sisustuksessa, mutta ihan mielenkiinnosta jään seuraamaan ja imemään vaikutteita. 🙂

 4. Minimalismi sinänsä ei juuri kiinnosta (vaikka turhaa roinaa yritänkin heittää pois), mutta tuttu aihe.. Amerikkalaisen ystäväni veli on puhunut aiheesta TED-kanavalla ja kirjoittanut aiheesta kirjojakin, joita on käännetty italiaksi ja japaniksi asti… Suomessakin hänet mainittiin n. 10 vuotta sitten, ennen kuin tämä ilmiö yleistyi.. 🙂

  • Oi, kuka hän mahtaa olla? Laittaisin mielelläni seurantaan ja lukisin kirjan! 🙂

 5. Lapsuuteni koti 70-luvulla oli ihan silkkaa minimalismia, sitä ei vaan siksi kutsuttu. Oli yksi talvivaatekerta, yksi astiasto, 2 tv-kanavaa.Vaatteet kierrätettiin ja ommeltiin tarvittaessa.Ei matkailtu kuin Suomessa. Yksi koululaukku, yksi lyijykynä ja kumi. Yksi puhelin koko talossa.

 6. Uteliaisuuttani katsoin videon, ja voi Virve, mä niin samaistuin siinä vasara-jutussa! Ehkä se tosiaan on joku suomalaisuutta ilmentävä ominaisuus 🙂

 7. Kiva eka video 🙂 Te voisitte tykätä Magnesia-festivaalista elokuussa Suomenlinnassa, http://www.magnesiafestival.com/. Sieltä löytyy aika paljon luentoja ja tunteja myös englanniksi ja elokuussa on aika paljon hienoja ilmoja eli ei ihan vesisateessa tarvitse koko aikaa olla.

 8. Ihana video ja ihana englanninkielen taito sulla, siità oli rallienglanti kaukana 🙂
  Minimalismi kiinnostaa kyllà ja varmasti tulen katsomaan vidoitanne.
  Miten sulla riittàà aika kaikkeen?

  • Kiitos ja ihana kuulla, että videot kiinnostavat! Juuri editoidaan uutta videota. 🙂

   En ole kyllä itsekään ihan varma, kuinka aika riittää kaikkeen, kun on niin paljon kaikkea kivaa puuhattavana, mutta kai sitä aina johonkin väliin vähän aika löytyy… toivottavasti! 😀

 9. Olipa ihanaa katsottavaa, tykkäsin todella! Olette mahtava pariskunta ja sekä juttelunne että hupikuplat olivat tosi hauskoja! Mainio juttu, että jotkut uskaltavat laittaa pientä huumoriakin mukaan. Jatkan seuraamista.

 10. iik melkein yhtä ahdistavaa katsoa tätä kuin lukea blogia, minä minä minä minä- not very likeable:DD

  • Minusta on aina hyvä muistaa, että omaa elämää kuuluisi elää niin, että se miellyttää itseään eikä vain tuntemattomien tykkäyksiä varten. 🙂

Kommentointi on suljettu.